Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Enton

    addikt

    válasz nuke7 #57022 üzenetére

    Mikor hogy ér a kezem oda, ha mindkettő szabad akkor 4 ujjastól nyolc ujjasig terjedően bármilyen(egyujjas pötyögés is van/akad) mikor milyen kedvem van épp, hüvelykujjak alsó sor, de leginkább space.

    Ilyen régen tanított gyors és gépíró tanfolyamos F és J jelzett gombok körül forgós lassú szenvedés.

    Tiz ujjal is ha épp olyan. De az a leglasabb.

    Még jó analóg szalagos gépen kezdtem el "gépelgetni" "tanulni", a családban asszem csak fater nem tanulta így a gépírást, mindenki más rajtunk kívül(Anya, bátyám, nővérem, húgom) igen, így én abból vettem át mozzanatokat mozdulatokat.

    Vakon írni sosem ment rendes lusta voltam megtanulni a helyes modon. De sokszor meg ugye csak bal kéz van mikor egerezek/Vr racing megy, így bal kéznek az egészet ismerni kell, hogy ne üssön mellé VR szemüveggel az arcon. Nagyon hasznos ez a saját "Braille" jelölésem/zónákra osztásom.

    Sokkal kevesebbet ütök félre chat-en szöveget menet közben mint ezelőtt sima "sík" profilú gombsorokon.
    Persze azt is tudom használni a laptopos billentyűm full lapos, talán ollós cucc de épp az is bejön.

    Már a gépírós szakzsargon se nagyon jut eszembe de tudom hogy annak köszönhetek pár pont plusz szó per perc sebességben.

    Idézet innen:

    "...gépeléshez szükségünk lesz első sorban egy asztali számítógépre vagy laptopra. Nem hátrányos, ha van az embernek egy állandó klaviatúrája is, ugyanis egy gyors gépíró legfontosabb munkaeszköze ez ..."

    "...gyorsabban hatékonyabban dolgozik a saját eszközén. Olyan ez mint Harry Potterben a varázspálca. Bármelyik jó, de csak egy az igazi."

    [ Szerkesztve ]

    "mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

Új hozzászólás Aktív témák