Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ati3x

    senior tag

    válasz #40935168 #67745 üzenetére

    Tök fölösleges a GOTO. Pláne ilyen célra. Szerintem ez egy ideális cucc Könnyen szálítható, fotóállványra felpattintható. 5kg-ig terhelhető. Van még auto guiding is.. Habár tejutazásnál, alapobikkal nem feltétlen szükséges.

    Aztán itt van ez is. Ez azért már komolyabb cucc.. A minimum asztrófotózáshoz. Erre az állványra mondjuk egy ilyen távcsövet, és ez egy BELÉPŐ az asztro fotózáshoz. (figyelem, nem bolygó fotózás! hanem inkább fényesebb mélyég, vagy halványabb, de nagy kiterjedésű mélyég objektumokhoz. (andromeda, észak amerika köd, trifid, orion, laguna stb.)) De ez már egy teljesen más világ..

    Aztán van még ez a típus is. Ez a fajta állvány tök jó nagyobb dobson/newton távcsövekhez. Bolygófotózás webcammel, vagy szimplán ráraksz egy kis állványon egy fényképezőt, nagylátószög/alapobi vagy max 300-as teléig.

    Szóval bonzolult dolog ez.. Nagyon függ mit, mivel, mennyire profin.. Szó szerint a határ a "csillagos" ég.. Aztán meg a csillagászati fotófeldolgozás is egy teljesen más világ.. :)

Új hozzászólás Aktív témák