- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dévacsen
senior tag
válasz zazenke #67101 üzenetére
A program védelmi képességeivel semmi baj nincs,főleg ha valaki megfelelően be is állítja,a program értékelése utólagosan került lepontozásra,az Avast adat botránya miatt,sok éven át lopták a felhasználóik adatait,és eladták,de ezt mindenki tudja nem mai ügy.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Cs1csó
félisten
válasz zazenke #67101 üzenetére
Tetszik vagy sem az adatok "lopását" és azt, hogy egy vírusvédelem mennyire hatékony szét lehet és szét is kell választani.
Röviden az Avast egy hatékony vírusvédelem. Nekem konkrétan 3 dolog miatt lett elegem belőlük:
1. az adatszivárgás botrány
2. a folyamatos bug-ok, a kedvencem amikor több másodpercig tartott, hogy a GUI a tálcaikonra kattintás után megnyíljon, szerintem ez elfogadhatatlan
3. folyamatosan jöttek a felugró "vedd meg a PRO-t" vagy a még rosszabb: egy gyorsvizsgálat után azzal jött, hogy nem biztonságos a rendszer és vegyem meg a PRO-t mert akkor biztonságos lesz a vicc, hogy ezt egy szűz Windows telepítés után is tolta tehát amikor még semmilyen más program nem volt fenn csak az ingyenes Avast.Talán ide vehetem 4. pontnak, hogy egyre meggyőzőbbé vált a Windows 10 saját beépített védelme.
-
Mart10000
aktív tag
válasz timelord1987 #67080 üzenetére
Csatlakozva a többiekhez felejtős.
-
Cs1csó
félisten
válasz Mart10000 #67104 üzenetére
Bőven elegendő csak kiegészítő védelemként használni, kicsit macerás beállítani hogy:
1. ne próbaverzióként működjön hanem "ingyenes" verzióként és akkor nincs visszaszámlálás, és riogatás
2. megoldani, hogy NE akarjon a rendszerrel együtt indulni tehát csak akkor frissítse magát és csak akkor fusson ha rákattintok.Volt aki nem is tudta, mivel telepítés nélkül nem futtatható ezért nálam felejtős lett.
-
Mart10000
aktív tag
válasz Cs1csó #67106 üzenetére
Az újabb verzióknál mintha nem is lett volna választás a próbaverzió aktiválását illetően. Legalábbis volt köztük ilyen, ha frissítés után is használni akartam mindenképpen aktiválni kellett 14 napra. Az az időszak azért túlélhető volt. Beállítani nem volt sok idő aztán idővel feledésbe merült a használata és töröltem.
-
Mart10000
aktív tag
válasz Szellem. #67053 üzenetére
Pedig a Kasperky volt talán az egyik úttörője a zsarolóvírusok elleni védelem terén. Nyilván lehetett ez marketingfogás, mint legjobb védelem. Ha jól emlékszem, mikor olvastam erről volt egy olyan megoldása az első ilyen verzióban, hogy nem engedte törölni az árnyékmásolatokat így visszaállítható volt a gép egy korábbi állapotba úgy, hogy az adatok ezzel megmenthetőek voltak. Nem tudom ez a gyakorlatban mennyire volt igaz.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz zazenke #67097 üzenetére
Az a baj, hogy egy meg nem történt dolgot állítasz be úgy mintha megtörtént volna.
'A malwarebytes szerintem semmit nem csinált volna mert szerintem ez a funkció is hiányzik belőle."
Egyrészt semmi információt nem mondasz az esetleges káros állományról ( fájl típus és egyebek). Továbbá honnan tudná itt bárki is , hogy mi történt volna ha azt se tudjuk mi a kártevő. Öt technológiai eleme van ami képes lenne megállítani a fertőzést de mivel nem futtattad így a kutya se fogja tudni megmondani, hogy átment volna rajta-e vagy sem. Szignatúra alapú felismerés már évek óta a múlt.
"
A panda alkalmazás vezérlője legalább riasztott hogy ismeretlen gyanus fájl próbál módosításokat végrehajtani a gépemen és megkérdezte hogy blokkoljon vagy ne."Nyilván megkérdezi mert nincs elég adata ( kriptográfiai hash érték, hírnév és nem sorolom) az adott fájlról. Jelenleg a Panda egy IT hulladék ami magában foglalja a gyenge minőséget és a túlárazást.
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Szerintetek az Emsisoft Emergency Kit vagy a Dr.Web a hatékonyabb?
-
Cs1csó
félisten
válasz timelord1987 #67111 üzenetére
1-2 hetente mindkettő lefuttatása hasznos lehet.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ettől kell-e tartanom? Csak 1 a 15-ből, és nem is ismerem a VBA32-t, de az OBS Studiót sem, valószínűleg fals jelzés. Azért véleményezné egy szakértő?
-
Cs1csó
félisten
Az OBS Studio egy megbízható program, a lényeg, hogy a hivatalos oldaláról szedd le a telepítőjét vagy valami nagyobb letöltőoldalról. A "VBA32"-t én sem ismerem.
-
zazenke
őstag
végigcsináltam a tesztet amit a videóban magyaráz a kaspersky nem reagál semmit a titkosítás végbemegy a virustotalon egy találat van rá [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Dévacsen
senior tag
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Krystal_s
addikt
válasz Dévacsen #67121 üzenetére
Köszönöm, hogy jelezted, ezt jó tudni.
A Google fiók elvesztés nagyon durva. Főleg azért, mert a Google tényleg semmit nem tesz ilyen esetben. Nálam egyik fiókban nemrég az összes levél (több 100) tűnt el. Minden, elküldöttek, kukából is. Rajtam kívül senki más nem lépett be. Kb 20-szor írtam nekik angolul különböző helyeken, ahol csak volt olyan lehetőség, hibajelzés. Semmit nem tettek. Nagyon sok ilyen panasz van. Az egészben az a vicc, hogy sokszor gyanús bejelentkezés miatt tiltogatja a fiókjaimat feleslegesen, ha pl házon belül egy másik gépemről lépek be (OFF)(amivel korábban már milliószor léptem be)(/OFF), vagy másik böngészőből ugyanazon a gépen stb. Egyre megbízhatatlanabbak sajnos.
zazenke:
Hasznosnak találom a videót is. Főleg azok számára, akik még nem láttak zsarolóvírust és nem tudják hogyan és milyen elven működnek, mire figyeljenek. Hiába csak egy szimulátor program, de jól szemlélteti... -
Cs1csó
félisten
válasz Krystal_s #67126 üzenetére
Nekem ilyen még nem volt, de a zaklatás mert másik gépről történt belépés vagy ip módosulássb. olyan már volt. Szerintem ez is egy újabb tapasztalat amit a jövőben hasznosíthatsz pl. van opció a levelek archiválására, hogy a jövőben ne fuss bele ilyenbe már amennyire ennyire fontos levelezésről van szó.
-
GEPESZ66
veterán
Jelenleg KIS-t használok.
A fórumikon lehetett olvasni, hogy többen inkább a síma KAV-ot ajánlják, a KIS több számítógépet terhelő, lassító funkciója végett.
Korábban próbáltam már a Bitdefender IS-t is.
A KAV, ill. a Bitdefender AV közül melyiket választanátok (csak kíváncsiságból)? -
Jack Oneill
veterán
válasz GEPESZ66 #67128 üzenetére
Ha a KIS-ben kikapcsolgatod a felesleges dolgokat (levelek ellenorzese, ha nincs asztali levelezod, privat bongeszes, reklamcsik blokkolo, szoftverfrissito) akkor valoban egy kicsit gyorsabb lesz minden. Geptipustol fugg, hogy ki, mennyit erez meg ebbol. Innentol az a kerdes, neked megeri-e max egy plusz tuzfalert 3000 FT tobbletet fizetni. En most igy lecsupaszitva a KAV gepterhelesi szintjen erzem magam.
De az egyertelmu, hogy Bitdefender es Kaspersky kozul en a Kaspersky-t valasztanam.[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz GEPESZ66 #67128 üzenetére
Figyelj Gépész! Komolyan, mindenféle személyeskedés nélkül, de ne fárassz már minket ezekkel az értelmetlen és félrevezető kérdéseiddel.
Olvasd el a Kaspersky fórumot még egy párszor és olvasd el, hogy mit írtam pontosan!Nem többen írták azt, hogy elég a KAv, hanem pontosan én!
Plusz, olvasd el az előzményeit is és a pontos válaszom, amit az egyik kollégának írtam! -
Xelo
addikt
válasz Szellem. #67132 üzenetére
tényleg nem értek egyeseket.. ez hogy kaspersky free, "av", vagy "is" totál preferencia kérdése. nincs pénze, vagy nem akar költeni antivírusra? ott a defender vagy kaspersky free. akar költeni, de nincs szüksége az extrákra? ott az antivírus. szeretne kaspersky tűzfalat, de nincs szüksége egyes funkciókra? személyre lehet szabni a programot. nem bízik az orosz termékekben? ott a defender. nem bízik a defenderben se? ott van még egy rakat másik antivírus program, mindegyiknek van próbaverziója..
-
Szellem.
Topikgazda
Ott a pont! Minden szavaddal egyetértek.
"szeretne kaspersky tűzfalat, de nincs szüksége egyes funkciókra? személyre lehet szabni a programot."
Kb., így pont ezt írtam le tegnap a hozzászólásomban. De ezek szerint nem volt egyértelmű "többeknek".
Nem olyan nehéz eldönteni dolgokat. Plusz annyi infó van az itteni fórumokban, hogy már túl sok is ahhoz, hogy döntsön valaki abban, hogy melyik terméke a szimpatikus neki. -
Dumi86
senior tag
válasz Jack Oneill #67140 üzenetére
Csakis a Kaspersky (Free) Volt mikor én is próbálgattam össze vissza mindent,de már meguntam és leszoktam róla. Úgyis mindig Kaspersky volt a vége,ezért maradok ezen
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
flash-
veterán
nem találok ilyen nevü telepitett programot, futó programoknál sem.
Kaspersky és Mbam lefuttatva,de hiába továbbra is ez van.
(Amiket a fentiek "találtak" azok csak a KMSAuto fájlok,dehát az nem virus..)
google se hoz semmi értelmes eredményt... tanácstalan vagyok
hogy irtsam ki?[ Szerkesztve ]
-
Semplar
őstag
válasz flash- #67142 üzenetére
Sorozatbaráton volt egyik néhai online filmmegosztó.
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
UserX
addikt
Sziasztok!
'Read Only' módban folyamatosan olvasom a topikot ám!
Most egy problémám adódott, az OTP Direkt-be egyszerűen nem tudok belépni , sőt az összes OTP-s oldal elérhetetlen, pedig fontos lenne!:Chrome:
A fiam gépén (aki egyáltalán nem használ védelmet, hogy miért ezt inkább hagyjuk...), simán bejön, sőt Wi-Fi-s Androidon is.
Én egyiket sem szeretném használni.
Szoftverkörnyezet:
ESET IS 13 (kövezzetek meg és értettem, hogy 'bohóckodás' Plag Mester), de nekem egyelőre bejött...
MBAM Prem. 3.8.3 (a 4-es verzió nagyon lassít...)
Amit eddig próbáltam:
Védelem kikapcsolása , Adware Cleaner (tisztának látta a gépet) és CCleaner futtatása, Firefox telepítése.
Várom a tanácsaitokat...Szedjem le az ESET-et??? Ez a végső megoldás!
Előre is THX!
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
Szia!
Én nem kövezlek meg semmiért. Mindenki azt használja ami szimpatikus neki.
Ha tudnád, hogy én most mit használok, akkor körbe röhögnél. De, nekem is adódott egy aprócska gondom és most ki akarom vizsgálni.Na szóval:
Én a helyedben leszedném az MBAM-ot első körben. Utána kiüríteném az összes böngészési előzményt, stb., (mentett jelszavak kivételével) majd restart a gépnek. Utána próba. Ha nem jön be megint az oldal, akkor ESET is töröl, böngésző csutkára kiürít és (mentett jelszavak kivételével) majd restart a gépnek és próba.
Én nem OTP-s oldalall, de hasonló cipőben járok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest