- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autóhifi
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szellem.
Topikgazda
válasz junior11 #66447 üzenetére
Ma se nagyon használható. Úgy szar az egész ahogy van! Az egyik oldalon oltárit fejlődött a korábbi Windows Defender, meg Microsoft Security Essentialhoz képest, de egy bugos vacak még mindig. Rosszabb a 2004-ben mint a 1903-ban volt.
A felhőszinkronizáció hol működik hol nem, stb. Ergo lehet, hogy felismerné a kártevőt, de mivel nem szinkronizál le a felhővel, már be is nyelted a vírust amit eredetileg meg ismerne. Ez olyan, mintha nem is lenne a gépeden. Hamis biztonságérzetet ad. -
törölt tag
válasz Szellem. #66456 üzenetére
Jaj ne csináld már ezt. Májusban ez még bőven jó volt, sőt, a májusi frissítéssel még jobb lesz - ez volt az infó. Most meg azt mondod sose volt jó, a frissítéssel még rosszabb lett.
Ha csak dísznek van az semmiképp nem jó, akkor szeretnék valós védelmet, ahhoz meg szükségem van a te tudásodra / tapasztalatodra és / vagy a többiekére is. -
Szellem.
Topikgazda
válasz #75501312 #66458 üzenetére
Nézd, közel sem biztos, hogy neked meg másnak nem jó a Defender. Nagyban függ attól, hogy mennyire tudatos egy felhasználó. Én nem rá bíztam a védelmet, hanem a Kasperskyre, de 2003 óta arra bízom. Egyszer volt vele kihagyásom, de ennyi. Használtam Defendert, de privát szobánkban több alkalommal elhasalt, de itt is írtam. Az én gépemen nem szuprál jól. Bugos mint a disznó, de ezt már itt a fórumban is írtam és az MS Communityn is bejelentettem. Van akinek jó, van akinek nem. Erre nem tudok neked kielégítő választ adni.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz #75501312 #66458 üzenetére
Mint minden megoldásnak neki is megvannak a sajátos hibái és gyengeségei. Számos hibát fedeztem fel de azóta 1-2 hét már eltelt, így egyértelmű választ a reprodukálás erősítené meg. Röviden:
- Trojan: Win32/Wacatac.D!ml néven gyakori FP
- kliens oldalról nincs felismerés de a felhő jelez rá de futtatáskor mégsem történik semmi
- mappavédelmi fehér listázás kritikán aluli
- mappavédelem könnyen kijátszható
- fileless kártevők hamar megfektetikÉn is a beépített védelmet használom, "szóval" az éremnek két oldala van. Teljesítménybeli problémák most mellékesek. Rengeteg rosszat tudnék még írni a többiről is de ezzel együtt kell élni. Általános szokásokhoz bőven elegendő a Defender. Erősebb védelemért a zsebbe kell nyúlni.
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Cs1csó
félisten
válasz Szellem. #66467 üzenetére
"van bugjelzés aminek semmi köze a mi házi tesztjeinkhez" Ezt nem értem.
Lehet nem jól fogalmaztam, amit Semplar is írt, hogy a nagymintás tesztelésnél fullad le az eltávolító, aki nem tesztelget az nem fog mondjuk 50 riasztással találkozni egy időben.
A külső cégek védelmeivel is van gond, (A Kaspersky-re te is sokat panaszkodtál, főleg amikor kipróbáltál egy-két "kiadásra kész" változatot ami még bőven tartalmazott hibákat és kellett vagy 6 patch mire kigyomlálták őket, egyszer én is írtam, hogy van egy olyan érzésem mint ha a Kaspersky-nek lenne egy "ALAP" amiről kb. minden évben újrakezdik a fejlesztést az adott évi terv alapján, mikor kijött egy új verzió és ugyanazok a hibák jöttek mint a korábbi verzióknál, aztán persze az adott év prioritásai alapján variálták tovább)
sajnos ennek nem csak a külsős cégek elkényelmesedése és a fölösleges szolgáltatások csiszolgatása a valós hibák nem kijavításán áll hanem a Windows komplexitása és gyors változása - félévente új build - és egyre nehezebb fejleszteni rá. Ezért is jobb a Defender mivel integráns része a rendszernek, talán a legkisebb "fájdalommal" ennek a használata jár.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Cs1csó #66468 üzenetére
Arra gondoltam, hogy fentebb Zoli is és korábban én is és a többiek is jeleztek hibákat a Defenderrel kapcsolatban aminek semmi köze a nagy mintacsomagokon való ellenőrzéshez.
Mindegyik termékkel van gond. Fizetős, nem fizetős. Egyik sem tökéletes.Amit fentebb írt Zoli hogy:
"- kliens oldalról nincs felismerés de a felhő jelez rá de futtatáskor mégsem történik semmi"
Ez szerintem elég szar probléma. Nála is, nálam is előfordult. Ezért írtam fentebb amit írtam hogy téves biztonságérzetet ad így.Sorolhatnám még a problémákat, de felesleges.
Sokat fejlődött a termék, és tényleg jó védelem, de ezek így nem szimpatikusak és így nem javasolom. A 2004-el lett több bug is a Defenderben vagy volt ami rosszabb lett.Amúgy nem kell azt gondolni, hogy én most személyes háborút akarok indítani a Defender ellen. Egy dologért haragszom rájuk, hogy dolgoztattak, küldtem a több giga hibajelentést és szartak kijavítani a hibákat amiket jelentettem és megetettek azzal, hogy tudnak a hibákról, plusz a Defender ezekről küld nekik automatikusan a háttérben hibajelentést és logokat. Lof@szt küld. Kamu az egész.
[ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
Bitdefender 2021 megjelent.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
riki
senior tag
Üdv,Urak.
Megleptetek,a Defender gyengélkedésével. Bár én soha nem bíztam egy gép védelmét sem rá,de a teszteken látványos térnyerése ,gondolkodóba ejtet. Én maradtam a "sárgák" terméke és a Webroot mellett . Böngésző meg az Iridium /chrome clone/ ami megfogott és tud magyarul. Kevéssé beszél haza és minden általatok ajánlott kiegészítő támogatott.Nekem most ez jött be. Mindenkinek Szép Napot. -
junior11
veterán
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Ga3rieL
senior tag
Heló,
A KIS-ben, hogyan, hol lehet állítani, hogyha frissíti az adatbázist, akkor feldobja az értesítési ablakot, mint az Eset?
Valaki tudja véletlenül? -
Ga3rieL
senior tag
OKé, köszi az infót mindenkinek
-
paatrick
őstag
Sziasztok,
nemrég vettem egy új gépet Win10 van rajta. Eddig portable uTorrentet használtam a 2.x.x valamennyi verziót amiben még nem volt semmi elvileg.Na a win10 belső központja egyből bejelzett rá:
Mivel portable verzió volt így töröltem a mappával együtt de ezt a riasztást az istennek se tudom eltüntetni.
A Műveletek-Eltávolításra nem reagál (nyilván mivel már nincs is meg a fájl)Hogy lehetne kiütni ezt az agyából?
Kaspersky Virus Removal Tool, Spybot semmit sem talált a gépen.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Kékes525
félisten
válasz paatrick #66483 üzenetére
Három tipp:
1. Próbálj meg egy manuális scan elindítani a defenderrel. Ha az nem talál semmi, talán a riasztás is eltűnik.
2. Esetleg tedd vissza ugyanoda és hagyd, hogy a defender távolítsa el.
3. Ha az sem müködik kapcsold ki a valósidejű védelmet, újra indítás, majd kapcsold vissza a védelmet.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Dévacsen
senior tag
válasz paatrick #66483 üzenetére
Elvileg ez egy eseményről szóló jelentés,ennek a láthatóságnak az időtartama meg van szabva a defenderben,mármint hogy mennyi ideig lesz elérhető az eseményről a jelentés,ha esetleg kellene valakinek,valahová a későbbiekben,ha win 10 pro verziód van a csoportházirendben állítható hány percig legyen látható a jelentés,találatokról,eltávolításokról,hibákról stb..még nem sikerült tesztelnem élesben,mert mindig mást használok,de próbálj ki más időpontot megadni mint ami gyárilag van megadva. a kijelöltön kívül többön is állíthatsz,nem biztos hogy az a jó amit kijelöltem.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Szellem.
Topikgazda
Azért az durva, hogy a legtöbb ransomwaret találta meg és a legtöbb tools-t hozzájuk az Emsisoft készítette:
Kis cég és a többi nagy marha meg csak kullog utánuk!
Ahhoz képest, hogy a Kaspersky meg a McAfee indította el a nomoreransom oldalt, lofaszt nem tudtak dekódolni például az Emsisofthoz képest. Kicsit nekem fura, hogy ekkora buzi nagy cég és le vannak maradva mint a borravaló. McAfee-t meg sem említem a 3/4 arányával, az F-Secure meg jobb ha nem is lenne a táblázatban, mert szégyen.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Kékes525 #66484 üzenetére
Mindet megpróbáltam, sajnos nem képes feldolgozni a helyzetet
Pont ezért nem akartam win10-et, itt nem te vagy az ura a rendszernek hanem fordítva
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
BigManus
addikt
válasz kisbalazs83 #66490 üzenetére
Az összefoglalót olvastad? Ha nem, miért nem?
Ezzel kezd: A Topikban senki se linkeljen semmiféle veszélyes kódot tartalmazó oldalt!Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz BigManus #66494 üzenetére
Olvastam.Régebben voltak csomagok is tesztelésre, szintén jelszavas rar-ban.
Nem közvetlenül linkeltem kártékony kódot. Legközelebb, majd aki tud szakmailag segíteni, annak pm-ben elküldöm a linket. Itt csak jelzem, hogy szakmai segítségre van szükségem.[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
Szellem.
Topikgazda
válasz kisbalazs83 #66496 üzenetére
Miben kéne a segítség?
-
törölt tag
Játékosoknak melyik vírusirtó jött be?
Az online játékom indulásakor volt nagyon nagy lassulás, majdnem fagyás minden egyes alkalommal, amikor az egyik addon dolgozott a háttérben és frissített. De ez csak Webroot és Defender alatt volt így, most a Kaspersky alatt nem tapasztaltam ezt a lassulást.
Nem tudom, hogy ennyivel jobb a Kaspersky vagy nem ellenőrzi azt a kapcsolatot? Egyelőre az ingyenes verzió van fent.
Gondoltam kipróbálom a McAfee és Norton ingyenes verziókat is, de Nortonból nem találtam olyat. Létezik belőle próbaverzió?
Bitdefenderről milyen az általános vélemény, egy próbaverzió erejéig jó lehet? -
Kékes525
félisten
válasz kisbalazs83 #66496 üzenetére
A hibaüzenetet mégegyszer tedd be, de csak azt a régiót, ne az egész képernyőt, hogy rendesen olvasható legyen, vagy legalábbis nagyítható legyen, mert az előbbi nem volt rendesen olvasható. [FastStone Capture 9.3] vagy erről: [FastStone Capture]
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz Szellem. #66497 üzenetére
Szia!
Érkezett a céges emailre egy .odt csatolmány. ESET IS nem jelzett rá, de mivel ismeretlen címről érkezett, ezért első körben a virustotal-ra töltöttem fel. Nem találta vírusosnak. Aztán Sandboxie-ban gondoltam megnézem, de hibát írt ki megnyitáskor, ezért lett még gyanúsabb Lehet a Sandboxie-ban nem tudott megnyílni rendesen a Word, de már töröltem.[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest