- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Kiskokó
veterán
válasz EQMontoya #84308 üzenetére
Nem hiszek én már semmiben , ááá viccelek.
De amúgy Raven-t kezdek el most a nyáron bányászni, mert ilyenkor a napelemből bőven kifutja és minden egyes Wattot inkább én szeretnék elhasználni mint, hogy az a ret.... fa.. g..mész...lő...és a orb..te..s kormány haszonélvezkedjen az én ingyen áramomon.
Hoz napi 100-200 Ft-ot, aztán majd lesz ami lesz.Nagyon kár az ETH bányáért, és nem a jó profit miatt, hanem azért mert így ennek is a lényege veszett el a POW-ról való átállással. Úgy még tudott szoszo decentralizált maradni, így POS-al kitudja mi lesz ennek a vége...
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
chungey9
tag
válasz Kiskokó #84309 üzenetére
Szerintem a stakerek sem jártak jól, az ETH nem ment feljebb, az ígért talán 5% hozamot lepipálják a kamatok egyelőre. Nem azt mondom hogy van esély hogy visszaállna POWra, mert a nagy energiaigény kínos volt nekik, és ez persze valós probléma, és bár én is a napelemes termelésem használtam el vele sajnos a kisebbséghez tartoz(t)unk.
A BTC-t nem zavarja egyelőre az energiaigény, mondjuk ott sem mehet hosszútávon árfolyamnövekmény nélkül csökkennie kell a hashratenek gondolom én laikusként. -
Frozen
addikt
válasz chungey9 #84310 üzenetére
Mihez képest nem ment fel? Folyamatosan 1000-2000 euro közti ráfolyama van viszonylag elég maszívan a korábbi pár száz euros árához képest.
Arról nem is beszélve nem volt még bikapiac mióta powról váltottak volna , szóval lehet eltelik a mostani bika és a következőben már leveri a btc-t is. Mivel minenki előtt járnak az energiaigény mentesítés miatt.
A btc-t valszeg olyan helyeken és akkora tételben túrják nagy raktárakban stb ahol az áramra több évnyi olcsó áram szerződés van. De az is lehet ,hogy csak lopják az áramot.Mérlegelve azt,hogy mire lebukik vele valaki addigra már rég visszahozza a befektetet tökét ++hazsnot.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Nefri
csendes tag
Üdvözlet
A "Milyen videokártya" topicban tettem fel eredetileg a kérdést, de onnét átirányítottak ide. Tehát:
Napelemekből van évi 9-10 MWh felesleg áramom, ami jelenleg kárba veszik. Ugyan nem hatalmas mennyiség, de azért nem is elhanyagolható. Arra gondoltam, hogy kripto valutát bányásznék belőle.
Tehát a kérdésem, hogy milyen és hány videokártyát lenne érdemes vennem?
3 szempont érdekelne:
-energiafelhasználás/termelt kriptovaluta arány (ha már bányászok jó lenne a rendelkezésemre álló áramot hatékonyan felhasználni)
-ármegtérülés (nyílván jó lenne, ha belátható időn belül visszajönne a kártyák ára)
-Napi 24 órás futás mellett ne haladja meg az évi fogyasztása a rendelkezésre álló energia mennyiséget.
Nincs alkatrész megkötés, ha megvannak a videokártyák, majd választok hozzá alaplapot/tápot/procit
Nincs ár megkötés.
Eredetileg Doge coin bányászásra gondoltam, de visszaolvasva itt a kommenteket látom, hogy sokan sokfélét próbálnak. Mit ajánlotok?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Frozen
addikt
válasz LuckyL #84313 üzenetére
Ez pontosan így van ahogy írod.
A hardwer értékén többet bukik pár hónap alatt mint amennyi coint kikaparna vele. Azt nem is említettem,hogy a kártyáknak is van egy karbantartási igénye , le kell állítani ki kell portalanitani időnként, kell rá paszta ,padok stb ez mind költség.
A beinvesztálni kivánt összegből sokkal előnyősebb vásárolni ,hiszen könnyedén lehet többszörözni egy jó portfolio összeállítással. Ellenben a bányászat teljesen bizonytalan,mert amire állsz coin nem biztos,hogy felfog futni a jövőben, mennyiségből pedig nagyon kevesett tudsz turni legyen szó bármelyikről. Túl sok kártyát pedig nem tudsz üzemeltetni,hiszen akkor arányosan nővekszik a beinvesztált töke és az áramfogyasztás is. És ha túlépi a napelemből származó energiát akkor ugye onnan pedig már veszteséges elég jelentősen a dolog.
Jelenleg ezért is pang a topik ,mert mióta az eth nem lehet túrni értelmes coin nem volt , szerintem nem is lesz.Vannak bányászható projektek,coinok csak ép jelenleg ahogy fent is írják évek és teljes bizonytalanság a megtérülés .Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
chungey9
tag
-
EQMontoya
veterán
válasz chungey9 #84317 üzenetére
En mondjuk tuti elfelejtenem az 580-akat, es vennek olyan kartyat inkabb, ami ugyan dragabb, de normalis hutese van es jobb az energiahatekonysaga.
Vega 64-bol jobb hutessel rendelkezok pl, 5700 xt-bol kizarolag samsung chipes, ilyesmi. Amin nem folyamatosan 100%-on megy a venti, az nem lesz olyan hangos, es nem is esik szet egy ev folyamatos uzemtol, illetve tobb kartya fer bele a fogyasztasi keretbe.Megerni igy se nagyon fogja, max ha arra szamitasz, hogy jelentosen emelkednek a coinok arai majd.
Same rules apply!
-
kenwood
veterán
válasz EQMontoya #84320 üzenetére
Akkor se eri meg, ha arra szamitanal, hogy felmegy az adott coin arfolyama. A minuszos banyaszat azt jelenti, hogy adott befektessel tobb darab coin jon a tozsderol,mint a banyabol.
Ebbol kovetkezik, hogy minel nagyobbat emelkedik a coin ara a jovoben, annal tobbet buksz azon,hogy banyasztad,es nem a tozsden vetted.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Frozen
addikt
válasz Sir Riccio #84316 üzenetére
Félre érted azért mérlegelni kell kicsit,hogy vesz valaki 6 db kártyát 1-1,5 millioért és naponta hoz 300 ft -ot még ingyen árammal is a 6 db kártya. Naponta a 6db kártya értéke jobban esik mint amennyit megtermel. Ergo lehet soha nem térül meg mivle nagyon rizikos és bizonytalan,hiszen profit maximum évek múltán lesz.. Nagyon kevés érmét tud kikaparni 6 kártya... Szóval ha 100 eurot berak a kriptoba lehet annyi érmét vesz belőle amennyit a 6 kártya túrna ki fél év alatt.... Csak a különbség az egyik 100 euro alapból indul a másik meg több száz vagy esetleg millios minuszos beruházással....
#84321kenwood
Leírta jobban megfogalmazva.[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Hohocali
aktív tag
válasz Frozen #84322 üzenetére
Aki bányászni akar, az bányászik, aki tőzsdézni akar, az tőzsdézik. A kettő nem zárja ki egymást, egyszerre is lehet csinálni őket.
Most rigre beruházni necces, de ha megvan a rig, és ingyen megy, akkor miért ne? Ingyen termel. Bármikor átállhatsz másik coin-ra. Télen fűtésnek is jó. Ma már a coin-ok nem hőkazánok, nem kell pasztázni, meg szétküldeni a kártyát. Így a fentartás/amortizáció is kevés. Eladni sem érdemes szerintem a kártyát, mert a következő felfutásban fel fog menni a áruk.
Pontosan melyik érmét kéne venni, hogy ne bukd el a pénzed? És mennyit? Te ezt látod előre? Akkor ne tartsd magadban...
Bánya esetén ha nem találod el, akkor nem került semmibe, tőzsde esetén elbukod a pénzed.Volt itt egy tag, aki talán 2 évvel ezelőtt fogadott a haverjával, hogy ki keres többet: haverja bányszik, ő meg BTC-t vett 43k körül. BTC-n biztos bukott, a bánya szerintem legalább kitermelte magát.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Frozen
addikt
válasz Hohocali #84323 üzenetére
Az első 2 érmével tuti nem fázik rá senki. Max az aki a csúcson veszi és gyorsan el is adja mikor bezutyan az árfolyam.
Ahogy fogalmaztál lehet mind2 csinálni igazad van ,de fent írta hogy kártyákat akar venni mert neki nincs. Szóval te is leírtad hogy rizikós/necces igazolva azt amit mi írtunk... (nem is értem akkor most min megy a vita) Mégis milyen coint állnál neki túrni? Mennyi jönne belőle ki? Megnézted már a kalkulátorokat? Szerintem néz utánna előbb.
Jönnek ki az új kártyák folyamatosan lásd a 40xx szériát stb nemsokára itt egy újabb generáció mikor fog felfutni a kimunstrált kártya ára? Ahoz kellene egy olyan coin/érme ami nagyon profitos és pár hónap alatt kitermelje magát. Sokan regéltek itt az eth után ,hogy majd lesz pár hét /hónap műlva új ami majd jó lesz és ekkora biznisz nem fog eltünni. Látjuk igen van mit túrni csak olyan kevés a mennyiség ami viccnek is rossz a kalkulátorokkal megtudod nézni. Szóval túl sokat beinvesztálni most kártyákba tuti nem éri meg még ingyen áram mellett sem. Mert pl egy 3060 ti is kb 20-40 cent/nap.... 100-150ft /24 óra ennyiért kár járatni még a tápot is....
Jelenleg akár egy használt 3070 es kártya is kb 3-4 év alatt térülne meg full ingyen árammal. Ha valaki 4 év alatt nem költ egy egy új padozásra,pasztázásra süritet levegőre pénzt akkor az a kártya be is adja a kulcsot.... Ha maxon járatod ha nem,mivel 0-24 ben menne.... A 4 év alatt kb pedig lenne annyi érméd amit 50 euroba venne valaki most..... csak példák voltak...[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
kenwood
veterán
válasz Hohocali #84323 üzenetére
Egy jo tanacs mindenkinek. Ha olyan csajjal talalkozol, aki egy logikusan levezetett ervelesre hasonlo modon reagal, akkor azonnal menekulj
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Hohocali
aktív tag
válasz Frozen #84324 üzenetére
Akkor most senki se banyaszik? De akkor ki banyaszik? A diff. folyamatosan novekszik (KAS, DNX).
ETH-val is akkor lehetett keresni, amikor nem erte meg, sok kijott, eltetted, felment az ara. Aki akkor allt neki, amikor sokat hozott, az addig jutott, hogy a hw ara visszajott, es vege."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Frozen
addikt
válasz Hohocali #84326 üzenetére
Igen ez igaz és tudom én is ,de jelen helyzetben annyi érme van hogy senki nem tudja melyik fog felfutni. Az eth nem egy top 100 as érméből lett.
Hogy kik turják öszintén? A hangárokban akiknek tele van ajtó támaszték géppel a polcok és lopják az áramot vagy valami hosszútáv szerzödésűk van.
Én azt nehezen hiszem,hogy most valaki vásárol pár kártyát elkezd túrni valamit és pont a sok coinból majd az fut fel. A kártya árából szerintem annyi érmét tudna akkor most venni amennyit 2-3 év alatt sem kaparna ki a hardwer.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
EQMontoya
veterán
válasz kenwood #84321 üzenetére
_ha_ minuszos. Napelem eseten ugye boven lehet, hogy nem minuszos, csak nem termel semmit. Szoval riget venni most, es azzal banyaszni piaci aron szerintem is hulyeseg, ha valakinek napelemrol elketyeg, akkor nem feltetlen, mert a coin vasarlasa befektetes, a rig meg jelenleg elegge eladhatatlan, szoval azt nem tudod konvertalni coinba.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
őstag
válasz EQMontoya #84328 üzenetére
egy dolgot hagytok ki a matekból
ha bullmarket lesz és újra megéri majd bányászni, akkor nem csak a coin hanem a hardver ára is felmegy, ahogy legutóbb is láttuk
nem akarok a bányászat mellett érvelni, csak ha már kalkulálunk, akkor mindent bele kell vennicryptot minden termékemért elfogadom
-
kenwood
veterán
válasz LuckyL #84329 üzenetére
Legutobbi bull marketnel meg PoW volt az Eth.
Nehezen tudom elkepzelni, hogy barmelyik PoW coin olyan szintet erjen el, hogy a vga piacot megrengetve is pluszt termeljen.
Mit tudna barmelyik pow coin adni, amivel a top 10-be feljon?
Top 10 nelkul ugy elszall a diff pillanatok alatt, hogy bikaban is tobb ev a vga ROI.Akkor meg olyan dolgokrol,mint az energiaarak, vagy az aktualis kamarkornyezet,nem is beszeltunk.
Eddig minden bullmarket olyan alacsony kamatszint mellett jott be, ami 1-2 even belul nem tunik realisnak.Meg ha valami olyan extrem dolog tortenne is, hogy az Eth PoS valami kritikus hiba miatt honapokra osszeomlik, akkor is ott van egy valag Layer 1 megoldas helyette.
A rig lehet,hogy eladhatatlan, vgak nem. Meg 30-50 ezer forintnak is eleg sok a 10-20 szorosa,es ugye nem annyit ernek a kartyak egyutt,amikkel banyaszol.[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
válasz kenwood #84330 üzenetére
Ez egy erdekes kerdes amugy, mert a pow miner kapacitas jelentos resze eltunt. Kikotott gamereknel, akik evek ota nem tudtak megfizetni, es hasonlok, illetve jelentos reszben el is avult.
Ha megnezed az etc, rvn, ergo diffet, oriasit esett mind az eth atallas utan. Megjelent ugye ezeken az eth szamitasi kapacitas, aztan relative hamar el is tunt, miutan mindenki rajott, hogy ez igy rossz buli.
Azon felul, hogy egy jelentos resze ezeknek a kartyaknak mar nincs is rigben, egy masik resze el is avult. Nvidia 10xx szeria, radeon 4xx, 5xx kartyak... Ha valaha vissza is teri valamennyi pow alapu banyaszat, ezek mar annyira elavultak lesznek, hogy nem fogja megerni oket hasznalni.
Szoval el tudom kepzelni, hogy annyira vissza fog terni a dolog, hogy a modernebb kartyak (7nm es meg ujabbak) mar boven profitabilisak lesznek. Ehhez boven eleg lenne a mostani diffek mellett. Es a coin arak is nagyon lent vannak, rvn, ergo is tizede alatt van az egykori ATH-nak. 3-4-es szorzoval mar valszeg boven nyeresegesen lennenek banyaszhatok, es ekkora visszapattanas szerintem boven benne van a pakliban.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
Frozen
addikt
válasz EQMontoya #84331 üzenetére
Nagyon is egyet értek veled. A következő genes vga már ddr7 el jön ami elég rendesen odafog pakolni a memoriáknak tempoban és akkor azokkal lehet majd megéri majd túrni bármit is. Viszont jelenleg ahogy írtad elavultak a dolgok diffhez viszonyítva.Még az kiamaradt a kátya eladható lesz , nyomot áron és az egész képletben mindig az marad ki a befektetőknél vagy a beszálloknál,hogy amikor megvesz az user egy kártyát az neki már minusz.... Szóval igazából a befektetés az majd csak akkor fog megtérülni amikor a kártya ára már visszajött.
Én annak idején annak a függvényében adtam el a kártyákat rigből,hogy megnéztem kb 6-12 hónap alatt mit tud kitermelni. Mennyi az a mennyiség eth-ból amennyit ennyi idő alatt ki lehet túrni. Amikor láttam azt hogy a jjelenleg kártyák árából közel 3x akkora mennyiséget veszek akkor már adtam is el. Aki megvette örült mint majom a banánnak rá fél évre megszünt az eth túrás... a kártyák árát láthatod.. Szóval igazából a csávókám elég rendesen befürdött mert hiába túrt még 6 hónapot a kártyával az a vételi ár töredékét hozta csak vissza, a kártyákat pedig annyiért meg már nem tudta eladni hiszen jöttek a titánok , az lhr oldás és a többi....Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
kenwood
veterán
válasz EQMontoya #84331 üzenetére
A profitabilitas valoban erdekes kerdes. Mert ok,hogy az uj kartyak gyorsabbak a regieknel, de a tobbi banyasz,akikkel osztozkodsz a beveteleken, ugyanazokat a kartyakat tudjak ugyanannyiert megvenni. Az elozo korben nem csak az volt mas, hogy a masodik legnagyobb coin banyaszhato volt,hanem az is, hogy beutott a covid, a jenkik egy tonna penzt ralocsoltak a piacra.
A doglodo supply chainek, a megemlekedett igeny a chipekre viszont nem tette lehetove,hogy vegtelen mennyisegu kartyat vegyenek a banyaszok az "ingyenpenzbol". Felborult az egyensuly a kereslet es a kinalat kozott. Ezert szalltak el a vga arak. Ha ez nincs, akkor a diff szallt volna el.
En kb. 1% eselyt latok ra, hogy a jovoben barmikor elkezdjenek a hasznalt kartyak arai emelkedni a banyaszat miatt.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
EQMontoya
veterán
válasz kenwood #84333 üzenetére
Szerintem nem pörög túlzottan a gpu piac, elárasztotta a sok használt, kicsi a kereslet az újra, a kihozatal sem túl nagy. Ha hirtelen profitábilis lenne, szerintem pillanatok alatt lenne megint hiány.
Ha megnezed, az új kártyák piaca annyira halott, hogy a Radeon 7700 és 7800 sorozat ki sem jött, még mindig az előző széria megy helyette (a 6800 XT-m két éves, és jelenleg is piacon van), az nvidia is zömmel az előző szériát tolja.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
Frozen
addikt
válasz kenwood #84333 üzenetére
Kínában egy ember várta egyedül a 40xx széria megvásárlását a bolt előtt.. Régen sorok álltak. Egyre jobban döglödöben van az egész pc ipar és én sem hiszem,hogy itt akkora kártya emelkedés lesz. Az tuti ha valami megjelenne amivel esetleg pár hónap a roi akkor lenne egy minimális de közel sem akkora hiszen az energia árak is drágulnak folyamatosan ..És egyenlőre semilyen coin nincs kilátásban sem.. szóval a következő felfutásnál pont eltalálni a több száz érméből ami esetleg felmegy hát kb erre is 1%
-
-Skylake-
addikt
-
xzeebyt
tag
Légyszi ne zavarjatok össze!!
Kriptot is elfogadok!
-
-Skylake-
addikt
a "user oldalt" ugy ertem, hogy az a fejlesztes ami a "usernek" szol. mert fejlesztes a kubernetes is meg az nvidia HGX is, csak na ezek azok, amiket a user nem lat. a passziv hutes mellett jo teljesitmenyt 15 oras uzemidovel egy laptopban, azt latja a user...
az apple silicon pedig valoban nem uj, az uj maga az elkepzeles, hogy a kokorszaki (mert az) x86-ot vegre eszebe jutott valakinek kukazni ahelyett, hogy 30 ev utan megint tovabb reszelgesse. ertelmetlenne tette az x86ot (meg csak az enduser oldalon) az apple silicon, ezt lassan a piac is belatja majd mert szabad szemmel is tokeletesen latszik. az egyetlen valodi erv az apple silicon ellen ha valaki azt mondja neki nem jo a mac. ennyi, mas szempontbol nullara alazza az x86ot, akkor is ha az x86 erosebb.[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Reggie0
félisten
válasz -Skylake- #84343 üzenetére
"az uj maga az elkepzeles, hogy a kokorszaki (mert az) x86-ot vegre eszebe jutott valakinek kukazni ahelyett,"
Csak azert jutott eszukbe, mert az nem a sajatjuk, mint minden mas foscsi megoldas is, lasd eger, billentyuzet kiosztas stb.. A procijuk is csak latvanypekseg kategoria az x64-hez kepest.
Ez a vedjegyuk: mindent mashogy akarnak csinalni. Es az, hogy mashogy csinaljak egyaltalan nem jelenti azt, hogy jol csinaljak.[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz Reggie0 #84344 üzenetére
Mondjuk barátnőm belépő Macbook Air-je (8/256/M1) ami egy másfél centi vastag poháralátét, passzív hűtéssel, falhozveri az asztali konfigomat (R7 5700X, 32GB DDR4, RTX3070, 360as AIO) játékon kívül minden területen (Lightroomban ill. DaVinci Resolve-ban próbáltam).
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Reggie0
félisten
válasz EQMontoya #84345 üzenetére
Senki sem mondta, hogy rossz lenne, de csodat ok sem muveltek az x64-hez kepest. Ahol van nemi teljesitmeny elony, azt kifizetik masol. A leglatvanyosabb elonyuk meg az m1 megjelenesnel a jobb felvezeto gyartasbol szarmazott, nem abbol, hogy szuper architekturat terveztek. Csodak nincsenek.
-
EQMontoya
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest