- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Bocs, lehet hogy keverem:
Compute Capability 2.1 támogatás kellene a Vegas11 hw-es gyorsításához.
Megnéztem a Zotac listát, az 1 slotos sajna kiesik, mert csak 64bites.
A 3 slotos úgy van akkor hogy a proci felé is terjeszkedik 1-2 centit, ott a tetején a borda?
Az nem baj. Igazából két gépem van, egy LP-s és egy normál, mindkettőbe tenném néha-néha, de ha csak a normálba megy majd bele, az végülis nem tragédia, ezért lnézést a picit offtopicért, hogy nem kizáró ok, ha nem LP-s a kártya.Még egy kérdés: miért nincs ddr5-ös passzívban? Az a fajta memó annyival jobban melegszik? Ugyanis videóvágásnál igen sokat számít a ram sebesség.
köszi
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Még egy Asus-t találtam, ami ráadásul LP is, csak azt nem értem minek, amikor a borda úgyis magas
De nekem lehet még jó.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
HookR
addikt
"A 3 slotos úgy van akkor hogy a proci felé is terjeszkedik 1-2 centit, ott a tetején a borda?"
Igen, procit akartam írni alaplap helyett.- Gainward GT430 1024MB DDR3
- Sparkle GT430-1G P"Még egy kérdés: miért nincs ddr5-ös passzívban? Az a fajta memó annyival jobban melegszik?"
Vélhetően igen, mivel azonos GPU köré épülő kártyák GDDR5-ös változataira rendre magasabb TDP-t adnak meg."Még egy Asus-t találtam, ami ráadásul LP is, csak azt nem értem minek, amikor a borda úgyis magas"
Hogy legyen hova férnie a bordának.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Dark KillerX
addikt
GT430-al ahogy látom elég jól ellehet lenni 1280-as felbontásig,akár napjaink játékaival is,persze egy kis OC-val,vagy tévedek?
-
HookR
addikt
válasz Dark KillerX #604 üzenetére
Hogy megfelel-e az igényeidnek, azt leginkább neked kell eldönteni a vonatkozó tesztek alapján.
-
HookR
addikt
Ezt is megéltük! Végre egy HD6570/6670-es LP kártya, amin 1GB GDDR5 memória van, nem pedig DDR3.
-
HookR
addikt
Igen, de az 'csak' 512MB-tal van felvértezve 1GB helyett és nem mellékesen 400 PS áll rendelkezésre 480 helyett. Szerintem mindenképp hiánypótló az LP kártyák között. Más kérdés, hogy talán picit későn érkezett, most, amikor már csepegtetik a HD7xx0 szériával kapcsolatos pletykákat...
-
milu44
aktív tag
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni mert látom hogy LP-os kártyákkal foglalkoztok.
Adott egy DELL GX620-as gép:
CPU típusa Intel Pentium 4 521, 2800 MHz (14 x 200)
Alaplap neve Dell OptiPlex GX620
Alaplapi lapkakészlet Intel Lakeport-G i945G
Rendszermemória 1014 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)
Videokártya Intel(R) 82945G Express Chipset Family (96 MB)
3D gyorsító Intel GMA 950
Hangkártya Analog Devices AD1981B(L) @ Intel 82801GB ICH7 - AC'97 Audio Controller [A-1]
Optikai meghajtó SONY DVD-ROM DDU1615 (16x/48x DVD-ROM)
Merevlemez neve Seagate Barracuda 80GB 7200 RPM SATA
TÁP: 280WSzeretnék beletenni egy PCI-E -es VGA-t.
Ezt néztem ki : [http://www.argep.hu/product_1206800.html]A kérdés az hogy elbírná-e a tápegységem?
Vagy tudtok ajánlani más VGA-t? (Nem számít hogy ATI vagy NVIDIA. )
11000FT-om van rá.(VGA+szállítási költség.)Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 11NFC spesn
-
milu44
aktív tag
Ha lehet akkor olyan boltot linkeljetek ami megbízható.
A PCI-E VGA 2 féle képpen rakható bele mert van benne egy átalakító.1 kép a gépről:
[ Szerkesztve ]
-
milu44
aktív tag
Bocsánat azt elfelejtettem hogy a dell GX620 manualja szerint max 25W-os PCI-E VGA mehet bele.
-
HookR
addikt
Az említett megkötések nem sok választási lehetőséget hagynak, viszont az nem derült ki, hogy mire szeretnéd használni. AMD/ATI vonalon a HD5450 (80SP, UVD2.2) helyett mindenképp jobb választás a HD6450 (160 SP, UVD3), ám jóformán csak DDR3-as memóriával felszerelt példányokat lehet kapni, melyeknél viszont gyorsabb az NVIDIA féle GT520. Utóbbi mellett szólhat esetleg még a CUDA támogatása is, már amennyiben ezt tudod valamilyen programmal kamatoztatni. Kb. ezek a kártyák férnek bele a fogyasztási keretbe és felelnek meg többé kevésbé az árral szemben tanúsított elvárásodnak. Esetleg még érdemes a hardveraprón is szétnézni, bár a megbízhatóság ott nyilván erősen egyénfüggő.
-
milu44
aktív tag
HD-ban filmnézés
Minimális játék
Nem számít ha nem futnak el vele a mostani játékok.
pl amivel szoktam játszani:
Minecraft
Cabal Online
Warcraft 3
WOW
RedAlert 3Pár játék kér valami shader 3.0-t meg hardware transform and lighting (T&L).
Ezért kell a vga.
Egyes régi játékok elfutnának de a gma950 nem támogat szinte semmit.
Akkor maradok az általam linkelt vga-nál mert amiket irtál már nem futja ki a pénzem sajnos.
Azt tudom hogy amit linkeltem HD5450-es vga-t az max 19 W-ot fogyaszt.
Köszönöm a segítséged.[ Szerkesztve ]
-
sakto
őstag
Csak hogy vissza találjak
-
kisza25
félisten
létezik, hogy a Sapphire HD6670 GDDR5 1GB még nem lett belinkelve
PH bemutató
Teszt[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Sakál8
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem felétek van egy hp dc7700 SFF gépem.
Adatai: proci Intel Dual Core Pentium D925, 2* 3000 Mhz, (s775), 4 Mb L2 cache
Chipset: Intel 965
Kérdés elbírja -e az alaplap és tökéletesen müködik a két videókártya
MSI GT440 1GB DDR3
ATI HD6570 1GB DDR3
Ti melyiket ajánlanátok a kettő közül? Van e ezeknél erősebb kártya amit még bele lehetne tenni? Na most halottam olyat is hogy a legtöbb játék az nvidiát támogatja érdemes e ati kártyát venni?
Játékra kellene.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
HookR
addikt
A kérdés inkább az, hogy a processzor képes-e kihajtani az említett kártyákat, vagy sem, illetve, hogy mire elég a benne lévő táp, milyen erős annak 12V-os ága. Előbbi kérdést javaslom olyan topicban vesd fel, ahol jó eséllyel tudják rá a választ (Nem tudom, talán az [Azonnali processzoros kérdések órája]-ban érdemes próbálkozni). Utóbbira pedig a választ elvileg megleled a táp matricáján.
Az említett kártyák mellett a helyedben még fontolóra venném a #608-asban említett HIS HD6670-est. Az 1GB GDDR5 ram egyértelműen jót tesz a teljesítménynek. Feltéve persze, hogy elbírja a tápod és hogy van-e értelme a processzorod mellett.
TDP értékek/keretek:
Intel Pentium D 925 - 95W
GT440 (?) - 65W*
HD6570 DDR3 - 40W
HD6670 GDDR5 - 66W* DDR3-ra és GDDR5-re is ugyanaz az érték van megadva, gyanítom a 65W nem a DDR3-mal szerelt kártyákra vonatkozik.
Szvsz ha táp terhelhetősége a 12V-os ágon legalább 12-14A - a fenti párosítások függvényében -, akkor megbirkózik a feladattal.
-
Sakál8
csendes tag
MSI GT440 GDDR5 1024MB low profile Hol lehet ilyen kártyát beszerezni?
-
HookR
addikt
Félreértesz. Én nem a memória mennyiségét hangsúlyozom, hanem a nyák méretét. LP (Low-profile, azaz alacsony profilú) kivitelben csak DDR3-as van az MSI kínálatában (meg tudtommal GT440-ből amúgy is). Amelyik GDDR5-tel van szerelve, az már teljes magasságú nyákra épül. Tehát nem látom, hogy miből gondolod, hogy van választási lehetőséged.
Itt most tisztázni kellene, hogy pontosan milyen házba is akarod berakni. Mert ha elfér a teljes magasságú kártya is, akkor te is eltévedtél, mert ez a topik a low-profile kártyákról szól.Ha lehetne választani a két memóriatípus között és az árkülönbözet nem akadály, akkor természetesen a GDDR5-ös verzió a gyorsabb valamivel. És igen, meglehet, hogy még akkor is azt érdemes választani, ha az csak 512MB, szemben a DDR3-as 1024MB-jával.
-
Pigmeus_1
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni LP videó kártya vásárlásában.
Adott egy DELL Optilex 745-ös gép Intel Dual Core 3GHz-es procival, 2GB DDR2 (667MHz) memóriával, win7-el és egy 32"-os Full HD TV-vel.
Ebbe a konfigba szeretnék egy videó kártyát (akár régebbi modellt is) ami a prociról hatásosan le tudja venni a terhet 1080p-es filmeknél. (jelenleg 50-70%-os terheltségen fut a CPU, de néha belassul egy-egy filmnél)A rászánt összeg úgy 10eFt. (és játszani nem szeretnék a gépen.)
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Csak egy lelkes felhasználó...
-
doki988
csendes tag
Sziasztok!
Szertném meg kérdezni, hogy mi a véleményetek az Ati Radeon HD 4550 ről
Mennyire terhelhető és mennyire hő álló a maga értelmében . -
kolynet
csendes tag
Inkább úgy fogalmaznék hogy low-end
Ne haragudj ha illetlen vagyok néha, születési rendellenességem!
-
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni az alábbi Hackintosh konfigurációhoz, milyen LP VGA-t vegyek hozzá?
(Táp gondolom eléggé leredukálja a választást, sajnos az csak 250W.)
(Illetve mindenképpen OSX kompatibilis kell hogy legyen)1.) Antler Supercase MI-105 fekete mini ITX ház (250W Táp)
2.) GA-H67N-USB3-B3
3.) i5-2500K (HD3000)
4.) G.Skill RAM 2x4GB F3-10600CL9D-8GBNT
5.) 64GB SSD (SMG MZ-5PA064C/EU)Üdv.
-
HookR
addikt
Jó lenne valami kép a ház hátuljáról/belsejéről, hogy lehessen látni milyen kialakítású VGA-nak van benne hely. Valamint kellene a táp adatlapja, mert nem tudom a 12V-os ág mennyire terhelhető. Az i5-2500k-t a 95W-os TDP osztályba sorolja az Intel, a szóba jöhető VGA-k közül LP kivitelben létezik:
- Sapphire HD5670 (64W)Illetve ami konkrétan nem szerepel a listán, csak hasonló, vagy a mobil változata (Hogy ez gondot okoz-e, azt valamelyik Hackintosh-sal foglalkozó topicban kérdezd.):
- HIS HD6670 (66W)
- PowerColor HD6750 (86W)
- Na meg a prociba integrált Intel HD graphics, ami az elődje a HD2000/3000-nek.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Az 5670-es zafíron kívül miket lehet nálunk ténylegesen kapni a felsoroltakból?
Az i5 2500 maxra hajtva ehet olyan 50-60W-ot, 95W tdp csak az igp - HD3000- miatt van megadva, de azzal se eszik annyit. Ha külső vga-t rak a gépbe az igp úgyse fog dolgozni, ki is lehet kapcsolni.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Móci
addikt
Nem tudom, hogy itt tudna-e segíteni valaki, de azért megpróbálkozom.
A jövőben gondolkodom egy 6570-es kártya vásárlásán. A kérdésem csak annyi lenne, hogy ha valakinek van tapasztalata bármilyen gyártmánnyal, leírhatná, hogy nagyjából milyen hangosak ezek a kártyák."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Chaser
legenda
Venne, ha lehetne kapni.
HookR: Nem opció se külföld se seftes, elég drágák ezek itthoni garral is, nemhogy anélkül Ha meg nekem kell intézni a gart gond esetén megint pénz. Marad a zafír vagy semmi, bár most egyáltalán nem sürgős szóval inkább várok.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
DNS_65
senior tag
Hello,
Nem igazán vagyok otthon a témában, így megkérdezném:
Mi most igy 2012 elején a legerősebb low profile vga?Létezik az 6750/6770-nek LP kiadása?
Illetve egy Bad company 2-t szerintetek mi vinne el mediumon LP vga részről (C2D 2200-as proci és 4gb ram a haver nemrég szerzett cuccának többi része).
-
numan
csendes tag
Üdv Mindenkinek.
Segítségre lenne szükségem.Adott egy LiteOn 240W-os táppal ellátott Lenovo Thincentre M81 5049E5G SFF gépezet.
i3-2100 (HT-off)
1db. sata3 HDD
1db sata2 ODD
kártyaolvasó
2db 80mm FAN
max, 4db USB használvaMennyire lenne kockázatos egy GV-N430OC-1GL VGA bele?
Milyet tudnátok ajánlani?Amire használom/használnám:
Filmnézés,kisebb rövidebb videók vágás(vegas),Ps CS5,
néha egy két játék (NFSU2, MW ...)" numan felhasználónak 83 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! "
-
HookR
addikt
"Mi most igy 2012 elején a legerősebb low profile vga?"
AFOX Radeon HD6850 1GB LP (AF6850-1024D5L1) - ixbtlabs review"Létezik az 6750/6770-nek LP kiadása?"
PowerColor HD6750 1GB GDDR5 LP"Illetve egy Bad company 2-t szerintetek mi vinne el mediumon..."
Ezt a kérdést talán inkább a Milyen videókártyát? topikban tedd fel. Vagy nézegess VGA teszteket.A napokban megjelent HD7750 és HD7770 GPU-k gyári 55 és 80W-os limitje valószínűsíti, hogy belőlük is fog készülni LP kivitel. Persze, hogy mikor, az erősen kérdéses. Jó esetben talán már a Cebiten fény derül valamelyik gyártó készülő termékére.
-
HookR
addikt
A te esetedben is jó lenne tudni, hogy pontosan milyen is a ház belseje (ha van rá mód, fényképezd le, linkeld be), illetve hogy a táp mit bír 12V-on. A GT430 az eléggé óvatos választás, jó eséllyel annál combosabb kártyával sem lenne gond. Pl.:
- Sapphire HD5670 LP 512MB GDDR5
- HIS HD6670 Fan 1GB GDDR5 (H667FN1G)
Van némi esély rá, hogy ezzel is megbirkózna:
- PowerColor HD6750 1GB GDDR5 LPMár az első is erősebb a GT430-nál, nyugodt szívvel tudom ajánlani. Az utolsó kettő sajnos itthon nem kapható, így neked kell mérlegelni 'belefér-e' a külföldről való rendelés.
[ Szerkesztve ]
-
numan
csendes tag
Köszönöm a választ. Jelenleg egy gt430 van nálam, azért is kérdeztem rá konkrétan.
Készítettem képeket ..." numan felhasználónak 83 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! "
-
HookR
addikt
A jó hír az, hogy a tápod 12V-os ágának 17A-rel való terhelhetősége talán még a HD6850-eshez is elegendő lenne. Illetve amennyiben mégsem, akkor - szabványos TFX tápról lévén szó - lecserélheted pl. egy 300W-os Be quiet!-re. - (Gyártó oldala)
A rossz hír, hogy a HDD-t tartó keret behatárolja a VGA hosszúságát, ezért az Afox HD6850 kilőve. Mi több, a képek alapján a Powercolor HD6750 is kérdéses, mert ha a 182mm-es hosszával még éppen be is férne, a kiegészítő tápcsatlakozót pont a HDD kerete felől kellene bedugni.
Marad az 1GB GDDR5-tel felvértezett HIS HD6670 és az itthon is kapható 512MB GDDR5-ös Sapphire HD5670, mint a GT430-nál erősebb, vásárlásra érdemes LP kártyák.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
szferix
tag
Kérek egy kis segítséget a szakértőktől:
DELL Optiplex 760 (asztali) gépemet szeretném feljavítani egy elfogadható grafikus kártyával. Alapos tájékozódást követően a SAPPHIRE HD6670 1GB GDDR5 Low Profile kártyát választottam, de sajnos nem találok itthon. Tudna valaki beszerzési helyet ajánlani, vagy legalább ezzel egyenértékű másik kártyát javasolni? A legsúlyosabb kötöttség a kártya magassága, 80mm a hely. Hosszban vidáman mehet 190mm-ig, szélességben pedig 160mm hosszon belül (hátulról számítva) 35-40mm elfér.
Köszönöm. -
HookR
addikt
Félő, hogy a #644-ben említett Sapphire HD5670 LP 512MB GDDR5-nél nem kapható erősebb low-profile VGA idehaza.
Esetleg érdemes lenne utánajárni hardveraprón, vagy az általad preferált boltban, hogy hazai beszállítón keresztül tud-e valaki rendelésre hozatni.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
DNS_65
senior tag
Köszönöm a részletes választ!
Eddig még nem is hallottam az AFOX-ról mint gyártóról.
Ezen kártyák sebességben hozzák a nonLP vga-k szintjét?
Gondolok itt arra, h van-e valamilyen különbség/butítás ezáltal sebességcsökkenés a normál verziókhoz képest?Illetve ezeknél a hűtés mennyire problémás a kisebb felület miatt?
Igen, mondjuk ezzel az elérhetőség problémával én is szembesültem, 512-es 5670 elég sok helyen fellelhető 18-19k körül, de 6670-et már én sem találtam (plusz ritka az 1gb-os Gddr5-ös verzio is....)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest