Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz EFT #29863 üzenetére

    Hát nem semmi vagy, le a kalappal!!! :C
    Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát, számomra rendkívül hasznos volt, főképp amiatt, hogy szándékosan típus nélküliként tettem fel őket, pedig nem rejtvénynek szántam!
    Az első epl2, második a régi 4/3-os e510 ugyan azzal az OM 50/1,4 obival-beállítással.

    Számomra sajnos, hasonlóan látom én is mint ti. A következők az én elfogultságom, véleményem, nem áll szándékomban megbántani vele senkit:

    Eddig 3 pana lapkás gépet (gh2, g3, pl2) nyüstöltem és mindnél a színekkel volt a legnagyobb bajom és nem azzal, hogy a gép maga Oly/Pana/jpg motor. Ugyan abba a problémába ütköztem: mindenbe kerül egy fakó vörös, de a valóban vörös mégse marad igazán vörösnek, a sárga se tud csak sárga lenni egy csipet vöröset mindig kap, a zöldek leheletnyit fakulnak, hiába harsogó zöld/vörös a valóságban. Ezen kívül azt érzem, hogy a középtartomány kissé árnyalatszegény, ami a magas isonál egyre rosszabbá válik és eluralkodik a vörös. Vagy valami ilyesmi...

    Végül élesség, lehet pixelbuzulás de 1:1 nézetben az egész kép területén enyhe életlenséget látok, a kisebb felbontású e510 és még az Apám 5mp-es Oly E1-e is mindenhol éles u.a. az optikával. És ez átjön a rendes teljes képes monitorra méretezett nézetbe is.
    Két előnyét láttam képileg az újabb (g3, gh2, pl2) gépeknek, a nagyobb dinamika és magas iso/kisebb zaj. Színekben viszont toronymagas az E1 :) De ha van valakinek ötlete, vagy elmondja mit hogyan csináljak... örömmel veszem!

    Várom, hogy a kezem közé kerüljön egy új sony érzékelős gép, hátha lecserélhetem arra a régi cumót, mert azzal bizony nem lehet videózni amit egyre többet csinálok.

Új hozzászólás Aktív témák