- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Szia!
Mik az igények és mennyiért?
210W-os minőségi tápba, még talán belefér egy kártya, de attól függetlenül az a proci igen sokat (TDP 84W) eszik.
Elsőre, talán a Sapphire Radeon HD5570 (egy jó teszt hozzá) vagy a másik oldalról az ASUS PCI-E Nvidia GT220 -at.
-
kiralytom
aktív tag
Sziasztok!
Keresgélek már egy ideje de úgy gondoltam kikérem a véleményeteket is.
Gépem jelenleg: 2gb 800mhz ram , 6600GT videókari, 2.5ghzes E3300as dual core celejóska.
Röviden: használt és új kari is érdekelne maximum 7 (esetleg 8 , ez az űber plafon) eFt körül!
Kezdetben a 7600-7950Gt sort nézegettem mert elég ütősnek tűnnek, de kezd csábítani a
dx 10 is, bár ilyen árban azok a kártyák elég gyengék (ár / érték arányban) s eddig semmilyen előnyét nem élveztem.Van ötletetek?
Amint látjátok az nvidia vonulat mozgat. Atiban nem igazán vagyok otthon. Bármilyen segítséget szívesen fogadok!
Szép napot! -
zodo
nagyúr
válasz kiralytom #302 üzenetére
Szia!
Szerintem a Milyen videokártyát? topikban érdeklődj, ha nem konkrétan alacsony nyákos kártyát keresel.
Apróban találhatsz Gigabyte 8600 GT 256MB GDDR3-at 6k vagy Gainward 7950GT 256MB/256bit jó hűtővel 8k-ért.
Dx10 ennyiért felejtős vagy a géped lenne már kevés hozzá.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Azt a kártyát nem ismerem, de szerintem annál jóval többet tud akármelyik Ati HD 4550 vagy 5450 vagy nVidia oldaláról a G210-es kártyát is választod.
Gondolom nem árt, ha ventilátorral szerelt változatot választasz abba házikóba.
(passzívat csak akkor vegyél ha jó a házszellőzésed)
Továbbá, ha lehet akkor ddr3-as memóriával szerelt típust.Hirtelen ezeket javasolnám, de te döntesz!
Nézz teszteket, talán kicsit feljebb itt a topikban is találsz. -
zodo
nagyúr
Van itt egy Mennyit fogyaszt a gépem? topik, írj oda (pontos paramétereket amit csak tudsz a géped hardvereiről) és megmondják neked, hogy a kiválasztott, leendő kártyát még bírja vagy sem.
Addig is találtam neked egy jó tesztet.
9. oldalon ott vannak a fogyasztási adatok is ill. a 2. oldalon a teszt konfig adatai.Abban a gépben is egy 130W TDP-s (max. fogyasztású) proci van, ha innen nézem a fogyasztási grafikont akkor mennie kell a te gépednek is ezekkel a kis fogyasztású (kb. 45 TDP-s ) kártyák egyikével.
Viszont én ehhez nem értek, inkább kérdez rá a linkelt topikban! -
T_boy
tag
Most már ott tartok, hogy mindegy csak LP legyen a kártya. Így hogy nem értek hozzá nagyon nehéz keresgélni.
Ezeket találtam:
asus-radeon-eah4650Most már úgy számolok, hogy 20k legyen kiszállítással vagy ha pesti a bolt akkor talán meg tudja venni a bátyám.
[ Szerkesztve ]
-=Victoria Concordia Crescit=-
-
zodo
nagyúr
Első és a harmadik kártya, egyforma.
Sapphire jó választás szerintem, mert teljesen felesleges az 1gb memória ezekre a kis kártyákra ill. a hűtése is komolyabb.
(hűvősebb ill. halkabb lehet, mint az Asus pirinyó ventije)
Korábban, mintha egy tulaj írta volna, hogy jó kártya, nem volt vele gondja.Pár ezressel drágább a HD5570 azon még elgondolkoznék helyedbe.
Nem értek hozzá témához röviden válaszolnék, kb. az árak emelkedése tükrözi az adott kártya helyét a rangsorolásba. Persze nem ilyen egyszerű, mert sok egyéb tényező is szerepet játszik mint pl. hűtési rendszer, technológiák, stb. vagy az Asus esetében a "nevet" is meg kell fizetned.
Ez nem jelenti azt, hogy ilyen vagy olyan párti vagyok, mert volt Asus (nVidia) kártyám is. -
T_boy
tag
Szerintem ő lesz a befutó! ---> ATI Radeon HD5770
Igaz, nincs raktáron, de elvileg "rövid" időn belül beszerzik, erre kíváncsi leszek.
Az edigitálnál legalább díjtalan a kiszállítás 15k felett.
-
T_boy
tag
Vagy ez!
A hivatalos honlap szerint ez is low profile kártya. Ez ráadásul elvileg raktáron is van az edigitálban.
Mindegy hogy MSI vagy Sapphire?
-
zodo
nagyúr
Nincs sok különbség a kettő közt, amelyik szimpatikus.
Igaz, hogy az ED honlapján a Sapphire memória sebessége 1800mhz-nek van feltüntetve, de gyártó honlapján csak 1600mhz. Gondolom, ők csak jobban tudják.
R5570-MD1G
Amúgy csak a szolgáltatásokban (driverekben) ill. a garancia időtartamban van különbség.
Sapphire 2 év, MSI 3 év.[ Szerkesztve ]
-
-
zodo
nagyúr
Nincs mit!
Jól tetted, hogy kicsit többet áldoztál rá, mint amennyit elsőre gondoltál.
Szerintem, nem fogod megbánni.
Pci-e csati miatt, meg nem kell aggódnod, menni fog az.Ha kérhetem és lesz kedved hozzá és már tesztelted egy kicsit a kártyát, írnál róla pár sort, milyennek találod, stb. Esetleg képeket róla, hőfokokat szóval egy kis beszámolót.
-
DMG
senior tag
Most tervezek én is 5570-et venni, most egy 4650 kegyeg a gépben és hihetetlen mit tud, 1280x1024-ben i smerem használni, annak idején 18k ért sikerült szállítással hozzájutnom, most már budapesten is árulják az aqua-ban.
5570 a mérések alapján erősebb, és azzal együt kevesebbet fogyaszt, és kevésbé melegszik. Nekem egy 285W-od tápom van, ehez kell igazodnom, most néztem, hogy megjelent 5750-es LP kártya, de szerintem ahhoz már kevés a 285W is és az ára is borsosnak ígérkezik.
Éedekelne engem is, hogy mik az 5570-el a tapasztalat. Aztán ha meglesz nekem is, leírom 4650-es ismeretében a különbséget.
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
-
DMG
senior tag
Bocs a dupla posztért, csak már nem enged szerkeszteni.
Ami még érdekelne, hogy MSI-hez jár e LP beépítő keret? Most néztem ASUS-hoz adnak dupla vastag LP keretet hogy ráférjen a lelógó VGA csati is, igaz az nekem nem férne be.
Nekem a 4650 az Sapphire, megvagyok vele elégedve, de lehet MSI-re váltok nálam az favorit volt sokáig, csak eddig nem volt belőle LP.
-
zodo
nagyúr
Elvileg jár hozzá, csak kérdés, hogy az Europai csomagolásba is benne lesz.
[ Szerkesztve ]
-
T_boy
tag
Remélem hogy lesz hozzá LP keret, erre nem is gondoltam... Ott leragadtam hogy low profile a kártya.
DMG
Remélem holnap már megjön. (Jó esetben már ma ideért volna...)
Írhatok én majd a kártyáról, de nem értek én a tesztelgetéshez.[ Szerkesztve ]
-
DMG
senior tag
Elvben, ha lowprofile-nak van írva a dobozon is, és nem csak azért lp mert hogy fizikailag félmagas, akkor kell, hogy adjanak hozzá, ha nem akkor 8 napon belül elállsz a vásárlástól és veszel egy Sapphire-t abban nagyobb esélyel lesz, mert az enyémben is volt.
Vagy elállsz a vásárlástól, és eladom az én 4650-emet 12k-ért
Ha mondjuk Starcraft2 maxom megy frappánsan, akkor már jók vagyunk.
-
-
zodo
nagyúr
Őszintén megvallva még a kőkemény AGP-s korszakban volt utoljára Low Profile kivitelű kártyám.
Gecube 9200SE 128mb Kép
Ennek dobozában se találtam, plusz keretet csak magát a kártyát és egy driver cd-t.Tesztel kapcsolatban, pedig nem kell "hű de játék tesztet" írnod csak egy kis élmény beszámolót, hogy milyennek találod.
-
DMG
senior tag
Igen, de, akkor ez még nem "plow profile" ként futott, csak egyszerűen így gyártották, elfért félmagas nyákon is a cucc, olyan mint az háló kértyák, azok általában mind félmagasak, de nagygépekbe valók.
T_boy: Ha nemjön meg holnap a kártya attól még előbb utóbb megérkezik nem? Persze egyezkedhetünk, ha neked megfelel a 4650-es is. A doboza ha jól emlékszem sajna már nincs meg, pedig csinos volt. :-( Viszont budapesti vagyok.
-
T_boy
tag
Hát remélem, de mostanában mindig kifogom az ilyesmit. Nem szeretem, ha nem tartják meg amit ígérnek. Mindenesetre, ha holnap sem jön meg a kártya, akkor megy nekik a mail. Ha meg nem olyan választ kapok, amilyet szeretnék akkor törlöm a rendelést.
4650 volt a másik alternatíva, félek hogy az 5570-et nem fogja kihajtani a proci (Intel Pentium 4 530J, 3000 MHz), ráadásul olcsóbban jönnék ki, ha pl. megvenném tőled a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
DMG
senior tag
Szerintem ki fogja hajtani, de ha nem jönne meg a kártya, és lemondod a rendelés, akkor szólj és megdumáljuk.
Én jövőhét után akarok beruházni egy kisebb alkatrész csomagra (vinyó, író, vga) akkor tervezem megvenni a 5570-et, de ha addig bizniszelünk, akkor tudom nélkülözni a kártyát, max addig használom az integráltat.
-
DMG
senior tag
Felmerült bennem egy kérdés, mit érdemes venni?
512 MB-os GDDR5-el szerelt 5570-et
vagy
1 GB-os DDR3-al szerelt 5570-et?Nagy dilemma, mert a mostani 512 is bőven elég 1280x1024-es felbontás mellett, és a magas órajel tud tobni a sebességen.
-
-
T_boy
tag
Engem is érdekel a válasz.
Ma sem jött meg a kártyám, majd hétfőn (elvileg).
PM-ben leírnád a 4650 paramétereit és azt hogy mennyiért adnád? Még gondolkozom hogy mi legyen. Mondjuk az lenne a jó, ha minél előbb megjönne a kártya, de akár a használt kártya is szóba jöhet.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Itt kapható a remek kártya, de szép az árcetli is.
-
T_boy
tag
A kártyához jár 2db low profile hátlap a magas hátlap mellett. Az egyiken D-Sub, a másikon DVI + HDMI található. Ezenfelül a dobozban a driver CD-n, és a használati utasításon kívül nincs más.
A ventilátora nagyon csendes, idle kb. 45 fokos a GPU. Az 1.8.2-es Furmark 15 percet futott (Stability test, Xtreme Burning Mode), a többi defaulton és max. 72C°-os volt a kártya. A 3D Mark06-ban (nem tudom melyik verzió), default minden, a kártya 1866 pontot (SM 2.0) és 2478 pontot (HDR/SM 3.0) kapott.
Az MSI oldalról a legfrisebb Catalystot tettem fel.Ennyit tudtam összehozni, mikre vagytok még kiváncsiak?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest