- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nyomtató topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- 3D nyomtatás
- Gigabyte alaplap topik
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
Szevasztok!
A Pentax Optio RZ10-el, egy teljes feltöltéssel átlagosan mennyi képet lehet csinálni? Vegyes vakuhasználat, auto ISO és főként makro módban való fotózgatás mellett? 200-at bír kb egy töltéssel? Valakinek tapasztalatok?
Előre is köszi a válaszért...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz MegaQxY #27449 üzenetére
MegaQxY: Nagyon-nagy választék nincsen, de például az Olympus E-pl1 90 ezer Ft-ért már hazavihető a kitobival. Nagyon jó a képminősége, viszont a nagy kérdés, hogy elegendő lenne-e Neked a 3x-os optikai zoom, mert ha nem, akkor még plusz objektívre is kellene költened.
Ami a masina hátránya, hogy mono a felvett videó hangja, valamint amiért végül én is elvetettem (bár ez még nem biztos), az a lassú AF. Főként a kutyusunkat fotóznám, viszont olyan mint egy villám, így a lassú AF itt tényleg hátrány.
Egy magyar teszt a masináról: Olympus E-pl1
May the force be with you!
-
Czibor10
tag
Worker, nemén:
(#27442) themebuilderUngawa: Talán itt találsz valami hasznosat. A te listádból az fz7-est választanám.
MegaQxY: Az említett e-pl1-et, sony nex3-at, és panasonic g2-t érdemes nézegetni.
[ Szerkesztve ]
-
MegaQxY
csendes tag
válasz N.GÁBOR #27452 üzenetére
N.GÁBOR : Ismét köszönöm a választ és az ötletet. A lassú AF valóban egy hátrány lehet főleg a villámkutyusnál és nekem is az sajnos. Viszont ennek ellenére még elgondolkodtató a gép, valóban érdemes költeni plusz objektívre is ennél a gépnél.
A választ még egyszer köszönöm!Ha bárki tud még olyasmi gépet mint amit írtam előző hozzászólásomban, nyugodtan írjon ide vagy egy privátot, minden ötletet/tippet szívesen fogadok, köszönöm.
Üdv, MegaQxY.
-
MegaQxY
csendes tag
válasz Czibor10 #27453 üzenetére
Czibor10 neked is köszönöm a választ és a tippeket, jobban utána néztem a gépeknek, a sony nex3 számomra nem igazán szimpatikus (de még nincs teljesen kizárva). A másik 2 viszont gondolkodós úgymond, soha nem volt panasonic gépem így nem igazán vagyok tisztában a képminőséggel, de utána olvastam és sok helyen dicsérték. Esetleg valakinek személyes tapasztalat ? Szerintetek melyiknek jobb az ár/teljesítmény aránya, egy szóval melyik éri meg jobban ?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
themebuilder
senior tag
-
oszy
veterán
pár héttel ezelőtt kérdeztem már, de hátha azóta született vmi
szal mennyiért lehet olyan gépet venni, amin sok a kézi beállítás?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
xLt`
tag
Megéri megvenni őt hobbifotózni? Sok beállítás van rajta manuálisan, 18x zoom, és szép a makrója azt írják. Esetleg másik alternatíva?
Köszi mindenkinek -
aicon
senior tag
válasz Fejlesztő13 #27408 üzenetére
Hát én ezt vettem meg:
http://avland.hu/hun/s_!prods/i__105/i__2709
Árban majdnem ugyanannyi
testz:
http://www.technet.hu/megapixel/20110526/sony_dsc-hx9v_-_brutal_torpe/[ Szerkesztve ]
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
aicon
senior tag
válasz htc p3300 ar #27416 üzenetére
Valamit nem csinálsz jól vagy elállítottál mert én nagyon jó videókat csináltam vele (gyári beállításokkal) kevés fénynél, sőt tüzijáték is nagyon jó lett.
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
tildy
nagyúr
Hatha nem csak engem erint:
Transcend 16GB SDHC Class 10 Memory Card
Transcend recalls the above product due to possible failure on data transfer with over 4GB usage.
Due to manufacture process issue, item subjected to this recall might cause read/write blocking if in use capacity is over 4GB.
Please follow these steps in order to determine whether your memory card is subject to this recall:
Printed at the back of the SDHC Card is a 10-digit serial number, look at the first 6-digits to determine if your product is subject to this recall:
http://www.transcend-uk.com/Support/ShowSNImg.asp?PartNo=ts16gsdhc10
Serial Numbers subject to recall are: 446136 XXXX and 446121 XXXX
(XXXX represents numbers from 0001 to 9999)Customers with matched serial number product, please contact Transcend via email at techsupport@transcend-uk.com or telephone (01442) 265494 to arrange a replacement.
If you purchased this product as a gift for someone, please notify the recipient and provide them with this information.
We regret the inconvenience this issue has caused you.
We look forward to serving you again in the future.
Warmest regards,
Customer Service Department
Amazon.co.ukSajnos a meghalt kartyam beleesett ebbe a szeriaba
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Fejlesztő13
tag
-
válasz Fejlesztő13 #27467 üzenetére
mivel nekem hosszabb távra kéne ezért jobb választásnak tűnik mint a HX7V
?? Ezt kifejtenéd bővebben?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Fejlesztő13
tag
Jelenleg nagyon szeretek de nem tudok profi szinten fotózni és videózni. A jövőben szeretném kicsit kibővíteni tudásomat fényképezés és videózás terén ezért később jól jöhetnek a HX9V olyan tulajdonságai mint a progresszív videófelvétel, blende és záridő előválasztás, manuális zoom (úgy hallottam lcd-én nehéz de legalább van), 16x zoom, stb. Na és persze az összes többi jó tulajdonság ami már a HX7V-ben is adott.
-
MegaQxY
csendes tag
Üdv mindenkinek,
Annyi tippet ötletet kaptam (amiket köszönök még1x), hogy már tényleg kellemetlennek érzem megkérdezni, hogy mi a véleményetek a Nikon D3000-es gépről? Szerintetek megéri?
Tudása szerintem elég korrekt ára is még elérhető (maga a gép 104ezer forint és egy Nikon AF-S DX Nikkor 18-55 VR objektívvel 130 ezer forint körül van az ára).Válaszokat előre is köszönöm.
-
BiriBum
őstag
válasz MegaQxY #27470 üzenetére
Itt jobban tudnak majd segíteni.. Ezt a gépet inkább a 18-105 VR objektívvel lenne érdemes venni.
[ Szerkesztve ]
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz MegaQxY #27470 üzenetére
Nézegettem én is ezt a gépet, hisz ez már egy egészen más kategória. Eszméletlen képeket készít. Végül én letettem róla mert nem képes videókat rögzíteni, de persze sokan mondják, hogy egy tükrös gépet ne videózásra vegyünk. Ez talán rendben is van, de én szeretnék "két legyet ütni egy csapásra" Viszont, ha Neked nem kell a videó, vagy van kamerád, akkor olyan képminőséget fogsz kapni ettől (főleg, ha korábban kompaktod volt), hogy ejha..
May the force be with you!
-
APC ADAM
tag
Sziasztok!
Nekem 1 olyan kérdésem lenne hogy van a fujinak 2db 3D-s modellje ezek között vacilálok de a régebbi kissebb kijelzős nem hd videós többe kerül és nem értem miért lehet 1 régebbi butább drágább, valami vélemény a W1 90körül van a W3 pedig 67ért ezek az új áraik,most tudnék 1 W1et 55ért teljesen újat de nem tudom megéri e azt megvennnem????
Köszi a válaszokat előre is -
Czibor10
tag
válasz APC ADAM #27473 üzenetére
Szerintem nem érdemes. Kb. olyan képeket készít, vagy még olyat se, mint egy 15000-es sima kompakt. Sokkal érdemesebb venni egy olyan kompaktot, amiben ,,csak'' egy fényképezőgép rendszer lapul (sima), amivel szintén lehet 3 D-s képeket készíteni. Egyébként minden fényképezőgéppel lehet úgy, hogy ugyanarról a témáról készítesz két képet más szemszögből, majd sz.gépen összeilleszted, és kész. Így még jobb is az eredmény, mivel a fujikkal csak pár cm-re lévő tárgyaknál látszik a 3 d hatás, mert túl közel van egymáshoz a két optika, de egy sima kompakttal úgy állítod, ahogy akarod, így több méterre is alkalmazható.
-
faithfull
csendes tag
Sziasztok,
tudna nekem valaki olyan honlapot ajánlani, ahol összehasonlító fotók vannak klf. fényképezőgépektől?
A dpreview.com-ot és az imaging resource.com-ot ismerem (de sajnos utóbbiban nem találtam a Samsung EX1(TL500)-at.)
Köszi -
válasz woodpaul #27042 üzenetére
Sziasztok,
Le szeretném cserélni Sony A300-as gépemet valami kisebbre. Panasonic FZ48-ra gondoltam, vagy valami hasonló kaliberű eszközre. Mivel már 2 éve nem követem nyomon a változásokat, abszolút nem vagyok képben az aktuális kínálatban.
Amit szeretnék:
-10MP vagy felette
-~1cm-es makró
-GPS (ez pl nincs FZ48-ban)
-kb 28-500mm gytáv.
-HDR sem lenne rossz, bár ez nem nagyon számít
-HDMI is előny
-manuális üzemmód
-esetleg valami spéci éjszakai felvételi mód
-hajtogatható kijelző, de ez sem feltételTudtok a leírtaknak megfelelő gépről?
[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
-
ronda
aktív tag
üdv mindenkinek!
tömören:
szerintetek ezt, vagy ezt?kicsit megnyomkodtam mindkettőt. ami 5 perc alatt kiderült:
a nikonnak jobban kézreáll a zoomgyűrűje, a canon-éról le-le csúszik az ujjam.
a nikon kijelzőjére öröm ránézni, a canoné a 8 évvel ezelőtti hp gépemét idézi fel bennem csak nagyobb méretben.
a canon vakuja középen van, a nikonnál elég szerencsétlen helyen, ösztönösen tartva a gépet pont a bal mutatóujj alatt nyílik (néha csak nyílna) ki.
a canon kicsit dundibb, nehezebb viszont jobb a fogása. a nikon kisebb és laposabb. ahogy nézegettem, nyomkodtam, egyszer-kétszer megijedtem, hogy leejtem.[ Szerkesztve ]
"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21
-
ronda
aktív tag
válasz Czibor10 #27480 üzenetére
megnéztem az ixus300-at. mindenhol 3,8 szoros optikai zoomot írnak. igaz, hogy a 8100-ason nem lehet rekeszt és időt állítani (a mostani gépemen lehet, de csak addig szórakoztam vele, míg új volt és rá nem jöttem, hogy automatán is nagyon jó képeket csinál és különben sem vagyok/leszek profi fotós), de a 10-szeres zoom nekem többet ér.
[ Szerkesztve ]
"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21
-
Czibor10
tag
Tényleg, régen néztem már rá, de az is elég általában.Szimulátor.
[ Szerkesztve ]
-
válasz futo001 #27476 üzenetére
Közben beleszaladtam a Sony DSC-HX100V-be, eddig ez tetszik a legjobban.
Esetleg vélemény, tapasztalat?I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Stonee
csendes tag
Sziasztok!
Régebb óta tervezem egy saját, normális kompakt vásárlását, de úgy látom, minél jobban beleássa magát az ember, annál nehezebb...
Nekem első sorban nyaralások, utazások alkalmával, esetleg családi, baráti események fotózásához kellene. 50 000.- Ft, amit rászánnék, de jó lenne, ha ebből minden kijönne hozzá.
Amiket eddig néztem:
- Nikon Coolpix S8100: tetszik, mert fényképező forma, egyre olcsóbb, és sztereo, Full HD videót is tud készíteni; De kevés a teszt, azokban is lehúzzák (3,5 image quality...), és félek a cmos szenzortól (rolling shutter efekttől).
- Panasonic Lumix DMC ZX1: sokan istenítitek, és én is ezt venném, ha még áruházláncokban kapni lehetne "jóárasítva", de már csak 50k fölött van, akkor meg már TZ8 is lehetne
- Panasonic Lumix DMC FS33: nem egészen értem/látom, hogy mi a különbség a ZX1 és e között, a 10ezren kívül.
- Canon-ból nem találtam ezekhez hasonlót árban (bár az SX220is tetszene...)
- Sony Cyber-shot DSC-HX5V: éppen beleférne a határba, de nagyon lehúzták a tesztekben, ahhoz képest, hogy díjnyertes, és a Panákhoz képest csak a videóban, és hangban jobb talán.
- Samsung WB650: 50k alá ment [link], szép kijelző,nagy zoom, értelmes gps, de a képminőség, ami a lényeg lenne, megkérdőjelezhető.Legtöbb bajom a tesztekkel van, mert nem egyformák a körülmények, és olykor szélsőséges eredmények születnek, ill. ellentmondások.
Ennyi lett volna a hangos gondolkodás, várnám a segítségeteket, tapasztalataitokat ezekkel a gépekkel kapcsolatban, meg hogy Ti mi alapján döntenétek ezek közül.Előre köszönöm a tanácsokat!
-
Tristis
őstag
Találtam Sony W370 masinát 15.000 Ft-ért. Nem ajánlottatok nagyon sony-kat lentebb, ettől függetlenül még megvehetem? Amerikában, kibontott doboz, azért kerül ennyibe. Ha gyorsan rábólintotok akkor megnézem hátha még nem vitték el. De ha van, ami jobb képeket csinál (pl. egy Canon 3000-es, akkor hagyom a fenébe, a lényeg úgy is a kép szépsége). Örülnék ha gyorsan írna egy járatos, nekem lövésem sincs ezekhez én hifis vagyok
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
-
Tristis
őstag
válasz futo001 #27487 üzenetére
Néztem róla tesztet, a telefonom is ilyen képeket csinál kb. (2 megapixel)... Most nem tudom ezzel mit kezdjek, a tesztelő lehet ennyire fakezű?!
A Canon A3300 IS tényleg jó képeket csinál (nem értek hozzá, nekem az színhűbb és valósághűbb). Nem tudom, rendesen össze vagyok zavarodva. Ha nem való semmire egy gép akkor pénzt sem ér, szétmosott képet tudok csinálni bármivel...Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
-
Ne várjatok tőle csodát, az ára tükrözi a vele készíthető fotók minőségét. Talán még a Canon 490/495, ill. Nikon L23 is jobb képet készít. Nem véletlen, hogy pl sony-ból a hx sorozat van csak terítéken, az "alsós" W sorozatban nemigzán van értékelhető gép.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
mobile076
csendes tag
Sziasztok! Egy kompakt gépet szeretnék vásárolni az alábbi feltételekkel:
- legalább 2.7" LCD
- lítium akku
- könnyű kezelhetőség
- gyors fókuszálás
- 20-22e körüli ár.
A szüleim fogják használni és mivel ők nem egy műszaki zsenik, kizárólag
autómatikus módban használják majd.
Eddig két esélyes gépet találtam, de igazából egyik márkáról sincs ismeretem.
Casio EXILIM Card EX-Z16Olympus X-940[link]
A segítségeteket szeretném kérni, hogy melyiket a kettő közül?
Ha van más ajánlásotok, azt is szívesen fogadom!
Köszi. -
Tristis
őstag
Köszönöm a megerősítést! Hosszas nézegetés után Canon A3300 IS (29e Ft) és SD4500 (34e Ft) tűnik nagyon színpatikusnak. Ezek tényleg jó képeket csinálnak!
Meglátjuk, hogy megrendelem-e. Még utána nézek, de sajnos nincs túl sok időm, mert hamarosan megyek vissza USA-ból...Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
babazs
tag
Sziasztok 30-35 ezres kategóriában melyik fényképezőt ajánljátok?
Ami fontos HD videó felvétel, jó képminőség.
Köszi! -
-
babazs
tag
A Nikon Coolpix S5100 ajánljátok a 35 ezres árkategóriában (ami fontos jó képminőség/hd videó)?
Köszi
-
aktív tag
Szia! Én a Nikon S8100-at vettem tegnap, pont a manuális beállítások hiánya miatt. Pár képet csináltam még csak a szobában, de az előző gépeim képeivel összehasonlítva nem volt rosszabb. Videót még nem próbáltam, de biztos ami biztos egy C6-os Panasonic kártyát vettem bele. Ami nem tetszik az, hogy nincs külön töltő, hanem a gépben benne van az akksi és úgy kell tölteni. Eléggé melegszik és pont az alján van az USB csatlakozó, kicsit macerás letenni. Piros az előlapja, a többi része fekete. Jó kombináció.
-
-
Krisztynlol
csendes tag
Sziasztok!
Olympus VG-120 vásárlásán gondolkodom, valakinek esetleg tapasztalata van ezzel a géppel kapcsolatban? Válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- Mesterséges intelligencia topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Politika
- Szemüveges topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs