- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Dare2Live #8589 üzenetére
Linkelj nekem légyszi ugyanonnan ugyanakkor készült hibátlan képet, a viág bármely vázával és obijával készítve, vagy akár bárhonnan bármikor készült képet, bármilyen géppel, amiben nem találok hibát.
Nem azt írtam, hogy csak az a hibája, hanem azt, hogy ez a hiba kifejezetten látszik szerintem. Egyébként meg abban a méretben amiben nekem kell általában, még az a kép sem olyan borzalmas. -
veterán
Na, felmerült egy kérdés megint.
Kaptam egy fülest, hogy valakinek a valakije eladná a Nikon D1-esét, vakuval, meg (asszem) 27-300as Nikor obival. Meg új akkuval. Kicsivel lépné át az ára a 100ezres küszöböt. Az expo 100k alatt van. Hogy hol, az jó kérdés. 100 alatt, az biztos.
Vagy maradok a 40D-nél, ami olyan 80-al lenne drágább.
Aggodalmaim: Ugye a Nikon CCD-s, ez a gép 8 éves. Azt sem tudom, hogy lehet-e ehhez obit kapni, ha igen, milyen árban, kevés dslr tapasztalattal ilyenre váltani, főleg ilyen molyolós-beállításosra... Viszont akkor csúcskategoriás volt.Ismeri valaki a D1-et?
D1 vagy 40D? (ehhez már megvan az obim)
[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Dtomi
őstag
A Sima D1 és a D1H szvsz már nem ér ennyit max 40-50-et. Nem írtad melyikképminőség ben már messze elmarad a mai belépő gépektől. A D1X az a 6 mpixelével már ok de a 40D sokkal sokkal jobb gép. Mondjuk duplájába is kerül.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
veterán
-
Dirtyz
őstag
Valaki nemrég belinkelt egy CCD méret összehasonlító ábrát, nem tudja valaki, hol találom...?
Védd a fákat, egyél hódot!
-
Mercutio_
félisten
Igen, elgondolkodtató cucc, de még nincsneek tapasztalatok, Sigmával milyenek a benyomások? Az a spéci bevonat ami a legóvatosabb használat mellett is idővel randa lesz ezen is rajtavan?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jolti05
őstag
Üdv mindenkinek!
Kinéztem magamnak egy ketyerét a jövőre, de nem találtam adatot, hogy tud-e videórögzítéskor hangot is felvenni.
>Panasonic Lumix DMC-LS60<
Megkérdezném, h mi a véleményetek erről a készülékről, és ha üzemel diktafonként, akkor hasonló áron, hasonló tudással miben érdemes bizonyítottan gondolkodniKöszi!
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Dtomi
őstag
válasz Mercutio_ #8611 üzenetére
Azt nem tudom mit jelent az idővel meg az óvatosabb, de ha az van rajta ami az 50-500 on akkor szerintem akkora probléma nem lehet. Legalábbis és soha nem dédelgettem meg csókolgattam az obit mégse látok semmi változást a 2 év alatt.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
törölt tag
válasz philoxenia #8602 üzenetére
Ezekben a képekben is bőven tudok hibát találni......
Volt egyszer egy főnököm, aki ha bal lábbal kelt fel és reggel bejött a műhelybe, csak annyit mondott: Jónapot emberek! Szar minden!
-
Dollface
tag
Sziasztok.
Mivel nem nagyon vágom ezt a témát és mivel van egy ilyen topik gondoltam kérdezek
Mostanában vennék egy olcsó kis gépet de nem igazán értek hozzá sajnos...Abszolút kezdő vagyok,semmiféle profi fotózásra nem gondolok,csak a szokásos dolgok Pl. nyaralás,családi fényképek stb.
Nem tudom melyik gépet érné meg legjobban megvenni úgy kábé 40 ezerig?
Nagyon tetszik az új Panasonic DMC-LS80 meg a Nikon L14. A Nikon furcsán olcsó (25-28 e)
Mi a véleményetek ezekről? Vagy esetleg valami tipp hogy mit érdemes venni ebben a belépő kategóriában? Nem vagyok egy márka megrögzöttje sem,bármi jöhet amit egyszerű használni és szép képeket csinál. (Mondom,nem profi fotózásra kell,abszolút amatőr vagyok.)Előre is köszönöm a segítséget.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz jolti05 #8613 üzenetére
Nem vesz fel hangot sajnos, a fiamnak olyan van. Nikon P50-em nagyon jó videót vesz föl /avi/ de az jóval drágább, kb. duplája.Üzemel diktafonként is. De diktafonnak szvsz a mobiltelefonok alkalmasabbak szerintem.
Dollface: ha már Nikon kompakt, akkor inkább a P50, sok jó tulajdonsága van, valódi nagylátószög, optikai kereső, jó videózási képességek, egyszerű használat, ha mint látom, a keret megvan rá nagyjából
.Vagy a Canon kompaktok közül valamely hasonló tulajdonságokkal rendelkező.[ Szerkesztve ]
-
Dollface
tag
válasz philoxenia #8617 üzenetére
A Canon-ok jók? Oké,megnézem őket Meg a Nikon-t is amit ajánlottál.
Ma láttam még egy aranyosat, Kodak M753. Erről esetleg vélemény? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Dollface #8619 üzenetére
Háát... Aranyos. Ennyi jót lehet mondani róla. Olyasmit keress formára inkább mint a P50, az elemtartó fogása egész jó, de még ez is elég kicsi. A nagyon kicsi -ultrakompakt- kategória fényképezésre korlátozottabban alkalmas a normál kompaktoknál, a méretek miatt meg egyéb kompromisszumokra is kényszerül, vagy a minőség lesz gyenge, vagy az ár irreálisan magas. A nagyon dizájnos gépeknél egyébként is problémák lehetnek a fotózásnál. Ha nincs átnézeti kereső, akkor csak eltartott kézzel tudsz fotózni, ami sokkal kevésbé stabil fogást ad, a kéz remegése miatt. Napos időben ráadásul az LCD-t használva keresőnek, vagy alig látszik, vagy erős fényű LCD esetén nagyon sokat fogyaszt. A kicsi gépeknél az energiaellátás is egyedi akkumulátorról történik, ami megnehezíti, megdrágítja az akkumulátor cseréjét. Olcsó gépből érdemesebb a ceruzaelem/akku használata, mert bárhol jársz a világban találsz esetleg bele pótlást.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
■ Fujifilm Finepix S8000fd
■ Panasonic DMC-FZ8
■ Canon Powershot SX100 IS
■ Sony DSC-H7Nos, melyik legyen az? :]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #8622 üzenetére
Annyira jó az SX100 képminősége? Engem nagyon zavarna az átnézeti kereső hiánya, amit csak nemrég vettem észre...
mod: a H7 jobban használhatónak tűnik... Persze a kezemben egyik se volt még...[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Én is az SX-re hajlok, vagy alternetíva a H7-es. Az SX-nek tényleg jó a képminősége, néhol a nagyobb testvér S5-öt is veri.
Jé, tényleg nincs rajta, csak most tűnt fel nekem is. :-o -
Dollface
tag
válasz philoxenia #8620 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsiadat,megfogadom őket.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #8623 üzenetére
Az átnézeti keresővel kompaktokon az a baj, hogy iszonyat kicsik, ezen kívül a lefedettségük 80% körüli, sokkal kevesebbet mutatnak, mint ami a képen tényleg rajta lesz, szóval csak saccolni lehet belőle, hogy mi is kerül ténylegesen az érzékelőre ha megnyomjuk az expógombot... ezen kívül ha közelre akarunk fényképezni, még a paralaxis hiba is jelentőssé válik, szóval pláne más lesz a kész képen, mint ami a keresőben látható.
Én iszonyatosan utálok LCD-n komponálni, de tényleg, nehéz lenne kifejezni mennyire, de kompakttal mégis ezerszer inkább használom az LCD-t, mint az átnézeti keresőt. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #8626 üzenetére
Persze engem elkényeztetett a Z2, mert ott az LCD képét kapom a keresőben egy az egyben, tehát minden információ megjelenik ott is. A kompakt nekem csak szükségmegoldás, de van olyan helyzet, amikor egyszerűen kell a kereső is, azért preferálom ennyire.
8628: persze erős korlátai vannak, de ha ez az egy géped van és erős napsütésben fotózol.....Teljesen automata módban, amikor nem figyelsz a beállításokra, akkor nem olyan hátrányos, viszont nem folyik ki a szemed.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #8627 üzenetére
Max akkor muszáj a kereső, ha úgy süt a Nap, hogy az LCD-ben nem látni semmit. Akkor meg ott van a kezünk takarni. De mindenki kipróbálhatja maga, hogy milyen egy átnézeti kereső egy kompakton. Ha EVF lenne az más persze.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #8628 üzenetére
K10D-vel mi a helyzet? Veszel?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #8629 üzenetére
Nagyon remélem
Bár most jött egy lehetőség miszerint lehet tudnék szerezni K20D-t igencsak kedvező áron és jó feltételek mellett, igaz kéne kicsit várni. Meggondolandó, most azon filózom mennyire kell sírva fakadni a 14 megapixeles érzékelő miatt.
A másik oldalon a kisebb tömegű érzékelő miatti jobb képstabi áll. Meg az, hogy ez az érzékelő a ferde szögben érkező fénysugarakat elvileg jobban tudja hasznosítani, mint a többi DSLR, így én úgy gondolom (persze tévedhetek), hogy a régi, nem DSLR-re tervezett obikat is jobban szereti.MOD: Meg úgy látom képeken, hogy valamennyire áttervezték a markolatot. Akarok kézbe fogni egyet, hogy tudjam ez milyen. Szóval nem tudom, dilemmázok egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #8630 üzenetére
Összehasonlítás van valahol korrekt oldalon régebbi obikkal?
-
Slowman
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a K10D még mindíg jobban megéri ár/minőség arányba mint a többi vetélytársa?
Mer ugye jött a K200D ami árban dettó ugyanaz csak azt nem tudom, hogy valmai hasznos újítás került e bele vagy nem...Vagy még egy másik gépet tudtok esetleg ajánlani ebben az árkategóriába?(kb. D60-ra gondoltam de azt sem ismerem nagyon, meg a másik ami szinpatikus lenne az a 450D, de az még egy kicsit drága és szerintem sokat fog veszteni az árából pár hónap múlva.) 400D-t tudnék venni nagyon olcsón de arról lebeszéltetek szóval az kiesett. És nem akarok olcso de nem valami jó gépet venni mert abból csak a baj van!
Előrre is kösz![ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Slowman #8632 üzenetére
A K200D a K100D utódja, szóval kisebb, pentatükrös kereső, egy vezérlőtárcsa, stb. A K10D azért komolyabb gép. A D60 meg gyakorlatilag egy frissített D40x.
philoxenia:
Nemhogy régi obis összehasonlítást nem találok, de olyan oldalt sem, ahol végleges firmwareval készült teljes méretű K20D képek vannak... ha esetleg tud valaki, akkor annak örülnék -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #8633 üzenetére
Ez volt a legrelevánsabb találat a
"K20 d final firmware test pictures" keresésre. -
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #8634 üzenetére
Nem végleges firmwareval ezt találtam még régebben: [link]
Annyi bizonyos, hogy addig nem akarok várni, amíg kijön valamilyen teszt a gépről, mert a végén 90 évesen is itt fogok várni... de egy kézbevételnyi ismerkedést mindenképpen akarok, a fennt említett lehetőség meg rendeléses buli, szóval reménykedem, hogy valamelyik üzletben, ahol ki szoktak lenni rakva a gépek csak megjelenik mostanság.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #8635 üzenetére
Hááát.. nem annyival jobbak a képek, bár az obit nem tudom milyen itt. A kitobi itt ugyanaz?
mod: ha jól olvasom ugyanaz. A jpg képek jobban feldolgozottnak tűnnek, de ez szoftveres kérdés persze.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #8636 üzenetére
A 18-55-ös egy továbbfejlesztett változata, bár, hogy miben továbbfejlesztett, arról fogalmam sincs. Nem az a lényeg, hogy digitre optimalizált obival jobb legyen a képe, hanem az, hogy ne legyen rosszabb Sajnos mostanában ez is épphogycsak elvárható egy új generációs géptől, de inkább ez sem. Igazából ha nem sokat romlott a képminőség magas ISO-n, alacsonyon meg egyáltalán nem akkor örülhetünk. És akkor a jobb képstabi miatt megéri. Mindegy, majd kiderül, mindenesetre ha meglesz úgyis első dolgom lesz örömtáncot járni itt a forumon is
MOD: a jobb obikihasználás arra vonatkozott, hogy a digitgépek a ferdén érkező sugarakat nem nagyon tudták hasznosítani, így a filmesen remekül muzsikáló régi objektívek digiten néha kifejezetten elrettentő eredményt produkáltak. Itt meg ezen gyári reklámkép szerint kifejezetten jobb a helyzet: [link][ Szerkesztve ]
-
punish3r
aktív tag
próbáltam megrendelni a kodak z612-es fényképezőt, de sajna már nem tudtam (elég régi modell)! Tudnátok árban és tudásban hasonló gépet javasolni? "nagy" optikai zoom és a képstabi lenne fontos! sörgős lenne!
THX előre is!
finepix S5700-on kívül, eddig csak ez találtam...[ Szerkesztve ]
Már a jövő sem a régi...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #8637 üzenetére
A linkelt képen az érzékelő fizikailag is nagyobb a 12Mp-esnél. Meg ez CMOS..
A K10D az CCD. a K20D az CMOS? Canon gyártmány? -
jolti05
őstag
válasz philoxenia #8617 üzenetére
Köszönöm az információt, a P50-re nem fog tellni
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
tbs
addikt
válasz philoxenia #8639 üzenetére
K20D CMOS Canon gyártmány?!? No, estig sarokban, kukoricára...
( )
-
tbs
addikt
válasz philoxenia #8643 üzenetére
Samsung. Jóval vékonyabb az elektronika csipen állítólag, több fényt tud kapni az érzékelő.
-
Szten Márs
nagyúr
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #8646 üzenetére
Nem olyan módon, hanem a beeső fény / indukált fesz. vagy ilyesmi. Elektronikus értelemben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest