- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz AxBattler #1200 üzenetére
Azt azért szögezzük le, hogy a GDDR5-ös memóriával szerelt kártyák jellemzően többet fogyasztanak a DDR3-asoknál. A konkrét esetben a DDR3-as változat nagyobb fogyasztása valószínűleg a GPU-ból fakad (GF108 @ 700MHz vs GK208 @ 902MHz)
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
válasz elfelejtette #1203 üzenetére
Azt az R7 240 leiskolázza.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
elfelejtette
veterán
válasz AxBattler #1204 üzenetére
És ez alapján milyen fogyasztási értéket tippelsz? Mert ez alapján nem 30W alatti.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
félisten
válasz elfelejtette #1205 üzenetére
Na, ez érdekes, mindenhol 30W-ot írnak TDP-re, és PH tesztben is jóval kedvezőbb értékeket mértek. Persze ebben nem szerepel a GT630.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
elfelejtette
veterán
válasz AxBattler #1206 üzenetére
A GTX650-re az Nvidia is, és a Techpowerup-os fiúk is 65W körüli fogyasztást írnak, ahhoz képest -18W még elég magas.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
HookR
addikt
válasz Bj Brooklyn #1208 üzenetére
Ez örömteli hír.
Remélhetően hamarosan AMD oldalról is jön az új szériából LP kártya, például az RX 460 és akkor ismét lesz választék.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
Üdv!
Ennek az Asus 240-esnek mennyire hangos a ventije?
R7240-2GD3-L"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
elfelejtette
veterán
válasz AxBattler #1210 üzenetére
A #1204-ben linkelt tesztben azt írják, hogy elég csendes, de idővel problémás lehet...
-
félisten
Köszi!
Low profile passzív bordát sajnos eddig csak az XFX kártyákon láttam. Persze elő lehet venni a fűrészt...Egyébként lehet valahol venni utólag olyan single slot LP bordát, mint ami a Gainward, és Palit GT740-eseken van?
Csak mert ugye ezek még Kepler maggal jöttek, és a Maxwell chip-eknél arányosan nagyobb az étvágyuk - a GT740-ra 64W-ot ír a TPU database.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz AxBattler #1213 üzenetére
Ha erről a kártyáról van szó, akkor a nyákon a lyuktávolság alapján elvileg le tudod cserélni a hűtőt egy Deepcool V95-ös hűtőre, amire jól szellőző házban lehet, hogy még a venti se kell. Igaz ezzel elveszti a low profile jellegét.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz elfelejtette #1214 üzenetére
Igen, de akkor már inkább egy Accelero L2 Plus... de akkor már nem LP kártyát választanék.
Viszont nem is tudtam, most nézem csak: az EVGA-nak is van single slot, LP GT740-e, réz bordával. Not bad, kéne!
-
Chaser
legenda
válasz AxBattler #1210 üzenetére
neweggen szoktam vga-kat nézni, nem panaszkodnak a hangjára, inkább kicsit melegedik
nem tudja valaki, 750 ti-nél várható közeljövőben erősebb lp vga? 960 4gb-tal azért már ki lennék békülve, mini verziót láttam de lp-t nem
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
Köszi!
Rebesgetnek LP-s GTX950-ről, de én még nem láttam webshopban, és őszintén szólva az új generáció eljövetelével én már marhára nem tartom valószínűnek, hogy tényleg kijöjjenek ezzel... ill. szvsz majd az utód 1050-nel igen, de azt meg nem várom Karácsony előtt.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
sziasztok!
Még mindig a 750ti a legerősebb beszerezhető lp kártya? Az új Ati szériából nem várható valami?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
félisten
válasz Raymond #1219 üzenetére
Jó kis cucc, kár hogy hazánkba nem szállítanak.
Asus biztos nem csinált hasonlót, legfeljebb rövid, tápcsati nélküli Mini változatot."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Oliverda
félisten
Low profile single slot kártyából most melyik a legerősebb?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
elfelejtette
veterán
válasz Oliverda #1222 üzenetére
Single slot verziót csak a GT740-ből láttam eddig, a GTX750-esek már inkább dual slot hűtéssel lettek kiadva.
-
félisten
válasz elfelejtette #1223 üzenetére
Sajnos.
Mivel a 740-esek a Kepler magukkal is kb. ugyanannyit fogyasztanak, mint a Maxwell-es 750-esek, ezért simán jó lett volna rájuk valami 1 slot-os hűtés. Pl. a lejjebb linkelt EVGA megoldás tutira bevált volna.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz AxBattler #1224 üzenetére
Igen. Ezért nem értem én sem, hogy miért nem adták ki a 750-est single-slot verzióban...
-
Polllen
nagyúr
válasz elfelejtette #1225 üzenetére
Láttam single slot 750-t, csak nem LP verzióban.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
válasz AxBattler #1227 üzenetére
A következő jelekből én is erre következtettem:
- low profile single shot kártyát keresett Oliverda
- mások is erről beszéltek
- benne van a topic címében a low profileMégis hogy lehet, hogy azt írtam, amit? Azért, mert szóba került, hogy a 750 bizony elbírná a single slot hűtőt. És nem csak hogy elbírná, de el is bírja, mivel készítettek ilyet normál méretben.
Téma zárható."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Oliverda
félisten
válasz elfelejtette #1223 üzenetére
És vajon a GT 740 vagy ez az R7 250 lehet a jobb?
Kár, hogy ennyire erőltetik a dupla slotos hűtést...
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
elfelejtette
veterán
válasz Raymond #1231 üzenetére
Ez alapján én úgy látom, hogy inkább a GT740 a kicsit gyorsabb...
-
-
félisten
válasz elfelejtette #1232 üzenetére
Nono, ez félrevezető, ugyanis a tesztben szereplő Palit GT740 nem LP, és dupla széles típus, 128bit-es DDR5 memóriával (a Sapphire-ről nincs infó).
Low profile GT740-esből én nem emlékszem DDR5-ösre, csak DDR3/128bit-et láttam mindenhol - Palit-ból is.Szerintem az még pár hónap, de én is bizakodó vagyok 1040/1050 kapcsán. (+ RX450 )
-
elfelejtette
veterán
válasz AxBattler #1234 üzenetére
Létezik DDR5-ös memóriával szerelt low-profile GT740-es, az EVGA-t az Amazonon is árulják, de Zotac is van. A linkelt tesztben a GT740-es is, és az R7 250-es is DDR5-ös változat volt, a 3. oldalon OC órajeleket is írnak, ott is szerepel, hogy a Radeon-t 1150(5600)MHz-ről 1400(5600)MHz-re tudták húzni, a Geforce-ot pedig 1250(5000)MHz-ről 1375(5500)MHz-re.
Tehát két NEM lp kari van a tesztben, de ugyanilyen órajelekkel léteznek lp változatok is."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
félisten
válasz elfelejtette #1235 üzenetére
Igen, én teljes magasságú kártyára írtam, hogy van belőle DDR5-ös, de ha van LP-ből is, az még jobb!
Az EVGA honlapján egyik régióban sem találtam meg a LP DDR5-ös változatot, ez zavarhatott meg. Akkor ez lassan már nem elérhető?Kár, hogy nálunk nem lehet kapni ezt a változatot, ill. hogy a (régebbi) LP kártyáknak akkora a felára...
+ Szvsz az a x@r, hogy LP VGA-kra nem lehet venni utángyártott cooler-eket, pedig ezek a kis kávédarálók idővel fel tudnak hangosodni. El tudnék képzelni egy Arctic Cooling Accelero LP-t...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz elfelejtette #1235 üzenetére
Ja és persze én is ezt venném az R7 250-nel szemben, bár ez függ attól, hogy mennyiért tudnám beszerezni.
-
elfelejtette
veterán
válasz AxBattler #1236 üzenetére
Néztem én is az EVGA honlapját, és én sem találtam meg a lp karikat, úgy tűnik erőteljesen kifutó széria...
Amúgy én sem vagyok megelégedve a gyári single slot hűtővel, ezért lecseréltem home made megoldásra, mivel ilyen lyuktávolsággal sehol sem gyártanak 3rd party hűtést...
Ilyen volt:
Ilyen lett:
De ilyen is volt:[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz elfelejtette #1238 üzenetére
Igen, néztem már korábban is a műveidet, nagy LIKE rájuk!
Mondjuk így csak a hátlapi panel marad single slot, a hűtés marad dual slot-nak.Viszont a passzív is bejön, ha van elég hely:
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz AxBattler #1239 üzenetére
Köszönöm.
Nálam nem gond, hogy szélesebb lesz a hűtés, mivel egyrészt van hely a házban, másrészt meg amúgyis kell a második lp hátlap is, mert azon van a dsub, amit használok."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Oliverda
félisten
válasz Oliverda #1241 üzenetére
Itt a párja, a FirePro W4300, ami pedig kb. az R7 260-nak felelhet meg. Kár, hogy mindkettőt ~250 dollár körül mérik.
-
elfelejtette
veterán
válasz Oliverda #1241 üzenetére
Nem rossz, csak a hűtés hatékonyságára, meg a hangjára azért kíváncsi lennék.
Azon agyaltam még, hogy akinek feltétlenül single slot kari kell, mert a dupla slotos hűtés nem fér el annál még zajosabb egy ilyen aprócska hűtés, mivel még hely sincs körülötte rendesen, hogy a venti rendesen friss levegőt szívjon..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz AxBattler #1239 üzenetére
Közben beköltözött a moddolt kari, jól látható, hogy majd a gyárilag dupla slotos hűtésű kari is be fog simán férni.
-
Oliverda
félisten
válasz Polllen #1243 üzenetére
Nem olyan biztos. Bár nagyjából 100%-os a felár, ami jelen esetben kb. 30 000 forintot jelent, de cserébe a GeForce/Radeon variánsokhoz viszonyítva alacsonyabb fogyasztás, valószínűleg minőségibb kivitelezés (NYÁK, tápellátás, hűtés), illetve DisplayPort arzenál.
elfelejtette: Az megoldott, illetve ha szükséges, azon könnyű segíteni egy ilyen háznál:
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz elfelejtette #1245 üzenetére
Igen, ilyen HTPC-jellegű házba simán befér, főleg mATX lapon.
Hmm... kezsuöl gémer konfig.(#1246) Oliverda
Te tudod, de ezeket inkább munkakörnyezetbe szánták, lehet játék alatt nem teljesítenek olyan jól. Dunno, de a felárat tutira nem fizetném meg.
Inkább alkudj erre: ASUS NVIDIA GEFORCE GT730 (1GD5-BRK), és húzd ki addig, amíg valami értelmes kártya ki nem jön, értelmes áron.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz AxBattler #1247 üzenetére
Tök ugyanaz a hardver, a driverben van eltérés, jellemzően pozitív irányban.
A GT730 elég lónyál, de még a GT740 is sovány, a küszöb a GTX 750 vagy egy hasonló képességű kártya lenne, a többivel már nem éri meg foglalkozni.
-
elfelejtette
veterán
-
Oliverda
félisten
válasz elfelejtette #1249 üzenetére
Igazából egy RX 460 szint lenne a legf@szább, és az eddigi tendencia alapján nincs kizárva, hogy lesz belőle valamilyen LP megoldás, legvégső esetben FirePro formában.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest