Új hozzászólás Aktív témák
-
2thletme2day
őstag
Hogyan kell sokkolni a medencét? Mármint mikor? Nappal vagy éjjel. Valami rémlik, hogy a nap csinál valamit a klórral de nem tudom, hogy a tűző nap-e a jobb a sokkoláshoz vagy fedni kéne?
-
Tosee
őstag
válasz luciferc #3399 üzenetére
Tulajdonképpen 3 vezeték van a burkolat alatt, ami rongálás nélkül bontható volt. A gumi tömítésre figyelni kell összerakásnál, de nem egy nagy dolog ha valaki konyít kicsit hozzá. Simán vissza lehet rakni a 3 vezetéket, még be is van jelölve, hogy melyiket hova kell csatlakoztatni. Azt azért csekkold előtte, hogy nincs e valami matrica a burkolatok között vagy festett csavar stb a gari vesztés miatt!
[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Dorian
félisten
válasz 2thletme2day #3401 üzenetére
Az UV elbontja a klórt. Tehát legjobb este klórozni, majd lefedni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz JohnnyWeiss #3406 üzenetére
dKözben ma beszaladtam a soroksári auchanba és kaptam mégis.
Össze is raktam, de elég fos leírás volt hozzá, így youtube videó alapján raktam össze. Ami változás, hogy 0.7-1.2 méretű homokot ír a dobozon, de csak 0.4-0.8 volt az áruházban, így az ment bele. Még nem kapcsoltam be...telik a medence.
Beletoltam vagy 12 kg-t...olyan 80%-ig a tartályt, mert amúgy azt se írta semmi,hogy meddig kell. De a csávó a videóban teli rakta szivacs koronggal vagy mivel.
Amit nem értek és se a leírás, se a videó nem tért ki rá, hogy a képen bekarikázott, szabadon maradt cső mire szolgál?
[ Szerkesztve ]
-
-
kovacsit
tag
válasz V.Stryker #3407 üzenetére
...az a leeresztő / öblítő cső helye (amikor visszamosd a homokot, arra megy ki a dzsuva, illetve a medence vizszintcsökkentésnél is azon távozik a víz. A hatállásos karral tudod a funkciót kapcsolni, de előtte legyen leállítva a szivattyú. )
A homok betöltésnél a tartályban lévő csövön van általában egy min/max jelzés, a között kell lennie a homoknak.
Túl finom (kis szemcsés homok ) esetén esetleg a medencébe visszamegy a homok, túl nagy szemcsés meg nem szűr annyira jól..
Plz telefonon keress... !! Telefonszám az extra adatoknál...
-
V.Stryker
nagyúr
válasz kovacsit #3408 üzenetére
Köszi.
na, kipróbáltam. Működik. Mint állat...cserndes, olyan vízforgatás van, hogy remélni sem mertem. Mondjuk nem érzem a kezemen se,hogy bemosná a homokot, de hangyányit mikor megy fátyolos lesz a víz. ha leállítom, megint kristálytiszta.Amúgy a konnektor része a műhelyben van, de a gépet... motort... hagyhatom a szabadég alatt?
-
-
luciferc
őstag
2,5m magas tetőre tennék fel LPE csövet melegítés céljára. Milyen szivattyút használ, akinek hasonló konstrukció van?
-
Janusz001
őstag
Van valami műanyag szék/hokedli, amit bele lehet tenni a medencébe, gumírozott a talpa, néha jó lenne leülni, a jet fúvóka meg veretné a hátam.
-
FőDudu
veterán
Robotot hasznal valaki takaritasra?
Iden mar harmadszor fujja tele a medencemet a vihar valami nagyon finom homokkal.Csodazsak kiszuri, de nem szeretem porszivozgatni.
A dilemmam a kovetkezo:
- csodazsak az 1 mikrometeres szuro szovet.
- a robotok nagy resze 180 mikrometeres szurot tartalmaz.Ez oriasi ugras. Az lenne a kerdesem, hogy a takarito robotok ki tudjak-e szurni az ilyen szel altal hozott homokot? (lovesem szincs milyen meretu, de a homok szuro az nem tudja kiszurni).
Nezegetem a lehetosegeket, Aiper Seagull Se amit nagyon jonak hoznak ki a legtobb tesztben. Lehet bevallalok egyet.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Vesa
Topikgazda
válasz balint82 #3417 üzenetére
Ezt így még mindig nem teljesen értem, de ha a granulátumot közvetlenül a medence vízébe szórod, akkor az lesz a probléma. A klórgranulátum apró golyókból áll, ami nem oldódik fel azonnal vízzel érintkezve, nem véletlenül kell egy külön tálban előbb feloldani, majd úgy beleönteni a vízbe. Ha simán beszórod, akkor feloldódás előtt még lemerül a medence aljára és szépen megmarja a fóliát. Attól lesz fehér. Ki lehet nyírni vele a medencét!
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Gömbike
senior tag
-
Gömbike
senior tag
válasz Saughassy #3423 üzenetére
Nekem sikerült pénteken 38 Celsiust varázsolni. Sz@r volt fürödni benne, adtam neki egy jó adag klórt, semmi gond. Kéz napja nincs éjszakára letakarva, csak a szolárfóliával, a klór megoldotta.
Nálunk átlagban 32-34 Celcius a víz, semmi szennyeződés nincs.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Dorian
félisten
Huhh, rátöltöttem a medencére és nyitva felejtettem a csapot, akkor vettem észre amikor színültig volt és érkezett kicsordogálni.
Ma éjjel maxterheléses próbaKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Janusz001
őstag
válasz balint82 #3426 üzenetére
Hétvégén érdekes dologra lettem figyelmes. Eddig ugye abban a hitben voltam, hogy az Intex sóbontós homokszűrőm napi 1 időzítésre lehet beállítani. Nekem délután 5 körül indult és ment 12 órát. Hétvégén elindítottam délelőtt is manuálisan, mert nem volt takarva a medence, alacsony klórszintet mértem, meg a pancsihoz jó a jet fúvóka és szökőkút, szóval délután 5 körül még 3 óra volt hátra a szűrő működéséből, elméletileg este le kellett volna állnia, mert nem állítottam plusz időt. Viszont meglepve tapasztaltam, hogy hajnalban megint megy, 5 körül állhatott le. Valahogy akkor csak be lehet állítani 2 időzítést, ami jóval kényelmesebb lenne, de fogalmam nincs hogyan, leírásban nem említenek ilyesmit. Vagy a kismanók szórakoztak éjszaka.
Más: Medence létra festése csapnivaló, másfél hónap alatt csupa rozsdafolt, mi felületkezeléssel foglalkozunk, egyértelmű, hogy vékony és szarul beégettet a porfesték, de szerintem nem is kültérre való. A vízben lévő részét szétszedtem, lecsiszoltam, kap majd egy normális porfesték bevonatot, ezt a szezont kibírja, aztán ha több idő lesz rá, szemcseszórás,ktl,porfestés. Medence fém keretével is megcsinálnám, de szerintem télire nem lesz elcsomagolva.
-
Dorian
félisten
válasz balint82 #3426 üzenetére
Ehh, nem lett ennek semmi baja.
Akkor már csináltam egy homok átöblítést-visszamosást, azzal le is ürült annyi, hogy a tetején lévő lyukak alatt legyen pár centivel a vízszint. (Ennyire töltöttem fel felállítás után is) A többit meg majd kifürödjünk.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
LanyUs
senior tag
Köszi a tapasztalatokat!
Tehát az általad linkelt golyókat teszed a szűrőkosár helyére [link] Hogyhogy nem szippantja be a motor felé Ennyivel nagyobb, mint a cső átmérője?
A brómnál azt írja 1-2 db / 1000 liter / hét, tehát akkor 600 literhez elég heti 1 db. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egyik héten mini kombi klór 1 db, majd a köv. héten 1db bróm?
Én a felfújhatóban ( 600l ) megint a Splash plopot [link] használom 5ml/100l, tehát 30ml hetente + 3ml algaölő. Fél év után szoktam cserélni a vizet.
Kint a 40 cm magas, 3000 l esetében sincs gondom, nem is elemeztem még semmit csak használjuk. Papírszűrőt 2 naponta kimosom, folyamatosan jár, a sóbontó 3 órára bekapcsol délután és ennyi. Ha nagyobbak a gyerekek, ez következő lépcsőnek tökéletes. 9 kg jódozatlan sót tettem bele feltöltéskor.
-
kovacsit
tag
válasz V.Stryker #3410 üzenetére
Erre a típusra készítenék valami fedést (ami nekem van, ott a szivattyú a homoktartály alatt van, így az eső oda nem megy).
A homokot az állóvíz (nem működő szivattyú) esetén a talajon, meg a PVC hegesztéseknél látod majd.. ha van..Plz telefonon keress... !! Telefonszám az extra adatoknál...
-
Saughassy
aktív tag
válasz Gömbike #3424 üzenetére
En raktam fele most egy napvitorlat ami reszlegesen takarja, este vegul is jolesett a 28 fok, reggelre meg 2-ot esik. Meglatjuk megmarad-e ezen a szinten. Persze mostanra leadtak a drotot a darazsak, es felkerultunk a terkepre. Még csak pár megfigyelo van, de rosszat sejtek.
-
luciferc
őstag
#3412-re valakinek van tapasztalata?
-
Gömbike
senior tag
válasz Saughassy #3433 üzenetére
Én balga, véletlenül bekapcsolva hagytam a hőszivattyút, ami le is kapcsolt 35 C- nél, de a szolárfólia elvégezte a többit.
Az automatizálás még mindig folyamatban…….., a vill. szerelő elérhetetlen állapotban
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Dorian
félisten
Most, h rátöltötem egy csomót (majdnem 1 m3) csapvízzel, kissé félve csináltam vízelemzést, h mostaztán majd állítgathatom be újra a PH-t, klórt.
Nem kell. Az értékek még egy kicsit jobban kis mint voltak, PH a korábbi fix 6,8 helyet 7, klórtartalom is magasabb a legminimálisabb szinttől.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
FőDudu
veterán
Klortol nem kell felni. Ha az nem eleg, ugyis algas lesz ami meg nagyobb szivas
Azt nem akarod. Hidd el!Taknyosodik, homalyosodik (vagyis opalosodik), sargul, zoldul, stb.
Nalam gyerek lehuzta a skimmer csovet, nejem meg abba dobta a kombi tablettat.
2 nap mulva vigan uszkalt benne a csibor.
Vagy valami hasonlo, csak akkora mint egy szunyog. Hosszu hatso laba van, kihalasztam haloval, azt hittem, hogy doglott. Erre vissza ugrott es boldogan uszkalt.Szoval visszadugtuk a csovet, kapott 2 tabletta gyorsklort a skimmerbe, igy idoben megfogtuk a dolgot es nem algasodott be. A csibornak meg van eselye elhuzni, ha bele ment akkor valoszinuleg repulni is kepes.
FőDudu
-
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Adjatok tippet, hogy miként tudom megoldani a medencébe be/ki szálláskor a zuhanyzást/lábmosást.
Sajnos csapvíz nincs a közelbe, nem is tudom megoldani, mert rengeteg melót igényelne.
Ami van kútvíz, kb 2-3 méterre van csap kiállásom a medencétől, de ugye az hideg is, meg ugyan egészen tiszta, de azért csak kútvíz. (ivóvíz gyűjtő terület mellett vagyok)
Arra is gondoltam, hogy a keringető szivattyú lecsapató ágát használnám, abba ugye “fűtött” víz van, csak mivel relatív kicsi a medence (2,5m3 víz) és ugye messze van a csapvíz akivel töltök… nem “pazarolnék” belőle, mert akkor meg a medencét kell tölteni.
Vagy valami külön tartály akár külön bypass ággal, a hőszivattyún átvezetve.
Helyem mondjuk nem sok van, de fontos megoldani azt gondolom.
Köszi!
Valami ilyesmi mondjuk tetszene, nem a csaj miatt : [link][ Szerkesztve ]
-
JohnnyWeiss
tag
Aki szeretne homokszűrőt olcsóért, most 57e Ft-ért van 8m3-es bestway (ennyiért vettem 1 hete a 6m3-eset): [link]
-
LanyUs
senior tag
válasz JohnnyWeiss #3446 üzenetére
Nem találom a használati útmutatóban, hogy ezeken van több fokozat? Azért lenne fontos, mert a sóbontóm működési tartománya, átfolyási sebessége 1.200l/h - 3.500l/h. Alatta és felette hibaüzenetet dob.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Az átlagos Summer waves/bestway 305-ös medencék van, Bestway 3028-as homoszűrővel. Banális kérdésem lenne, mégpedig az, hogy a medencén a két nyilás nem teljesen egy magasságban van. Számít az, hogy melyik az előremenő (szivattyú felé) és melyik a visszatérő ág? Ugye a szivattyú manualja azt mondja, hogy A-A, B-B, ez oké, de nekem a medencén nincs jelölés.
Másik kérdésem, hogy milyen porszívófejet használtok? Én olyanra gondoltam amit a szivattyú felé menő ágra kell kötni [link] , de most láttam olyat ami vákuumos [link] , egy kerti slaggal kell működtetni, de ezt nem tudom egyrészt mennyire hatékony, illetve ezzel mindig megy bele a víz, oké, ezt időnként pótolni kell. Szóval szerintetek melyik legyen?
Köszi a választ!Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Dorian
félisten
válasz Flowtation #3449 üzenetére
Alsó a szívó, felső a nyomó.
Én áldom az eszem, hogy aksis, nemkellrákötnisemmire- porszívót vettem. Sokkal egyszerűbb használni, ha állandóan vmire rá kellene kötözgetnem, negyed ennyit sem használnám az biztos.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest