-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz D1Rect #65851 üzenetére
Számos teszt akár laboros, akár magán stb. azt mutatja, hogy simán hozza az ingyenes védelmek szintjét főleg ha a biztonságodat emeled azzal:
- óvatos vagy van némi IT tudásod nem kattingatsz mindenféle címre levélre stb.
- van az adataidról mentés, a pótolhatatlanokról vagy akár a nehezen pótolhatóakról is vagy akár az egész rendszerről
- naprakész minden programod pl. nem Windows 7-et tolsz egy 4 éves böngészővel stb.
- van tartalomblokkolód abból is a jobbak pl. Ublock Origin, Adguard
- a pénzügyeket kétfaktoros azonosítással végzed
- a webkamerád és a mikrofonod fizikai kapcsolód tehát véletlenül sem lehet távolról bekapcsolni őket és kép vagy hangfelvételt készíteni róladKapásból ezek jutottak az eszembe.
Saját példa: évekig - legalább 10 - Avast Free volt a gépemen - döntően, és alig volt vírusriasztásom, tehát a hozzám hasonlóknak hatványozottan is elegendő a Defender.
+ egyre komolyabb védelmeket épít a Windows 10-be a Microsoft és ezt a külső védelmeket gyártó cégeknek sokszor nehéz lekövetni plusz fél évente jön egy új build és ezek mind-mind egyre kilátástalanabbá teszik a külső védelmi programok fejlesztőinek az életét, és egyre bugosabb problémásabb termékek jelennek meg persze ez a "külső" ok a belső, hogy túltolják a bullshit-et, nem valós fejlesztéseken törik a fejüket pl. "optimalizálót" és hasonló ostobaságokat tesznek "fícsörként" az újabb és újabb védelmekbe.
-
félisten
válasz Cs1csó #65852 üzenetére
Egy időben sokat kattingattam, de már nem Diablozom.
Adtak pár IT-s papírt, hogy értek ehhez - ahhoz.
A fontos adatok 2 helyen vannak felhőben, meg egy offline hdd-n a szekrényben.
Minden naprakész, külön figyelmeztet az egyik plugin még a chrome-ra is.
Ublock origin <3.
Szerintem másképp már egyetlen hazai bank sem engedi, de közvetlenül nem fizetek sehol, mindig a revolut virtuális kártyája van megadva.
Se webcam, se mikrofon. (kivéve a telefont)Remélem egy kettest kapok, és nem kell újra jönni.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
1 fertőzött fileom volt, egy ebook, valami penetration testing, ohh, the irony.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Dévacsen
senior tag
válasz Szellem. #65856 üzenetére
Figyu má az MS ügyfélszolgálattal kapcsolatban kérdezném van valami fejlemény a Defender ügyében? Windows 10 topikban futott bele egy fórumtárs abba hogy nem képes eltávolítani a kártevőt a Defender,megemlítettelek hogy levelezésben álltál velük azért érdeklődöm.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Dévacsen #65861 üzenetére
Tsá Tesó! (Ha már lazázunk)
Te figyi, a helyzet az, hogy a gádzsi lerázott, és eztet írta lefele a dokumentbe bazz:" Kedves Attila!
Én maximálisan megértem, hogy valamilyen végleges választ megoldást szeretnél kapni.
Szeretném elmondani, hogy nincs arról szó, hogy visszatartanám az információt, mert az elmúlt időszakban semmilyen választ nem kaptam.
Ma ismét írtam egyik szakértőnknek az eszkalációs csapatnál, akinek sikerült megtalálni a fejlesztői csapatunk válaszát. Ezt itt alább leírom neked:
"Amikor a Windows Defender kifagy, az autmatikusan elküldi az információkat a Defender fejlesztői csapatainak és generál egy jegyet a rendszerünkben. A tőled kapott log-ok alapján "csak" a UI (a grafikus felület) fagy ki, más Defender folyamat nem érintett.
A Microsoft fejelsztői csapata folyamatosan dolgozik a telemetriai adatok kielemzésén és a termék javításán.
Minél több szavazat a visszajelzésen ( - amelyet te korábban beküldtél) elősegíti a hibajelenségre való figyelem felhívásának hatását.
A tesztelésben pedig ezzel specifikusan foglalakozó partnereink, és a WDSI oldalon benyújtott infók segítenek, hogy a lehető legmagasabb biztonsági szintet tarthassuk."
Én köszönöm a csapat nevében a visszajelzésedet és az együttműködésedet.
Ha más kérdésben a segítségedre lehetek, írj nyugodtan.
Addig is minden jót és jó egészséget kívánok!
Boglárka "Szal a helyzet az, hogy semmise nem történt. A Defender ugyan olyan xar és nem távolít el, meg kifagy. De tán majd a 2004-ben változtattak a skacok. Azt, ha a csávokám a másik topikban a 2004-re hisztizett rá, akkor gázos a szitu, és nem olyan dzsukel a 2004 mint amilyenre vágódeszkáztam.
Na, tsá, azt majd böfögjé, hogy kurán tyo muj, vagy sem a téma? Addig is: távelvunétoszárecignesávrengibugyogáAzért így beszélni sem egyszerű.
-
Cs1csó
félisten
válasz Dévacsen #65861 üzenetére
ezt a levelezést én is "bekövettem" de semmi január végén lett elküldve az alap probléma majd erre kb. jó 2 hónapra válaszolták, hogy "dolgoznak" kb. ennyi.
Az utolsó válaszuk, lényege:
"Amikor a Windows Defender kifagy, az autmatikusan elküldi az információkat a Defender fejlesztői csapatainak és generál egy jegyet a rendszerünkben. A tőled kapott log-ok alapján "csak" a UI (a grafikus felület) fagy ki, más Defender folyamat nem érintett.
Tehát dolgozik a háttérben.
Plag
+1 evidens, hogy a 2004-es build-ben MINDEN hibát - is - kijavítanak és csudijó lesz a Defender!
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz Dévacsen #65869 üzenetére
Rákerestem a korábbi hozzászólásira és jó pár anomáliát feltárt bennük, lehet ott már a rendzserrel is van gond. A legjobb egy ilyen problémás rendszernél a a rendszert megkerülő vizsgálat futtatása ezért írtam a Rescue Disk-et. Ha pedig minden kötél szakad ráfér egy Win reinstall.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Cs1csó #65863 üzenetére
Szerintem meg simán csak leírt valamit, és nem hinném, hogy a Defender küld erről hibaüzenetet. Az említett GUI kifagyás probléma globális, mert tele van velük a net is a youtube is. Ha ennyire küldözgetné a hibaüzeneteket a Defender, akkor nem kért volna be tőlem többször logokat a csaj. Itt ez egy csúnya ellentmondás.
Nincs azzal baj, hogy ha egy termék bugos, de legalább ismernék el, foglalkozzanak vele, és ne hajtsanak el, főleg úgy, hogy több mint egy hónapig válaszra sem méltatnak, miután beküldtem a több gigás videó, meg logfájlokat amiket kértek!És akkor ezek szerint, már nem csak a több mintán történik a "GUI" kifagyás, hanem egy darabon is. Akkor lehet, még sem küldi a hibajelentéseket a Defender? Amúgy meg, én sehol nem olvastam olyat, hogy a Defender küld automatikusan a felhasználó tudta nélkül hibajelentést az MS-nek. GDPR?
Amúgy meg annyit, hogy szerintem ez nem GUI probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Cs1csó #65874 üzenetére
Ezt nem értettem én is. Ha utánaolvasol, vagy megnézel youtube videókat ott is pofáznak erről a problémáról. Tehát, nem új keletű, maximum a csajnak, aki havonta egy válasznál többet nem küldött nekem. Gondolom az ingyenes support havi egy levelet tartalmaz.
Ha meg igaz az, amit a csaj leírt, hogy a Defender logot küld a hibáról az MS-nek, akkor pedig már régen ki kellett volna javítani a problémát. Szóval, akkor hogy is van ez most?
-
Szellem.
Topikgazda
[Av-Tests]
Norton 6.0, Kaspersky 5.5? -
Huroq
senior tag
válasz Szellem. #65879 üzenetére
A teszt szerint nem csak a Norton jobb nála védelemben, hanem összesen 6 termék. Ami nem feltétlen igaz, de ha az elméleted helyes, akkor 6 gyártó adott több pénzt az aktuális tesztre. Félreértés elkerülése végett nem védem az egyéb termékeket, inkább csak arra próbálok rámutatni, hogy ezek a tesztek teljességgel feleslegesek. Semmilyen következtetés nem vonható ebből már le. Egy Norton használó .
-
Szellem.
Topikgazda
Nem is terméket akartam lehúzni vagy felemelni, hanem inkább arra akartam célozni, hogy ez a test egy kicsit nagyon fake. És nem azért, mert a Kasperskyt védeném vagy a Nortont lehúznám.
Amúgy meg tökéletesen egyetértünk, hogy semmi értelme az av-tests.org és az av-comparatives oldalaknak. Félrevezetőek. -
veterán
Sziasztok!
Az ebay-es ESET kódok (azon kívül, hogy bármikor érvénytelenné válhatnak) tartalmazhatnak valami huncutságot? Arra gondolok, hogy távmenedzsmentet nyit az eladó a gépem felé, vagy fájlaimhoz fér hozzá ezen keresztül, stb. A kérdés onnan jött, hogy ha az ember egy lopásvédelmet aktivál a szoftverben, eléggé sok mindenhez hozzáfér távolról is. Mivel ezek a kódok jó eséllyel céges licencelésből származnak, központi menedzsment akár ezek mögött is lehet. A telepítő a hivatalos weboldalról származik, csak szériaszámot ütöttem be. Elvileg három gépes licencet aktivált, pedig csak 1 gépre vásároltam. Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz #12901120 #65887 üzenetére
1 millió dolláros kérdés!
Mint ahogy a védelemnek is többrétegűnek kell lenni: adatmentés, naprakész programok és rendszer, kétfaktoros azonosítás, adattitkosítás, stb.
Úgy itt is nem szabad egy adott teszt, egy adott pillanatban kapott eredményére támaszkodni, hanem ami fellelhető és mértékadó forrás annak folyamatát érdemes figyelni és ezek összesítése kell, hogy adjon egy rangsort, egy véleményt a védelmekről.
-
BigManus
addikt
Szia!
Nem, nem tartalmaznak huncutságot... Mint írtad, lelőhetik, de ettől távolról a gép vezérlésére (ilyen formában) sem az eladó sem az ESET nem képes.
Ha be szeretnének nézni a gépedre, akkor külön a TeamViewer Quick supporton keresztül.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
veterán
válasz BigManus #65890 üzenetére
Köszi a választ! Azért kérdeztem, mert tudom, hogy van ehhez a szoftverhez ERA tool, amit nem ismerek első kézből, de kiindulva az F-Secure Policy Managerből, amit viszont használok a munkámban, nem tartottam elképzelhetetlennek, hogy a lopásvédelem funkcióval messziről lehessen adatot kinyerni a gépből. MyEset fiókhoz nem adtam hozzá, a beállításiamat pedig levédtem egyéni jelszóval, de az ördög nem alszik, gondoltam, rákérdezek azért itt is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
sziasztok. kb 1 hete volt szó itt a defender állíthatóságáról valami külső programmal, csak annyira emlékszem belőle, hogy talán a tűzfal érzékenységet lehetett állítani, normál és max között. tudja vki miről beszélek ?
-
Cs1csó
félisten
válasz #73959936 #65894 üzenetére
Kevered a dolgokat a Windows tűzfala egy tűzfal a Defender pedig egy vírusvédelmi program, de mindkettő "okosítására" van eszköz:
1. a Windows tűzfalát okosító eszköz: Windows Firewall Control
2. Defender okosító eszköz: ConfigureDefender
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest