Új hozzászólás Aktív témák

• tomi5244

őstag

Sziasztok!

Puhatolózni szeretnék új gép összerakásával kapcsolatban. Jelenlegi gépem egy C2D E4600, MSI P35 Neo3, 4GB RAM, nVidia GF 9500 GT, Kingstone v300 60GB SSD, FSP 400W, Samsung 500GB HDD 5200RPM. Asus felsőtápos ház, Coolermaster Hyper TX2 cooler.

Igazából amire használom jelenleg megfelel de mivel én minél hallkabb, mondhatni 0dB-es gépet szeretnék végre valahára ezért gondoltam érdeklődnék. :) Meg az SSD-m se tudom kihasználni teljesen az elavult lapom miatt SATA II, ACHI támogatás nélkül :U. A jelenlegi gépemben a táp a leghangosabb és ezt tetőzi az is, hogy mivel kicsi a gépházam ráadásul felsőtápos így nem épp optimális a hűtése, a kábeleket se tudom elrendezni normálisan.

A játék nálam nem szempont, de mindenképp olyan procit szeretnék, ami későbbiekben megbirkózik egy középkategóriás játékkal ha pl veszek bele egy erős videó kártyát. Viszont ami a videóteljesítményt illeti dual monitoros felhasználó vagyok, mind két monitort digitális csatolófelületen szeretném hajtani (HDMI vagy DVI) Ha az ismereteim nem csalnak akkor ehhez két VGA kell. A mostani nvidiám szerintem megmaradna, a kép megjelenítésre az is elegendő van rajta HDMI is és viszi a FullDH-t

Elképzeléseim:

Maradnék az intel vonalán de ha meg tudtok győzni akkor áttérhetek az AMD-re azt olvastam, hogy a mostani APU-k egészen jók. De nekem az AMD elég ködös, rég elvesztettem a fonalat, nem tudom milyen szériák vannak. Ami a csendes hűtést illeti, egy viszonylag nagyobbacska, jól szellőztethető alsótápos házzal már igazán csendes gépet tudnék összerakni, az optimális elrendezés révén, pl kábelek.

Tehát:
    - Alaplap
    - Proci
    - RAM
    - Ház
    - Táp
    - Némi ötletek a minél csendesebb működéshez :)

Keret: 100e

Amire használnám, filmek fullHD-ban, dual monitorok támogatása, általános használat, net, későbbiekben azért lehessen belőle építkezni.

Biztos kihagytam valamit, köszönöm a segítséget! :)
    T

Új hozzászólás Aktív témák