Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • noooname

    csendes tag

    Sziasztok!
    Miután 2 korábbi rövidebb kérdésre is megkaptam a választ, most hozzátok fordulok egy igazán hosszúval.
    3 gépet szeretnék összerakni a közeljövőben, amiből 1 lenne saját, 2-ben pedig csak segítek egy másik családnak az összerakásban. Kezdjük a 2 "külsőssel".

    Az első egy fotós otthoni "irodai/munka" gépe lenne, amin főleg utómunkálatok (Photoshop, Bridge), office használat, és adattárolás lenne. Perifériák vannak, illetve egy 1,5 TB-os vinyót is átmentenék a régi gépből (hacsak nem szól ellene valami, egy WD15EARS-00Z5B1), de minden más: ház,táp,alaplap,cpu,ram, ssd (sztem min. 256, gondolom erre menne a PS meg a fontosabb progik) és még talán 1-2TB HDD kellene. Külön VGA sztem/tudtommal nem szükséges erre a felhasználásra, a mostani is vmi integrálttal fut, de ha szükséges, javítsatok ki. A rákötött monitor pillanatnyilag egy fullHD-s darab, amin ha jól tudom VGA, DVI és Display port is van. Emellé a közeljövőben szeretnének majd mégegyet beszerezni, de ez nem a mostani vásárlás része. Gyártó-márka elkötelezettség nincs, és elvileg akár használt is szóba jöhet, de jobb lenne az új. Minderre a keret 200e Ft.

    A második, ugyanide egy fiatalabb fiú "gamer" gépe lenne, a kérdéseket tekintve főleg a fiatalabb korosztály mainstream játékai, gondolom multi/single vegyesen (Fortnite, CSGO, Minecraftot stb.) Nála egy régi monitor van, asszem csak VGA csatlakozós, ez is cserélve lesz majd, de ez sem most. Ide is minden kellene ami a fentihez, ugyanúgy kimenteném a mostani 500 GB-os vinyót, ha nincs kifogás (Seagate ST500DM002-1BD142).
    Hasonlóan 200e Ft körüli keret van erre is, bár ez kicsit túllóghat. Erre sok ajánlatot láttam korábbról, kb sikerült is leszűrni, hogy az alábbi irányba kellene nézelődni, de ha ki tudnátok egészíteni konkrétumokkal, azt megköszönném. Persze, a lentiek sem fixek, csak láttam, hogy sokaknak ezeket ajánlottátok, így nyugodtan változtassátok azt is, ha kell. Használt itt is szóba jöhet, de ha lehet akkor új.

    Lap: B450M
    Proci: Ryzen 5 2600
    RAM: 2x4GB DDR4 3000-3200MHz
    VGA: Nvidia GTX 1060 6GB
    Háttértár: Nem tudom, elég lenne-e egy 128-as vagy kellene-e egy 256-os SSD, és emellett ha marad az 500as vinyó, akkor sztem más nem kell

    Nos, a harmadik gép ötlete még kiforratlan, csak rámjött a cserélhetnék a nagy nézelődésben, meg amúgy is úgy gondolom, ideje cserélni az i7 2600k-t. Mondjuk azt, hogy abba is minden kell, mert valszeg a mostani tovább lesz adva a családban, aztán, hogy ssd/hdd kijön-megy azt majd még meglátom. Itt is egy gamer-ebb gépről lenne szó, megspékelve egy kis videóvágással, felvétellel, időnkénti esetleges streameléssel. Kifejezetten multi játékok, de nincs konkrét, talán majd az új CoD BO4.
    Amivel rendelkezem, és rátok bíznám, hogy van-e értelme megtartani, az egy Gigabyte GTX 960 4GB. Ez azért kérdéses, mert nem tudom, hogy van-e értelme ezzel ellenni még egy darabig, és kicsivel később váltani egy RTX kártyára?!
    Ami fontos még, hogy most 2 monitor van rákötve, DVI és display formában, amiből az egyik 1080, a másik 1440p-s és G-Sync-es.
    Fentiekhez hasonlóan "gépház és minden bele", kellene, esetleg egy jobb CPU hűtő is, de ezt úgyis jobban tudjátok :)
    Az, hogy csilivili vagy sem, nehéz kérdés. Örülök, ha világít, de nem halok bele, ha nem lesz az alaplapon minden kondi RGB-s. Valami színe/stílusa azért örülnék ha lenne, meg a betekintő ablakot is szeretem. Elköteleződés a G-Sync-en kívül nincs, de új és nem használt dolgokat keresnék.
    Minderre, mivel elég kiforratlan még az ötlet, 300-450k-s keretet tudnék mondani, ami tudom, hogy megnehezítni a munkátokat, de azért ekkora, mert így rátok bíznám, hogy hol látjátok reálisnak még ár/érték arányban feljebb menni, és hol van ideje azt mondani, hogy stop.

    Nos, egyrészt már annak is köszi, aki elolvassa ezt a wall of textet, annak pedig aki még válaszol is, előre is örök hálám! :C

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák