Computex 2024: új utakra lép a Fractal

A számítógépházak mellett headsettel és gamer/irodai székekkel is előállt a svéd cég.

Hirdetés

A Fractal Designt elsősorban letisztult számítógépházaikról ismerjük (pedig vannak ventilátoraik, tápegységeik és vízhűtéseik is), de most olyan termékekkel is piacra szeretnének lépni, amelyek  nem a klasszikus IT kategória részei. Ezek egyike az őszre várható, Scape nevű headset, ami egy vezeték nélkül Bluetooth-on, illetve saját vevőegységgel kommunikáló, kábellel pedig digitálisan, USB Type-C csatlakozón át „meghajtható” modell.


[+]

A világosszürke, illetve fekete színben körülbelül 200 eurós áron várható termékben 40 mm-es hangsugárzók dolgoznak, és egy feltöltéssel nagyjából 40 órás üzemidőre számíthatunk tőle. Aktív zajszűrés nem áll a rendelkezésünkre, és a töltést az említett Type-C konnektor mellett a dobozban található, jópofa alakú bölcsővel, Qi szabvány szerint lehet biztosítani.


[+]

A Fractaltól meglepő lehet, de még RGB világítás is van, igaz, nagyon diszkrét, és nemcsak díszítési, de hasznos funkciókat is ellát (például kéken villogva jelzi, hogy az eszköz párosításra kész). A fejhallgató három előre beállított hangprofillal jön, amelyeket testreszabhatunk, és hajlékony száron ülő mikrofonja eltávolítható, ha csak zenehallgatás a cél. Fontos megemlíteni, hogy a Fractal nem „mobil” felhasználásra szánja a terméket, hanem inkább otthonra, úgyhogy a kagylók nem forgathatók el teljesen oldalra, és a dobozban nem kapunk hordtáskát sem. Viszont a komfort rendben van, a memóriahabos, szükség esetén cserélhető fülpárnák, illetve a szintén memóriahabos, ugyancsak cserélhető fejpánt-párna kényelmes, ráadásul a termék tömegével sincs gond.


[+]

A másik újdonság a Refine névre keresztelt, profi forgószék, amely puha kerekeken gurul, és rengeteg állítási lehetőséggel, valamint hintamechanikával érkezik, ahogy az egy efféle  a legolcsóbb változatban is 550 euróba kerülő  ülőalkalmatosságtól elvárható. Nem hiányoznak a variálható kartámlák (melyek nem csak magasságban, de előre-hátra és széltében szintúgy mozgathatók, sőt, még a függőleges tengelyük körül is lehet forgatni őket), az állítható deréktámasz vagy a fejpárna sem, míg a kárpitozás egyaránt lehet hálós, szövet vagy Alcantara – az előbbi kettőből világosszürke és sötétszürke is elérhető lesz.

A tetszetős bútordarab piaci startja szintén az őszre tehető, és vételára a hálós, továbbá normál szövetburkolat esetén a már említett 550 euró lesz, azonban az alcantarás változatért 900 eurót kell majd fizetnünk.

[+]

Utolsó képeinken egy eredetileg poénnak indult termék indul, amely a Baby North névre hallgat. Igen, valóban a North egy nagyon lekicsinyített másáról van szó, de ez nem egy makett, hanem a Raspberry Pi számára készült tok. Mint az írtuk, eredetileg csak házon belülre készítettek pár darabot, de akkora az érdeklődés iránta, hogy megfontolják a sorozatgyártást is.

[+]

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés