-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Letöltöttem innen: https://www.hitmanpro.com/en-us.aspx a hitman pro programot és a virustotal.com oldalon azt írta, hogy van benne malware. Sajnos az ellenőrzés előtt lefuttattam a gépemen a hitman pro-t. Akkor felkerülhetett malware a gépemre? Mivel tudnám leirtani?
-
Cs1csó
félisten
válasz timelord1987 #66151 üzenetére
Ahogy látom az a hivatalos oldala, úgyhgy nyugi nem fertőzött.
-
Cs1csó
félisten
válasz timelord1987 #66153 üzenetére
Letöltöttem - elég nehéz volt átirányít a Sophos oldalára (gonddolom megvették manapság ez nagy divat, hogy kisebb biztonsági cégeket vásárolnak a nagyok ) letöltöttem a 64 bitest és feltöltöttem a vírustotal-ra és csak egy találat volt, hogy malware valami kínai csoda (Jiangmin Jami hunter, sose hallottam róla, ez az egy véleménye egyáltalán nem releváns főleg, hogy valami noname cég.
Neked is ilyen nehéz volt letölteni? Mert ha hivatalos linkről szedted akkor nincs gond, ha pedig nem hivatalos linkről akkor kb. akármi lehet.
VÉgül innen tölöttem le: [link]
-
törölt tag
válasz timelord1987 #66153 üzenetére
Még régebben vettem meg ezt a szoftvert 3 évre, eddig semmi baj nem volt vele. sőt, nagyon jól működik.
-
Dévacsen
senior tag
Szép kis összegzése a kártevők fajtáinak, az Eset jóvoltából..A kártevők osztályozása - Ismerje meg a veszélyeket | ESET
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
ƵøŁĭ
veterán
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz timelord1987 #66159 üzenetére
Semmi baja nincs a gépednek. A három gyártó a balfasz aki jelentés után sem tesz semmit. Voltak a digitális aláírással is gondok de most a fő probléma, hogy lusták fehér listázni a Sophos termékeket.
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
trouble
senior tag
Sziasztok !
Lassan lejár az Eset IS. licencem, és nem lesz hozzá többet promo kód .
Tök átlag felhasználó vagyok, win 10 op rendszer, rossz helyeken nem igen kotorászok, max "bűn" az nCore, és néha TorrentRover ( ritkán )! Gondoltam leszedem az Esetet, és a gyári rendszerre bízom magam ( Defender és tűzfal ) ! Spybot-ot futtatok 1-2 havonta .
Szerintetek elég ez így vagy kell valami kűlső antivírus mindenképpen ??
Köszönöm. -
Cs1csó
félisten
válasz trouble #66161 üzenetére
Az ESET mellett mennyi riasztásod volt? Ha nem is volt, vagy csak elvétve akkor elég a Defender, pár + védelmi réteggel: naprakész oprendszer és programok, böngészőben tartalomblokkoló használata pl. Ublock Origin vagy AdGuard, adataidról vagy akár a teljes rendszerről mentés - offline és/vagy online - kétfaktoros azonosítás a pénzügyekhez.
-
trouble
senior tag
válasz Cs1csó #66163 üzenetére
ƵøŁĭ : Köszönöm .
Pontosan így néz ki a történet ahogy leírtad, annyi jelenleg a külömbség, hogy a böngésző tartalomblokkolója jelenleg az Adblock plus ( váltsak az általad említettek valamelyikére ? ).
Adataim felhőben, kétfaktoros megy, és KeePass- t használok, nem a Google jelszókezelőjét! -
Cs1csó
félisten
válasz trouble #66164 üzenetére
A KeePass helyett lehet jobb lenne valami nyílt forráskódú és mellette nem kell a Google jelszókezelője, de maradhatsz annál is de akkor a Google-vel ne jegyeztesd meg, sőt töröld is ki onnan a jelszavakat én is amikor átálltam a BitWarden-re kitöröltem a jelszavakat a böngésző szinkronizációból.
. Nekem Firefox a fő böngészőm és ott Bitwarden-t használok (az Firefox jelszó mentés felajánlás stb. ki van kapcsolva)igaz lusta módban (nem kell minden egyes böngsző indításnál beírnom a mesterjelszót de hát a lustaság nagy úr)
Az Adblock Plus-t kukázd és az említett kettőt valamelyikét használd, én az UO-t használom pár plusz filter van csak bekapcsolva: Adguard base és az Adguard Annoyances -
Cs1csó
félisten
válasz Szellem. #66167 üzenetére
? Sokszor volt már erről szó, hogy a böngészők jelszókezelése nem a legbiztonságosabb, ezért érdemes valami 3rd party szoftver használni erre.
Ezért tértem át BitWarden-re, de ha párhuzamosan a Google és a Firefox is megjegyzi és tárolja akkor mi értelme a külső programnak?Tehát ha mégis biztonságos a böngészők jelszótára akkor pedig minek 3rd party jelszókezelő? Vagy lemaradtam valamiről?
[ Szerkesztve ]
-
bigmirror
csendes tag
Sziasztok!
Orosz weboldalakat néztem. (Talán nem kellet volna.) Azóta azt vettem észre, hogy a Chrome böngészőbe beírok magyarul egy kérdést, és sok orosz weboldal talál magyar nyelven. Ez természetes vagy rendellenes nem tudom.
Vírust nem találok.
Win7/Eset IS-t használok.
Köszönöm a segítséget! -
Szellem.
Topikgazda
válasz Cs1csó #66168 üzenetére
Sokszor volt már arról is szó, hogy elég sokszor akadtak komoly biztonsági problémák a 3rd party jelszókezelőkkel.
Szóval, hogy melyik a biztonságosabb az igen relatív!
Én a fiókomat jelszóval használom. Így az Edge/Chrome böngészőimben jelszóval juthatok a jelszavaimhoz. Ezek is helyben és online tárolják az információimat.
Teljesen felesleges a számomra egy 3rd party szoftver használata.
A biztonság meg mint írtam relatív! Ahogy írtam, tele a net olyan cikekkel, ahol épp a népszerű vagy nem annyira népszerű jelszókezelőkkel akadtak biztonsági problémák. Téves azt hinni, hogy ha egy ilyen külső programra bízom a jelszavaimat az 100% biztonságban lesznek náluk.
Edge/Chrome felhője, megoldása így semmivel sem kevésbé biztonságos, mint egy 3rd party csoda.
Amúgy meg ha mindenáron jelszókezelő akkor inkább Sticky Password vagy KPM (a kettő ugyan az csak a Kaspersky megoldása costumizálva van). Ez a két termék helyben is és felhőben is tárolja a jelszavakat! -
Cs1csó
félisten
válasz bigmirror #66171 üzenetére
Nehéz kérdés, mert a különböző algoritmusok miatt is jöhet a reklám de nem életszerű. Ettől függetlenül, ha ezek átvizsgálták a gépet és nem találnak semmit akkor meg lehet nyugodni.
Az AdwCleaner-nek van egy funkciója, hogy ha a keresést lefuttattad akkor ott az összesítő oldalon még van egy olyan opció alul, hogy "javítás alkalmazásának futtatása" vagy valami hasonló néven fut és az pár hálózati dolgot visszaállít alapra, még azt is lefuttathatod. esetleg a böngészőben egy cache ürítés is lehet végezni.
De a lényeg, hogy ezek a keresők nem találnak semmit akkor nem kell aggódni.
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Windows alatt futtatva a Gdata, Kaspersky, ESET vagy Bitdefender találja meg a legtöbb kártevőt? (vírus, malware, stb.)
-
Dévacsen
senior tag
válasz timelord1987 #66181 üzenetére
Ebből a 4 esből a Kaspersky,Gdata,Bitdefi..évek óta elsők között van felismerésben,és ami nagyon fontos eltávolításban szintén..az Eset termékeit nem ismerem soha nem fordítottam túl nagy figyelmet rájuk.
-
Cs1csó
félisten
válasz timelord1987 #66181 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz timelord1987 #66184 üzenetére
Rosszul hallottad.
-
Bosco01
tag
Sziasztok!
Én is hasonló cipőben járok, mint trouble fórumtárs, hamarosan lejár az AVG Business Edition előfizetésem, és jókat hallottam (többnyire) a windows beépített védelméről (defender). Viszont azt is olvastam, hogy vannak hiányosságai, amelyeket pár apróbb módosítással ki lehet küszöbölni.
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e erről egy rövid összefoglaló, hogy hol és pontosan mit kell változtatni a defenderben, hogy egy kicsivel magasabb szintű védelmet kapjak, mint az alapbeállítás?
Előre is köszönöm! -
Dévacsen
senior tag
-
straightedge
tag
Sziasztok! Szeretnék kis segítséget kérni.
Melyik ingyenes vírusirtó a leghatékonyabb?
Több teszten a Pandát hozzák ki a legjobbnak, és még tűzfal is van az ingyenes változatban (bár én nem találtam ilyen beállítási lehetőséget). Amit még nagyon előre sorolnak az az Avira. Esetleg valami mást próbáljak ki?Laptopomat munkára és otthoni átlag felhasználásra (játék+tartalomfogyasztás) használom, természetesen oda figyelek, hogy miket töltögetek le de nem lehet elég óvatos az ember.
Esetleg egy Norton (15€-s alap változata) mennyivel tudhat többet? Ezt írták mindenhol egyhangúan, hogy a legjobb vírusirtó.
Előre köszönök minden segítséget! -
nagyúr
válasz straightedge #66192 üzenetére
Ha Win 10,akkor Defender.
-
Cs1csó
félisten
válasz straightedge #66192 üzenetére
+1 Defender
(használj naprakész programokat, a böngészőbe Ublock Origin-t, legyen adatmentésed, kétfaktoros azonosítással intézd a pénzügyeidet) -
straightedge
tag
válasz Cs1csó #66194 üzenetére
uBlock Origint használok Brave böngészőben, a Brave saját védelme is be van kapcsolva. Mindenhol 2faktoros bejelentkezésem van évek óta, és biztonsági mnetéseimről is van biztonsági mentés, sok fontos adatom van
Ami aggályom van, hogy nem tudok kivételek közé adni mappát illetve fájlt. A másik oka meg, hogy nem nagyon bízom a microsoftban, bár igaz, hogy mindenhol az egyik legjobbnak mondják a defendert, de pl amiket olvastam teszteket a panda jobban teljesített.
Szerk.
[ Szerkesztve ]
-
BigManus
addikt
válasz straightedge #66195 üzenetére
A warez it nem egészséges téma...
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
SityiSXT
őstag
Pedig simán lehet Defenderben is kivételeket konfigurálni. Amúgy a már törölt részre reflektálva egy kicsit: ezek a huncutságok bizony eléggé hasonlóan viselkednek, mint egy kártékony kód, úgyhogy más víruskergetővel sem leszel előrébb. (Sőt, ha csak egy kicsit sarkítok, gyakorlatilag tudatosan, szándékosan nyitsz rést a védelmeden. Tényleg megér ennyit ez?)
Ha a Microsoftban nem bízol, a többi mivel érdemelte ki a bizalmad, ha nem is ismered (merthogy itt kérdezel)? Hagyjuk már ezt az MS köpködést, eléggé fárasztó. Az utóbbi oldalakon rendre előkerül minimum kétszer, hogy jó a Defender. Ha nem hiszel az itteni szakiknak, akkor miért kérdezel itt tőlük? -
Cs1csó
félisten
Lehet mappákat vagy fájlokat kivételek közé tenni, most eg LTSC előtt vagyok nem tudom pontosan hogy HOME vag PRO esetén mi az útvonal fejből, de ha rákattintasz a kicsi pajzs ikonra a tálcán és ott az első opción belül menj végig az almenükön és ott kivételek közé lehet tenni programokat (nálam is kivételek között van pár játék)
Nyugodtan meg lehet bízni, gyakorlatilag a legnagyobb bázissal a Defender rendelkezik, 1 milliárd eszközön fut a Windows 10 és ennek a nagy részén ez is a fő védelem.
-
straightedge
tag
válasz SityiSXT #66198 üzenetére
Hiszek nekik, csak leírtam az én álláspontom, azért kértem itt segítséget mert vírusirtók terén nincsen semmi tapasztalatom.
Lehet régimódi vagyok ebben, de elég sok okot adott és jelenleg is ad az MS, hogy köpködjék, viszont megvan az is rengeteg jó fejlesztést is csinál.
Sejtettem, hogy itt is többen fogják ajánlani a defendert, így már teljességgel elhiszem ,hogy ez egy megbízható vírusirtó, velem van a probléma tudom, mindig szkeptikusan kezelem azokat a dolgokat amiket nem szeretek annyira.
A tört dolgokra visszatérve meg van az okom rá, nem szeretném ecsetelni mert csak rizsa lenne belőle, de teljesen igazad van ebben is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest