Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • redwhite78

    aktív tag

    Gondolom (sok) mindenki kapott hasonló levelet, de csak engem bosszant ez? Ne akarjanak engem megvédeni , ha bukni akarom a pénzem, nehogy már ne tehessem meg. Jó tudom nem ez a fő ok, mert egyébként tesznek rám, de az, hogy a pozíciót nem tudom esetleg zárni, az meg sztem törvénysértő is, de legalábbis kártérítésre adhatna alapot.

    "Az elmúlt hetek eseményei megnövekedett volatilitást okoztak több amerikai részvény árfolyamában. Rövid időn belül rendkívüli elmozdulások történtek, ami sok befektető számára jelentős veszteséget eredményezett.
    Jó példa erre a GameStop üzletlánc. A cég részvényeinek árfolyama január végén néhány nap alatt közel tízszeresére növekedett, majd ugyanilyen hirtelenséggel visszazuhant a korábbi szint közelébe. A jelenséggel kapcsolatban az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) is figyelmeztetést tett közzé.
    Az ehhez hasonló esetek miatt a nagyobb tőzsdei szolgáltatók különböző korlátozó intézkedéseket vezetnek be annak érdekében, hogy az extrém volatilitásból adódó kockázatoktól megvédjék ügyfeleiket.
    A tőzsdei kereskedés lebonyolításában résztvevő partnerünk döntése alapján 2021. március 15-től egyes OTC piacokon elérhető értékpapírok vételi és eladási lehetősége átmenetileg korlátozásra kerülhet. (OTC: tőzsdén kívüli értékpapír piac, amelyre a tőzsdéknél jóval enyhébb szabályok vonatkoznak.)
    A korlátozott termékek köre a piaci események függvényében bármikor változhat, ezért az érintett értékpapírok listája illetve a korlátozás időtartama előre nem ismert.
    Kérjük, hogy OTC piacon elérhető értékpapírok vétele előtt minden esetben mérlegeljen körültekintően. Vegye figyelembe, hogy az adott termékkel való kereskedés bármikor korlátozásra kerülhet, ami akár azt is eredményezheti, hogy pozícióját nem tudja lezárni.
    Fontos, hogy a tőzsdén kereskedett értékpapírok, ha nem felelnek meg a tőzsde követelményeinek, átkerülhetnek az OTC piacra, és ebben az esetben kiterjedhet rájuk a fent említett korlátozás. Javasoljuk, hogy meglévő értékpapírjai esetén kövesse figyelemmel a vonatkozó társasági eseményeket, illetve érdemes átgondolnia befektetési politikáját."

    never go full retard

Új hozzászólás Aktív témák