- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sunyi18
tag
Sziasztok.
A következő alaplap mennyire ajánlott, és megéri e az árát?
Asrock H87 Performance Fatal1ty
Egy i5 4670 alá menne később esetleg 4770
Ház: zalman z9 plus
psu: CM GX550Illetve lehet nem ide tartozik de müködne-e ezzel a rammal?
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9B memóriaVálaszokat előre is köszi!!
[ Szerkesztve ]
MSI B85-G43 i5 4750 CoolerMaster Hyper 103 2x4GB Corsair 1600 Samsung 840EVO 120gb SSD CoolerMaster GX550W Zalman Z9 Plus
-
xmaas
őstag
válasz sunyi18 #57753 üzenetére
Specifikaciok alapjan jonak tunik nem rossz darab, ramok is rendben vannak, tapnak en a helyedbe Xfx pro szeriat vennem 450-550 W Seasonic belso szuper minoseg
(#57755) vellerd Nekem ugyan az a tipus van csak amd vonalon jo lapocska veheted nyugodtan nem lesz gond vele
[ Szerkesztve ]
-
vellerd
tag
Sziasztok!
/Gigabyte B85M-D3H/
Erről a lapról vélemények?Eladó Pioneer TS-E2099,Q9550 Proci,160GB Sata HDD, 2,5" 250Gb Noti HDD 3napot használt 100/100
-
Brinyó01
csendes tag
Sziasztok!
Le akarom váltani a 6 éves konfigomat, és a segítségeteket szeretném kérni alaplap választásban!
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
40.000ft-ot.
2. Milyen processzor és hardverek (főleg: RAM, VGA) alá szeretnéd?
Egy hasonló gépet szeretnék összerakni, mint ami a hazai pálya cikkjében található izmos játékos konfig alatt. Ház (Fractal Design Define R4), táp ( FSP Raider 550W), SSD ( Samsung EVO 120GB) már megvan.
3. Szeretnél tuningolni vagy nem?
1-2 év után lehet sor kerülne rá.
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (pl. USB 2 / 3, SATA 2 / 3, stb.)
USB3, SATA3, és SPDIF out mindenképp kell, bár mindegyik lap tudja úgy látom ebben a kategóriában.
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
HDMIFontos lenne számomra a megbízhatóság és a minőség, minél több rá a gari annál jobb. A hazai pálya cikkben a Asrock Fatal1ty Z87 Killer alaplapot ajánlják. Ti mit tanácsolnátok? Ezt vegyem, vagy van még más alternatíva is?
Köszönöm előre is!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Brinyó01 #57757 üzenetére
Hi!
"Fontos lenne számomra a megbízhatóság és a minőség, minél több rá a gari annál jobb." Esetleg ha a mATX méret is mehet. A TUF szériás Asus Gryphon Z87 5év garanciával.(#57755) vellerd
Abban az árban jó vétel.(#57744) gabor85
A rossz táp a HDD-t is gyorsan tönkreteheti és okozhat hasonló hibát (nem egyszer ....). Ellenőrizd pl. a Hard Disk Sentinel-el.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Giovanny
őstag
Üdv urak,eljött az idő Haswell-re váltani 4770K-ra,milyen deszkát ajánljátok kis tuningra is alkalmas legyen 4.2-4.3Ghz árban ~50k.
[ Szerkesztve ]
Zero Defect.No Compromise !
-
bluyoo
nagyúr
válasz Giovanny #57760 üzenetére
Hi!
Akkora kerettel elég sok jó lap van. Pl. a Asus Z87-PRO még éppen belefér a keretedbe.
Wi-Fi, Bluetooth, Intel LAN, Realtek ALC1150 hangkodek, 12 fázisú digitális tápkör, ......
De a téma összefoglalóban találsz még egy két tippet.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
törölt tag
Valaki kérdezte nemrég, hogy a GA-F2A88XM-DS2-nek hányas fázisa van, nos a GA-F2A88XM-HD3-nak (ami ugyanúgy 3+2-nek néz ki képek alapján) a support szerint 4+2-es:
Dear customer,
Sorry for the late reply, the phase for model GA-F2A88XM-HD3 should be 4+2.Tehát OC nélkül (vagy akár OC-vel, de IGP nélküli CPU-val) ebből a szempontból nem rosszabb mint az mATX-es H3D.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Giovanny #57762 üzenetére
Mindkettő komoly lap melléfogni nem fogsz (hacsak nem hibásak).
Gigabyte Z87X-UD4H review.
Asus Z87-PRO review.
Én (ha az előző hozzászólásból nem jöttél volna rá ) a Z87 Pro-t választanám.
Szóval +1 a Z87 Pro-nak.Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz #85552128 #57769 üzenetére
Simán elírta ... mint ahogy én most benéztem a lapot. Bocs ....
Így szinte azonos a két lap a HD3 jobban felszerelt.
"Nem értem ezeket miért nem tüntetik fel a honlapon a specifikációknál." Na ezt én sem értem. A Giga meg az MSI ilyen ... cég hogy vadászni kell az infókra a gyári oldal után.(#57768) jános
Hát azért akad nem is egy ... Pl. a Giga lapja vagányabban néz ki.Bazinga!
-
Ottó58
senior tag
Sziasztok!
Ez az alaplap ténylegesen csak az E4700-ig tudja kezelni a procikat?
pl. E5200 vagy E8400 nem menne benne?» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
bluyoo
nagyúr
"Azért jó a több fázisú CPU tápellátás mert minél több fázis van, annál stabilabb a feszültség leadás, kisebb a drop (a BIOS-ban beállított és a valós feszültség különbsége), és a CPU foglalat melletti feszültség szabályzók is kevésbé melegszenek az elosztott terhelés miatt. Végül is erős túlzással minél több annál jobb. Bár, pl. a digitális vezérlés azért csökkentette a számukat de a prémium lapoknál azért nem spórolnak velük.
A tuning alatt megnövekedett terhelésnél nagyobb a jelentősége, de a tuning nélküli rendszereknél is jó tulajdonság .... még ha nem is akkora az előnye mint egy tuningrendszer esetében.
A pontosabb, stabil feszültség egy stabil rendszer alapja. Persze ez nem csak egy tényezőn múlik.
Ehhez jön hozzá ugye hogy kisebb terhelés, kevesebb hő, kisebb degradálódás."Bazinga!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A TUF lapoknál (vagy csak a Gryphonnál?) ez a Thermal Armor ér valamit, azon kívül, hogy védi a lapot (aminek nincs sok értelme, úgyis a házban van)?
Ha meg egy meteor csapódik bele, úgyis mindegy. -
csucsbicep
nagyúr
válasz BomiBoogie #57777 üzenetére
Ha nem Afganisztánba viszed a hadsereghez, akkor tökmindegy.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz csucsbicep #57778 üzenetére
Köszi, én is valahogy így gondoltam.
-
mqm
senior tag
Áldásotokat szeretném kérni!
i5 2400 + P8P67 EVO=királyság?
Köszönöm előre is válaszotok! -
mqm
senior tag
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Megérkezett a várva várt, váltásom.
Cirka 20év után másodjára a "szivemcsücske" Intel alapokon nyugszik, a lap ma jött meg.
Kinézete 5 csillag, minőségi, tartós, számomra az Asrocktól szokatlan de ismét kellemesen csalódom bennük, teljesen korrekt kis lap minden miliméterét tekintve.A lap egy Asrock Z77 Extreme4-M és itt a lényegi kérdés...ha 1másodpercig sem vagyok kíváncsi az igp-re akkor is kell vmit telepíteni számára? ez a dolog hogymegy? hol kaphatok némi útmutatást
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
bluyoo
nagyúr
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
De nagyjából ott körül van .....(#57785) Apollo_21
Szia!
ASRock (Z87/H87/Q87/B85) LGA1150 alaplapokBazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Apollo_21 #57785 üzenetére
Bocs, most nézem hogy Z77 nem Z87!
ASRock (H61/P67/Z68/B75/Q77/H77/Z75/Z77) LGA1155 alaplapok
De ha a Virtut nem akarod használni, akkor nem kell driver az iGPU-nak.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Lajkó
őstag
Milyen FM2-es alaplapot vegyek?! A10 5800K, vagy A10 6800K gondolnék bele, de még ezen a téren is csak tapogatózom. Fontos lenne a későbbi használhatóság, hogy játszogatni tudjak vele kisebb felbontásban komolyabb játékokat is, az értelmes tuning potenciál, de nem szeretnék anyagilag elszállni nagyon! Leginkább a legjobb ár/érték arányt keresném, s nem olcsót, vagy drágát...
Kell hogy legyen rajta: Gbit-es lan, usb 3.0, HDMI, , DDR3 dual-channel 1866MHz-es memória támogatás. Jah, meg S/PDIF out is! Van egy ősrégi asus lapról rám maradt alaplapra köthető koaxális spdif kimenet, de még sosem próbáltam hogy hogyan műxik... Menne az egy ilyen FM2-es lappal? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Van 1150-es, nem tuningos, mATX vagy ITX lap értelmes hangkártyával? Pl. ALC 1150?
-
bivalyolo
őstag
Eközött a két lap között van valami lényeges különbség azonkívül, hogy 2. 2k-val drágább és ATX?
FM2A75M Pro4+ vs FM2A75 Pro4+[ Szerkesztve ]
"Let's agree to disagree!"
-
Bullllit
tag
Üdv
Mivel sikeresn semmi nem jön össze, még mindig nem vettem meg a konfigom.
Aztán ebben a sok időben ahol ráértem gondolkozni, arra jutottam hogy lehet beáldoznék még egy kis pénzt az alaplapra.
Az eddigi terv az MSI Z87-G45 Gaming-je volt.
A kérdésem az, hogy érdemesebb lenne inkább a
MSI Z87-GD65 Gaming
vagy
ASUS MAXIMUS VI HERO-t venni.
Ha igen akkor melyiket?
Egyébként egy 4770K-hoz kellene amit majd a későbbiekben szeretnék tuningolni.
..jobb az erőszakosság,ha a szívünkben indulat van, mint az a szelídség,ami csak a tehetetlenséget álcázza..
-
jimspie
tag
Hali lenne egy kis problémám melyet össze is kötöttem a lap vásárlás kérdésével:
Vettem 8 giga kingston 1600 memót 2x4
Beteszem őket (csak 2 slotom van nem 4) egymás mellé szépen (mindegy milyen sorrendben) minden elindul DE a windows logo nem tölt be. Ki tudom választani melyik oprendszer induljon, bejön minden, bios stb, de a windows nem tud elindulni semmilyen módban se. Próbáltam buherálni a timing-ot, auto-n van. Resetáltam a biost, elemet kivettem, elindítottam, default beálíltások, kikapcs, visszatettem az elemet .. mindent megtettem már amit tudtam. Memo frekvenciát 1333-ról feltettem 1600-ra mert az előző 1333-as volt (most is az van bent mert a másik nem működik). A gép felismeri a 8 gigát , azt is, hogy 1600as, de a win logo továbbra sem jön elő, nem tölt be.
Körbenéztem a neten, gyakori probléma-e és elég sok találatot kidobott a google. Megoldást senki sem talált ahogy elnéztem. Bios a legfrissebb - alaplap Gigabyte H55m S2Support for DDR3 1666 (O.C.)/1333/1066/800 MHz memory modules (ezt írják a lap honlapján)
A két darab kingston teljesen ugyan az, nem párban vettem, külön külön ugyanabból a boltból. tehát 2x1db-ot. nem kit-ben volt. Elvileg ezzel nem szabadna, hogy legyen probléma.
Hol a bibi szerintetek?Szerintem az alaplapom nem bírja az 1600as memókat.
Tudnátok nekem mondani olyan lapot amelyik kompatibilis lesz ezzel a memóriával?Szerencsére épp alaplap vásárlás előtt állok. AMD 6300 fog belemenni. Árban 20-25 000 maximum.
-
Picturemaker
őstag
válasz bivalyolo #57794 üzenetére
Üdv!
Több USB kivezetés hátul és van hűtő a VRM résznél, eSATA (általában "senki" sem használja). Szerintem már csak a hűtés miatt megéri a többletet (de ez egyéni).
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Picturemaker
őstag
válasz jimspie #57796 üzenetére
Üdv!
Próbáld meg egyesével a ramokat. Egy memtest sem ártana, sajnos nincs rá garancia, hogy a két ram megy együtt, még akkor sem, ha egyformák. A kit-eket erre találták ki, elméletileg tesztelik a modulokat együtt.
1333-on menni kellene mindenképpen. Állítsd be kézzel, 1,5V-ra és 1333-ra.FX alá az egyik legjobb lap ASUS M5A97 EVO R2.0 - kb 24 pénz. Egy hűtőt számolj hozzá, mert a gyári kissé hangos, tuninghoz meg kevés is.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
jimspie
tag
válasz Picturemaker #57798 üzenetére
Köszi a választ.
Kipróbáltam most egyesével őket. az egyiket ha beteszem elkezd csiripelni a gép, nem jelenik meg semmi. (szerintem rossz a ram vagy nem tudom). A másikat, ha beteszem elindul a gép látja is, látom, hogy felismeri a 4 gigát, de nem lehet a biosba belépni, mutatja egy darabig ezt a kezdőképernyőt és újraindul. Nincs sípoló hang, csiripelés. Ergo egyik sem működik de mégis más a hiba mindkettőnél.
Vigyem vissza és vegyek inkább kit-et?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest