- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Gép újítás előtt állok, és kérdezném, mit tanácsoltok? AMD vonalon gondolkodom, ezt szeretem, szóval Intel felé ne tereljetek, a gép amire használva lenne: Tanulás, és Játék!
AM3 vonalon kellene maradni? vagy az FM2-t lovagoljuk?
Pro és kontra érveket toljatok, melyiket miért. Előre is köszi! -
-
Dragon27
senior tag
válasz bluyoo #57650 üzenetére
+ xmaas
Igen csak AMD .., ennek oka hogy ATI most már AMD
(Volt Intel lapom de nem tetszik a hadjáratuk ... )Igen csak ASUS
Az AM3 + alaplapok leváltása várható mostanában AM4 ?
Szerintem maradok ASUS M5A99X EVO R2.0 ha meghagyom egy darabig a Phenom II X4 965 így mehet a pénz a memóriába és a R9 270X Persze utólag a CPU-t is lecserélem pl. AMD FX-6300 vagy addigra lehet jön valami jobbA meglévő memóriák ami Kingston és az új alaplap Ram listáján nem szerepel ezt hogy kezeli ASUS lapok ?
Vagy ezek minden memóriát felismernek ., érhet meglepetés[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz bluyoo #57572 üzenetére
nekem otthon hdmi-s házimozi erősítőm van. arra jutottam, h a PC és TV hdmi-n, az erősítő és PC optikán lesz összekötve.
nézelődtem még az asrock lapok között: FM2A88M Extreme4+ vs FM2A78M Pro4+
- minek rájuk 2 cpu hűtő konnektor (4 és 3 pines)
- chipseten kívül mi még a különbség? (6 vs 8sata port)
- FM2A78M miért drágább? (két helyen is néztem)
- akkor az asrock is normálisan tudja kezelni a ventiket (mint az asus)? a 3 pin-eseket is tudja vezérelni? -
Dugos
tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy melyik a "legolcsóbb" ATX méretű 1150-es alaplap, amin már elforgatott SATA csatik vannak? Tuning egyáltalán nem szempont.
Köszi a segítséget!
Üdv: Dugos.
-
xmaas
őstag
válasz Dragon27 #57654 üzenetére
Hat ugy nezz ki nem valoszinu hogy lesz uj AMx+ foglalat egyelore a FM2+ APU vonalon toljak a targoncat meg az integralast nyomjak ezzerel .Ha a pletykak igazak meg jonni fog meg valami rancfelvaras a AM3+ vonalon de hogy azutan jonn e meg ide valami nem tiszta
FX 6300 nem rossz de inkabb a 8320 as ban erdemes gondolkodni majd fejleszteskor
-
kona005
senior tag
Szerintetek melyik a lap jobb, illetve melyik a tuningosabb?
970A-UD3P
vagy
970 Extreme 4Inkább mégis az FX mellett döntenék, mert ebbe a lapba vissza tudnám elvileg tenni a mostani procimat, és az nekem sokat jelentene. Ha lenne egybe 60-70k akkor Intel mellett döntenék.
De ha már FX, kinyomom a szemét
-
kona005
senior tag
válasz Rypejakten #57667 üzenetére
Igen, tudom hogy kell hozzá egy jobb hűtő is ami 10-15k, de először legyen meg a LAP+CPU
Bár én szívem szerint a Giga-t venném!Az a nagy bajom, hogy nincs egyben rá pénzem, és valszeg a közeljövőben nem is lesz, de a CPU limittől meg a falra mászok
Köszönöm az infót!
xmaas köszi neked is![ Szerkesztve ]
-
kona005
senior tag
válasz Rypejakten #57669 üzenetére
Ha-ha
Mostanit is gyárival használom, mondjuk ezt nem tuningoltam, fülhallgatóval (marmint nem olyannal ) szoktam játszani úgy annyira nekem nem zavaró.
De tény, hogy rohadt hangos.
Egyébként nem akarok a lapon spórolni, a Giga és az Asus között 2k van, csak nekem a Giga jobban tetszik, meg mintha komolyabb hűtés lenne rajta így nekem ha ránézek, de nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz kona005 #57671 üzenetére
A Giga 970A-UD3 rev. 3.0 és UD3P tuning esetén 2-3.-ra indul, az első indulás(ok) öntesztek, hogy az UEFI Bios-ban beállított értékekkel feláll-e a hardver.
Van akiket ez zavar és az Asus M5A97 EVO 2. lapra váltottak.---------
Giga mellett szólhat az, hogy alaplapcsere után egy driver frissítéssel túlélheti a dolgot a win és nem biztos, hogy frissen újra kell húzni.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
kona005
senior tag
válasz Zsivaagoo #57672 üzenetére
Ha mondjuk azt mondom, nem zavar az hogy 2.-3. indulásra áll fel a rendszer, akkor te melyiket ajánlanád? Vagy melyiket választanád? Bejön a Giga nagyon a kur... ...át
Nekem ez már komolyabbnak hangzik mint az Asus, nem vagyok oda az Asus cuccokértSzerk.:
Most nézem neked is Giga van
Egyébként mi a különbség az UD3 és UD3P között? Melyik a jobb?[ Szerkesztve ]
-
kona005
senior tag
Az előbb B85-ös lapokat kínáltak neked, gondolom akkor a tuning nem számít, az AsRock H87 Pro4 olcsóbb egy pár ezressel.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Dragon27 #57654 üzenetére
Ok én a jobb lapról nem beszéllek le. De még az FX-6300 alá is, kicsit túlzásnak gondolom.
"Volt Intel lapom de nem tetszik a hadjáratuk ... " Csak kíváncsiságból ez a "hadjárat" miről is szól?
RAM gondod 99% hogy nem lesz ezekkel a lapokkal. De jós nem vagyok szóval ...(#57655) vegytek
FM2A88M Extreme4+ / FM2A78M Pro4+
" FM2A78M miért drágább? " Nagybani helyzet, ragtárkészlet, régebbi/újabb rendelés, Forint/Dollát árfolyam, ....
Igen tudja vezérelni. Szerintem jobb az Asus ..... Több gondot hallottam ASRock-al mint Asus-al.(#57671) kona005
"Giga jobban tetszik, meg mintha komolyabb hűtés lenne rajta" Hát nem tudom hogy nézed de legalább 2X akkora bordázat van az Asus lapján.
+1 az EVO R2.0-nek.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz kona005 #57677 üzenetére
Csak rá kell nézni hogy kisebb a borda a Giga tápkörén ez tény. Ezt a "fapadosabbnak tűnik" megjegyzést meg főleg nem értem. Mi tűnik fapadosnak ezen a lapon?
Mindenesetre kérdeztél és élből hárman ajánlottuk .... viszont a te lapod lesz. Nekem mindegy melyiket veszed.
Szerintem ha Gigabyte lap kell akkor a négy lap közül a Gigibyte-ot vedd.(#57678) vegytek
Mert már mindenki HDMI-t használ.Bazinga!
-
kona005
senior tag
-
Dragon27
senior tag
válasz bluyoo #57676 üzenetére
xmaas AM3 + se mai darab ezért nemigazán tudom hogy érdemes e erre cserélni .A másik meg szinte évente változtatnak valamit a FM1,2+ szériákon ami szerintem a jövő de az FM5 lesz
ha volna annyi felesleges pénzem akkor évente cserélném a gépet vagy a másik megoldás Intel____________________
miről is szól Csak a pénzről
RAM gond ne legyen mert nem szeretnék később cserélgetni ..... -
Dugos
tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz Dragon27 #57681 üzenetére
Írtuk az Intelt ... neked tabu a téma!
Viszont erre "Csak kíváncsiságból ez a "hadjárat" miről is szól?" tényleg kíváncsi vagyok.(#57680) kona005
Azért nem sírnál a Giga lappal sem, ebben (majdnem) biztos vagyok. Főleg hogy azt szeretnéd. Bár akkor nem értem miért volt kérdés? Reménykedtél hogy mindenki a Gigát ajánlja?
Amúgy a 970A-UD3P nekem is tetszik. Jót tett a kinézetnek hogy elhagyták a kéket. Úgy látszik átcsábítottak egy, két design-ert az ASRock-tól.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
kona005
senior tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz kona005 #57684 üzenetére
"amin elvannak forgatva a SATA csatlakozók" Viszont Giga!
"Igen, reménykedtem" Bocsi ha csalódást okoztunk! Hidd el nem akar itt átverni senki egy rosszebb lapra. Viszont mint írtam a Giga deszkája sem rossz. Csak szerintem a konkurensé jobb.(#57682) Dugos
Az összes portnak 90°-ban elforgatottnak kell lenni? Az MSI-nek vannak lapjai ... pl.: B85-G43[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
kona005
senior tag
válasz bluyoo #57685 üzenetére
"Nem tudom hogy ez neked jó-e lenne" Így kezdtem
"Hidd el nem akar itt átverni senki egy rosszebb lapra.'
Persze, nem is azért mondom
Mindegy, először is vigyék el a másik kártyámat a héten, mert csak akkor lesz aktuális.
De akkor a Giga lesz szerintemKöszi a segítséget mindenkinek!
Szerk.:
Még egy kérdés:
Látom úgy vannak a ram slotok hogy egy fekete\kék\fekete\kék...
Akkor a 2*2 GB a két feketébe, vagy a két kékbe kellene rakni és így menne Dual Channelben?[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz kona005 #57686 üzenetére
"De akkor a Giga lesz szerintem"
"Látom úgy vannak a ram slotok hogy egy fekete\kék\fekete\kék...
Akkor a 2*2 GB a két feketébe, vagy a két kékbe kellene rakni és így menne Dual Channelben?" A " " miatt tálald ki! Vagy esetleg összeszereléskor előveszed a laphoz adott kis könyvecskét 24. oldal.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Dragon27
senior tag
válasz bluyoo #57683 üzenetére
Intel LGA 1155 még elfogadható áron lenne ASUS P8Z77-V LX + i5-3350P
Ennél is az integrált GPU lekapcsol erős VGA használatakor
A processzorok lehetnének olcsóbbak ....valamit mondanom kel hogy az AMD mellet maradjak Intel "hadjárat"
A másik hogy olcsóbb az AMD és szeretem az ATI-t ... Ha Intelhez került volna az ATI akkor csakis Intel -
bluyoo
nagyúr
válasz Dragon27 #57689 üzenetére
A felhozott félkonfigban nincs iGPU. A i5-3350P-ben ugyanis le van tiltva. Viszont a laphoz járna a LucidLogix Virtu MVP Software ami ugyan nem, kapcsolja le teljesen a VGA-t de hasznos kis program (viszont program szóval lehetnek vele gubancok). mondjuk a "csupasz" tuninglapoktól azért tartózkodnék (bár szorzózáras alá ...). Akkor legalább az LX2-őt vagy a Z77-A-t.
Újonnan meg egy Haswell is kijön annyiból szóval ...
"Ha Intelhez került volna az ATI akkor csakis Intel" Semmi köze a VGA-nak ahhoz hogy melyik oldalt dobod alá. Semmi hátránya nincs az nVIDIA-nak egy AMD-s vasban és az AMD VGA-nak sincs egy Intel gépben.(#57688) kona005
Szívesen! Problémamentes beüzemelést.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Aktuális a platform csere, a héten szeretném kézben tartani a leendő lapomat.
A kinézett lap egy Asrock Z77 Extreme4 volna, procinak 3570K-t gondolnék használtban az apróról.
30ig van jobb lap az említettnél? Apróról is lehet...
Tuningolni szeretnék, ami kifér a csövönÖsszefoglalóban úgy láttam h eléggé tuningbarát,
5sata eszközöm van, ahogy nézem ezt 4db sata2 ill 4db sata3 csati kiszolgálja bőven...Vga-t egy 7870 Top-ot kell ki szolgáljon
8gb memó 4db 2es modulba, de 4ram slot rendelkezésre áll.
3hdd
1oddHa jólláttam 8+4es tápellátással bír, tehát kellően felszerelt egy mértékletes tuning melleti használatra.
Remélem áldásotok adjátok rá
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #57690 üzenetére
Ez igen jó hír, akkor tehát végképp nem érdemes spórolni egy jóféle Haswell lapon, mert még egy generációt kiszolgálhat.
-
xmaas
őstag
válasz Dragon27 #57691 üzenetére
Barhogy szamolod FX 6300+lap+huto arabol kijonn a i5 4570+lap ami finoman szolva agyonveri FX et mint a sz@rt nincs bajlodas se tuningal se melegedessel ,FM2+ vonalon meg proci teljesitmenyben meg a FX 6300 at se eri utol szoval ja.
Es csak mondom AMD processzor huto lenyegtelen hogy FM2+ vagy AM3+ egy kupac hangos tragya szintjen van legszivesseben megfognam es fejbevagnam vele a zseni tervezocsapatot aki azt a nyomorusagot kiokadta magabol ,szoval igyis ugyis a gyarit ki kell cserelni ha jot akarsz magadnak ami6-7 ezer forintnal kezdodik a jobb fajtak 9 ezer kornyeken kezdodnek ezt a plusz koltseget szamitsd bele ha muszaj neked AMD t -
Dragon27
senior tag
Apollo_21
A mostani gépemnél a processzorhűtőt cseréltem le először ezt még később felhasználnám ..
Tuningolni nem szeretek és nem is akarok .i5-4570 iGPU + R9 270X használható egyszerre vagy iGPU lekapcsol Átnézem rendesen ezeket az árakat de az Intel alaplappal semmi gondom nem lenne de akár hogy nézem CPU árazása magas ....
-
t72killer
titán
Kérdés: mennyire árt egy alaplapnak a 24/7-es állandó nyúzás (üres időben bányászat, egyébként játék, egyéb normál használat, extrém tuning nélkül)?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest