Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    válasz csurgoi #82599 üzenetére

    Itt van ez a (random, epp ez a kep esett kezre) 1:1 crop (tehat az eredeti kep ~ kilenced resze) a macsekomrol. Azon filozom, mikor lesz nekem szuksegem ennel reszletesebb kepre. Gondolkozzunk csak.... hmm. Soha. :)
    (fikazott gep + kit televel keszult)

    A videon nem alaptalanul koszoruli az ember a nyelvet, csak foloslegesen. En amikor megvettem, tudtam, hogy nem penge videoban, de engem mondjuk nem erdekelt, mert nem videozom. De azert kiprobaltam mindenfele beallitasban es bitrate-ben, konstataltam, hogy tenyleg egy hatar fos ami kijon belole, de meg nem lepodtem, mert tele van a forum vele, hogy aki videozni szeretne, az faradjek a Sony meg Panasonic vonalra.

    A dinamika meg, kisebb a szenzor, nyilvan ennek kenyszeruen a dinamika (is) latja karat. Es nem szemetelos kek eget is csak low iso-ban (vagy ott sem) fog loni az ember. Valamit valamiert (de aki utananez vasarlas elott, azt ez nem szabad, hogy meglepeteskent erje). Viszont nem kell tobbkilos nagy motyoval maszkalni. Aki atlagjuzernel komolyabb kepet akar csinalni, tobb lepcsoben nyitva van az ut elotte felfele a nagyobb szenzoros gepek fele. Az atlag milces juzer, a gepe, valamint az obija haromszogben az esetek 90%-aban ugyis a juzer a gyenge lancszem. Mobillal is lehet olyat fotozni, hogy lefosod a bokad (par hete, honapja volt itt valamelyik topikban egy erdeklodo, hogy mobillal ilyen kepeket csinal, szeretne fenykepezogepre nyargalni, erdemes-e, es siman az volt, mert mobillal kategoriakkal jobb kepeket lott, mint en milccel, neki van affinitasa, tehetsege hozza es/vagy szazszor annyi kepet csinal egy ev alatt, mint en es igy megvan a gyakorlata, a szeme hozza, en meg lusta g**i vagyok, es 2-3-4 hetente veszem elo a gepet, ahelyett, hogy mennek fotozni), mert nem feltetlen az a lenyeg, hogy milyen technikai szinvonalu az a kep, hanem az, hogy az a kep jo kep-e, szep kep-e, az meg ugyis azon mulik, aki lenyomja a gombot, nem a gepen. Hacsak nem ostehetseg valaki, elso gepnek hosszu evekre siman eleg egy kisszenzoros milc, nem a gep lesz a keves, hanem az ember. Aztan amikor megvan a gyakorlat meg az iranyvonal, vesz 1-2 ennek megfelelo immar nem kit obit (ezekbe ertsuk bele az adapterezett regi manualokat is, tehat nem feltetlen evidens, hogy bankot is kell rabolni hozza), aztan azzal ujabb par evig elvan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák