-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodó
csendes tag
Sziasztok!
Fényképezőgép vásárlás előtt állok és segítséget szeretnék kérni. Kinéztem egy FUJIFILM FINEPIX JZ500 gépet 27000 Ft-ért. Szerintetek megérné a vételt ilyen árkategóriában?
A másik kérdésem hogy akár egy Olympus VR-310 vagy Samsung wb600 jobbak-e a Fujitól és ha igen akkor annyival jobbak-e, hogy megérje a + 7000 ft-ot?? Ti melyiket vennétek? -
Lori82
senior tag
Sziasztok.Ez [link] nagyon gagyi lehet?A 10X optikai zoom és a Hd felvétel nagyon csábító.
Van valakinek tapasztalata ezzel a géppel?[ Szerkesztve ]
-
lac14548
aktív tag
Hello,
Ajánljatok nekem fényképezőket amik megfelelnek a következő követelményeknek:
- AA méretű akkuval működik
- legalább 5x optikai zoom
- SD kártyával müködik
- nagylátószögű optika
- kevés fényben is tud jó minőségű képeket
- van benne kézremegés stabilizátor
- képes videót is rögzíteni minimum HD minőségben (esetleg sztereóban és nem csak 2 percet egyszerre)
- arcfelismerő program
- legalább 2,6" kijelző
- maximum 50.000.- Ft-os árkösz,
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
Czibor10
tag
(#26491) Gyöször: Gratulálok a leendő babához . Az a 495 teljesen jó gép, de gondolom a kicsi főleg bent lenne fotózva, ahova jól jön a nagylátószög, ami a495-nek nem valami nagy (37 mm), így kis helyen lehet, hogy nem fér bele minden a képbe.
Nagyobb látószögű gépek:
Nikon l23: 28 mm
Az általad említett a1200: 28 mm
Olmpus vg110: 27 mm
Panasonic f3: 28 mmAz a1200 szerintem a legjobb, de a pana f3 bevált már egy fórumtársnak, ahogy a nikon l23 is, de annak kisebb a képérzékelője, mint a többinek (ami elég fontos a képkészítésnél).
Az olympusról igazából nem tudok mondani véleményt, de hátha.
A döntéshez nézegess tesztképeket. Picasaweb.com-on találhatsz pár százat. -
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Milyen geotag képes gépet ajánlotok? Nem árt, ha nagy a zoom átfogása. A teszteket olvasgatva a Samsung WB650 a befutó, de igazából hosszútávú véleményekre lennék kíváncsi.
-
tildy
nagyúr
Canon powershoot 495t 50 fontért , vagy a800at 58 fontért, vagy a1200t 72ért? Melyiket?
Nem kell komoly gép , és sok pénzem sincs rá, a60ast váltana"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
KTU
addikt
3 közül a Canon PowerShot A1200 -as gépet venném, ennek 28mm nagylátószögű
családi eseményeken, bulikon stb. közelebbről ráfér mindenki a képre, nem kell hátrább menni és mondani várj mindjárt benne-leszel Te is,
ez saját tapasztalat A495 gépem van (A800 ugyan az 37mm)szubjektív vélemény, olyantól aki nem ért a fényképezéshez
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Pár hozzászólással korábban felmerült a kérdés, hogy a FUJIFILM FINEPIX JZ500 milyen gépnek számít, valamint, hogy jobb-e ennél a Samsung WB 600 vagy pedig az Olympus wr310.
Csak annyit írtam, hogy a samu nagyon tetszik, de a beragadó optika miatt nem ajánlom.
Viszont most nézem, hogy ez a Fuji van ahol 27 000 Ft, de van ahol 50 000 Ft felett van?Milyen masina ez?
May the force be with you!
-
themebuilder
senior tag
"Milyen gépet vegyek 36eFt-ig?" kérdésre pár lehetséges válasz
Ezeket a gépeket amiket felsoroltál szigorúan csak 15000Ft alatti áron szabad megvenni a szállítást is beleérve. Úgy még remek vétel lehet.
Ha Canon Powershot A60-ad van akkor képminőségbeli változást inkább csak negatív irányban fogsz tapasztalni. Minél a több a megapixelszám (felbontás) azonos érzékelő esetén annál részlettelenebb, homályosabb lehet a kép 100%-on. Tehát nem a megapixel a lényeg, hanem a képérzékelő milyensége.
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
tildy
nagyúr
válasz themebuilder #26517 üzenetére
koszi, igazandibol ebben az arkategoriaban nezelodok , szimplan csak olyat, ami hetkoznapi hasznalatra jo, ha veltlen elhagyom, az se ut meg nagyon es az a60asom - ami mar kezd meg-meghalni, e18as hiba, meg tarsai - ki tudja valtani. Idovel ugyis lesz DSLR.
Itt ingyen hozzak ki nekem, szallitast nem kell szamolni, itt elek.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz themebuilder #26518 üzenetére
A leírásoddal egyetértek, de azért talán van egy érv az AA aksik mellett amit kihagytál.
Ha valahova elmegy nyaralni a család és éppen lemerül a kütyü, akkor AA aksival való működés során vihetsz magaddal elemet, vagy egyszerűen csak veszel a boltba. A másiknál ez már sokkal nehézkesebb.Persze az igaz, hogy erre elvileg fellehet készülni.
Ne haragudj, hogy ismét felteszem a kérdést, de Neked mi a véleményed a Fujifilm Finepix jz500-ról? Ez jobb vagy inkább az Olympus vr310 vagy a Pentax Optio RZ10?
Üdv
GáborMay the force be with you!
-
themebuilder
senior tag
Ezt érdemes lenne megpróbálnod: ha CCD a hibás akkor hátha még ingyen megjavítják külföldön.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
tildy
nagyúr
válasz themebuilder #26522 üzenetére
Egyszer mar volt arra javittatva, ingyen. (ilyen lilas kepeket keszitett).
Megnezem mas akkuval is, hatha csak az volt mar hibas...
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz themebuilder #26524 üzenetére
Köszönöm a linket. Ej, tényleg abban nem a legjobb, pedig az egyéb paraméterek alapján jó lenne.
Köszi
-
-
Miért ragaszkodsz az AA akkumulátorokhoz ennyire?
Mondjuk mert már van 1-2 aksi készlete és (IPC-1) töltője?!
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
bodó
csendes tag
válasz themebuilder #26521 üzenetére
Miért nem ajánlod a Fujikat?
Akkor inkább az olympus vr 310?
Az annyival jobb hogy megérje a +7000 Ft-ot (ami akár egy 16 Gb-os memóriakártya ára)??
Vagy számottevő különbség nincs köztük??[ Szerkesztve ]
-
N.GÁBOR
aktív tag
Szia!
A vr310 nekem tetszik külsőre, ráadásul fémből van. Viszont a fuji jobb vételnek tűnik, ugyanis angol tesztek konklúziója szerint jobb a képminősége, ráadásul a videózás alatt használható az optikai zoom, míg a vr310-nál nem. Nálam ez kizáró ok.
Az egyik angol teszt a Fuji egyik fő erősségének épp a képminőséget tartja. Gyengeségnek pedig a magas árat. Utánanéztem és a legtöbb helyen 50 fölött van, amennyiért tényleg nem versenyképes, viszont ha tényleg megtudnánk venni 27-ért, akkor nagyon jó vétel. Mondom ezt úgy, hogy az angol teszt szerint ( ha jól értettem) a drágább árkategóriához mérve is jó képet csinál.
-
themebuilder
senior tag
Igazából ezek a gépek is csak feltételesen ajánlottak:
1. Pentax Optio RS1500 (használhatóságban van jobb is)
2. Nikon Coolpix S2500 (nincs HD 720p felvétel)
3. Olympus VR-310 (csak közepes képminőség)Fontos dolog, hogy az adott kategóriában legalább "jó" legyen a képminőség és ne csak átlagos.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
themebuilder
senior tag
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz themebuilder #26531 üzenetére
Még gondolkodom rajta, bár annak nem örülök, hogy videzózás közben nem használható az optikai zoom. Igazából a legjobb az lenne ha sikerülne kifogni egy "tescos" Panasonic Lumix Zx1-et 21k-ért, mint ahogy egy szerencsés fórumozónak is sikerült már.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz themebuilder #26531 üzenetére
Ha szabad ilyet kérdezni, akkor Neked van ilyen kis masinád? Milyet használsz ha igen?
-
bodó
csendes tag
válasz N.GÁBOR #26529 üzenetére
Köszönöm szépen a kommentedet nagyon sokat lökött a latba
Most már valószínű hogy a JZ500-at választom!
Vaterán árulják 2 év garival 27000-ért vagy tokkal vonóval együtt 33500-ért ugyanannál a felhasználónál!
Pixmániánál láttam még de a cégről nem jókat hallottam ezért én maradok a vateránál. -
bodó
csendes tag
válasz themebuilder #26536 üzenetére
Köszi!
Igen néztem ezt a tesztet én is róla! A kommenteknél írták hogy nem értik miért csak 3.5 a képminősége mert jobb szerintük! De az utolsó kommentelő azt írja hogy vett egyet és tényleg nem olyan jó a képminősége...
Gábor írta az előbb hogy angol oldalakon írták hogy jó a képminősége de az ára nagy... NA MOST AKKOR EBBŐL DÖNTSD EL... Ráadásul már meg sem tudom nézni mert kifutó/kifutott modell nincs boltban elvileg...
Nézegettem teszteket én is róla és volt olyan oldal ahol 10/8-at kapott a képminőségre!
Ár érték arányban elég jónak tűnik! -
bodó
csendes tag
-
bodó
csendes tag
válasz themebuilder #26535 üzenetére
Valószínű hogy igazad van, mivel az E-digitálnál 2010-04-26 volt a forgalmazás vége! Az ugyebár nem most volt Azt a pár elfekvő darabot több mint 1 év alatt biztos elvitték már
-
N.GÁBOR
aktív tag
-
hory1987
csendes tag
Sziasztok!
Én is kinéztem magamnak egy fujit, mégpedig: fujifilm finepix t200-at! Már meggyőztem magam, hogy ez lesz, de viszont amikor megláttam, hogy átlagosan csak 180 képet tud készíteni akkor egy kicsit meglepődtem! Szerintem ez egy kicsit kevés. Nektek mi a véleményetek? Vagy veszek hozzá 2-3 aksit, de inkább 3-at!
-
Lori82
senior tag
Nézegettem külföldi fórumokat is és a többségnek pozitív véleménye van a Samsung WB600ról.Nem vagyok profi fotós,de úgy gondolom megkockáztatom a samsung wb 600-at.Szerintem jó vétel 35000 ft-ért.
-
lac14548
aktív tag
Azért kell AA éretű akku, mert ha lemerül (a tartalék is) a nyaralás kellős közepén, akkor csak veszek az első trafikban 2-4 db elemet és fotózok tovább.
Ellenben, ha beépített akku van akkor várhatok estig mire 220 közelébe kerülök és közben sok képet elszalasztok.
Ha cserélhető de nem ceruzaelem mértetű akkor meg az a baj, hogy arányaiban a pótakku sokba kerül. Valamint fennáll a veszélye ismét annak, hogy a tartalék is lemerül.../Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
themebuilder
senior tag
válasz lac14548 #26546 üzenetére
Tartalék akkumulátort olcsón is lehet kapni akár. Az AA akkumulátor épp ugyanúgy lemerülhet, akár több okból is.
Az ceruza akkumulátoros fényképezőgép további előnye még ez, de összességében akkor is a másik megoldásnak van több előnye.
Ha lemerül akkor szerintem előbb rakod fel töltőre a gépet, minthogy elmenj és vegyél elemeket (de csak akkor igaz ez ha megoldható a töltés).
Manapság már legtöbb ilyen beépített akkumulátoros gép USB-ről is tölthető, ráadásul akár negyed/fél óra alatt fel lehet tölteni félig az akkumulátort.
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
bodó
csendes tag
válasz N.GÁBOR #26540 üzenetére
Voltam a Debreceni Tescoban, Electroworldben de sehol semmi
Olympus vr 310 lett volna a tescoban 36k-ért, egész jó kis gépnek tűnik...
Eszembe jutott hogy a belvárosban van egy photo holl üzlet is elmentem oda is de amilyen szerencsétlen vagyok... Ajtóra kivan írva hogy teknikai okok miatt határozatlan ideig zárva, kipakolva minden...
Extreme Digital-ba akartam még benézni de már nem jutott rá időm, majd legközelebb!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest