Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz freelanced #50335 üzenetére

    Csuklótámasz előny lehet
    Legtöbbször egy külön csuklótámasszal jobban jársz, ez igaz mind a minőségre, mind a felárra. A Cooler Master és a Glorious géles megoldásait sokan szeretik (bár a Glorious sokkal olcsóbban rémlik), vagy fából készült is kapható. A gyári csuklótámasz akkor előny, ha mágnesesen rögzül a billentyűzethez, de ezt keményen megfizettetik veled.

    programozhatóság is, hangerő változtatásra való lehetőség
    A hangerőre két megoldás van: tekerő és hotkey, az előbbit találsz pár Corsair, HyperX modellen, ami most beugrik, de eléggé elterjedt. Az utóbbira vagy van gyári megoldás vagy AutoHotkey segítségével bármelyik billentyűzetre ráhegeszthető.

    A programozhatóságnak három szintje van: amikor szó szerint firmware-t írsz, messze a legrugalmasabb és olyan lehetőségeket ad, mint más megoldás nem. Ez ebben az árkategóriában csak DIY vonalon elérhető, de TKL vagy 100%-os méretben annyira nem fontos, inkább kisebb billentyűzeteknél számít a kezedhez optimalizálás.

    A következő szint a hardveres makrózhatóság, amikor a billentyűzet tárolja a makrókat, a Cooler Master CK5x0 és MK7x0 ilyen, ekkor bárhová csatlakoztatod a billentyűzetet, a makró menni fog szoftver telepítése nélkül.

    A legalsó szint a szoftveres makrózás, ekkor a billentyűzethez külön telepített szoftver kezeli a makrókat. Ezt bármilyen billentyűzet esetében kiválthatod az AutoHotkey segítségével.

    Mivel a világítást nem írtad, mint feltétel, ezért minőségben a Varmilo VA88M (TKL) vagy VA109M (100%-os) lenne az egyik legjobb választás, ez elérhető sokféle kapcsolóval és magyar nyelven is. Ha mégis kellene világítás, akkor szigorúan a minőséget nézve angol kiosztással Ducky One 2 RGB / RGB TKL.

    Ha olcsóbban szeretnéd megúszni, akkor Cooler Master CK550, jó építési minőség a területen elismert gyártótól, a kupak hozza a kategória átlagát.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák