- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
richtofen
csendes tag
Sziasztok!
Köszi előre is a tippeket, a DDR4/DDR5 irány is érdekes lenne.
0. Felhasználás
Játék, max 1440p, cél a csendes működés, megbízhatóság, élettartam.1. Mennyit szánsz az alaplapra?
40-70e
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3060 V2 OC Edition 12GB
i7 14700 (non-K) + BE QUIET! Dark Rock Slim cooler
BE QUIET! Pure Base 500 case (ATX)
BE QUIET! Straight Power 12 850W PSU
RAM: 2x16GB DDR4 3200 vs DDR5 5600 még kérdés, nem tudom megéri-e a DDR5 a fentiekhez?3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX, micro-ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
1xPCIE x16 4.0, 1-2x SATA, M.2 (opcionális), 2-3+ chassy fan PWM
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
DVGA, DP
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem
7. Használt, vagy új alaplap?
Új
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Nem.[ Szerkesztve ]
-
CriticalHit
őstag
B650
A pirossal kiemeltek. Buktak. Kerülendők.
[link]"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
beach head
senior tag
jatek fps szempontjabol mennyire szamit hogy b450 v b550 -e az alaplap?
-
DaVE-1
aktív tag
válasz CriticalHit #107102 üzenetére
Lehet a meleg nem tudom. "A pirossal kiemeltek" hol kell nézni ezt a pirosat?
Semmi. Leesett[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pit
csendes tag
válasz beach head #107103 üzenetére
A GPU pcie 3 vs pcie 4 támogatás szempontjából számít. Nálam többet játszók biztos megmondják ez mennyit számít. De én biztos b550-re szavaznék.
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
OMV futtatásához keresek olcsó lap+cpu+ram kombót!
Olyan lap kellene ami legalább 6xSATA portot kezel!
üdv -
DaVE-1
aktív tag
SOS!
Ki milyen alaplapot ajánlana 8700G-hez amihez biztosan jön még bios frissítés és lazán viszi majd minden limitáció nélkül az új érkező proci és vga szériákat?Csak a gaming fontos. 25-75K között ha létezik ilyen "jóság"
(Tuning meg egyéb sose volt sose lesz szóval ez a téma nem érdekel) -
quasarus
tag
Sziasztok.
2024-ben szerintetek melyik a legmegbízhatóbb ddr4 ill. ddr5 alaplap i7 13700K és rtx4080 alá?
ASUS ROG STRIX Z790 WIFI-II. Intel 13700. 32Gb T-Force DDR5 6400Mhz.- RTX4080 - FSP NOVA 1000W. Lian LI SUP-01
-
painkillerx
tag
Hello, ITX lapokbol melyik ajanlott most Ryzen 7800X3D + 4080 kombora? Van valakinek tapasztalata ezekkel az alaplapokkal?
ASUS ROG STRIX B650E-I GAMING WIFI - ez van kinézve de van egy ertekeles ahol sipolo kondikra panaszkodnak
Gigabyte AORUS ULTRA B650I - ez kb ugyanannyi lenne, de nemtudok rola semmit
-
MZsoltee
veterán
válasz painkillerx #107109 üzenetére
Rendeld meg és ha sípol a kondi küld vissza. El hwunboxednel van készülőben ilyen video. Az ATX és Matx lapokat szépen kiveseztek.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
ballington
addikt
Sziasztok!
AM5-re váltás a téma, de nem konrét típusra lennék kíváncsi, hanem hogy Ti milyen alapján választanátok. Kinéztem két féle lapot, az egyik drágább, a másik olcsóbb, amiket azok alapján választottam, hogy:
1. Nem invesztálok PCIE5.0-ás rendszerbe, mert jelenleg nem nagyon van hír, hogy mikor jönnek azok a GPU-k, amik támogatni fogják és azt sem tudjuk, mennyi lehet az előnye egy Gen4-el szemben. Használom 4-5 évet és a következő a lap cserénél már az lesz. Így nem áll a pénzem egy ki nem használt feature-ben.
2. Most ivesztálok egy B650E-be, ezzel lehet, hogy nem kell 4-5 év múlva cserélnem, ráadásul később lehet, hogy jobban el lehet majd adni.Ti mi alapján választanátok?
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
MZsoltee
veterán
válasz ballington #107111 üzenetére
Én az elsőt választottam, mert a jelenlegi vga-k sem használják ki a a pci-e 4.0-t sem, csak a x4-es x8asok közül par
-
ngabor2
nagyúr
Sziasztok,
nálam is megérett a régi gép a cserére, főleg azért, mert ha több vinyó van az alaplapra dugva, a POST képernyőig nem jut el egy fél óra alatt, csak világít a HDD led. A teljesítményével igazából nem enne gond, egy i5-8400 proci van 16 GB DDR3 RAM mellett egy Gigabyte alaplapban. Nagyon sok éve nem követem az Intel vs. AMD csatározásokat, igazából mindegy, hogy melyik vonalon megyünk. A lényeg, hogy ez is bírjon ki egészségben egy 6-8 évet.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
irodai jellegű munka, táblázatok kezelése, illetve online könyvelés. Játékra nem, főleg komoly grafikával ellátott játékra nem.
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
lap + proc+ mem kb. 250eFt
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
legalább 3 HDD és egy SSD lenne rákötve, elég sok adatot kellene folyamatosan elérni
4. Milyen méretű lapot szeretnél?
mivel jó eséllyel házat és tápot is kell venni, ezért ez másodlagos szempont. Ha kisebb méretű, az esetleg előny lehet.
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
bővítőkártyát nem tervezek, USB nem baj, ha van rajta jó sok
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
IGP, minimum 3 független monitor csatlakoztatási lehetőséggel. Ez nagyon fontos. Ha ezek többsége HDMI, az előny.
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
egyértelműen nem
8. Használt, vagy új alaplap?
új, garanciális
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
nem -
MZsoltee
veterán
válasz ballington #107114 üzenetére
Kis segitseg [link]
-
ballington
addikt
válasz MZsoltee #107115 üzenetére
Köszi, ezeket már 5x megnéztem oda-vissza B650 PG Lightning lett a kiválasztott. Jó ár, árához képest jó VRM, jól felszerelt, az igényeimet kielégíti. Ha az ASUS TUF GAMING B650M PLUS lett volna 68e-ért, mint ahogy nincs, akkor lehet azt vettem volna. (közben nézem, hogy az az ár már nincs is a listában)
-
MZsoltee
veterán
válasz ballington #107116 üzenetére
Használd egészséggel! Mi lett a többi része a konfignak?
-
CriticalHit
őstag
válasz ballington #107118 üzenetére
Érdekel, hogy miért a CL36 Flare-t -t választottad a szintén 6000-as de CL30-as Trident Z5 NEO AMD EXPO helyett?
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Csokifalo
senior tag
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
game 4K esetleg 1440 ( jelenleg 4070 ti superrel ) 120hz oled tv-n, netezés, plex egyidőben játékkal még 1-2 4K-s tv-n a lakásban, 4K vetítővel filmezés
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
150e ig
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
26 éve intelen voltam, most váltanék majd 10.900K-ról AMD-re 7800X3d hogy tartós legyen, ami marad az a vga és a 650-es seasonic gold táp meg a ház, cpu vízhűtés
4. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX vagy nagyobb
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
NVMe SSD 2 db, hdd 2 db a plex miatt
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
nem feltétel, de nem árthat egy kártya hibánál
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
egyelőre nem, meg tudtommal nem is nagyon lenne mit a 7800x3d-n
8. Használt, vagy új alaplap?
új
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
ICUE argb ventik vannak USB-s tehát annyira nem szempont
mindenképpen szeretném azért ha mondjuk az AM5 végén még rakhatnám az utolsó pricit bele
........................
Köszönöm szépen
Azt nem tudom érdemes lenne-e az új X3D megvárni, esni fog-e a 7800X3D ára jelentősen-e vagy sem?
Egyébként amit kinéztem az a MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
válasz CriticalHit #107121 üzenetére
csak kérdés szinten, mivel látom hogy 1-2 db 150 feletti, hogy azzal amit kinéztem tomahawk mi a probléma hogy nincs a listádon? Köszi
-
CriticalHit
őstag
-
MZsoltee
veterán
válasz Csokifalo #107122 üzenetére
Igazából a Asrock B650E Taichi Lite is overkill. Olyan vrm van benne, hogy két CPu-t is kényelmesen kiszolgálna. Ha nincs szükséged sok csatlakozója, akkor egy belépő szintű lap is tökéletesen ki tudja elégíteni az igenyeidet. Ez 70k körül max megkapod.Asrock B650 PG Lightning, Gigabyte B650 Eagle, Asrock B650 Pro RS stb
Amiért sokak szerint érdemes lehet többet fizetni az a PCI-E 5.0. Ez csak "E"-s lapokban van, de ehhez is elegendő a B650E. Bár ugye a PCI-E 3.0 véget csak bizonyos esetekben feszegetjuk.Ebből pl a sokat ajánlott Asus Strix B650E-F 100k körül alatt kapható. Ennél többet kiadni lapra teljesen felesleges, ha gamingrol van szó. Az X3D-s procik nem tuningolhatoak és keveset fogyasztanak, így egyáltalán nem igényelnek brutál tápellátást amellett, hogy az említett lapok akár ki is szolgálnák ezt az igényt is.
50k-bol inkább vegyél egy nast, ha plexi kell és ne egy pc fusson emiatt non-stop
-
Csokifalo
senior tag
válasz MZsoltee #107124 üzenetére
"50k-bol inkább vegyél egy nast, ha plexi kell és ne egy pc fusson emiatt non-stop"
Volt egy Synology DS1621+
De pont azért számoltam fel hogy egyben legyen minden, gépen szinte csak játszok, vagy filmezekA többi tanácsot köszi
B650-nél egyedül attól tartok hogy az AM5 végén nem lesz az hátrány?#107123CriticalHit
Értékelés: 22:25
Itt most arra gondolsz hogy nagyon melegszik?[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz Csokifalo #107125 üzenetére
Az AM5 végén közben az AMD az alaplap gyártók igényei alapján vagy azt mondja hogy xy proci csak új chipsetet lesz elérhető vagy nem. Jelenlegi ismeretek alapján technikai értelemben semmivel sincs előrébb egy X670 egy B650-el. 1,5-2x annyit egy lutrira fölös kiadni. Meghagyod a pénzt és ha kell eladod a mostanit és a kettő árából akkor veszel majd lapot, de csak akkor ha kell.
NAS-ban pont az a jó, hogy mehet nem fogyaszt sokat. Egyszer bekapcsolják az ember és amikor 4-5 évente vinyot cserél, akkor kikapcsolja cseréli a lemezeket és mehet tovább. A hálózatról bárki vagy bármi eléri, illetve ha van torrent az is futhat nyugodtan. De ahányan vagyunk annyifelekepp gondolkodunk. Lehet nálunk azért jön be mert többen használjuk és így Mind1 hogy a laptopok melyikben akar valaki valamit csinálni a PC-ken, vagy a TV-n, esetleg telefonon minden is ott van bármikor.
-
ballington
addikt
válasz CriticalHit #107119 üzenetére
Az is CL30-as. És azért a Flare X5, mert ha netán komolyabb hűtőt kell vennem, ne legyen gond a memória magasságával.
-
Memphis
tag
Sziasztok, B550M alaplapot készülök venni és most láttam az aquanál asus tuf gaming verziót 41 ezerért, viszont az alzánál meg a asus prime-ot 34 ezererét. mekkora a különbség hobby gamernek? érdemes a tuf gaminget venni, vagy nincs komoly különbség?
Ha ma nulla CELSIUS fok van és holnap kétszer olyan hideg várható, hány CELSIUS fok lesz holnap? :D (bezártam a kiskaput)
-
CriticalHit
őstag
válasz ballington #107127 üzenetére
Itt 36-ost írnak: [link]
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
CriticalHit
őstag
válasz ballington #107127 üzenetére
Inkább privát.
[ Szerkesztve ]
-
quasarus
tag
Sziasztok. Adott a vga rtx4080 és a proci amd 7800x3d . 2x16gb vagy 2x32gb ramot? Melyik a legjobb ram a procihoz? Ez esetleg?:G.Skill 32GB / 6400 Trident Z5 NEO RGB White (AMD Expo) DDR5 RAM KIT (2x16GB). B650E lapból (fehér vagy ezüst kellene) melyik lenne a legstabilabb legmegbízhatóbb? Ez esetleg?:GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE
Hűtöm EK nucleus 360.
Igazából a kérdésem az hogy játékhoz és némi videós utómunkához milyen lapot ,ramot ajánlotok? Köszi előre is QASUS ROG STRIX Z790 WIFI-II. Intel 13700. 32Gb T-Force DDR5 6400Mhz.- RTX4080 - FSP NOVA 1000W. Lian LI SUP-01
-
CriticalHit
őstag
válasz quasarus #107131 üzenetére
Hynix vagy Micron (6000 CL30), mint a [link] vagy [link] vagy [link] .
A választott Aorus Elite X AX de a Pro X, az Asrock Pro Rs és az Asrock B650E Taichi Lite is megbízható választás a 7800X3D alá.[ Szerkesztve ]
-
quasarus
tag
válasz CriticalHit #107132 üzenetére
Köszönöm CriticalHit, Az mennyire tévhit vagy sem hogy a 7800xd felpúposodik meg szét ég mint a neves gamers nexus youtuber videójában?
Egy EK Nucleus 360-al hűteném egy Lian li sup-01 házba, rendszer ventiket cserélném Artic P12 max ventikre.ASUS ROG STRIX Z790 WIFI-II. Intel 13700. 32Gb T-Force DDR5 6400Mhz.- RTX4080 - FSP NOVA 1000W. Lian LI SUP-01
-
CriticalHit
őstag
válasz MZsoltee #107134 üzenetére
A Thermalright Phantom Spirit 120SE tökéletes választás lehetne az AIO helyett.
quasarus:
Háznak inkább egy kiváló léghűtésű Fractal Design Torrent vagy Lian Li Lancool 216 / 217-t választanám."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
quasarus
tag
válasz CriticalHit #107136 üzenetére
Köszi Crit.
ASUS ROG STRIX Z790 WIFI-II. Intel 13700. 32Gb T-Force DDR5 6400Mhz.- RTX4080 - FSP NOVA 1000W. Lian LI SUP-01
-
quasarus
tag
Egy kis helpdesk....kérés.
Eddig inteles voltam, most váltok AMD-re. Szúkségem volna egy korrekt youtibe video linkre a sok sallang helyett ahol, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE bios frissítésen végigvezet. 7800x3d proci lesz benne. Így szükség volna egy másik tutorialra a bios beállításokhoz ehez a deszka+proci kombóhoz.
Ill van egy két tanácsotok,észrevételetek a konfiggal kapcsolatban?A ram az F5-6000J3036F16GX2-TZ5NRW
Trident Z5 Neo RGB
DDR5-6000 CL30-36-36-96 1.35V
32GB (2x16GB)
AMD EXPO lesz.A vga hozott rtx4080
Köszönöm előre is.ASUS ROG STRIX Z790 WIFI-II. Intel 13700. 32Gb T-Force DDR5 6400Mhz.- RTX4080 - FSP NOVA 1000W. Lian LI SUP-01
-
Leone743
tag
helo
GIGABYTE H510M S2H V3 meg i3 10105f
hány mhz ramot bir el a gépem?tehát milyet vegyek?2666-nál többet ugyse tudok beálitani?
-
Top cat
addikt
válasz Leone743 #107139 üzenetére
" 10th Generation Intel® Core™ i5/i3/Pentium®/Celeron® processors:
Support for DDR4 2666/2400/2133 MHz memory modules "Csak 11 gen-es proci tudja a 3200-at.
" 11th Generation Intel® Core™ i9/i7/i5 processors:
Support for DDR4 3200/3000/2933/2666/2400/2133 MHz memory modules " -
Csokifalo
senior tag
Köszi a segítséget mindenkitől, végül az alábbi szett mellett maradtam, remélem nem lesz gond, szombaton érek majd rá összerakni
-AMD Ryzen 7 7800X3D
-ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI
-G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO RGB AMD EXPO
Mint írtam is, egy 10900K-t fog váltani egy 4070 TIS mellett, 4K-ra, és amit remélek tőle az főleg a 0.1%-os kilengések jelentős csökkenése. De amúgy is ráfért már egy platform váltás az intelre, bár kissé izgulok kb 26 éve volt utoljára AMD procim
Ami miatt főleg e mellett maradtam, hogy ha jó lesz az 5070 széria, akkor ha megjelenik a TI belőle, lehet cserélni fogom, és végül is csak 30-al volt több mint az alatta lévő sima 650-ek
-
quasarus
tag
válasz Csokifalo #107141 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok.
Mindig inteles voltam. Most váltok AMD-re ugyan arra a motyóra amire te, csak én Gigabyte alaplappal.Sajnos a VGA-m most jön vissza szervízből(rtx4080) szétégett a tápcsati.
De a 40-es szériánál javallott a komplett átpadozás. A pasztát rendszerint már fázisváltó lapkára szokták ezeknél cserélni, mert nincs semmilyen pasztának létjogosultsága egy ilyen kártyán...(túl nagy a szilíciumlapka, egy idő után a legkomolyabb és legdrágább cuccok is elillannak róla)ASUS ROG STRIX Z790 WIFI-II. Intel 13700. 32Gb T-Force DDR5 6400Mhz.- RTX4080 - FSP NOVA 1000W. Lian LI SUP-01
-
Csokifalo
senior tag
válasz quasarus #107142 üzenetére
Oh, kemény... nem tudom a super verziók jobbak-e ilyen téren
Amúgy meg sajnos vagy nem sajnos, ha játékra kell, meg netezés ilyenek, akkor ma nem az intel a nyerő, főleg nem ami az új genekkel van, a kazánról már nem is beszélve... így most maradhat a seasonic gold 4 éves tápom is hiába "csak" 650-es, 10.900K-val is max 500W alatt mértem külső mérővel, ezzel elvileg még kevesebb is lesz, ergo egy 80-100 rugós táp ára mehetett másba. Plusz úgy számolok, hogy az AM5 végén még cserélek majd x3d-re nagyobbra, vszleg lehet majd deszka csere nélkül, intelnél újabban az is 1 genes[ Szerkesztve ]
-
quasarus
tag
válasz Csokifalo #107143 üzenetére
Nekem i713700K volt, és 70-90c fok, öngyilkos asus bioss plusz 260W +fogyasztás.
Amikor leolvadt a VGA és a proci is fel kúszott stabilan 80fok és 90fok közé, az a First Descendantttttttt játék volt, az egy igazi gépgyilkos.Ha minden igaz, 7800X3D-nél játék alatt 60W fogyasztásnál könnyeb lesz lehűteni, és stabilabb lesz mint a kékek üdvöskéje.
Az AMD 9000-es új procik még kompatibilisek lesznek AM5-el, aztán 2025ben lesz tokozat váltás vagy sem azt nem tudom.
-
quasarus
tag
válasz CriticalHit #107146 üzenetére
Teljesen egyetértek. Minden ASUS termékemtől megszabadultam. Az alaplap garanciális ügyintézése 60nap volt. Még szerencse hogy a garanciális törvényekben 15-30nap van megadva. Ja és ebből 2hétig a beszállító ült rajta, össze vissza hazudozva és egymásra mutogatva. Vicc kategória nem csak az asus hanem a Magyar szaküzletek, nagykerek, beszállítók is (Tisztelet a kivételnek mert van korrekt)
-
roseA580
junior tag
Én mégis maradok az ASUS-nál!
Ezzel az alaplappal jól jártam:
ROG STRIX B560-E GAMING WIFIIgaz én csak I5-10400F processzorral és 2X16 GB rammal használom.
Különösen jól jött számomra a Bluetooth támogatása, igy már egy fejhallgatót használhatok számítógépre és mobiltelefonra is.
A 14 TB-os HDD is tökéletesen működik az USB-C portra csatlakoztatva.
Persze azért akadtak problémák is vele:
1.
A RX580 8 GB UEFI kompatibilis video kártyámmal nem adott képet!
CSM mode kellett hozzá, szerencsére egy régi és már hibázó videokártyával be tudtam lépni a BIOS-ba hogy bekapcsoljam.Az INTEL ARC A580 szerencsére már működik CSM mode nélkül is.
2.
Az egyik Windows frissítés óta a mikrofonom már nem használható az integrált hangkártyával, így kénytelen voltam egy gagyi 1000 Ft-os USB-s hangkártyát használni hozzá.
3.
Az ASUS oldalán található driverek sajnos hiányosak, más oldalakról kell beszerezni őket ha jót akarunk magunknak.
Ennek ellenére én maradok az ASUS-nál, esetleg még az ASRock lehet választás számomra.
-
DFB
tag
válasz roseA580 #107149 üzenetére
Nekem is i5 11400 volt,mert mikor vettem a 12. gen meg a hozzà való lap meg DDR 5 àrai a csillagos égbe voltak.
A mostani helyzet se sokkal jobb.
A 11. gen se lett jo,meg lap sincs hozzà.
Úgyhogy most mindencserés lett az alaplap miatt.
lga1700 meghal pàr honapon belül.
AM 5 uj lapok meg majd szeptember vége.
Valószínű amd lesz ami még sose volt.
Asrock az nekem mindig ilyen futottak még kategória volt, az Asus tesco vàltozata,de azt hiszem màr nem oda tartozik,most meg még jó dràga is.Aztàn annak milyen a supportja, szervize azt nem tudom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASUS PRIME X570-P
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest