- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
libit
tag
válasz makoss #89501 üzenetére
mi ezen angol? a kepek, megnevezesek?? (ahogy irtam, 8. es 9. oldal)
a kerdesedre valaszolvaha - ha ugyanaz a neve: USB 3.1 Gen1 Header - akkor szerinted???
erdekes modon a kozottuk levo "Front Panel Type C USB 3.1 Gen2 Header (F_USB31_TC_2)" azonositasa osszejott
szerk:
Milka - bocs, csak most olvasom a "keresed", mar itt hagyom...[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Hardstyler01 #89503 üzenetére
Ezt a hírt találtam. E szerint csak a C246-os (meg talán a c242) chipset ami jó neked és a desktop vonal kilőve. Viszont c246-ból első körben csak Asust találtam mint pl az ASUS WS C246 PRO, de az 80-85 ropi között mérik ami viccnek is rossz ha az árát nézzük.
A GIGABYTE Intros C246-WU4 ami még jópofa,de itthon kb elérhetetlen.
Még találtam egy ASUS P11C-M/4L ami c242-es chipset és elvileg jó neked, de ez egy matx deszka igen szerény vrm résszel és 59 ropi ami szintén vicc.
Talán a Coffee Lake topikban van aki konyít valamit a szerver platformhoz hát ha tud segíteni esetleg ha van mod bios desktop vonalon, de én nem nagyon találok B/H/bármilyen lapot amin lenne hivatalos támogatá.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Hardstyler01 #89505 üzenetére
Sajna nem tudom. Eméletileg nem lenne szabad hátrányodnak lennie, de mondom ez számomra ingoványos talaj
Nekem az az észrevételem, hogy desktop vonalon 60 ropiért igen komoly deszkát kapsz (az én Z370 Fatal1ty K6-om olcsóbb pedig az kb másik dimenzió) ami elbír egy oc-s 9900k-val is, míg ez az említett deszka felépítését tekintve nem ér többet egy GIGABYTE B360M D3H-nál ami 25 ropi. Az E2140 meg jóformán egy i3 csak van egy emelt TC-je,de 4 magos terhelésnél a közelébe sem lesz annak az órajelnek. Isten igazából, ha már intel akkor egy i3 8350k ami 55 ropi és egy 40 ropis Z370-el többet érnél (oc lehetőség,magasabb memória órajel és egy olcsóbb Z370-be még egy 8600k-t is meg lehet cibálni vagy egy kis oc-s 8700k-t is) ha el tudod adni azt a 2124-est akkor még nagyon többe sem kerülne.
Persze ez csak egyéni vélemény,de gaming vonalra nem hiszem,hogy szerver procit választanék az alaplap ára miatt mert amit (lehet) a procival spórolok azt a deszkán és a vele járó szűkebb lehetőségek miatt el is bukom. -
Hardstyler01
tag
@Milka 78
Jelenleg az 1 szálas teljesítményre van most a legnagyobb szükségem! Ennél a procinál ilyen áron ami még a 2 sőt a 3 ezre dolláros! procikat is lever!! (lásd fotó) nem találtam jobbat:
DE aztán igazad lehet lehet hogy nem vennék észre sok különbséget egy i7 és eközött de hát ismered a hardverőrületet ha valammi bekattan..
[ Szerkesztve ]
"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci
-
Vartanus
őstag
Milyen hátrányom származna abból ha B450 helyett X370-et vennék?
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
-
Zoli Durden
csendes tag
válasz Zoli Durden #89492 üzenetére
Sziasztok!
A segítségeteknek köszönhetően sikerült 2 darabra csökkenteni az alaplapokat a gépembe ami a következő:
Táp: Be quite pite power 10 400watt
VGA: gigabyte 1050ti
Processzor: ryzen 3 1200
Ram: KINGSTON HYPERX FURY 2X4GB DDR4 2666MHZ HX426C15FBK2/8 MEMÓRIATehát a 2 alaplap ami között gondolkozok:
MSI B450M pro M2
Gigabyte B450m GamingSajnos a pcx honlapján és a hivatalos gyártói honlapokon sincs 2666 MHz Ramos támogatás. Ez gondot okoz?
Ismerősnek is sajnos csak sok vacilálás után ismerte fel az alaplap a ramokat.Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
-
HornedReaper
senior tag
Sziasztok! Melyik Intel széria volt az utolsó, ahol volt még PCI foglalat?
-
palfitom
félisten
válasz Zoli Durden #89511 üzenetére
A ram kompatibilitás nem csak az alaplaptól függ, nagyban múlik a proci memóriavezérlőjétől is!
Ezért is érdemesebb Zen+ procit (2xxx) venni, mert az egymagos teljesítmény-növekedésen kívül, a ram-kompatibilitásuk is fejlődött.
Én továbbra sem erőltetném a CL15-ös ramokat, inkább vennék olyat hasonló áron ami már bevált sokaknál."Sajnos a pcx honlapján és a hivatalos gyártói honlapokon sincs 2666 MHz Ramos támogatás." - Ezt nem igazán értem.
Giga honlapja szerint:
"Support for DDR4 2933/2667/2400/2133 MHz memory modules"Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Ace Ventura
addikt
válasz HornedReaper #89512 üzenetére
Gigabyte B360M D3H lapon még találsz az újabbak közül.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Zoli Durden
csendes tag
válasz palfitom #89513 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Most csak alaplapra van szükségem mert az ASRock ab350m tönkrement.
Most ezért nem akarok egy teljesen új gépet venni. A ryzen 3 1200 procim eddig jól működött a ramommal, szóval ezek nem fognak változni.Igen, a rám support listán 2667 szerepel, nem pedig 2666. Ez nem probléma?
-
palfitom
félisten
válasz Zoli Durden #89515 üzenetére
Ja, értem!
Nem, nem probléma.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. MSI B450M BAZOOKA mennyire ajánlott? Átlag felhasználás oc nem lesz max a ram. Gondolom b450 alatt már nem erdemes lapot nezegetni? Köszönöm
Felhasználónak - 114 pozitív 0 negatív értékelése van az oldalon.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Tamagocsi123 #89517 üzenetére
Simán mehet,jó kis deszka.
-
swixx
tag
Sziasztok!
Végül Ryzen 5 2600 procit fogok venni, de nagyon nem vagyok biztos az alaplap választásban. B450-ös lapot akarok venni, Gigabyte B450 AORUS ELITE-t, vagy MSI B450-A PRO-t. Szerintetek ebben az árban jók a procihoz? Illetve, láttam Gigabyte B450-M AORUS (ami olcsóbb) de mi a különbség az elite és az M között? (azt tudom, hogy méretben, de teljesítményben gyengébb?)
-
Milka 78
nagyúr
Ha nem vagy csak szerény oc lenne akkor mehet a Giga (nincs fix cpu fesz csak offset és nincs manuális llc ami nem túl jó oc szempontjából) ha viszont szeretnél egy emberesebb all core oc-t akkor az MSI biosa jobban megfelel erre a célra.
Az Aorus M némileg módosított (picit gyengébb) vrm rész és főként az említett méret.
Mondjuk ha semmi oc,full rendeltetés szerű haaználat lesz akkor a 3 közül bármelyik mehet.[ Szerkesztve ]
-
HornedReaper
senior tag
válasz Ace Ventura #89514 üzenetére
Köszi! Ehhez videokártyát is kéne cserélnem, úgy nézem, de tetszik
ASUS Xonar Essence PCI-os hangkártyámtól nem szívesen válnék meg -
VTom
veterán
Milka, Asus Prime Z390M-Plus, vagy Gigabyte Z390M Gaming?
Mindenképpen a kettő közül döntök, mert ennél többet nem szertnék költeni rá.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Orgi
addikt
válasz HornedReaper #89522 üzenetére
Vicces, én is annó a jobb ESI hangkártyám miatt választottam csak olyan alaplapot, amin van még PCI...
De az Essence sem mai gyermek már, különben érdemes lehet a külső dac-ok környékén nézelődnöd, ott van feljebblépési lehetőség majd, aztán utána nem vagy PCI-hez kötve (én ezt tettem). -
Laza...
addikt
Villámkérdés: egy x16 slotba mehet x1 kártya? Köszi!
Never give up!
-
Csoki29
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy új gépet építeni amihez jelenleg
Ezek a hardverek vannak meg
I7 8700
Asus 1060 Rog Strix 6GB
Kingstone Hyper X Predator 2666Mhz
Alpenfön Brocken 3
Samsung 970 ssd M.2 500GBAlaplap a kérdéses, oc nem lesz.
6 Sata, m.2,...Ezek közül:
Asus Tuf B360 plus gaming
Asrock Fatal1ty B360 K4 gaming
Msi B360 Gaming pro carbonVagy van más jó alternatíva?
Előre is köszönöm.
-
DeckardCain
senior tag
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Egyik ismerős akar venni új félgépet, Ryzen 5 2600-as procival (no tuning). Ehhez milyen lapot ajánlanátok, 30K-ig (semmi extra igénye nincs)?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Vartanus
őstag
Az Aqua webáruda mennyire megbízható?
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
palfitom
félisten
Asrock B450M Pro4 / MSI B450M Gaming Plus / Gigabyte B450 Aorus M / MSI B450M Bazooka
(#89534) Vartanus
Ajánlott.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Csoki29 #89539 üzenetére
Ha nem szeretnél pepecselni a memória beállításokkal akkor felesleges a Z-s lap a 2666-os és a 3200-as között, játékok alatt nincs mellbevágó különbség.
Szerintem elég a két fentebb említett B-s lap egyike.
Persze ha egyszer K-s procit szeretnél és azt oc-zni akkor egyértelműen Z-s deszka kell.VTom : Előre is köszönöm, bármilyen infó, meglátás érdekel
[ Szerkesztve ]
-
tammmy
tag
i5-9600K processzor mellé milyen alaplaot ajánlanátok? Fontos hogy legyen optikai audio kimenete!
A tervezett memória HyperX Fury Black 2x8 GB DDR4 3200 MHz.
Kisebb tuning elképzelhető. -
joker1220
őstag
Sziasztok!
Ezt a lapot venném, itt olvastam róla egy tesztet és egész jókat írnak róla;
Gigabyte B450 Aorus Pro review
Mi a véleményetek?
Üdv
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
tammmy
tag
Ezeket alapokat találtam optikai kimenetekkel, alap tuningra, i5-9600K procihoz.
Ár szerint növekvő sorrendben:
ASROCK Z390 PHANTOM GAMING SLI
MSI MAG Z390 TOMAHAWK
Asrock Z390 EXTREME 4 alaplap
MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBONAz utolsó lap már a lélektani árhatár föltt van, de ha csak ez jöhet szóba, akkor ezen ne múljék.
A fentiek közül melyiket ajánlanátok, illetve melyiket semmiképp?A memória ez lesz:
Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Predator XMP HX432C16PB3K2/16
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest