Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz vond #90021 üzenetére

    Én Fujifilmnél egy ilyen tokba tettem a gépet (belefért simán a 16-50mm és az adapterezett Pentax-M 50mm f/1.7 is), így pedig bármilyen teljesen hétköznapi hátizsákba, oldaltáskába csak bedobtam és mindig velem volt. Valami 5-6 ezer pénz körül vettem Ebayen. Külön király, hogy a felső részt levéve az alsó rész rajta marad, jobb fogást ad és marha jól néz ki.

    Most hasonlón gondolkozom, de ugye ilyen bőrtok nincs Pana G80-ra, meg nem is illik hozzá. Viszont vannak neoprén belebújtatós tokok, mint például ez, ami kifejezetten a G80 + 12-60mm kombóra van tervezve:


    [link]

    De vannak amúgy univerzális neoprén tokok is, amik ilyen becsomagolós-hajtogatósak és nem egy adott váz+objektív kombóhoz készülnek, ebből mondjuk egy kisebb DSLR-hez való méret szerintem elég lenne, bár rendelés előtt utána járnék a tapasztalatoknak.

    Hátizsákból meg régóta keresek olyat, ami két részre osztott, egyik rész kamera rekeszes, másik része meg teljesen hétköznapi pakolós hátizsák. Ezt csak a kialakítás miatt mutatom, amúgy a keresés sikertelensége nálam abban áll, hogy olyat szeretnék, ami hétköznapi, normál hátizsáknak néz ki, nem fotós, nem laptopos, nem túrazsáknak (ilyen mondjuk a Canon BP100 vagy BP10, de az a táska elég béna kialakítású, hogy a kamerás rész lefelé nyílik és csak egy zipzár tartja). Ami kinézetre is tetszett eddig, azok mind bitang drágák (300+ dollár alatt meg sem áll vámon kicsengetett terhekkel együtt).

    Nálam a lényeg az lenne, hogy legyen külön nyíló a kamerás rész. A hátizsákba betehető tárolórekesszel az a baj, hogy ha fölé pakolsz bármit, akkor nehézkes hozzáférni a fotós cucchoz, de ez fordítva is igaz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák