Új hozzászólás Aktív témák
-
Gömbike
senior tag
Ma is fürödtünk, 34,5 Celsius volt a víz.
Úgy döntöttem, nem hagyom kihűlni. 6,5 köbméter, 33-34 Celsius, egy hónap múlva adom a költségeket.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
toome1985
tag
Sziasztok! Nincsen valakinek K-E megyében egy homokszűrője amitől megválna? Keresgélek egy ideje de nem is nagyon találok meg eléggé elrugaszkodottak a valóságtól a használtak árai. 366x76-os medencéhez valót keresek egyébként.
-
Dorian
félisten
Megpróbáltam összeszerelni a medencét, de elakadtam, mert egyáltalán nem szoktam semmit szerelni, a Steinbach leírása meg egy fos.
Így állok.
- A két fehér csövet hová kell kötni? Egyiket biztos a szivattyúra, de a másikat a kék tartály bal vagy jobb oldali kivezetésére? És a tartály másik kivezetésével mi lesz? Az a kis fekete gumiszar ami benne van, biztos nem áll ellen semmiféle belső nyomásnak
- A jobb alsó sarokban van egy fekete idom és egy fehér gumiszar. Ezeket hová kell kötni, mert ötletem sincs.
- Kis sárga matricára rá van írva, hogy működés előtt töltsünk bele vizet. Pontosan hová kell tölteni?A medence kimenő részéhez kell feltenni a többlyukú szürke izét és a kevesebblyukút a bemenőhöz, vagy fordítva?
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
Janusz001
őstag
Tegnap felállítottuk a medencét, kivágtam a 38mm -es csatlakozóknak a helyet, elkezdtük tölteni a medencét. Viszont a lábakat nem tudom kihozni teljesen függőbe, ahogy kihúzom az egyiket, visszaugrik a mellette levő kb. 1-1.5 cm van némelyikbe, gondot jelenthet ez? A medence vízszintben van.
-
Janusz001
őstag
válasz Janusz001 #3057 üzenetére
Még egy probléma előjött. Az egyik medence átvezető idomot sajnos ki kell cserélnem, a medencén 67mm átmérő a kivágott rész, ez a szivattyúra csatlakoztatott ág.
Szerintetek ez feltöltött medencénél cserélhető?
Még nincs teljesen tele, de a vízkezelést el akarom kezdeni, mert szerda csütörtök környékén hozzák meg az új idomot. -
Dorian
félisten
Köszönöm, akkor ez tiszta (persze magamtól pont fordítva csináltam, mint ahogyan kell).
A Steinbach szivattyúval kapcsolatos kérdésekben tud valaki segíteni?
Még egy dolog: Korábban valaki mondta az alábbiakat:
- A medencéhez adott műanyag aba bilincseket, ki is lehet dobni, rendes fémet vegyek. Ez így van, vagy be merjem kötni azokkal?
- A csőcsatlakozásokat szerelés előtt tekerjem be teflonszalaggal, vagy felesleges?[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
Csodazsak akkor jo, amikor a szaharai eso altal hozott voros homokot kell kiszurni. Azt nekem nem szedi ki sem a homok szuro (Steinbach a 0.7mm-es kb 25 kilo homokkal) sem masik szuro.
Csodazsak ilyemkor megy a beomlo agra, a szivo agra (ahol a skimmer 38mm-es csove lenne) meg radugunk egy 5 meteres csovet es gyerek buvarkodva korbe porszivoz mindenhol. 1 ora utan nyoma sincs a voros lerakodasnak.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Janusz001 #3031 üzenetére
Mert az a felhasznalo megvette a 2 collos szivattyut a 32mm-es csohoz. Azt ha sziman egy csoatmenettel osszekoti, akkor megfojtotta volna a szivattyut.
Igy a 2x32mm-en mar kap annyi vizet ami a nagyobb ereju szivattyunak talan eleg. Bar meg az atmenet ha jol latom mindig eleg karcsu.... szoval ennek igy kb. semmi haszna nincsen.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
A muanyag bilincseket felejtsd el.
Az OBI-ban szokasos fekete es kek csoveket is.Olyat javaslok ami mondjul zold es fut benne vegig egy feher spiral. Az jo minosegu es tartos cso.
Az OBI-s az max 1 szezon. Torik, mert nem szilikon/gumi, hanem valami kevesbe UV allo muanyag.
A cso csatlakozast en nem kezeltem semmivel, csak stilmmeljen az atmero. Most lesz a negyedik szezonja a masodik medencemnek, lassan kiderul kibirta-e a teli tarolast a padlason.
FőDudu
-
Dorian
félisten
Biztos egyszerű, csak én pl. még bármilyen szivattyút sem láttam életemben sem, úgyh nekem nem. Főleg, h a használati utasítás inkább használhatatlansági, tele van egymásnak ellentmondó, vagy a valóságnak nem megfelelő, vagy teljesen összevissza számozott alkatrészelemekkel. Pl. abban a hsz-ban feltett kérdéseimet még mindig nem tudom.
Nem, a képen baloldalt van a sóbontó (kis fehér).Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Gömbike
senior tag
Egy 24 óra alatt 6 kWh-t fogyasztott a hőszivattyú tegnap reggeltől ma reggelig.
A medence vize tegnap reggel 29,5 Celsiusról indult, délután 35 Celsius volt a víz. Ma reggel indítottam, 30,5 volt, mikor a villanyórát megnèztem.Az automatizálás elkészült, de nem tudom használni ès lefényképezni, mert a medence számára létrehozott “ központba” , a dobozba a műanyag kulcs-zár kombó feladta a harcot, így nem tudom kinyitni.
Kézzel kell vezérelnem, de ha visszaér hozzám a vill. szer. mester, készítek képeket.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
havri1
félisten
Megjott a tartós 30 fok feletti víz áldásos hatása. Tegnap észrevettem, kicsit opálos a víz, és az alján a gyurodesekben - pár van, nem sikerült teljesen kisimítani - mintha homok lenne. Jó, fólia le, porszívó. Alig szedte. Ok, maszk fel, és bele. Akkor látom, alga. Ó-Ó. Felsikáltam porszívóval, Ph mér, 2 fajta. Csepegtetős és tablettás. 7.4-7.6 környéke. Kapott mínuszt, és sokkoltam klórral. Lehet sok ment bele, mert kiakad a mérés, 6 felett van tuti.
Szűrő napi 8 órát megy (27m3 víz, cca 8e l/h a valós teljesítmény). Eltelt 24 óra, újra alga az alján, opálos még mindig.
Fűtést lekkapcsoltam. Mit tudok még tenni? Szűrő már megy 0/24.havri
-
Dorian
félisten
Holnap fogom csak feltölteni, mert ebéd után elkezdett egy kicsit esni az eső, és még kell vennem egy esőálló dupla elosztót, hogy a szivattyú mellé a sóbontót is be tudjam vhová dugni. (remélem a szivattyú meg a sóbontó vízálló )
Ugye a só beleöntése után kell PH-t nézni, nem előtte?[ Szerkesztve ]
-
N.otorious
senior tag
Sziasztok!
A téglalap medence érzékenyebb a vízszíntességre, mint a kör alakú? Az intexnél számít, hogy frame, vagy prism frame?
tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Janusz001
őstag
Én feltöltés után raktam bele az előírt mennyiséget, több részletben, vödörben nagyjából oldott állapotban, aztán csak a szűrőt indítottam, így ment kb. 1 napot, közben meg korrigáltam a ph -t. Tegnap reggel óta meg megy a sóbontó, hibát nem ír, elméletileg akkor a só mennyisége rendben van. Most megy a "sokkolás" , klór szint lassan emelkedett, olyan 12 óra alatt érte el a kívánt értéket.
Még azt nem tudom eldönteni, hogy rakjak -e bele klór stabilizálót. -
Harcipocok84
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1.
Egy 4x2m-es 1m mély zsalukő + fóliás medencéhez szerintetek milyen betont kevertessek? C20/C25 elég lehet duplán vasalva? A kivitelező rá akar beszélni a C30/C37-re, mondván hogy kell az a szilárdság. És hogy az vízzáró, de feleslegesen nem szeretnék többet fizetni.
2.
Egy ekkora méretű medencéhez kötelező-e fenékürítő? Tudom hogy nagyon hasznos, de ez lesz az egyetlen elem ami földszint alatt lesz, és ha esetleg ott valami szivárgás lesz akkor nem tudom mit tudok kezdeni vele. Ha nem kötelező, és a vízminőséget nem befolyásolja akkor én maradnék a búvárszivattyús leengedésnél... -
Dorian
félisten
Na, hát nem vagyok elragadtatva a Steinbach márkától, pedig még be se kapcsoltam.
Egyik amit korábban írtam, h az összeszerelési útmutatóban csomó minden össze-vissza van írva, aki nem látott még homokszűrőt vagy egyáltalán szivattyút, annak azért jó kis találóskérdés-sorozat.
Másik: feltöltöttem a medencét, csöpögnek a csatlakozások. Persze a medencénél 2-2 rendben van, a sóbontónál is 2-bők kettő rendben. A Steinbach homokszűrőnél a 3 bilincses kötésből 2 csöpögött. Mindkettőre rátettem +1 aba bilincset, és izomból meghúztam, most úgy tűnik rendben. De még a két gyári-gumitömítéses csavaros illesztésnél is csepegett, fullra húztam mindkettőt, egyik csepeg továbbra is. Nem olyan vészesen, de na.
Petrsze ma sem tudom folytatni, itt egy felhőszakadás.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Mi lehet a megoldás ebben a helyzetben? A szivattyún a szívó bemenet tömítéssel ellátott csavaros része csepeg, ami az előszűrő(?) előtt van.
A medence most szerencsére csak annyira van csak feltöltve, hogy a szívó kimenet éppen víz alatt van.
- Ha a szívó csövet felemeli vki vízszint fölé amikor lecsavarom a szivattyúról, akkor ugye elvileg "csak" a csőben lévő ~10liter víz ömlik oda a szivattyúra. Ez jelent a gépnek valami problémát?
- Vagy hagyom így csöpögni, durva saccal napi 0,8 liter víz csepeg ki, ami jelentéktelen dolog. De a végleges vízszint feljebb lesz, tehát több lesz a mennyiség, ill ha a szivattyút nyomás alá helyezem, akkor meg kitudja mi történik.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Janusz001
őstag
Ez a ph beállítás kezd az idegeimre menni. Kezdéskor olyan 8 körüli ph -t mértem a csapvízre, talán kicsit fölötte. Belement 900 g ph mínusz a 9m3 -be, leírás szerint ennek azért 7 körülire le kellett volna vinnie a ph -t. A granulátum tuti jól elkeveredett, eleve vödörbe bekeverve töltöttem be 150g -on ként 4-5 órás ráhagyással, meg már 4. napja folyamatosan megy a homokszűrő +medence alját is át szoktam kefével mozgatni.
Na most az obi -s tablettás 7.6 -ot mutat, obis és a szűrőhöz adott lakmusz meg inkább 7 -et ami a hozzáadott ph mínusz szerint stimmelne, szóval nem tudom melyiknek higgyek.
Sóbontón estére rajta maradt a "boost", lett 5 körüli a klór reggelre, ahogy nézem ide az időjárást a héten se kell pancsizni, addigra lemegy.
Víz hőmérséklete, illetve klór tartalma befolyásolja a ph -t?Szivattyún sajnos nálam is megjelenik pár csepp naponta, de olyan részen, ahol nem kellett szerelni, ahogy nézem a szimering környéke lehet. Én már nem kínlódok a gariztatásával.
-
Dorian
félisten
válasz TeebyKay #3086 üzenetére
"rá akartam tolni a csövet, többször fel le kellett húzni és körkörösen tekergetve rárakni"
De ez a gyűrű egy csavaros kötés alatt van, nem lehet rátolni, meg fel-le húzogatni, hanem össze kell csavarni a két idomot ami közt a tömítőgyűrű van. (A fekete karima és az átlátszó elem között)
Most nappal megnéztem pontosan hol ereszt. Nem be van csípve a gyűrű, hanem ellenkezőleg: a fotóhoz legközelebbi oldalon ki van türemkedve, ott ereszt.
Sajnos ehhez a nem csak a csavaros kötést kell lecsavarni és vissza, hanem az aba-bilincsekkel csatlakozó bemenő csövet is le kell szedni, hiszen a cső nem tud annyit tekeredni, az a medencéhez is rögzítve van. Az egész alatt pedig a cső másik felét vízszint felett tartani. Szép mutatvány lesz...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Janusz001 #3087 üzenetére
Sziasztok,
kezdő medencés vagyok. Van egy Intex 8 m3/h-s homokszűrő, ami minden nap 10-kor bekapcsol a gyári időzítőjével és üzemel 2 órát.
Az lenne a kérdésem, hogy tudnám automatizálni, hogy délután is bekapcsoljon 2 órára? A gyári időzítő ennyire nem okos, ha vennék egy digitális időkapcsolót az működhet? -
Janusz001
őstag
válasz Big_Boss #3089 üzenetére
Én is csak idén állítottam fel a medencét, az én sóbontós intexem is csak 1-12h és állandó járást enged beállítani, azt nem engedi, hogy 2 vagy több ciklus is lemenjen. Programozható időkapcsolóval szerintem nem leszel előrébb.
Én annyi időt állítok be, hogy 3X átforgassa a medencét + amikor benne vagyunk, menjen a szökőkút, jet fúvóka. -
senior tag
válasz Janusz001 #3090 üzenetére
Én leginkább a víz hőmérsékletének növelése miatt járatom a szűrőt. Szolár takaró alatt 30 fokos a víz, a felső 10 cm-en. Miután bekapcsolom a vízforgatót, kb. fél óra és 26 fokos a víz. Ezt jó lenne megismételni kora délután is.
Nem egy nagy összeg az időkapcsoló, szerintem veszek egyet és kipróbálom. -
Gömbike
senior tag
válasz Big_Boss #3089 üzenetére
Pl. ezzel .
Igen működik. Tavaly ilyennel oldottam meg.
( Most áttértem az automatikus hőfokkapcsolásra, mikor leesik a medence víz hőfoka, bekapcsolja szivattyút és a hőszivattyút) Majd teszek fel képeket.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Dorian
félisten
Közben azért erre rájöttem, most szépen engehetem le az egészet, hogy a helyére menjen az a tartó.
A szivattyú-szivárgásnál azt hiszem megvan a hiba oka: az a fekete karimás-menetes elem: A gumigyűrű-tömítés egyik helyen nem tudott a menet végébe teljesen beleülni, mert pontatlan a neki hagyott hely 1-1,5 cm hosszan.
Még szerencse, hogy van hozzá egy másik, amit nem kellett felhasználnom, úgy nézem ebbe rendesen benne van mindenhol.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
spiky03
veterán
A vízforgatón keresztül tudod, de ugye azt is csak addig amíg eléri a "kiszívó" ágat.
Én a szomszédokkal összefogtam (hárman) és vettünk egy szivattyút, amit csak a medence leeresztéséhez használunk. Gumi slag a vízbe és úgy szépn kiszivattyúzzuk.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Janusz001
őstag
Valaki magyarázza már el a sóbontó működését. Kora reggel mindhárom teszterem magas 5 körüli klór szintet mutatott, ki is kapcsoltam a sóbontót. Most megint megmértem és alig színeződött el, jóval 1 alatt van. Vagy amikor megy a sóbontó, elvégzi a fertőtlenítést a beállított idő alatt, aztán a következő ciklusig szépen visszaesik a szint?
-
Dorian
félisten
Na, összeszereltem újra, feltöltöttem újra, így a szivattyúhoz adott pót-szerelvénnyel, amiben jó a menet, nem csepeg. Mondjuk elég nagy mázli, hogy volt hozzá még egy ilyen idom, elég ideges lettem volna, ha most emiatt kiesik egy hónap.
-
Dorian
félisten
Azt hiszem van egy kis illesztési gond a rendszerben.
A medence 7,3m3-es, ehhez a sóbontót napi 7 órát kell üzemeltetni. A homokszűrő 6,6m3/órás, ezt meg elég lenne napi 2x 1,5 órát üzemeltetni, de így kénytelen leszek 7 órát bekapcsolni a 450W-os szivattyút.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Viccrovat
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest