- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yocee
aktív tag
Aki Xiaomi Mi box s 2 gent venne mindenesnek, annak szólok, hogy ez egy streamer. Netflix, és társai szuperül mennek, atmos hanggal. Plex, Kodi, Vlc helyi fájllejátszás esetén nem tud passtrough hangot. Semmi hd hang nem jön ki belőle.
-
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok,
lecserélném valamire a Qnap NAS-on futtatott Kodi-t, mert egyre nehezebb vele az élet, tetszik a Strong Leap S3, de lenne pár kérdésem a tapasztaltabbakhoz:1. Kodi alatt (meg egyébként is) van egyszerre sztereó hangkimenet az optikai csatin és a HDMI-n? Van hogy csak zenét hallgatok telefonról távvezérelve, máskor meg tévén nézek filmet, ne kelljen közben állítgatni...
2. Ezen ugye megy hivatalosan a Disney+ vagy pl. a Direct One app? Ugye sima webbrowser meg Youtube is van, ha kell?
3. Nem kifejezetten Android TV-re írt appot is rá lehget tenni alternatív store-ból?
4. Ezt ugye nem kapcsolgatjuk ki meg be, mindig fut és soha nem kapcsol ki magától? Illetve nem küldi el aludni a Kodit, ha nem használom egy ideig?
5. Ha pl. fut a Kodi, de küldök az eszközre Chromecaston egy videót, utána vissza kell lépni a Kodiba, hogy tudjak távvezérelni rajta zenehallgatást?
6. Van bejáratott USB vevős távirányítóm az menni fog vele?
7. Ha mégis valami extra kell, akkor lehet erre rakni Coreelec-et?
+1: Ugye ez a vas bőven elég, ha nem vagyok rákattanva a 4K-ra és a HDR-re?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
polberto
tag
Sziasztok, erről a boxról mi a véleményetek?: [link]
A Netflixet milyen szinten tudhatja?
Köszönöm. -
Szarvy
csendes tag
Hálás köszönet! Megannyi tv-s böngészőt próbáltam korábban, a legtöbb használhatatlan volt. Ez meglepően jól működik. TVGO szinte tökéletesen működik, néha-néha röccen meg egy picit, de ez gondolom a hardveremen múlik. Vodafone TV sajnos nem jut el az adás lejátszásáig. De végső soron örömteli, hogy legalább az egyik működik vele.
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Csak hogy biztosra menjek: a topikban targyalt eszközökkel megoldható, hogy azonos wifi hálózaton lévő PC képernyőjét kitegyem a TV-re? Ez lenne nálam az elsődleges felhasználás (csakis filmnézés)."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz lumpy92 #9758 üzenetére
lehet, hogy csak fogalmazási, de lehet, hogy egyéb félreértés, de az itt tárgyalt eszközök alapvetően nem erre valók (bár ezt is tudhatják).
A TV box, stick stb, amiket itt felemlegetnek, általában egy önálló eszköz, korábban úgy hívtuk volna: médialejátszó. Tehát a tartalmat nem az egyéb eszköz (asztali gép, laptop, mobiltelefon stb) játssza le, hanem a doboz. Az, hogy a tartalom maga milyen eszközön van (gép, laptop, mobil, NAS, külső HDD stb) ebből a szempontból mindegy is, az a lényeg, hogy azon a hálózaton legyen (megosztva), amelyiken maga a tvbox.
Amire a hozzászólásodból következtetni lehetne, az egy sima kép/hang továbbítás, arra felhasználástól függően lehetnek, vannak más eszközök. Ott a tartalmat a gép játssza le, az eszköz csak továbbít.Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
lumpy92
aktív tag
válasz AlyrArkhon #9760 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, megérte kérdezni!
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
ben11
őstag
Akinek mi box s van a birtokában.
A vodafone tv app valahogy felrakható rá?Köszi!
-
Rommel6600
őstag
válasz ®abstract® #9765 üzenetére
Hááát nemtom. Van ezzel tapasztalat is?
Mert például az én Homatics Box R 4k plus-omnál is (még mindig) vannak apró de idegesítő bugok, például a néha szaggató videólejátszás, de papíron kurvajó... Mint ez, amit linkeltél. -
RVR400
veterán
válasz Rommel6600 #9766 üzenetére
Mondjuk 50-60 körül már egész jó miniPC-t is lehet venni.
-
®abstract®
őstag
válasz Rommel6600 #9766 üzenetére
Vannak róla tesztvideók jónak tűnik persze simán lehetnek a szoftverben problémák de ugye avval nem dicsekszik senki.
Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
blakey
titán
válasz belgast #9701 üzenetére
Miért, csak DLNA-val tudod használni az Apple TV-t? Van SMB, NFS, WebDAV, FTP. SFTP, DLNA, stb. Ha a routereden van USB, akkor a lejátszóra nem szükséges. Amúgy, magasan az Apple TV a legerősebb.
Van egy Beelink GT-King II-em, elég erős, 8GB RAM-mal, de az Apple TV-től elmarad, ahogy a többi piacon lévő okosító/lejátszó. Filmekhez szükségtelen a nagyon erős gép.
Jelenleg, filmekhez, a legjobb választás egy Dune/Homatics Box R 4K Plus, Nokia 8010, Rocktek G2 és USB-ről CoreELEC, ha meg kell Netflix, stb, akkor az Androidja is egész jó és csak jobb lesz. Folyamatosan teszteljük, jönnek a béta fw-k, szóval egyszer biztos lesz valami. CE meg szinte hibátlanul megy rajta.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
®abstract®
őstag
válasz treklam #9770 üzenetére
van mini pc m majd 3 éve,faxa meg minden, remekül megy a filmezés de nekem elegendő a 720p & 1080p tartalom.
aki a dolby vision-4K hdr- auto frame rate switch kergeti vagy keresi pcn az lehet csalódni fog..meg a stream szolgáltatók se lehet ringyozra fejlesztenek,de lehet,hogy tévedek 🤔Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
RedCactus
senior tag
válasz ®abstract® #9772 üzenetére
Nekem is ez a halálom, hogy egy húszezres mi boxon megy a 4K stream (pl. Netflix), a több százezres PC-n, laptopon meg nem.
-
Beni2360
félisten
válasz RedCactus #9773 üzenetére
Mert nincs a gépeden liszensz. Nem minden 20 ezres boxon van 4 k streaming, inkább alig. A mokolt streaming meg jó ha FHD.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
w.miki
veterán
Android TV box-ot szeretnék, Android rendszerrel, Play áruházzal.
Samba szerveren kellene MKV filmeket lejátszania Moviannal.
Most egy Beelink GT1 klón TV boxom van, de azt írták a bölcsek, hogy abban nagyon gyenge a SOC. Szeretnék egy erősebbet, minél olcsóbban. Persze megbízhatót azért, ne omoljon össze rajta az Android 5 percenként.[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
blakey
titán
Az S912 a maga idejében erős SoC volt, viszont nem Android TV OS-sel. Filmek esetében miért ragaszkodsz az Androidhoz? A jelenlegi boxodon is futna a CoreELEC, filmekhez, zenéhez 100X jobb, mint az Android.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kenand
veterán
Hát pedig lokál hálón SAMBA megsoztással mkv filmek lejátszásához tökéletes az amlogic 912+CoreElec páros. Évek óta fut nekem is így...
Ha van egy szervered azon fut egy Plex akkor Plex puginnal CoreElec alatt csilli/villi Stream app szerű felület is lesz, akár távoli eléréssel....[ Szerkesztve ]
-
AlyrArkhon
senior tag
-
sepsi0
őstag
Android/CoreELEC dual boot....
SD karira felteszed a CoreELEC-et, az fog indulni. CoreELEC-ből meg indíthatod az androidot.
Nem lesz jobb média lejátszód! Nekem is itthon van a Beelink S905 procival.
Van S905/905X, Fire stick 4k, Xiaomi Mi tv stick 4k,...
Streamingre a Fire stick 4k volt a legjobb, de mindig mókolni kell majdnem az összes stream appot. Most a Xiaomi sticket használom, itt nincs AFR, de elmegy. Ha csak itthoni gyüjteményt nézek akkor indítom a CoreELEC boxot, legjobb.
Ha nem boldogulnál, van itt nagyon jó topikja, részletes összefoglalóval. Vagy ott van rengeteg youtube videó.Ha nagyon android, akkor a Xiaomi 4K stick nem rossz cucc, de nem mozizásra való szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Nincs olyan Androidos TVbox, akkor, amit alapból lehet használni Androiddal, mint egy okostelefont, csak kijelző nélkül?
CoreElec Dualboot lehet jó lenne, de nem boldogulok vele.
Az Androidot megszoktam, ismerem.
#9783kenand: Sajnos a 3. sortól a szavakat sem értettem, amit írtálOlcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
AlyrArkhon
senior tag
Még mindig nem derült ki, mi az, amit most nem tudsz megoldani, vagy szerinted nem jó, nem elég hozzá a teljesítmény. Ahogy már több hozzászólásban elhangzott, van egy elég jó [topik] ahol a jelenlegi boxoddal kapcsolatos konkrét kérdésekben valószínüleg tudnának segíteni. Samba szerverről irtál, ha az egy szerveren vagy szerver jellegű eszközön (nas, pi, stb) fut, akkor Plex szerver is tehető rá, erre vonatkozott a fórumtárs posztja, aminek a kliensével gyakorlatilag úgy tudnád használni a megosztásod, mintha egy khm, saját streaming szolgáltatód lenne, amolyan 'enyémtube' vagy 'enyémmax'
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
w.miki
veterán
válasz AlyrArkhon #9787 üzenetére
Filmeket lejátszani Movian-nal, Android alatt.
Bizonyos filmeket pl. AVI-t simán lejátszik, de nagyobb felbontású videóknál rendszeresen megakad, bekockásodik, leáll.
A filmek Asus routerre kötött 5TB hdd-n SMB-ként vannak megosztva, a filmek mappában.
Ez LAN kábellel összekötve a TV box-xal.
Kodi alatt még az ASUS SMB szervert sem sikerült megtalálnom Így nem szeretnék CoreElec-et sem, azt még annyira sem fogom tudni beállítani.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
AlyrArkhon
senior tag
Moviant nem (sem) ismerem, de Kodi alatt a megosztásod a 'videok/file-ok/Windows megosztás (SMB) alatt kellene megtalálnod.
Kodira szintén van jó topik, [itt] .
A 'nagyobb felbontás' nem tudom mit takar, elvileg FHD, de még 4K is kellene menjen akár wifin, akár etherneten a GT-vel. (pláne ha gigás a router)Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
sepsi0
őstag
Szerintem nincs így, ahogy te szeretnéd.
Androidos boxok nem telefonos droiddal vannak, más az áruház is bennük, kevesebb app van.
Persze ezt tudod buherálni pl Aptoide-el, több app lesz, de nem biztos, hogy működni fognak rendesen. Gondolj bele, a legtöbb android appot érintő kijelzőre fejlesztik, te meg távirányítóval szeretnéd irányítani.Én ezt látom:
- Android stick/box akkor kell, ha teljes értékű YouTube-ot és streaming appokat akarsz
- Mozizásra, saját anyagra, stream szerverhez meg ott a Kodi. CoreELEC/LibreElec, ennél jobb nincs.CoreELEC-re is lehet egy csomó más programot tenni, vannak Repok. Pl most az itthoni boxon retro (Mario, Streetfighter, Mortalkombat) játékokkal játszogatunk. De Docker-en futtathatsz rajta egy csomó mindent.
De mivel CoreELEC alatt nincsennek meg a Certek, így a streaming szolgáltatások csak "izomból" szofveresen mennek, így nem nagyon van 4K. De vannak népszerű streaming appok. Én anno a YouTube hiánya miatt mentem át droidra, de most is tartom, hogy filmnézésre CoreELEC!
Semmi nehéz nincs benne. ISO-t letöltöd, SD kártyára progival kiírod, boxba be, fogpiszálós indítás és innen minden ua mint droidon.
Kodi semmivel sem bonyolultabb, mint bármelyik lejátszó...A kockásodás HDD hiba előjele is lehet, de a router is lehet szűk keresztmetszet...
-
Beni2360
félisten
"de a router is lehet szűk keresztmetszet..." 99% hogy az a hiba. Én próbálkoztam routeren hdd- t de nagyon gyorsan le tettem róla.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
"de a router is lehet szűk keresztmetszet..." 99% hogy az a hiba. Én próbálkoztam routeren hdd- t de nagyon gyorsan le tettem róla.
Kodi alatt még az ASUS SMB szervert sem sikerült megtalálnom
Na a Yt-n a Nevem alatt van sok oktató videó pl Hálózat és NAS tallózása. Nálad a router ip címét kell beírni. De gondolom a Moviannal is ez kell.
A CE egy az egyben egy KODI .
A CE kiíratására is van fent vidó[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Érdemes egy mini gépből (Intel NUC, esetleg Thin client) mini NAS-t készíteni. És házi szervernek használni. (Xpenology vagy OMV) azon megy szépen a letöltés, SAMBA megosztás, én a fotóimat is rámentem, 6 ONVIF IP kamerát kezel, Home Assistant okos otthon is fut rajta meg Plex szerverkét is üzemel. (Használt Intel NUC )
-
Somatom
veterán
Akinek problémát okoz Kodi alatt az SMB elérés, az álljon neki NAS -t faragni? Én meg tudnám csinálni, de nem érte volna meg. 70 alatt megvettem készen a Syno 220j -t. Azóta is teszi a dolgát. Most sem sokkal drágább. Akinek elég egy router hardver, annak fölösleges x86 -os gép.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
blakey
titán
válasz Somatom #9794 üzenetére
Akinek problémát okoz Kodi alatt az SMB elérés, az álljon neki NAS -t faragni? - Aki nem tudja a Kodit használni, az mást használjon, viszont a Kodi Wikiben minden részletesen le van írva. NAS-t nem a Kodi miatt érdemes "faragni". Napi szinten, több Kodit, és annak verzióit használom, 19.5, 20.2, 21-alpha2, nincs probléma az SMB-vel.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Somatom
veterán
Ki mondta, hogy baj van az SMB -vel? Te is tudod jól, hogy min akadt el a dolog. A kliensek meg tudják találni a szerverüket a hálón, a Kodi viszont nálam sem találta a NAS -t. Manuálisan kellett megadnom. Ehhez persze az is kell, hogy amit megadok, az ne változzon. Vagyis, fix IP -t adni a NAS -nak a routerben. Egységsugarú user ilyeneken símán el tud akadni. Mi meg azt javasoljuk, hogy ezzel a felkészültséggel álljon neki NUC -ból, NAS -t faragni?
[ Szerkesztve ]
-
sepsi0
őstag
válasz Somatom #9794 üzenetére
Én meg pont, hogy eladtam a QNAP TS-251 4Gb... Folyamatosan pörgeti legalább az egyik vinyót, mert azon van a rendszer.
Árából vettem egy Corsair Crystal házat, volt itthon egy I5 4460, 16GB DDR3 ram. Vettem egy 1150 MSI Z87 lapot 10k-ért. Rendszer egy régi Intel 520 128GB-on van OMV. Ja és volt még itthon egy Superflower 320W táp.
Most 2db 2TB és 1db 1TB vinyó van benne, ezek is voltak...
Határtalan lehetőség. Pl játékszerver, Teamspeak, bármi...De ha összeszámolom:
- ház 15k (majdnem új volt)
- alaplap 10-12k 6db sata + m2
- proci 8k
- ram 10k
- táp max 5k
- ssd ha nincs 4kMax 50k,a Qnap elment 60k-ért....
Tudom a fogyasztás alapon 15-20w, ha nagyon dolgozik akkr több.
Ez sima pc építés, max az op rendszer más, meg megismerni kicsit cumi.
De soha többet NAS!!!Mennyibe is kerül egy 4 lemezes NAS?
Ja és nem kell folyamat menjen, mert ott a WOL, ami egyik NASomon sem működött rendesen.....
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Attól, hogy azon van a rendszer, még nem kéne pörgesse a vinyót. Ez vmi hiba lehetett. Legalábbis a Syno nem pörgeti. Ezt onnan tudom, hogy nem torrentezek, a NAS ideje nagyrészét sleep -ben tölti. Amikor akarok vmit a NAS -ról a szobámban, akkor hallom, ahogy beindul a vinyó. Egyébként néma csendben van.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Somatom #9796 üzenetére
Idéztem a kérdésed és ahhoz fűztem hozzá. Az SMB elérése megváltozott, szándékosan, meg kell adni a konkrét elérési utat, és nem csak Kodiban működik így, egyébként IP helyett az eszköz nevét is be lehet írni, pl. "sajatpc", ha ez a neve, nem csak IP-vel működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Call of Duty: Black Ops 6
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest