- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
/ip firewall nat>
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=NASipCíme to-ports=NASport protocol=tcp dst-port=ExternalPort log=no log-prefix=""ezt minden portra megcsinálod, amit át akarsz irányítani
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
DanielK
addikt
6.45.1 routerosen az apple termékek nem tudtak a 2.4ghz-es wifire csatlakozni. Hap ac2-en a frissítés megoldotta. Hap lite-ra nem megy fel, mert 7.4MB a frimware 7.3 helyett. Itt csak a downgrade a megoldás.
-
Lenry
félisten
-
senior tag
16 MB flash : vicc. Kezdenek gagyisodni ☹️
[ Szerkesztve ]
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Valaki frissített már a 6.45.3 -ra?Működik minden rendesen,vagy olyan mint a 6.45.2? -
Lenry
félisten
ide még nem ért el
[lenry@K94] > /system package update check-for-updates
channel: stable
installed-version: 6.45.2
latest-version: 6.45.2
status: System is already up to date
[lenry@K94] >Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
e90lci
senior tag
Köszi srácok akkor kivárok még.
-
pitiless
senior tag
Majdnem 300-km-re van, nem akarom anyámat elvágni az internetről, ha valami félre menne. 2 hét múlva ott leszek és megcsinálom.
-
bambano
titán
válasz pitiless #8414 üzenetére
az ugye megvan, hogy nem kell egyben felrakni a teljes frissítést?
letöltöd a zipet, kicsomagolod egy könyvtárba, kiválogatod, hogy mi kell belőle, azt felrakod, a többit nem. például a tr069 klienst, mpls-t, meg a többi ilyesmit simán ki lehet hagyni, semmi baja sem lesz.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
válasz pitiless #8422 üzenetére
Ne aggódj! Ahogy én látom összeborult a Mikrotik-nél gyakorlatilag minden. Az előző frissítés azt hittem a mélypont, de most a verzió kezelő rendszerük is elszállt és korrupt file-ok kerültek ki, így most amíg ki nem javítják nem lesz automatikus frissítés. Én ezt sem teszem fel amíg nem lesz elég teszt adat.
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok,
Két témám is lenne, remélem tudtok segíteni.
Otthonra vásárolnék egy RB70gr3-at(hex) ez képes natolni a gigabites digi-t? Wifire használnám az Archer c7-emet ap módban. Sajnos a c7 nem egy stabil bárány.
Jelenleg egy 2011-es van ez olyan 600-700-at tud.Másik téma:
Reggel frissítettem az RB3011-es routerünket a cégnél a legújabb verzióra, Routerboard frissítéssel egybekötve. Azóta az 500/200-as sávunk helyett 80-100/150-es sávszélességeket mérek.
Próbaképpen eszközt cseréltem egy egyszerű TP-Linkre, így megjön a teljes sávszélesség.
Capsman fut 2 ap-vel, pár port forward semmi komoly dolog.
CPU nem nagyon megy feljebb 25%-nál.
PPPoE a bejövőnk.
FastTrack alapértelmezetten bekapcsolva.Szerintetek merre keressem a hibát?
Hairpin nat is van nálunk mert web portunk is van fordulva. -
jerry311
nagyúr
válasz Marcelldzso #8425 üzenetére
Szerintem a hiba ott van, hogy nem olvastad a hivatalos mikrotik forumot, meg ezt sem, a frissites elott.
Nem sikerult tul jol a release es ennek nagyon sokan hangot is adtak.
Downgrade? -
jerry311
nagyúr
válasz Marcelldzso #8427 üzenetére
En elso korben visszamennek arra a verxiora, ahonnan indultam, aztan onnan lehet felfele lepegetni, amig mukodik rendesen. Ha tenyleg kell az upgrade, nemcsak azert hogy a legujabb legyen rajta.
Ha v6.42.12 vagy regebbire mesz vissza, akkor torli az osszes felhasznaloi jelszot automatikusan, tehat jelszo nelkul be lehet lepni.
-
Marcelldzso
tag
válasz jerry311 #8428 üzenetére
Nem csináltam még downgrade-t, 6.43.13-as verzióra emlékszem, hogy lehetett fent.
Az otthoni RB2011-emen kifejezetten jó hatással volt az upgrade 550-->750 lett a natolási képesség, ezért is vágtam bele ebbe.
Konfig veszhet teljesen? vagy a system package majd újraindít és szolgáltatások felmásolása után megint újraindít kombináció után működhet? -
senior tag
Valaki használja, használta már a MupsBox-ot?
https://www.mupssoft.com/mupsbox.html -
Marcelldzso
tag
válasz jerry311 #8428 üzenetére
Megoldottam, köszönöm. Sokat segítettél!
6.43.16 verzió lett a nyerő.
cap AC-k esetén mennyi lehet az elérhető maximum? Most olyan 150/200-akat tudok kisajtolni belőle egy egyszerűbb capsman konfiggal.Az otthoni 750gr3-asomat sikerült 700-as letöltés felé elvinnem ott annyi lehet a maximum? Pár port forward van csak benne.
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
Inviteles alap modem/router kombohoz keresnék jeltovábbítót. Mit ajánlotok?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
ekkold
Topikgazda
válasz cellpeti #8434 üzenetére
Ennél sokkal pontosabban fogalmazd meg, hogy mit szeretnél... már persze akkor, ha választ is szeretnél kapni.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
bambano
titán
jó az ehavi newsletter.
CRS312-4C+8XG-RM rulezEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
Egyre inkább úgy érzem zsákutca a rézdrót, ha ma kábeleznék már mindenhová optikát tennék, vékonyabb is és egyszerű szerelni. Azok a switch-ek amiknek SFP+ vagy QSFP+ portjai vannak univerzálisak ebből a szempontból. Egyedül a POE az ami bizonyos esetben ellene szól pl. kameráknál. Másrészt megszünik az EPH probléma, a túlfeszültség probléma, stb.
-
Gyurka6
őstag
válasz #42556672 #8441 üzenetére
Szerintem is jól látod, egy darabig tartja magát a réz, de amennyiben ennyire egyszerűsödik a csatlakozók felszerelése (meg némileg csökkenek a befogadó egységek árai is) egy két éven belül otthon sem lesz érdemes mással megoldani. Jelenlegi átalakításkor pedig nem szabad a lehetőséget kihagyni, az üveg árak már most is elég kedvezőek (a külső burkolat kerül sokba).
Gyurka
-
mgabi
senior tag
válasz #42556672 #8441 üzenetére
Otthonra miért nem elég a 10G, de komolyan? 1GB per sec. CAT6 kábellel simán megy 15-20 méter hosszig. CAT6 aljzatok, patch panelek sem drágák. Csak a hardware horror árú hozzá (még): 10Gbps switch, router, bővítő kártyák. 40Gbps optikai kábelhez már egy SSD is kevés a gyakorlatban.
-
törölt tag
Ki mondta, hogy nem elég?
Egy CAT6 helyére kb. 6 optikai kábelt fűzök, nem gond a villám, nem gond az egyéb túlfeszültség, vezethetem egy csőben a villanyhálózattal. Az SFP aljzatba való HW pedig egyre megfizethetőbb. Egy szálon különböző hullámhosszúságú SFP transciever-eket használva pedig később bővíthető rugalmasan. Egy szó mint száz a jövő -szerintem!- az optikáé. Hardware oldalon pedig csak SFP+ portok kellenek és olyan transciever-t raksz bele amilyet akarsz.
-
mgabi
senior tag
válasz #42556672 #8446 üzenetére
Persze. De hardver küldő és fogadó oldalon cseszheted, mert nincs, vagy nagyon drága, nem átlag user barát és nincs poe. Én is optika barát vagyok. De olyan ez, mint a hybrid prius. Tök jó meg minden, de kétszer annyiért kapok egy kevésbé használható autót.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz #42556672 #8446 üzenetére
például nekem a fájlszerverem a bejárati ajtó mellett van, mert ott volt olyan hely, ahova letehettem. tartok tőle, hogyha a szerveremnél valós villámveszély állna fenn, akkor nem az optika-réz problémakör volna az elsődleges...
szerintem lakáson belül nincs értelme az optikának.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
mgabi
senior tag
válasz bambano #8448 üzenetére
Én a kezemet tenném már össze, ha 10-15 év után kidobhatnánk végre azt a szar gigabites hálózati karikat, és minden alaplapban 10 gigabites lenne alapból. Ez nagyon nagy adóssága a mainstream desktop platformnak. Gyakorlatilag ez a legrégebbi szabvány a pc-kben. Minden átalakult a gigabites hálózati chipek körül, de ez makacsul tartja magát
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest