- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Luissimo #3601 üzenetére
Ja ők pont kifogtak egy működőt...nekem nem sikerült, elég rossz arány...én nem ajánlom senkinek ezt! Meg a geekbuyingot sem...se gari, se reakció, se semmi...nagy rakás pénzkidobás az egész. Még abban sem vagyok biztos, hogy nem egy kamu doboz csak? Mivel hard resetre sem regál, pedig érezni a kapcsolót meg minden, de semmi...
-
castiels
addikt
Erről tudna valaki véleményt irni?
-
tcsaba007
tag
válasz castiels #3604 üzenetére
Ilyet vettem a lányomnak. Nagyon szereti. Libreeleccel használja. Cireelec-el állítólag még jobb, de mivel 1500km-re van tőlem, még nem tudtam kipróbálni. Androidot ő nem használja rajta. 4k-t 30fps-ig tudja. Stabil box, sok embernek van. Android alatt Mexel kolléga duáljával jól használható, ennyi pénzért szerintem ajánlott vétel.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz castiels #3606 üzenetére
Igen, megy a CE.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Luissimo
veterán
válasz szabochris #3615 üzenetére
de igen, nekemis müxik és nem is akarom máahonnan nézni, jóez..
csak van olyan elvetemült, akiben valami előítélet alapján az android nemlétezik.
nemszereti és kész.megoldja...
-
blakey
titán
válasz Luissimo #3616 üzenetére
csak van olyan elvetemült, - szerintem nem így kéne jellemezni.
CE médialejátszásra jobb illetve az HBO GO is HD míg a boxok többségén meg 480p.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz castiels #3619 üzenetére
Androidon nincs kandenciahelyes lejátszás, ezért kell a mod. - van, csak a trehányabb gyártók nem foglalkoznak vele. Amlogic tool-al is előcsalogatható.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz castiels #3621 üzenetére
Ha nem widewine L1-es a készülék akkor nincs sok értelme az app-ot használni hiszen 480p lesz, tehát a CE jobb megoldás. Az, hogy érvényes-e a beállítás az HBO GO-ra azt nem tudom. Nem nehéz beállítani, csak klikkelgetni kell. Szerintem maradj a CE vonalon, médialejátszásra az való, főleg olyan boxon ahol problémásabb a droid.
-
Necronom
senior tag
válasz castiels #3619 üzenetére
No azert ez sem igaz...
Van kadenciahelyes lejatszas Android alatt es nem is nehezen - de az is jol erzodik, hogy sokan tulmisztifikaljak ezt az egeszet...
Jomagam is Android parti vagyok..es nemcsak azert mert a topik cime is az
Hiszem - es tudom is -, hogy Android alatt is van mod mindenre
Teny, ha felteszel egy SD kartyara egy akarmilyen Eleket, akkor eleg hamar megoldodik a filmezes, de erzem en hogy sokaknak mar ez is problema, nemhogy azt konfiguralni a mindenfele boxokra...vannak altalanos megoldasok, vannak boxok amik ugy jok ahogy
De hiaba irjuk le, hogy mit kell vagy mit erdemes vasarolni, a kovetekzo post ugy is az lesz, hogy van egy xxx boxom, ami persze nagyon nem az amirol beszelunk es ez jo?Ott van a szuper masik topik, ahol lehet keresni alternativ megoldasokat
(barcsak lenne mar idom az osszefoglalo megirasara)
es nagyon jol van vezetve tema osszefoglalo, sot kulonoskepp jol..erdemes ranezniDe ugy erzem lassan erdemes lenne kicsit tematizalni a dolgokat
Ez maradjon az Androidos megoldasoknal, a masik pedig az alternativ megoldasoknal....szerintem jo lesz am persze a kereszthivatkozasok es a jo kapcsolat mindig is feltetel lesz...TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
törölt tag
Srácok! Én most raktam fel stabil Oreot egy régi DELL-re, 4GB RAM, meg egy 64GB SSD van benne, semmi plusz hardver, videó kártya, vagy bármi...
Eddig minden tökéletes, úgy fut mint az álom, játékok ami tableten 100%-os az ezen is megy, KODI és társai szintén perfekt.
Nem értem miért nincs ennek topic? Android PC-n (emulációval nem összekeverendő)! -
kenand
veterán
válasz Necronom #3624 üzenetére
A topik címe azért ez, mert ezek a kütyük Androiddal jönnek , de ha azzal nem olyan jól használható, lehet tolni rá mást....az említett másik topikban tény a usrerek 95% nem androiddal használja (nem véletlenül). Mivel nálam is a film nézés a cél 99%-ban nem igazán kell nekem Android. Vannak minőségi brand androidos boxok amin jól megy az Android is, de azok jóval többe kerülnek.
-
blakey
titán
válasz Necronom #3627 üzenetére
Ez általános Android box topik az meg Amlogic, a kettő nem ua., jó ez így.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Necronom #3629 üzenetére
Akkor meg ott tartunk, hogy minek egy "Milyen TV-box-ot" meg "Milyen médialejátszó" topikot. Mindig is lesznek topikok amik részben fedik egymást. Ahogy most van, van értelme. Amlogic topik meg Amlogicról szól, ahogy a Dune a Dunekről, Zidoo a Zidookról itt meg bármilyen Androidos boxról, Dune, Zidoo, Minix, Rockchip, Amlogic, bármiről szó lehet, de ez amúgyis egy ajánló topik.
-
blakey
titán
válasz castiels #3631 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
Sziasztok!
HBO GO, Netflix, Kodi (képfrissítési frekvencia igazitás!), esetleg TV GO használathoz keresnék valamilyen TV Box-ot. 1080p elvárás, 4k jól jön.
Mit érdemes venni, ami működésileg és kinézetre is minőségi hatást kelt, de lényegesen olcsóbb, mint az aktuális Apple TV? WiFi annyira nem fontos, megoldott a kábeles használat (Gigabit jó lenne). HDMI-CEC támogatás, vagy egyéb, TV távirányítóval való vezérlési lehetőség is jó lenne.
Talán Xiaomi Mi Box? Vagy valami S912-es kütyü?
-
blakey
titán
Talán Xiaomi Mi Box? Vagy valami S912-es kütyü?
A MI boxhoz kelleni fog egy USB-LAN adapter és kizárólag Android TV OS-t használhatsz, TVGO semmilyen boxon nem fog működni, egyelőre, a többi igen.
Pénztárcádtól függ, hogy mennyit szánnál rá, vehetsz 15e-ért egy Amlogic boxot, lehetőleg Android 6-tal és akkor droidon is egész jó a lejátszás, nincs kockásodás (bár ezt lehet némileg javítani), esetleg veszel 35-40e-ért egy Zidoo X9S-t. Olyan, hogy hibátlan lejátszó nem nagyon létezik. Pl. egy Amlogic S905X box+CE-vel egy jó médialejátszó és TV okosító lenne, SD-ről futna a CoreELEC ami ugye Kodit futtat, tökéletesen kadenciahelyes és bármikor átbootolhatsz a droidra és használod a neked tetsző app-okat. Ha jó a droid akkor némileg azt is felturbózhatod egy viszonylag használható médialejátszó szintjére.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Fortian
tag
Sziasztok!
Nagyon nem értek ezekhez a lejátszókhoz, de szükségessé vált, hogy vegyek egyet. Olyan érdekel ami tudja ezeket:
HBO GO, 1080p,YouToube, 4k nem kell mivel régebbi a tv, NAS-ról tudjon gond nélkül lejátszani. Nincs kábel TV-m mert minden a NAS- és a You toube-ről megy.
Olvastam, hogy így kell telepíteni valamit rá meg úgy kell telepíteni, de egy nagy szakszöveghalmaz az egész, ezért olyan érdekelne ami tudja ezeket simán amiket felsoroltam mindenféle telepítgetés nélkül.
Tudnátok olcsó és drágább árkörbe ajánlani, hogy legyen rálátásom a az árak közti különbség függvényében elég-e az olcsó vagy mindenképpen drágát kell vennem.
Jól összevissza megírtam mindent Köszönöm a segítségeteket előre is! -
<Adamsky>
nagyúr
Bocsi, ha kicsit OFF...
Szóval egy tök átlagos vezetékmentes billentyűzet (mondjuk egy ilyen), hogy muzsikál Android alatt? Leginkább az ékezetes karakterek bevitele érdekelne....
-
Luissimo
veterán
" TVGO semmilyen boxon nem fog működni, egyelőre"
Azért én még megvárom EZT a boxot, ezen állítólag van root/unroot kapcsoló, a TVGO a rootolatlan eszközökön működik, a telefonomon is.
Remélem lesz alkalmam megcáfolni ezt az állításodat
-
K53TA
tag
Nem találtam összehasonlítást (okos tv vs android box) ezért itt kérdezem meg és mert csak okos Tv-m volt eddig.
A kérdésem az, hogy mikor ajánlottabb egy külön álló android TV box vagy a gyári okos TV (pld web os) használni?Nyilván ha a TV nem rendelkezik "okos" funkciókkal, akkor egyértelmű, hogy külön box kell, de szinte már minden TV okos tévé lesz.
Egyáltalán, használ valaki az okos tv mellé Android box-ot? -
K53TA
tag
válasz tcsaba007 #3643 üzenetére
És mit gondolsz, mennyire idő álló egy TV box?
Pld 5év múlva is még megállja a helyét, vagy addigra már az okos TV-k többet, vagy jobban fognak teljesíteni mint a mai TV box-ok?Xiaomi MI Box vásárlásán gondolkozom, de élőben nem volt hozzá szerencsém és nem tudom, hogy gyorsabb, rugalmasabb lenne a Tv-n nettezés, mint a TV gyári beépített felületével.
A gyári rendszerrel a youtube a Netflix és online TV-k gyorsak, ahogy a miracast is, de a böngészés, online film nézés, már a kihívás kategória vele és a notebook képét is csak HDM kábellel tudom összekötni, wifin keresztül már nem.
De potyára sem szeretnék venni egy MI box-ot (vagy más külső eszközt), ha az hosszú távon nem tud többet mint a TV rendszere (webos) -
<Adamsky>
nagyúr
Egy (jó!) box mindig mérföldekkel fog az aktuális okos TV-k előtt járni. Ez nem kérdés.
Ami inkább, hogy mire kell Neked? Milyen funkciókra van igényed? Mert pl. ha csak Youtube-ozol vagy néha rádobsz egy-egy filmet pendrive-ra, amit aztán megnézel TV-n, akkor - egy új készüléket alapul véve - felesleges a box. Ha viszont - mondjuk - van / lesz NAS-od, több filmed van ... böngésznél is a TV-n, esetleg HBO Go-t használnál, stb. akkor egy box a jó irány. Szvsz.Ja, most jut eszembe! Ma reggeli sztori. Ismerős panaszkodott, hogy tök szupi az új Sony TV-je, de ha filmet néz rajta, akkor sokszor előfordul, hogy a beszéd halk, az effektek meg túl hangosak. Mit tudna csinálni. Hááát ... mondom, kb. semmit. Egy box-on viszont váltogathat a lejátszók között, Kodi alatt pedig akár külön állíthatja a center hangerejét (Sztereóra történő lekeverésről van szó. Nincs 5.1, se erősítő).
Más: senki se használ billentyűzetet a box-hoz?
-
blakey
titán
Minden külső eszköz többet, jobban tud mint egy TV-be épített rendszer. Nyilván majd jönnek, hogy nem így van, de így van, ha veszel egy külső lejátszót akkor az többet fog tudni. Hogy 5 év múlva mi lesz? Veszel egy másikat, jobbat, újabbat. A TV-k rendszere 2 év után "elavult", jobb nem lesz a boxokénál.
-
K53TA
tag
Köszönöm a válaszokat,
Amire a családban kell az:
Youtube és egyéb online filmek nézése (pld Videa oldaláról).
Notebookon és Telefon tárolt képek és videó tartalmak wifin átküldése a tv-re,
Online Tv nézése. (pld Tarr app-on keresztül.)
Netes böngészés,
Nestes videó chat ismerősökkel. (videó konferencia)A családban úgyis felmerült ez a kérdés, hogy mit vegyünk?
1: Középkategóriás Full HD tévé + Xiaomi MI Box + Soundbar, vagy
2: Felsőkategoriás TV ami elvileg szépen szól, jó rajta a böngésző. (és ami TV valószínű többe kerül, mint az 1 pontban említett 3 eszköz egyben ).[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
2: Felsőkategoriás TV ami elvileg szépen szól, jó rajta a böngésző. (és ami TV valószínű többe kerül, mint az 1 pontban említett 3 eszköz egyben ). - nem szól szebben maximum egy leheletnyível, nem jobb a böngésző. Felsőkategóriás TV-t a képminőség miatt veszünk, a szolgáltatások gyakorlatilag ugyanazok.
-
-
K53TA
tag
A boxok világában még nem igazodtam el, a Xiaomi MI Box mellet olvastam más TV Box-okról is, de szinte mindegyik Box mellet vannak pozitív és vannak negatív hozászolások, így nehéz eldönteni, hogy nekem melyik lenne a legjobb választás.
Gyakorlatban én még egyet sem próbáltam, csak a szöveges és videó tesztek alapján alakult ki bennem egy vélemény.
(Megj: én mindent Wifi-röl használok.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest