- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pecccccccca
őstag
válasz pruzsi #101599 üzenetére
Én csak egy példát tudok hozni.
Anno régen az Unix-nál dolgoztam 1 hónapot. Volt egy bizonyos típusú első lámpa szett egy konkrét autóra. Valami 90 ezer forintba került alap áron. Akciózta az Unix, 27 ezer forintra a szettet és úgy sem volt mínuszos…
Nem kell félteni a kiskereket, iszonyat árréssel dolgoznak.Humorban nincs helye tréfának!
-
senior tag
válasz palfitom #101600 üzenetére
"Van bármi értelme ezen gondolkozni "
Van. Ezzel a gondolkodással sokkal többet lehetne elérni a fenntarthatóság és a környezetvédelem területén.
Sajnos a globális kapitalizmus az árak tekintetében legalább akkora átverés, mint a működő szocializmus volt. Semmi sem annyiba került, mint amennyibe az előállítása indokolttá tette volna. A globális kapitalizmusban minden annyiba kerül, amennyiért el lehet adni. Ezért a modern marketing kelti fel az érdeklődést a termékek iránt, amit jó haszonnal lehet árulni.
A valós keresletre épülő és tisztességes, mértékletes kereskedelem a globalizmus ellensége. Irtják is az ilyen törekvéseket. Ahogy a valós haszon megismerésének lehetőségét is."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
palfitom
félisten
Ha ő azon töpreng, hogy vajon mennyibe is kerül előállítani egy alaplapot, akkor azzal hogy segíti a fenntarthatóságot, vagy a környezetvédelmet?
Teljesen kár rajta rugózni, hisz az után is pontosan annyiba fog kerülni az az alaplap, amennyi a piacon elfogadható/eladható lesz.És ráadásul ez az egész téma abszolút nem ebbe a topikba való.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
senior tag
válasz palfitom #101603 üzenetére
Utóbbi: ezért tettem OFF-ba.
Előbbi: beszélni kell róla és fel kell tenni ezeket a kérdéseket, mindig és mindenhol. Nagy a baj, és azok tematizálják a közbeszédet ezen a téren is, akik a bajt okozzák, kisiklatva annak a lehetőségét, hogy pontos diagnózisokat adjunk a társadalom és a gazdaság eluralkodott negatív tendenciáiról....jah, és te is korlátozod a diskurzust!
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
menőmentős
újonc
Szevasztok Lányok/Srácok, egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek, hogy mit ajánlotok, mert bizonyosan sokkal jobban értetek hozzá mint én
Az alap setupom:
Ház: Fractal Design Meshify C
Hűtő: Noctua nh-d14
Alaplap: Gigabyte GA-X470 AORUS Ultra Gaming amivel rendelkezem
Processzor: AMD Ryzen 7 2700X YD270XBGAFBOX teljesít szolgálatot
Videokártya: EVGA NVIDIA RTX3070 8GB GDDR6 - RTX 3070 XC3 ULTRA-t valamilyen csodával határos módon be tudtam beszerezni
Ramok: 3x8gb Kingston 8GB DDR4 3200MHz HyperX FURY HX432C16FB3A kérdésem csupán annyi, hogy szeretném a jelenlegi procit lecserélni egy AMD Ryzen 7 5800X-re amint össze tudom rá kuporgatni az összekuporgatnivalót
Illene alaplapot is cserélnem? Ha igen mit ajánlanátok?
Bármit meghallgatok, ezért nem írtam egy bizonyos keret összeget. Mert ha írok egyet és amit mondtok az 10-15k-val fölé megy, de az úgy lesz a tökéletesség mintapéldája akkor egye fene.Nem tervezek semmiféle tuningot, mert nem igazán értek hozzá és ugye a bátor hülyénél nincs veszélyesebb, így inkább rábízom a gyártóra ezt a jellegű munkát
Bármilyen észrevételt nagyon megköszönnék!
Tisztelettel: Egy menő mentős
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Bocs, ha már 1000-jére lenne.
1600af alá mi az ajánlott belépő szintű deszka? Olcsó szegmens, de jó ár/érték arányú?Előre is köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz menőmentős #101605 üzenetére
menőmentősSzia,
Nem muszáj lapot cserélned.
Ha a PCIe 4.0 miatti hangyányi előny érdekében cserélnél, akkor MSI B550 Tomahawk, és kész vagy.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Celithrandi
addikt
Előző házamban minden elromlott. Összes front usb, power gomb. Más nem is volt benne. Mondanom se kell: Asus. Igaz használtam vagy 7 évet, de az usb-k 2 év alatt szétestek.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
inf3rno
nagyúr
válasz Celithrandi #101611 üzenetére
Nekem mindig az alaplapi USB megy szét, Gigabyte, Asus szinte kivétel nélkül 5 éven belül. Az MSI gépemnél még nem volt ilyen, de az keveset futott.
Buliban hasznos! =]
-
Celithrandi
addikt
-
inf3rno
nagyúr
válasz Celithrandi #101613 üzenetére
Nekem voltak még érdekesebb dolgok is. Az egyik lapon működött egy DAC és egy USB hub, de nem volt dual channel görbe CPU tüskék miatt, úgyhogy vettem aprón egy másik lapot. Na erre meg ahányszor rádugtam a DAC-ot, azonnal ledobta magáról az összes USB eszközt, a hub meg egyáltalán nem működik vele. Azóta sem tudom, hogy mi a gond a lappal, nem akarok kísérletezni vele, mert nem nagyon van már aprón működő s1150-es lap. Így marad, amíg felújítom ezt a gépet. Érdekes módon más eszközök működnek vele, úgyhogy most pont van rajta elég USB portom.
Buliban hasznos! =]
-
zolem
aktív tag
Hali! Segítsetek!
Szeretnék egy új gépet és ajánlhatnátok egy proci-alaplap kombót.
A fő cél,hogy a lehető legolcsóbb legyen.
Csak net,iroda és ami a legkényesebb ez ügyben a 4k!
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Mint írtam, a legolcsóbb működő megoldás érdekel.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Uhd tv?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ITX ,ha más nincs uATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
M.2
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Elsősorban IGP és kizárólag HDMI
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Soha.
7. Használt, vagy új alaplap?
Új!
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem.
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Ha veszek újat azzal évekig elleszek. Mint a mostani (1840T ) is elég lenne ha menne az UHD.Szóval ennyi.
Köszönöm!にんじん
-
palfitom
félisten
válasz zolem #101615 üzenetére
zolemSzia,
Bár ez inkább a félgép-topikba való, de mindegy.
Sajnos mostanában alig kapni normális áron a procik "alsóbb-házából". Jelenleg talán i3-10100 / 10105 + H410 / H510 / B460 (pl ITX 33k / pl mATX 23k / pl mATX 27k) / B560 / H470 (pl mATX 23k) lenne az ajánlott.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
pappkarcsi
senior tag
válasz pappkarcsi #101618 üzenetére
Most nézem, hogy a plus nem is jó nekem, hisz nem micro..
tehát a kérdés, hogy 11400F alá Prime B560-A vagy B560M AORUS PRO / PRO AX?
Design és néhány portban látok csak eltérést? Elkerüli valami a figyelmem?Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
Celithrandi
addikt
válasz inf3rno #101614 üzenetére
Megnéztem, de sajnos nekem is csak 1151 és 1156-os lapom van amitől meg tudnék válni. 1156os rendszert nagyon sajnálom, mert itt porosodik procival meg ramokkal a polc tetején
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
palfitom
félisten
válasz pappkarcsi #101620 üzenetére
"Elkerüli valami a figyelmem?" - Az Összefoglaló kérdéssora mindenképp...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
inf3rno
nagyúr
válasz Celithrandi #101621 üzenetére
Köszi! Én nem ragaszkodom már annyira ehhez a géphez, néhány éven belül eladom az egészet, aztán veszek valami frissebbet. Sajnos ez van, hogy nehéz már ilyen nem gyártott alkatrészeket találni.
Buliban hasznos! =]
-
Celithrandi
addikt
válasz inf3rno #101623 üzenetére
Annyira nem feltétlen. Szimplán nem hirdetik őket, de halomban állnak szekrényekben. FB-n tedd fel a kérdést itt, hogy nincs e valakinek: https://www.facebook.com/groups/760482904040690
Szerintem egyből előkerül egy marék. Én is találtam 1556 lapot i5ös procival és rammal egy perc alatt, de hirdetni nem hirdetem.i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
inf3rno
nagyúr
-
gyulank
addikt
Mostantól már soha nem lehet normálisan eszközt cserélni? Van 2 SSD-m, és az egyiket nem támogatja az alaplapom. Néztem egy másik alaplapot amibe mindent betehetek, ami van, az meg a másikat nem támogatja. Mondjuk ha támogatná se akarnék másik alaplapot venni, hogy használhassam a már megvett SSD-t, meg nem akarok másik SSD-t venni, mikor már vettem. És minden cserénél mindent dobhatok ki, mert nem lehet használni?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
pecccccccca
őstag
válasz gyulank #101626 üzenetére
Legalább te érted mit írtál ide?
Semmi konkrétum, milyen alaplap milyen ssd-k?
Meg milyen formában nem támogatja a lap az ssd-t?
Ilyenről még nem is hallottam, hogy egy ssd-t nem támogat egy alaplap. Mi a gond?
A 970 EVO-m 6db alaplapban volt már, mindegyikkel tökéletesen működött, sata-s sima ssd-nél meg nem hinném, hogy előfordulhat, hogy ne ismerné fel egy akármilyen alaplap…
10 éve minden alaplap cserénél a perifériák mentek az újba. Semmi gond nincs vele.
A kérdésedre a válasz, hogy nem kell kidobnod semmit. Természetesen lehet használni egy újabb alaplapban a régi ssd-ket.Humorban nincs helye tréfának!
-
gyulank
addikt
válasz pecccccccca #101627 üzenetére
Normálisan nem lehet. Megnézed mondjuk az alaplapom oldalát ami itt van a leírásban, és ott van egy lista a támogatott meghajtókról, és nincs benne, és nem működik a secure boot, és nem látni a meghajtót, meg minden baja van. A másik meghajtóm benne van a listában, azt látja.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Az msi mag mortarról annyi adalék, hogyha igp-vel használja valaki, akkor csak hdmi 1.2-t tud, ami 4k 30Hz-re elég. Venni kell hozzá displayport 1.2 kábelt, ami tud 4k 60Hz-et.
Buliban hasznos! =]
-
pappkarcsi
senior tag
válasz gyulank #101628 üzenetére
#101628 gyulank
és te elhiszed, hogy SATA-n egyáltalán nem támogat Samsung, Dell, vagy mondjuk Sandisk SSD-t?#101622 palfitom
A helyzet teljesen megegyezik a linken szereplővel:
Lapot keresek 11400F-hez, már meglévő vga-hoz (RX580), ramból 3200MHz, ssdből valamilyen pcie4.0 a terv, táp van, lan 2.5 Gb-t kellene, és a fenti kettő mATX között agyalok, próbálok dönteni.
Ha van pro-kontra, szívesen várom! Köszönöm[ Szerkesztve ]
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
gyulank
addikt
válasz pappkarcsi #101630 üzenetére
Te vagy aki hisz. Nekem van ilyen alaplapom, meg van olyan SSD-m, ami nincs a listában.
-
gyulank
addikt
válasz nrg_52 #101632 üzenetére
Nem tudom, hogy mit befolyásolna, ha leírnám. Megy valahogy, mert azon van a Wndows, de pl. nincs a meghajtók listájában az UEFI-ben, és nem látja a Linux sem, a GRUB sem, de F11-el boot menüben tudom váltani, hogy Windows vagy Linux bootoljon, amennyiben ki van kapcsolva a Secure boot. Ha be van kapcsolva, akkor boot menüből se választhatom ki, és csak a Linux indul.
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Az alábbi feltételekkel keresek alaplapot.1. Mennyit szánsz az alaplapra?
60.000 Ft, nagyon max 70.000 Ft2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
CPU: Intel Core i5-10600KF
Cooler: Alpenföhn Matterhorn Rev. C White
RAM: 2x8GB Corsair Vengeance LPX White DDR4-3200 CL16 (CMK16GX4M2B3200C16W)
VGA: Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 6700 XT (11306-01-20G)
SSD (2.5" SATA): 256GB Samsung 850 PRO (MZ-7KE256BW)
SSD (M.2 PCIe/NVMe): 1TB Kingston A2000
HDD (3.5" SATA) #1: 4TB Western Digital Caviar Black (WD4005FZBX-00K5WB0)
HDD (3.5" SATA) #2: Seagate Barracuda 2TB (ST2000DM001)
PSU: EVGA SuperNOVA 550 G3 (220-G3-0550)
Case: Phanteks Eclipse P400S TG White (PH-EC416PSTG_WT)
Case fan #1: Aerocool Dead Silent 14cm Blue Edition (51622)
Case fan #2: Aerocool Dead Silent 14cm Blue Edition (51622)
Case fan #3: Scythe Kaze Flex 120mm PWM RGB (SU1225FD12HR-RNP)3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX.
Nem szeretnék mATX-et.4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
A 2. kérdésből következtetve kell 3 x SATA3 port, 1 x PCIe x16 slot, valamint kell olyan M.2 2280 slot, ami kompatibilis a PCIe 3.0-s Kingston A2000-rel. A PCIe x16 4.0 amennyiben visszafele kompatibilis (gondolom igen) a 3.0-sokkal, akkor a jövőre tekintve az is jó lenne. M.2 slotból jó lenne, ha lenne 4.0-s is a jövőre tekintve, azt már tudom, hogy csak 11. generiációs Intel procikkal működik ott M.2 SSD.5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
DVGA.6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Igen.7. Használt, vagy új alaplap?
Mindkettő szóba jöhet, azonban használt esetén csak magyarországi boltba szóló garisat vennék. Persze az is fontos, hogy ne valami tegnap alapított SufniSoft Kft.-be szóljon, ami vagy megszűnik holnap, vagy a székhelyük és szervizük Kiskunnekeresden van, ahova el kell postázni garanciáztatás esetén.8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Szín és dizájn: Fehér NYÁK lenne a legjobb, de az gondolom ritka és méregdrága, valamint a magasabb ár mellett még kompromisszumokat is kell kötni. Úgyhogy fekete NYÁK és fehér grafika lenne a legjobb, haveromnak szereltem egy Asus PRIME Z590-P-t, annak a kinézete kifejezetten tetszett.RGB: Jó lenne legalább 2 db A-RGB (addressable / digital) port, valamint az is jó lenne, ha sima (analóg) RGB is maradna rajta, mert 2. kérdésre való válaszban utoljára felsorolt Scythe házventi sima RGB-s, valamint maga a ház is és a hozzá való LED strip is.
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Nem egyből, de jó lenne, ha gond nélkül menne a 11. generációs procira váltás, gondolom ez a Z590 chipsetnél már alapból adott.A válaszokat előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz geckowize #101634 üzenetére
geckowizeSzia,
Sajnos a fehér design-elemek nem a belépő-kategóriás lapokon vannak...
Nincs ellenvetés, mehet a Prime.
Alternatíva: Minimális fehér design van az MSI Z590-A Pro lapon, ami most épp 50k-ért kapható, ennyiért bestbuy.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Warton
őstag
Gépújítás előtt állok, de egyelőre csak nézelődöm, majd kari után aktuális lesz, viszont a sokféle alaplap között elvesztem. Annyit vágok, hogy B560 chipseteset szeretnék, de azon belül melyiket azt nem vágom. Ebben kérnék segítséget.
50k max
i7 11700 bár még nem vettem meg, ez is még nézelődés tárgya, de valami ilyesmit.
RX570 egyelőre, majd egyszer ez is lesz fejlesztve
RAM-ot nem tudom, de 32 GB minimum.
tökmindegy számomra
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
minimum 4 db SATA, minél több USB, abból sosem elég
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Nem annyira vágom mi az a DVGA és az IGP, de biztos.
nem
új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
nemKompromisszummentes linux gaming.
-
palfitom
félisten
válasz Warton #101636 üzenetére
WartonSzia,
Elég tág mozgásteret hagytál (csak a kereted nem túl bő)
Pl. Gigabyte B560M D3H / B560M Aorus Elite / Asus Prime B560M-A / TUF B560M-Plus / Gigabyte B560 HD3 / Asus Prime B560-Plus / Gigabyte Z590M / Gigabyte Z590M Gaming X / MSI Z590-A Pro
Az MSI Z590-A Pro lap most épp 50k-ért kapható, ennyiért "bestbuy".Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
pecccccccca
őstag
válasz gyulank #101633 üzenetére
Mit befolyásolna?
Mondjuk, ha tényleg van ilyen probléma akkor akár másnak hasznos lehet a hozzászólásod.
Addig csak a levegőben lógnak a hozzászólásaid.
Máskülönben addikt ranggal még mindig nem érzed át a ph fórum lényegét? Pont az ilyen kis ritka apróbb dolgok hasznosak az ilyen helyeken. Ha ritka eset akkor legalább van tapasztalat amiből ki tud más indulni.Humorban nincs helye tréfának!
-
nagyúr
válasz gyulank #101633 üzenetére
Több mint érdekes jelenség.
Mezei SATA SSD-t (Kingston V300/A400/Hyper Fury X, Gigabyte GP-GSTFS31120GNTD, WD Green, Patriot Burst 120/240 GB-os SSD-ket eddig bármiben is problémamentesen tudtam használni s775-,s1151v1&v2,s1366,s2011,AM2+,AM3,AM3+ és AM4 fogalatú lapok tömegében. Sőt, a Patriot Burst 240 GB-os SATA SSD-t jelenleg retro cuccban használom, DFI Lanparty NF3-D Ultra és DFI Lanparty NF4 Ultra közel 20! éves lapokban, a Kingston SSD NOW! V300-at megy egy 15+ éves Acer Extensa 5620Z laposban.Szóval, ahogy #101638pecccccccca is fejtegeti, hasznos lehet minden info akár negatív, akár pozitív, főleg a ritka dolgokról.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
keresztes81
csendes tag
sziasztok!
bios frissítéssel kapcsolatos a kérdésem szóval ha nekem jelenleg fent van x számú bios ami 2019es akkor frissíthetek-e a legújabbra vagy a kettő között kiadott 5-6 biost egyesével fel kell tennem vagy mehet egyböl a legfrissebb?
hardvereket most direkt nem írok csak magára a procedúrára vagyok kíváncsi hogy hogyan is kell szakszerűen eljárni (majd a jövőben ha szükségem lesz rá) -
őstag
válasz keresztes81 #101640 üzenetére
Nem kell egyesével, elég csak a legújabb, ha arra vágysz.
-
-
palfitom
félisten
-
mrpazu
csendes tag
Sziasztok. i9 12900k mellé melyik alaplapot válasszam?
Z690 Hero, vagy z690 Apex. Játékra, melyikből hozom ki a maximumot.
Ár keret 2-300000Ft -
Kowi84
aktív tag
válasz pappkarcsi #101620 üzenetére
Szia,
Nézz teszt videokat a neten. Van jó pár, ahol több processzorral letesztelnek 10-20 darab b560-as lapot.
De dióhéjban ez a konklúzió: A b560 chipsettel szerelt lapok esetében nagyon nagy a szórás vrm fronton, ami durván kihat a processzor teljesítményére (főleg ha valami combosabbal szeretnéd használni). Nyilván a 11400-at szinte bármelyik b560-as lap gond nélkül el fogja vinni, max a "satnyábbak" jobban melegszenek. (szerintem még egy normálisabb H510 is...) Viszont ha évek múlva esetleg úgy döntenél, hogy raksz bele egy erősebb procit (ne adj isten "K"-sat), ott fog megmutatkozni az pár ezer forint külömbség.
Amúgy a tesztek királya a B560 aorus pro (nem összekeverendő az elit-el!!!), az 560-as lapok közül - szerintem - a legjobb.
Közben meglettek a videók is, de a telefonról valamiért nem tudom belinkelni. Youtube-on "Hardware Unboxed" csatornáján keresd. -
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy egy Ryzen 5 3600-as procihoz milyen AM4-es alaplapot ajánlanátok, aminek a VRM hűtése is megfelelő? 16 GB ram lesz benne (2x8 HyperX Fury) és egy Geforce 3060 Ti.
Köszönöm szépen. -
geckowize
őstag
válasz palfitom #101635 üzenetére
Köszi a választ!
Közben úgy alakult, hogy az i5-10600KF-re vszínűleg mégsem tudok szert tenni jó áron.
Bár tudom, ez alaplapos topic, de hátha belefér még a kérdés:
Ha jelenleg egy Asus TUF Gaming B460-Plus lapom van i5-10400F procival, akkor milyen alaplap + proci upgrade lenne "best buy", ha játékra lenne használva a gép? Akkor is 10600KF újonnan, valamint MSI Z590-A Pro / Asus Prime Z590-P?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest