Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qisqaqas

    senior tag

    válasz dyuri #18982 üzenetére

    Olvastam egy srácot aki keresett super black-et mert írógéphez volt szokva és rendre széttört/megrepedt a kapcsolók alatt a PCB :DD

    -----------------------------------------

    Építésről: Keycap a legdrágább. Kapcsoló van, nem olcsó de vannak olcsó klónok amiket bagóért megveszel egy-egy GB keretében. Esetleg massdroptól.

    Alps kapcsoló nagyon jó lenne,de nincs hozzá keycap. Még. Tavaly nyár óta ígérgetik... :/

    PCB nem kell, anélkül is jó vagy. Kontroller nem elhanyagolható árú, de nem lehúzás ez sem. (nem fullextrás teensyre gondolok.) GB-vel ez is megoldható.

    Keycapból egyedül a MAX saját gyártmánya ami kevésbé emeli a pénztárcád pulzusát. Ammeg ABS.

    Még másik lehetőség: Keycapek 3D nyomtatása ABSből. Megfelelő utókezeléssel nagyon frankó végeredményt lehet elérni.(acélgyapot, aceton) Persze nem lesz tökéletes de ha számításba vesszük hogy árban kb tizede a rendes keycapeknek, vagy kevesebb; akkor elég sok érvet le tudunk söpörni az asztalról.

    Stabil vázat adhatsz neki fémből, akrilból. Ha jól van megtervezve és jó az alapanyag is, tartania kell. Ez utóbbi meg nem megkerülhető költség. Ha a készen kapható, egész aluból kimetszett vázakat szemelted ki akkor rossz híreim vannak. :)

    Összességében kihozható olcsón egy bill, de az kompromisszumos. Az hogy valóban olcsón hozz ki egy full keyboardot ahhoz nagyon sok dolog kell. Egyébként célom az hogy olcsón előállítható mechanikus billzetet tervezzek, amelyben nincs minőségi megkötés. Addig persze még rögös az út, de ha már kitapostam nem tiltom meg senkinek hogy kövessen. :))

    Amit jelenleg építek, az úgy nézem 25-30ezerből meglesz. Persze vannak kompromisszumok, és ennyiért veszek egy zsírságos TKL cuccot, de az nem én lennék. Kompromisszumot kötöttem, mert nem lesz rendes PCB, és még pár dologban.(utóbbi főleg design-t érinti) Ami viszont lesz: általam kigondolt ergonomikus kiosztás, programozhatóság, Do It Yourself és társai. Ammeg ugye nem hátrány. ;)

    [ Szerkesztve ]

    CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

Új hozzászólás Aktív témák