- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz juuzer #137483 üzenetére
A rendszer milyensége neki mindegy, az üzemidő viszont már nem, szóval valszeg Note 6 lesz.
Utolsó kérdés: honnét érdemes vásárolni? xiaomishop.hu?
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
saint888
csendes tag
Köszönöm, ránézek méretben és árban melyik fog passzolni.
Szerk.: Méretben a p10 passzol leginkább. Keskenyebb és vékonyabb is, mint a redmi 4x.
[ Szerkesztve ]
-
szanozs
aktív tag
Az indiai, kínai megjelenés után mennyi idővel szokott kijönni a Xiaomikból a B20-as verzió?
-
ph2012
senior tag
Samsung Galaxy A6 (2018)-ban nincs optikai képstabilizátor?
-
juuzer
addikt
válasz szanozs #137511 üzenetére
Olvastam már valahol (lehet itt a fórumon), hogy voltak már rossz tapasztalatok velük kapcsolatban.
Plusz az EuStock és a MI Shop WayteQ garanciát ad. (A Xiaomishopot nem tudom, hogy milyen garit adnak.)
Nyilván nem reklámnak szántam, félre ne érts. Mindkét helyről vásároltam már többször is, eddig nem volt gondom velük.
ph2012: Szia! Nincs benne.
Piloss: Nincs mit!
saint888: Nincs mit! Hardveresen szerintem egy darabig a P10 simán kiszolgál. Viszont frissítést sajnos nem tudom, hogy meddig fog kapni.
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
nemmaradtnév
tag
Sziasztok!
Sikeresen összetörtem a telefonom (LG Q6) és szeretnék tippeket kérni hasonló árszinten (~50k, hogy sose kelljen védőtokocska, meg egyéb funkciógátló béndzsaságok, ha összetörik akkor ne kelljen malacperselyt is törni hozzá). Az lenne a legfontosabb kritérium, hogy zsebben hordható legyen (140-145 mm max hossz), körülbelül 1-1,5 évre tervezném (szegény q6 mondjuk nem érte meg a 10 hónapos kort )
Mit ajánlotok? Hüleység lenne egy új Q6, én teljesen megvoltam vele elégedve?
Köszönöm -
addikt
válasz nemmaradtnév #137516 üzenetére
Ekkorát nem igazán kapsz újonnan ilyen árban, esetleg a q7
iPhone 16 pro, Apple watch7, iPad Air5 M1,
-
Postas99
senior tag
válasz nemmaradtnév #137516 üzenetére
Moto Z2 Force, betörhetetlen kijelzővel Sd835 6Giga RAM, 64 GB tárhely 75e Ft garanciával. Kell ennél több?
Ha ledobod a földre akkor sem megy tönkre.. Zack már meggyötörte. Kibírta.
[ Szerkesztve ]
-
Cattle_Decap
tag
Sziasztok!
Otleteket, tippeket varok hatha egy telefon elkerulte a figyelmemet.
Szoval az elvarasok amik alapjan nezelodtem, amik nekem fontosak.
-16:9-es kijelzo 6.5-7 colon
-4k mAh+
-IP67+Egy telefont sem talalok ami ezeknek megfelelne. Legkozelebb a Razer Phone 2 van, de az is kicsi. Teljesen tanacstalan vagyok. Hatha ti okosabbak.
Udv
necropedo[ Szerkesztve ]
-
T. I.
senior tag
válasz Cattle_Decap #137523 üzenetére
A razer phone 2 nem éppen kicsi. Lehet,hogy csak 5,5coll, de akkora mint 2 tábla milka egymáson.
A budaörsi kika-ban működő extreme digital üzletben még egy hete ki volt állítva. Lehetett tapizni, szörnyülködni rajta. 😃 egy próbát megér, ha közel laksz, egyébként nem ajánlott teló,szerintem. -
Cattle_Decap
tag
válasz T. I. #137524 üzenetére
A kijelző kicsi.
Nekem nincs bajom azzal a kevés kávával, szerintem a valaha volt legszebb telefon a Sony Z Ultra. Ha kijönne egy új Ultra ugyanazzal a külsővel, de 6-8 giga rammal, 5k mAh-val, SD855-tel instant buy lenne részemről.
Szóval nekem a Razer Phone 2 5.8 colja kicsi. Ezért is írtam, hogy 6.5-7 col között keresem szívem választottját.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Cégváltás miatt telefon nélkül maradok hamarosan, kiváncsi vagyok, hogy mik az opcióim.
- Árkategória. Max 300.000.-
- Használt vagy új? Mindegy, ha használt akkor legyen még garis és szép állapotú.
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Vagy Telenortól előfizura (A honlapon lévő flottás árlista alapján), vagy Edigital részletre vagy ha 100.000.- környékén megúszm akkor bárhol kb.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? 3-4 évente cseréltem eddig telefont. Most is így tervezek.
- Mire használnád? Waze+Spotify+Hearthstone, ezek mellett Messenger, Whatsapp, kamera.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Ha az Android képes olyan biztonságot nyújtani, mint az Apple, akkor lehet az is, elég sok szenzitív infot tárolnék rajta (bank, jelszavak, kártyák, stb).
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Ne legyen hatalmas, de a mérethez tudok alkalmazkodni.
- Mire szeretnéd használni, mi a fontos? Navigációhoz (Waze), zenehallgatáshoz (Spotify), napi 1 óra játékhoz (Hearthstone), fotózáshoz, pénzügyekhez. Fontos a megbízhatóság, illetve az egész napot kibíró akksi (jelenleg egy iPhone SE-t használok amíg nincs másik, és tökéletes az akkuideje, az S8 sajnos kevésnek bizonyult)Tudtok ajánlani pár alternatívát?
[ Szerkesztve ]
-
Akos01
tag
válasz Yiggdrasil #137529 üzenetére
Xiomi Redmi note 6 pro, sima 6 pro, Redmi Note 7, Mi 8, Mi 8 pro, Mi 9
Above & Beyond
-
Drughi
addikt
Ez kedvezményes lista ár?
kb drágább mint függetlenül, hivatalos helyről. -
Akos01
tag
válasz atike #137532 üzenetére
Bezony. Volt szerencsém a többi márka FlagShipjéhez, nyomorgattam őket, és ha hiszed ha nem az egyik legjobbak. A P20 pro még oké, meg majd most jön a P30, de Samu és a többiek elbújhatnak.. Ugyanezt kínálják dupla áron..
Szerintem senki nem a saját pénztárcája ellensége.
Above & Beyond
-
Because
őstag
sziasztok!
Milyen telefont tudnátok ajánlani ami nem hosszabb mint 150mm és szélesebb mint 70mm?
Egy Xiaomi Mi4c-t váltanék. -
legenda
válasz Akos01 #137533 üzenetére
Nem hiszem...
Nem ugyanezt kínálják dupla áron, hanem jellemzően (sokkal) többet, persze ha valaki nem akarja látni a különbségeket, akkor nem is fogja.
Az olcsóbbság nem minden, ha valaki a jobbról, többről mond le csak azért, mert úgy kevesebbet kell fizetni, az is lehet önmaga ellensége.
Ez egy olyan topik lenne, ahol elfogultság és egyéb ilyesmi nélkül kellene telefonokat ajánlani, aki pedig általánosságban húz le egy gyártót - te jelesül a Samsungot és sok másikat -, az már nem felel meg ennek, hiszen kivétel nélkül igaz minden gyártóra, hogy vannak jobb és rosszabb típusai, de nem minden típusa rossz, pláne igaz ez akkor, ha a csúcskategóriában is képviseltetve van.
Konkrét típusokat kell összevetni, máshogy nincs sok értelme, pláne nem gyártóra általánosítani.
Amit és ahogy te leírtál, annak egy ilyen topikban nem sok helye van...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
T. I.
senior tag
Elég tág a mozgástered.
A 3-4 éves tervezett használat miatt én az Android One-os telefonokat ajánlom, azokból is a minél újabbat. -
ghiottone
nagyúr
válasz bojtix #137527 üzenetére
Német MM nem küld hozzánk, de a mailboxde.com postafiókba sem már. - Korábban 5db Z2 Force-ot vettemm Saturnból, MM-ből mailboxde csomagküldön keresztül, de már nem lehetséges, mert visszadobja a rendelést mindkét cég arra valóhivatkozással, hogy csomagtovábbító, stb. garancia - német Moto üfsz és posta, vagy lehet működik a depanero-val is, akik a régióban a szervízt biztosítják, miután a TMX szerződése lejárt.
Hardveraprón van fent 75-ért német MM-es.Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
F-ECT$
titán
Szerintem maradhatsz Apple vonalon, a keretbe csak az XS nem fér bele, így marad az XR, X, 8 (Plus). Ezekből talán az XR-nek a legjobb az akku ideje, de nincs nagy különbség köztük.
Ha android, akkor mindenképp valami flagship valamelyik komolyabb gyártótól, egyrészt mert hosszú távú támogatás kell, másrészt a biztonság, harmadrészt a nagy akku miatt (Samsung S10.)
Dive ever, work never.
-
Akos01
tag
Szabályzatot nem sértettem, és hála az égnek még szólás szabadság van. A véleményemet szabadon leírhatom.
De kíváncsian várom, hogy miről mondom le ha pl egy Xiaomi Mi 9-et veszek, mint egy Samsung S10-et, Iphone X/XR stb, bármelyik hasonló kategóriásat is ide értem.
És 180.000forint nem mondjató olcsónak. Azért mert 300.000 a keret rá, nem feltétlenül kell annyiért venni.
Elfogult pedig nem vagyok. És hát tudod volt Samsung S-S9-ig, hidd el tudom miről beszélek. Ettől függetlenül nem lehúztam, de ugyanaz a hardware másnál olcsóbb és/vagy többet ad. Cserébe a Samu telerakja felesleges appokkal, túl van árazva, akár csak az Iphone.
"Nem ugyanezt kínálják dupla áron, hanem jellemzően (sokkal) többet, persze ha valaki nem akarja látni a különbségeket, akkor nem is fogja." --> nagyon várom, hogy mit takar ez a mondat.
Above & Beyond
-
maczera
aktív tag
válasz Because #137534 üzenetére
Huawei P10, Iphone 8?
Lásd: Phone finder -
atike
nagyúr
válasz Akos01 #137539 üzenetére
Amikor akkora keret van szabva a elég durván nagy teret ad a választásra... Erre te felsoroltad egy gyártó pár modelljét, hogy (szerinted) ez az ajánlott. Nem arról van szó, hogy nem jó készülék az amit ajánlottál, de azt mondani, hogy más gyártó drágább készüléke feleslegesen kerül többe, mert az olcsóbb ugyanazt nyújtja az elég érdekes gondolat. Ha annyit nézünk, hogy van kijelzője, lehet vele telefonálni és fényképezni akkor igazad van... lehet...
A lényeg, hogy ennyi pénzért számtalan alternatívája van attól függően, hogy mi a prioritás. És esélyes, hogy a kérdező nem azért adott meg ekkora összeghatárt, hogy bármiben kompromisszumot kelljen kötnie, hiszen konkrétan az aktuális topmodellek kivételével ebbe bármi belefér....
-
Akos01
tag
válasz atike #137541 üzenetére
Igazad van persze. Nyílván az összes gyártó flagshipje benne van a kosárban. Azért írtam azokat, mert azok kb az összes költségsávra ad alternatívát a top gyártókhoz képest, és még marad is a zsebben. És nincs telegányolva az Android sem felesleges sallangokkal. Semmi több. Tényleg nem vagyok elfogult. Nyílván szubjektív kinek mi.
Na de akkor meg köll' várni a Huawei P30 pro-t és akkor biztos, hogy a legjobbat veszi.
Vagy akkor ott az S10 plusz.Above & Beyond
-
legenda
válasz Akos01 #137539 üzenetére
Véleményt írhatsz, de ebben a topikban szakmaiatlant és lehúzót nem kellene, mint ez is: ...de Samu és a többiek elbújhatnak.. Ugyanezt kínálják dupla áron..
A Mi 9 vásárlásakor amiről lemond: Megfelelő IP védettség, sztereó előlapi hang, memóriakártyás bővíthetőség, jack csatlakozó, OIS, QHD(+) kijelző, HDR10+, jobb 4G(+) modul, jobb WiFi modul, gyorsabb USB, több érzékelő és még lehetne sorolni...
A S10(+) például ezeket is adja, ha csak egy is fontos ezek közül valakinek, már nem opció a Mi 9. Ára van az olcsóbbságnak is.
Olyan nincs, hogy túlárazott készülék, mindegyik annyit ér, amennyit fizetnek érte, de mint a fenti felsorolás is mutatja - ami ráadásul nem is teljes, mert csak néhány példát írtam -, bőven van különbség az olcsóbb és drágább készülék között, tehát közel sem adja azt az olcsóbb, mint a drágább.
Samsung esetén egy ideje választható, hogy milyen Samsung és Google alkalmazások települjenek a készülék belakásakor automatikusan - vagy ne, akár semmi extra, egy pöttyintéssel kivehető a jelölés az összes alkalmazás elől -, szóval ha nem akarja a felhasználó, akkor semmi felesleges nem települ, ezt az opciót ismerhetted volna...[ Szerkesztve ]
-
Akos01
tag
Jesszus...
1: nem kötötte ki, hogy csak sztereo előlapi hangszóró lehet.
2: 1 TB-nél tényleg sok értelme van a memórakártyás bővítésnek
3: IP védettség a szabványoknak pont annyira felel meg mint a Samsung.
4: HDR 10 vagy 10+... Egyrészt ez a Samsung marketingje, hogy a konkurenseknél több tv-t adjanak el. Továbbá olyan kis kijelzőn nem fogja érzékelni hogy az most HDR10 ( Xiaomi ) vagy HDR 10+
Egy 8K-s 160 centis tévén már igen. De ahhoz meg tartalom is kell.
5: jack csatalkozó a ami világban ahol kb minden füles wireless, felesleges is.
6: Kijelzőben sem lesz látható különbség, S10+ is D-Amoled és még picivel nagyobb is, így pl az MI 9-en szebb a kép. Más kérdés, hogy a Samsung akár tv akár telefon téren szétkontrasztálja és szaturálja a kijelőt így még csak nem is élethű. Kifolyik a szemed a fehértől, és mire beállítod, hogy elviselhető legyen,addig vissza van annyira "butítva" a setup, hogy kár volt a kijelző miatt venni .
7: Wifi és 4G mérések alapján kb ugyanaz.
8: usb-t aláírom, de szerintem ez se éppen releváns,ha igen az más kérdés.
9: appokat meg inkább hagyjuk.
10: Általában user kérésekre mindig érkezik válasz, és ahogy a többi esetében is kb 2 hét múlva a frissítéssel jönn is az OIS.10+1: Én itt a vitát le is zártam.
Mindenki azt vesz, amit szeretne
[ Szerkesztve ]
Above & Beyond
-
F-ECT$
titán
válasz Akos01 #137547 üzenetére
A Redmi Note azért eléggé kompromisszumos, ez a vonal a leírás alapján nem felel meg a kérdezőnek.
A Mi9 akár jó is lehetne, azt nem tudom, hogy biztonság tekintetében (telefon lezárása, háttértár kódolása, feloldás, appok) hozza-e azt a biztonsági szintet, amit elvár. Illetve a 3300 mAh aksi se biztos hogy elég, ha a Galaxy S8 3000 mAh-ja kevés volt.
Jack: van, akinek számít, és ez is inkább csak egy példa volt arra, hogy a 2 telefon között nem csak a 2x ár a különbség. (Ezzel persze nem vitatom azt, hogy a Samung telefonoknál a nevet is meg kell fizetni, ugyanaz a telefon egy Xiaomi-nál valószínűleg olcsóbb lenne.)
Dive ever, work never.
-
legenda
válasz Akos01 #137547 üzenetére
Nem is számára írtam a listát, hanem neked, hogy mégsem ad olcsóbban azonos szintet a Xiaomi, hanem kevesebbet.
Nem is a te mondvacsinált kifogásaid érdekelnek, hogy ez vagy az a többlet/extra miért nem fontos vagy jó szerinted, hiszen rengetegen igénylik és (ki)használják azokat.
Megint sok pontatlanságot és szakmaiatlant írsz, mondanám, hogy ez is legyen a te gondod, ha nem tudod, mi a különbség az egyik és a másik készülékben lévő 4G+, WiFi modul...stb. között, de ezt sokan olvassák és félrevezető az írásod. (Nem, a mérések sem adhatnak azonos eredményt, ha például egy újabb és gyorsabb szabványt ismer és kezel az S10(+), de a Mi 9 nem. CA, MIMO milyensége és értéke, ax...stb..)
Az OIS hardveres funkció, azt frissítéssel nem lehet utólag pótolni.
Valóban zárhatjuk ezen a ponton a dolgot, nem látom értelmét a vitának, csak a többséget szeretném megóvni az olyan, erősen megkérdőjelezhető ajánlásoktól, amit te elkövettél, de gondolom másnak sem véletlenül szúrt szemet adott hozzászólásod...A kérdező 3 - 4 évre tervez az új készülékkel, így érdemesebb minél erősebb hardverben gondolkodni, ebbe az is beletartozik, hogy legyen bőven RAM, Android esetén minimum 6 GB a jövőre nézve - de iOS-nél is minél több -, továbbá ha a biztonság fontos szempont, akkor célszerű olyan gyártókban gondolkodni - az Apple mellett -, ahol vannak biztonsági minősítések, mint például a Samsungnál a Knox okán.
[ Szerkesztve ]
-
Akos01
tag
válasz F-ECT$ #137548 üzenetére
Persze, de az egy középmezőnyben állhat helyet más közép kategóriással összevetve. Mert oké hogy 300k a keret, de a kérdező nem tudtatta egyértelműen, hogy akkor csak a top telefonok közül lehet ajánlani ami 200-300 között van. Azért írtam a többi ársávra is alternatívát.
Above & Beyond
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- PlayStation 3
- LEGO klub
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elektromos autók - motorok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest