Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz Egon #48562 üzenetére

    Szerintem részben elbeszélünk egymás mellett.

    Egyfelől vannak a jogos(nak tűnő) igények (magyar kiosztás), másrészről meg van a piaci realitás. (tömegtermelt cucc vs kis széria ára)

    Ha összeszámolnám, hány karaktert pazaroltam a csendes, tartós, fehér magyar billzet témakör feszegetésére az elmúlt 4-5 évben, azalatt simán elcsépeltem volna 3 jobbféle gumidómot / 5-6 K120-at.

    Ellenben határozott javulást látok a pár évvel ezelőtti állapotokhoz képest, most már legalább lehet kapni többféle magyar kiosztású mechanikust, igaz, még mindig nem olyan áron, mint amit a tömegek az egyszerhasználatos billzetpótlékokért megszoktak (annyiért kb. sosem lesz) és/vagy megengedhetnek maguknak.

    Sőt, most már tudnék magamnak rendelni olyat, amit eredetileg 2 éve terveztem, már csak az egóm akadályoz a kínai cég szponzorálásában.

    Az olyan divathóbortokat, mint RGB, viszont tényleg nem tudom hova tenni.

    Egyrészt nagyon durván kihat a billzet árára, másrészt erősen limitálja az alkalmazható kupakokat, amin a magyar kiosztás még tovább ront, hiszen a kakaós bevonón kívül kb. egyik technológiával sem gyártható gazdaságosan (értsd elérhető áron), annak meg nem sok köze van a (svájci) csokikhoz.

    Előbb linkelt Asus kupakja kb. a kakaós tejtáblák szintje, egy világításmentes Tesoro Durandalé nagyjából Milkának felel meg, míg egy magyarul elérhetetlen Duckyé mondjuk Toblerone.
    DIYben persze megvan a Lindt szintje is, csak azok a kupakszettek 100-120$-nál indulnak...

    Ezek miatt szoktunk az n+1-edik ugyanolyan, magyar RGB billzetet tízezerért kérdésre mindig ugyanolyan cinikus válaszokat adni.

    [ Szerkesztve ]

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák