- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Croaker23
lelkes újonc
Sziasztok!
Pár napja van nálam egy halk(abb) billentyűzet, most az egér némításán lenne a sor. Korábban egy Hama uRage Illuminated egerem volt, amíg a kislányom le nem verte a kihúzható billentyűzettartóról, és mint az elcseszett Tarzan, nekicsapódott a fiók oldalának, és tönkrement a jobb egérgomb.
Most egy HP Omen 400-om van, ennek katasztrofális a görgő nyikorgása, és a klikkeléshang is hangosabb, mint a uRage-é volt.Tegnap végigkattogattam az összes egeret a győri MM-ban, de ami silent volt, az egyrészt gyanúsan olcsónak tűnt (Asus UX300 Pro), másrészt annyira kicsi volt, hogy nem jöhet szóba. Volt még egy nagyobb méretű, de nem volt kiállítva, az egyik eladó mondta, hogy vigyem oda a másikhoz, és kibontja, az közölte hogy nem, talán egy Hama MW-500 volt.
Alapból a vezetékes egereket preferálom, ez utóbbi nem az volt. Elolvastam és próbáltam értelmezni az összefoglalót, de ez a DPI-s dolog és a natív felbontás megkevert. Megnéztem, hogy az Omen-t hogy használom, színkód alapján most vagy a 2400, vagy inkább a 2800 as DPI beállításon használom. Na és itt jött az értetlenkedés, hogy pl az említett Hama max 1600 dpi-ig megy (ha jól rémlik 600/1200/1600), és gondoltam akkor nekem ez lassú. De elolvasva az összefoglalót, lehet, hogy mégsem ezt kellene nézni?
Szóval uraim, és ha vannak itt hölgyek: szeretnék segítséget kérni egérválasztásban. A "fogásmód" az Palm, a kézméret az 19,5/20 cm, relatíve hosszú ujjakkal. Nem szeretnék vagyonokat kifizetni, a halkság a lényeg, illetve az, hogy oldalt legyen egy "előre/hátra" gomb, illetve még az, hogy állítható legyen a DPI gombbal. Más extraság nem kell rá, kismillió egyéb gomb és extra nyalánkságok, azok csak zavarnának.
Amivel néha játszom, az mondjuk egy Assassin's creed, tehát ott nyomkodom bőven a harcnál az egeret, kelleténél többször is ( ) illetve néha egyéb FPS játékok.
Nagyon köszönöm előre is, ha segítetek találni egy normál méretű egeret ezekkel a paraméterekkel!
-
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Programozáshoz, photoshop-hoz szükségem lenne olyan egérre amin van még egy görgő amivel az oldalra lapozást lehetne görgetni.
Tudnátok mondani elérhető áron ilyen egér típusokat? Nincs semmi extra igényem ezen kívül.Köszönöm!
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
ByNor85
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy Razer Viper Ultimate egrem, pár hónapos. Tegnap elkezdett a jobb gombja nyekeregni és szorulni. Garanci 2 év van rá, iponos. Az iponnal garanciális ügyben van már rossz tapasztalatom. Több hónapig elhúzódott egy ram garanciázás. A lényeg vegyem fel mégis az iponnal a kapcsolatat vagy közvetlen a razerrel ügyfélszolgálatával? Válaszokat előre is köszönöm.
-
Zaied
Topikgazda
válasz ByNor85 #79561 üzenetére
Szétszedted? Mert szerintem belül lett koszos, de lehet hogy szimplán selejtes (optikai kapcsolósból nem hallottunk láttunk még nyikorgóst).
Nekem csak rossz élményem van az Ipon garikkal, mindenképpen a gyártónál próbálkoznék először, viszont így lehet a postát neked kell majd állnod.[ Szerkesztve ]
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Szeretnék munkához (CAD programok, Photoshop) beszerezni egy jó minőségű, halk, vezetékes egeret. A kezem nem túl nagy, (kb. 17 cm hosszú) és leginkább palm grip kéztartással használnám, némi fingertip grip beütéssel. Amit a legtöbb egérben nem szeretek, hogy a kisujjamnak már nincs alátámasztása, ezért ez fontos szempont lenne a hosszútávú használatnak (napi 10-12 óra min.)
Ami nagyon tetszik formára az a 3Dconnection Cadmouse, de az ára nekem húzós, ha tudnátok ajánlani hasonló egeret, kicsit olcsóbban, az megfelelne számomra.
Köszi előre is a segítséget!Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
Amerigo57
őstag
válasz tomcat78 #79547 üzenetére
tomcat78
Itt a Prohardver , Razer Basilisk V2 teszten ,
Synthwave irja :
" Véleményünk szerint a görgő is nagy erőssége a baziliszkusznak,
mert nem csak dönthető, hanem az ellenállása is állítható, így többek találhatják meg a számukra (vagy a felhasználási mód számára) optimális beállítást. ".
Link: -
tomcat78
őstag
válasz Amerigo57 #79565 üzenetére
Olvastam a tesztet, de maximum Razer mértékkel lehet erősség... Az extrái tényleg jók. A leírtaknak megfelel. Alapvetően, ami rohadtul zavaró benne még mindig, az a lötyögése és a hangja. Nem tudom mi dolgozik benne, de ilyen tekintetben egyszerűen szar, és ezt nem tudom szebben meg fogalmazni. Ettől függetlenül tényleg nem rossz (sőt, egyenlőre nagyon jónak mondanám inkább)az egér. És alapvetően a görgő működése sem rossz. A görgő egyetlen pozitívuma, hogy hamar meg lehet szokni, hogy ne billentse akaratlanul az ember. Azt sem írhatom, hogy pontatlan lenne. De az előző egér után ez a lötyögés zavar. Értem én, hogy dönthető, meg kell némi út a kapcsolóhoz, de túl nagy a holtjátéka, ahol ráadásul hallhatóan nyöszörög is. Most vagy megint a Razer, mint mumus szórakozik velem,vagy simán ilyen. Én inkább az utóbbira tippelek.
Vannak- számomra- zavaró apróságok, amiket már írtam. De ezekkel idővel biztosan együtt lehet élni.
A fenti kis panasz áradatom erősen szubjektív. És biztosan senkit nem beszélnék le a megvételéről. Ezek a dolgok engem zavarnak, de magára az egérre ettől függetlenül összességében nem panaszkodnék, mert teljesen jól teszi a dolgát."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Zaied
Topikgazda
válasz Engineer086 #79563 üzenetére
Talán ez jó lehet [link] , sajnos nem sok van ilyen feltétellel.
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok
A specifikációkban olykor azt is feltüntetik, hogy egy bizonyos egér tud pl 800-1600-3200 DPI beállításokat. Más egereknél meg csak annyit látni a specifikációban hogy tud 6000 DPI-t.Mindegyik egeren be lehet állítani azt, hogy bizonyos extra gomb megnyomásakor, vagy a dedikált DPI gomb megnyomásakor, csak két féle DPI beállítás közt lehessen választani?
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz zümzümm #79569 üzenetére
Nem. Vannak azok, amelyek rotálják az állásaikat (pl. Zowie), de ezekhez nem is jár semmilyen alkalmazás és fix DPI értékeket kapsz.
Amelyeknél van valamilyen szoftver, azoknál általában van mód rá, hogy csak két állás között váltson (le/fel/rotálás).|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
zümzümm
senior tag
-
charg
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy wireless egérre notebook-hoz.
Munkára használnám.Fontos lenne, hogy hasonló legyen formára mint a HP X500. (szimmetrikus és az oldala kb. függőleges és nem íves.)
Egy elemes legyen.Ezt néztem:
Logitech M171[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
Wooden mouse: [link]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Jelenleg egy A4-Tech X710FS egerem van. 2009 óta teszi dolgát. Működik, de a kábele már gyors javítva van szigetelő szalaggal mert kidörzsölődött.
Gondolkodóba estem, hogy le kéne váltani. Az A4-Tech XL-750BK mennyire megbízható?Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Croaker23
lelkes újonc
válasz ribizly #79576 üzenetére
Jogos a két ponty!
1. Mennyi a keret? 10-12 k
2. Használtpiac játszik? Nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? csak ha gyors, és nem a tapasztalt 3 hónapos szállítási idő van
4. Mire használnád az egeret? munka, és néha FPS
5. Hogyan fogod az egeret : Palm
6. Mekkora kezed van? 19,5-20 cm
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? 2400/2800 dpi
8. Egyéb igények: Extra halk legyen a kattintás, illetve oldalt az "előre/hátra" gomb, + DPI váltó
Köszönöm! -
Zaied
Topikgazda
válasz Marci112233 #79577 üzenetére
Nem szoktunk ajánlani a4Tech egereket...
-
ribizly
veterán
válasz Croaker23 #79578 üzenetére
A halk kattintással elsőre nem tudunk mit kezdeni. Ahhoz Kailh Silent microswitch-ek kellenek, amik messze nem standard érzetűek.
Ha többet is rászánsz, akkor elsőre mondanék egy ASUS ROG Gladius II / Origin-t + az említett kapcsolók, mert ebben nem kell forrasztani. Egyébként meg kb. bármelyik egér nagyjából ugyanazt a hangot kelti, max az üregesebbek kicsit élesebben kattannak.Árhatárba ezek férnek bele kb.
Tt eSPORTS Iris Optical RGB
CM MasterMouse MM531
Logitech G402Akciózva szokott még lenni ilyesm
Glorious Model D
Logitech MX518 Legendary
Logitech G403|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Marci112233
addikt
Nekem az X710FS bevált, csak a kábele van sérülve mint írtam is. Esetleg magyar bolt ahol lehet hozzá kábelt külön venni van? ha igen akkor elég volna az is egyenlőre. Kicserélni nem volna nagy dolog, főleg hogy nem forrasztva van belül hanem csatlakozóval van ami biztos, mert ma szétkaptam már.
Amúgy nézelődtem már, és a Logitech G203 és a SteelSreies Rival 110 közt vacillálok ha netán kábel csere nem megoldható.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Croaker23
lelkes újonc
válasz ribizly #79580 üzenetére
Köszönöm!
Megnéztem az általad linkelteket, de sajnos nem ilyenre gondoltam, már ami a hangot illeti.
Próbáltam értelmes videót keresni a Hamáról és az Asusról amit mintának vettem, talán itt hallani valamit 1:50-től:
https://www.youtube.com/watch?v=Gi4jlR1OCBsNem tudom milyen kapcsoló van benne, nem is értek hozzá, de tényleg olyan volt élőben, mintha egy szilikon lapot nyomogatnál, minimális hang, semmi szokásos kattanás mint egy normál egérnél. Nem tudom ezzel közelebb jutunk-e egy megoldáshoz.
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Kollégámnak irodába kellene valami használható egér ami nagy kézzel is használható.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
DDA40X
aktív tag
Hali!
Nagyon olcsó vezeték nélküli egeret keresek, ami csak annyit tudjon hogy működjön normálisan, és olcsó legyen. Mivel sokat lesz ide oda dobva, ezért a dizájn, vagy ezer funkió megléte nem létszükséglet.
Köszönöm!
-
őstag
Hali, szerintetek egy ROG Gladius 2 Core egérnek mennyi lehet a reális értéke? Ajándékba járna egy másik Asus termék mellé és szeretném tudni, hogy mennyért nem kell vennem egeret. Oké boltban 20 körül van, de félek rendesen túl van árazva. Mert pl. Logitechnél is 20 körül mennek a Proteus patkányok és ránézésre azok jobbnak tűnnek. A mostani G502 Proteus Core-t imádom. Ha meg nem tartom meg akkor ügye mennyiért passzolható?
-
ribizly
veterán
Ez típus és felhasznált technológia függő.
A legtöbb esetben külön receiver van hozzá és csak azzal (pl. Lightspeed), vagy azzal a típussal müködik (pl. Unifying). A Bluetooth képes cuccokhoz nem kell külön. Van ami pedig tud több technológiát is.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Marci112233
addikt
válasz Marci112233 #79581 üzenetére
Na végül mivel mást is rendeltem, mellévágtam egy Logitech G203-at. Remélem bírni fogja több évig mint a mostani 710FS.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Zaied
Topikgazda
válasz Marci112233 #79594 üzenetére
"Még egy nagyon fontos dolog: ne tervezd azt, hogy megveszed, és 3-4 évnél tovább fogod használni az egeret. Sajnos hamar lehalnak a mai cuccok, gyártótól függetlenül. Néhány régi csúcsmodell (pl. Logitech MX500) a mai napig hibátlanul tud működni 15 évnyi használat után is, a mostanában gyártott egerek meg ez idő harmadát sem nagyon érik meg. Ez van"
-
őstag
válasz ribizly #79597 üzenetére
Most komolyan tényleg ilyen nehéz megérteni, hogy van aminek az ára nem ugyanaz mint az értéke???
Hallottatok már az ár/érték fogalmáról? Ha ez a két érték megeggyezne akkor nem lenne aránya. Ügye...
Azért így kérdezem, mert alaplaphoz jár ajándékba, ami nem olcsó. De ha megspórolok vele egy 20e-res egér vásárlást vagy el tudom adni 18-ért úgy már megéri a lap. Ha viszon pl. ilyen tudású és minőségű egeret kapni mondjuk 10-15-ért vagy 20-ért, de jobbat, akkor nem jó üzlet már és eladni is nehéz. Pont az Asus-ra jellemző szerintem a túlárazás ha gyenge a termék akkor azért ha meg jó minőségű akkor meg azért.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.