-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rainman665
csendes tag
Ne már, nem hiszem el végre úgy döntök hogy a FZ8 fasza lesz mert Leica optikás 8xx-4xx is tud felvenni videót, meg szép képeket láttam vele+raw formátum, találtam egy helyet ahol 79990Ft-ért hozzámvágják, erre azt mondjátok ne mert játék, mellesleg ez a TZ3 is csak 5eFt-vel drágább és kb azt tudja, csak azért akarok most mindenképpen egy kompaktot hogy tudjak mivel videót is felvenni a család miatt, aztán ha tetszik akkor jöhet a DSLR vagy mi.
9600-nak bszottronda a videója és a képstabilizátoráról még csak rosszat hallottam, a link amit adtatok az is csak lehúzzaSAM I AM!
-
Jinxx
senior tag
válasz Predator... #2748 üzenetére
Szeintem elvből nem jó gondolat összehasonlitani a két gépet, mert teljesen más kategória. Én megvenném a 350d-t, de utána sokat fogsz még rá költeni az biztos.
-
kicsitomi88
őstag
Az S5600ot többre tartom mint az 5700et, amugy meg nem ertem miert kerdezed. De ha valaszthatnek a harom kozul, akkor 5600. Az olympusnak ez a gepe akkor sem tetszett, kiprobaltam, dragabb is volt, nem allt kezre. Fuji szebb is is, szebbek lettek vele a kepek is.
Egyebkent ha tanacsot kene adnom h egy komoly dslr gép elott milyen kompaktot vegyen a delikvens akkor az 5600at ajanlanam akarkinek. Duplajaert is lehet venni kompaktot, de ha ugyis tudja az ember h valtani fog akkor felesleges annyi penzt beleolni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]90 87.5 87.8 87.5
-
bandus
veterán
érdekes kérdés.. nem teljesen összehasonlítható a két gép.. azt is figyelembe kéne venned, hogy milyen obit adnak a géphez, mert egy jó makro obi nem olcsó mulatság. aztán még ottvan a mélységélesség is.. de majd valaki nálam kompetensebb megmondja a frankót
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
sulep
senior tag
Annyit még segítsetek, hogy van ez a bizonyos zársebesség dolog, hogy az S5700-nál 4s míg az S5600-nál 15s. Ez pontosan azt jelenti, hogy ha este sötétben kevés fénynél csinálok képet akkor az S5600-zal nem lesz olyan sötét a kép? Vagy az S5600-nál ha 15másodpercig exponálok akkor nem lesz csak sötét? Mert nemértem ezt a másodpercezést. Mert szeritnem senki nemvár 15 mp-et, vagy nemtudom mire jó ez. Légyszi világosítsatok fel.
-
Zozzant
addikt
érdekes a kérdés, mert most ha lenne pénzem (mondjuk hogy van) és az fz30-at akarnám lecserélni, mit kellene vennem és mennyiért hogy tele és makró szintű átfogásban ugyanott legyek minimum? (dcr150,tcon17) nálam ez lenne a lényeg, nem a perfekt képminőség mindenáron, nem lesz poszter belőle, ja de adjon annyi plusszt hogy az érzékelő tisztogatástól meg az obi cserélgetéstől annyira ne fintorogjak.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
quantal
tag
''Mert szeritnem senki nemvár 15 mp-et, vagy nemtudom mire jó ez. Légyszi világosítsatok fel.''
Pedig pontosan ezt jelenti. Az expozíció ideje 15mp is lehet. Természetesen ilyen hosszú időket csak állványon lehet fényképezni. Ha kevés a fény bizony kellhet ennyi idő , hogy ne legyen tök sötét a kép. Hosszú záridővel a mozgásokat is szépen meg lehet jeleníteni, pl. amikor egy autó fényei csíkot húznak a képen. Komolyabb gépeknél akár több perces vagy órás is lehet az expozíciókat is el lehet követni (pl. csillagok fényképezése).''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
sulep
senior tag
válasz Zozzant #2758 üzenetére
Kösz a bizalmas információt. Csak mert úgy néz ki mégse adok 70-80 akat egy gépért hanem max 60-at és így leredukálódott a vehető gépek típusa ezekre:
S5600 vagy 5700
Olympus SP510 UZ
S5600-ot pl egyik bolt azt mondta hogy már nem is tudnak hozni csak az 5700-et. Azért meg Pestre nemakarok felmenni mert az sok pénzbe kerülne. A netes rendelés meg nem az én asztalom mviel sosincs szerencsém a technikai eszközökben, tuti 2-3* visszakell vinni valamit. Az Olympus meg fene tudja milyen képeket csinál. Mert ott is van valami 4s-es záróljeles dolog a leírásban.(Fentebb be is írtam a fórumban de nemláttam volna hogy valaki írt volan rá választ.) -
Szten Márs
nagyúr
Mert megválaszoltad a saját kérdésed, a válasz benne volt a kérdésedben, mit írjunk rá ezek után?
Természetesen 15 sec max manuál módban és 4 sec max éjszakai felvétel módban.
De ha ilyen dolgok nincsenek meg, hogy a záridő mire való, és társai, akkor szerintem egy ilyen gép beszerzése előtt ajánlatos pár fotós könyvet kézbevenni, vagy legalább a fotózás alapjairól szóló weblapot olvasgatni. -
sulep
senior tag
válasz Szten Márs #2760 üzenetére
De ha éjjel fotózok Manual módba akkor marad a 15s nem? Vagy ha csak automata üzemmódot használok akkor is nem? Vagy átáll 4s-re? Amúgy szeritned az Olympus 510 vagy az S5700?
-
Buldozer99
senior tag
Hali!
Tapasztalatok Fujifilm A800-ról?Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)
-
kicsitomi88
őstag
válasz Buldozer99 #2764 üzenetére
Hát így elnézve a paramétereket partifotózásra alkalmas.
90 87.5 87.8 87.5
-
Szten Márs
nagyúr
Ha automata üzemmódot használsz akkor vakuzni fog
De mondom olvasgass egy kis alapot, sokkal több örömmel fogsz utána kézbe szerintem egy gépet.
Az S5700-ról láttad a véleményünk, és nem az az elsődleges szörnyűség, hogy 4s a max záridő - legalábbis neked valószínűleg nem, nekem az lenne -, nem is a fényerő amire rákérdeztél, hanem az egész tendencia, ami folyik itt, hogy az újabb gépek egyre sz@rabbak legyenek, már elnézést, elsősorban az idióta megapixel-növelgetéssel azonos CCD-n, de ezt is kb 50 milliószor leírtam, meg azt, hogy emiatt beza gagyibb képminőséget fogsz kapni. Az Oly dettó ugyanez 7MP @ 1/2,%'' ettől én sírok. A képeken meg is látszik. Ha lehetne keresnék eladó használt Fuji S7000-et -
bandus
veterán
válasz Zozzant #2768 üzenetére
mennyi a keret rá? mert ha csak abból indulunk ki, hogy melyik váz, milyen obival, akkor azt válaszolnám, h canon 1D markII., de méginkább fuji s5 pr obikhoz meg nem értek, így abban sok tanácsot nem tudok adni ha mondanál egy keretet, akkor más a helyzet..
-
johnjohn
addikt
válasz Szten Márs #2767 üzenetére
[link]Itt még újat is kapsz !!!
-
bandus
veterán
válasz Zozzant #2771 üzenetére
Én a kezdetleges ismereteimmel ezeket venném, de mondtam hogy nem értek az obikhoz, így majd kijavítanak
Nikon D80 202k
Sigma Nikon 150/2.8 EX AF macro DG 168k
Nikon 28-200/F3.5-5.6 AF-G IF-ED 92k
persze ha ez túl olcsó, akkor össze lehet rakni nagyon szép kis cuccot, mondjuk egy D200-as vázzal, meg néhány fix obiva, az olyan 3 milka talán"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Dare2Live
félisten
válasz Zozzant #2756 üzenetére
Ha van egy DCR elötétlencséd FZ30hoz én 3*is meggondolnám, hogy lecseréljem azt egy DSLR szetre makrozás miatt.
Sött én nem meggondolnám hanem kizárt cserélnék. Egészen addig amíg a költségvetésbe belenem férne egy körvaku is.....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
bandus
veterán
válasz Szten Márs #2779 üzenetére
Én nem értek hozzá, eztmár többször mondtam, csak utánakerestem pár kulcsszónak a neten/obis topikban.. de hogyan jön ki ezek köül a 42-es nagylátó? azt értem, hogy a 28-at kell szorozni 1,5-el, de pontosan milyen tulajdonsága a váznak, ez az 1,5-ös szozó?
-
Szten Márs
nagyúr
Crop, képkivágás-tényező, vagy ahogy szeretnéd hívni. Azért van, mert a szenzor kisebb mint a hagyományos 35mm-es kisfilm kocka. Az objektív által vetített kör - ha az kisfilmre készített objektív - nagyobb lesz így mint a szenzor, így a szenzor csak az objektív által rajzolt kör közepét látja, így egy képkivágás keletkezik, így módosítani kell a gyújtótávot, ha kisfilm ekvivalensre akarjuk nézni.
Ugye Canonnál alapból 1,6 APS-C-n, de van 1,3 neki az APS-H-n, meg 1 full framen.
Nikonnál, Sonynál, Pentaxnál, meg úgy általában azoknál akik a Sony CCD-ket használják 1,5.
A 4/3-os rendszereknél, mint Olympus meg tsai pedig 2, bár ott 4:3 az oldalarány is, nem 3:2.
MOD: nézzétek el nekem hihetetlen fogalmazóképességem, az elmúlt 60 órában aludtam vagy 4-et
[Szerkesztve] -
macy
addikt
Hát nemtom ez segít-e.
[link] -
bandus
veterán
köszi mindenkinek, így már tiszta a dolog
-
sulep
senior tag
A Sony H2-höz mit szóltok?
-
kicsitomi88
őstag
Mikor újra gépet vettem gondokodtam h azt veszek, de vegul 5600 mellett dontottem, de nem a tudasa hanem az ara miatt. Sztem egesz faszasra sikerült. Elso bekkre annyi gondom volt vele h 2 elemmel megy, tehat gyorsan lemerül, nincs rajta raw. Ezek olyan dolgok amiket az s5600 picibb pezert ad és kell is.
90 87.5 87.8 87.5
-
Aranygyerek
aktív tag
Üdv
Az alábbi gépek közül melyiket vegyem? Esetleg jobb ötlet ebben az ár kategóriában?
FUJIFILM FinePix S5600
OLYMPUS SP-510 UZPrivire válaszolni illik.
-
perempe
addikt
-
kicsitomi88
őstag
-
Aranygyerek
aktív tag
Akkor érdemes ezt a Fujit megvennem?
Privire válaszolni illik.
-
kicsitomi88
őstag
válasz Aranygyerek #2793 üzenetére
Az S5600 meg nincs annyira elszaratva az ujabbakhoz kepest h ne legyen erdemes megvenni. Nekem is ez van és nagyon jól elvagyunk egymassal
90 87.5 87.8 87.5
-
Hydra SR
addikt
Ha komolyan veszed és szánsz még rá pénzt akkor megéri. Kitobival nem fogsz jobb makrókat csinálni vele, mint az FZ30-cal, és még amit csinálsz azt is nehezebben. A DSLR egy másik világ. Vehetsz hozzá 90-100 rugóért egy 100mm körüli makró obit amivel tényleg el lehet érni a csúcsminőséget, de akkor már hamarosan egy jó állványt és vakut is akarsz majd, aztán egy fasza makró vakut ami meg többe kerül, mint a 350D+kitobi+állvány+makró obi. Pillanatok alatt félmillió fölött lesz azoknak a cuccoknak az összege amit meg akarsz majd venni.
Költséghatékonyan is lehet makrózni de ahhoz meg nagyon kell érteni. Egy olcsó de szép rajzolatú M42-es obi, egy fillérekért megvehető M42-es közgyűrűsor és egy M42-EF konverter is hozza neked az a minőséget ami már jó, jobb mint az FZ-30 de lényegesen nehezebb lesz vele dolgozni. Lehet barkácsolni a beépített vakura is klassz fényterelőt, végülis ki lehet abból tekerni a csúcsminőséget olcsóbban is csak sokat kell vele babrálni. Nagyon sokat. Csak erősen árérzékeny megszállottaknak ajánlom.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
PH-n mármár pofátlanul olcsó az olympus E330 miért? Ok kifutó model, de mégis...
Vkinek van személyes tapastalata?
Nikon is ünnepel vmit? Mert a D40-hez 22500.-os visszatérítést írnak. Ha tényleg így van, akkor 122'500.-!
Sajnos a PDF ezen része olvashatatlan.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz kicsitomi88 #2795 üzenetére
Köszi a segítséget. Akkor veszek egy ilyet otthonra.
Privire válaszolni illik.
-
Dare2Live
félisten
-
takos
tag
Sziasztok!
Én is segítséget kérnék és bocsánat, hogy nem olvasom végig a fórumot.
Egy ismerősömnek segítenék, digitális fényképezőt keres, olyan 30-40 körül.
A lényeg:
könnyen kezelhető(esetleg magyar menü)
nagy kijelző
...no meg szép képek
Mit ajánlanátok?
Én gondoltam az olympus c505-re(tesco 25990FT) +1Gb xd memóriakártya(tesco 7490) és egy tok hozzá, így 35-ből megvolna.
A problémám az, hogy erről a gépről nem tudok semmit
Ha szerintetek ez nem jó választás, akkor mit ajánlanátok?
Köszi,
takosA vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyrobogósok baráti topikja
- LEGO klub
- Micro Four Thirds
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Drón topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek