- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
válasz kwzatz #83047 üzenetére
Nyilvan palimadar mindenki, aki 1-200 dollar miatt nem fog meg fel evig a regi kartyaval vacakolni. 4ks, 240 hertzes monitorok koraban az a kijelentes, hogy egy 1070 mindenre eleg, kicsit vicces. Persze, tudom 60hz felett ugyse latod a difit, meg a piaci Air Max is ugyanazon a gyartosoron keszul :D
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
törölt tag
Egyedül a 700->900 váltás esetén volt csökkenés, utána minden esetben emelkedések voltak, tehát az elmúlt 8 évben végig. (1060-ból valóban kiadtak egy több helyen is "megvágott" változatot 1060 3GB néven, ott nem volt emelkedés, de a normál 1060 esetében emelkedés volt ott is árban, mert annak már 249USD volt az MSRP-je.)
Egyébként én is annak szurkolok, hogy kapjunk magasabb teljesítményt olcsóbb áron, viszont ha azt nézem, hogy 2020-ban, rögtön a megjelenésekor 177ezerért vettem 3060 Ti-t (közel 3070 szint), akkor most az új kártyák esetében ha a "magasabb teljesítményt olcsóbb áron" elvet vesszük alapul, 3080 szintű kártyát kéne kapnunk 150ezerért? Esélytelen szerintem.
-
kwzatz
őstag
válasz kenwood #83051 üzenetére
Leginkább a mindig túlárazott 90-es kategóriára gondoltam az MSRP-s mondat palimadár részével (hírek alapján idén más nem is biztos, hogy lesz), ahol az ár/teljesítmény arány mindig nevetségesen rossz. (lehet, hogy valakinek a munkáját meggyorsíthatja úgy, hogy még így is megérje, de ez az emberek töredékének a töredéke, a vásárlók nagy részét palimadarak teszik ki, akik anélkül, hogy valódi értékelhető előnyhöz jutnának bármilyen formában, egyszerűen csak ostobán költekeznek, mert szimplán nem tudnak várni, ami most hatványozottan megtérülhetne a fentiek tükrében - nincs ezzel gond persze, mert nagy szükség van az ilyen emberekre)
De összességében is igaz ez a 4080-ra, 4070-re is, hogy az elején azért elkérik majd annak a pénzét, aki hajlandó egy picit többet fizetni (őket nem gondolnám ettől függetlenül palimadárnak, nekik már több racionális okuk lehet a vásárlásra), mielőtt beáraznák a szélesebb rétegekre az MSRP csökkentésével mondjuk egy 3-4 hónap után.A hsz-ed többi részét nem tudom kinek címezed 1070-ről és 60Hz-ről, mert nem jelentettem ki hasonlót sem, de örülök, hogy elbeszélgetsz magaddal és közben még jól is szórakozol, Mr. Bull Market.
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
veterán
Igazad van, erdekes lesz mivel akarjak eladni a uj szeriat.
De pl mai hir hogy(USA) 3090TI 99 dodo, 6900xt 679 dodo..
Tehat gozerovel probaljak kitolni az regi gent.Ezert jon csak a 4090 mert azt a kreteneknek(en is) el lehet adni arany arban mert gyorsabb mindennel, de a 70-80-as nem azt kivalthato 3090/3090Ti- vel olcsoban.Banyabol stb.
-
fLeSs
nagyúr
Állítólag a 4080-at is kiadják már novemberben. A 4090 jön októberben.
Vagy legalábbis bemutatják őket, aztán hogy paper launch lesz-e vagy sem azt meglátjuk.
Az NV el akarta tolni az 5 nm-es GPU-k gyártását a felhalmozódott készletek miatt, de a TSMC beintett nekik, szal sztem hamar jönni fognak."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Dare2Live
félisten
válasz kenwood #83051 üzenetére
"4ks, 240 hertzes monitorok koraban az a kijelentes, hogy egy 1070 mindenre eleg, kicsit vicces."
Nekem szólt? Ezt írtam:
"Sött FHDn még mindig kis kompromisszummal egy 1070el is el lehet lenni."steam gamer stat alapján 3% a 4K gamerek aránya. minimális. 80+% fhdn vagy alatta játszik. 4K 240hzs monitor az meg 0.1% körül lehet kb az egy ami beugrik az a samsung g8. Ahogy nézem most lejjebb ment az ára. Only 434.000Ft. Amugy az elődjét használom gamingre.
@fless: Nem olvastam, tőzsde ugrott be amikor megláttalak itt. De ránézek. Legújabb gameknek tippre konzol port miatt amúgy kell a 12 szál.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
fLeSs
nagyúr
válasz Dare2Live #83057 üzenetére
Már nagyon ritkán játszom, akkor is inkább esport-szerű játékokkal, azok meg még mindig jól mennek minden gépen. szal nekem 8 hogy a 3080 100k lesz vagy sem.
[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Pietrosz
addikt
Egy kis hopium lehet a Kaspa coin, 4 hónapos összesen és mégis egyedüliként ez plusszos valamennyire whattomine szerint.
-
Dare2Live
félisten
Én sem. Legutolsó beszélgetésünk óta született két gyerek. Volt szabadidő nincs szabadidő.
@Jacek Kombóban elég jól össze lehet rakni az ideálist. Nekem van egy 32"es 4Ks munkára ahova elég a "kevés" fps és nem gond a VAs smearing, meg egy Samsung C32G75T ami wqhds 240hzes és 3080nal elég magas fpsek vannak. Néha elgondolkodok egy 42"es oleden de amellé nem férne el a 32"es és ha csak az van azon is melóznék és kolléga tapasztalata alapján egy éven belűl beégne.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Zsoca_D
tag
Nem tudom mi a franc történik itt, de egy ilyen helyzetben, mikor megy a rigek "helykeresése", azaz "milyen algora is állítsam őket?", benézek, hogy ki hogyan találta fel magát, erre mit látok...
Az egész oldalon mikor jön az új VGA, milyen MSRP, kik milyen felbontásban játszanak... pffffffffAmúgy, hogy valami topikba illő is legyen:
Én Ergo-ra álltam, ami természetesen, a szerencsémet ismerve, az egyik legrosszabb döntés volt így 1,5 nap után.
Úgy néz ki, hgy egyenlőre a kawpow-ok a legjobbak, de ez nem is csoda, hiszen akkora többlet energiát igényel, hogy nekem pl. nagy macera lenne átállni. Nem csak a tápokat kellene nagyobbra cserélni, de még a csatlakozásokat is át kellene értékelni, hogy ne legyenek olvadások.
Kinek mi a véleménye erről? Ki mivel próbálkozik?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Zsoca_D #83063 üzenetére
Áramdíjtól is függ.
Jelenleg elég nagy a vándorlás még, idő kell amíg beállnak a dolgok addig nehéz bármit mondani, mert ami ma épp jól hoz, holnap már nem ha mindenki átmászik oda.
Per pill 70ft-os árammal számolva eléggé bukovári minden. ilyen 18-20 forint környékén még megérős, vagy ez alatt.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Zsoca_D
tag
válasz Shkiz0 #83064 üzenetére
Nálam kb 25Ft, de így is minden mínuszos. Az időjárást elnézve viszont lassan besegít a fűtésbe, így még nem kapcsoltam le.
Gondolom van más is, aki tovább járatja, így kíváncsi lennék, hogy mire állt (egyenlőre), és miért épp arra.
Nem ártana megosztani egymás között a véleményeket, tapasztalatokat. -
Dare2Live
félisten
válasz Zsoca_D #83063 üzenetére
Még 1-2hét mire tisztán látunk. Addig sok értelme nincs a jövőn pörögni. Ha mindenképp pörgetni akarnám azt ami nincs akkor én vszeg nicehasht indítanék. Az majd váltogatja az algokat a BTC meg azért BTC.
Anno bántam, hogy ~janban kiszáltam és egy 3080 pörgött de így utólag talán jó.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
-
Hohocali
aktív tag
Tud valaki automatizált megoldást arra, hogy a rig (lehetőleg Windows) reggel induljon, este leálljon?
[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
kenwood
veterán
Azert a @ es a vesszo kozott van egy aranyalatnyi kulonbseg. Ez az oka annak, hogy az ekezetek nyugodtan elhagyhatoak, de a vesszo ritkabban.
#83065 Eleg sok commentben benne van, hogy most a poweroff algo hozza a legtobbet.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Frozen
addikt
3070 es kártya 0,3 euros árammal számolva profit nicehash
09.15 --> 0,35 euro/nap
09.16---> -0,33
09.17---> -0,523080 0,3 áramköltséggel
09-15---> 0,77 euro/nap
09.16----> -0,68
09.17----> -1,12Ahogy látni lehet a számokat szépen mozog lassan a hasrate , ahogy írtam korábban sokan nyaralnak vagy nem egyből tudnak ugrani állítani a rigeket ezért időbe telik. Hamarosan a piacon is látszata lesz a szép számoknak ,de ez ugye más téma már.
És hopp már vannak is 600 euroba kártyák (személyes átvétellel)
[kép][ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Raymond
félisten
válasz Frozen #83078 üzenetére
"És hopp már vannak is 600 euroba kártyák (személyes átvétellel)
[kép] "Rakerestem mining rig-re ott, a sablonos (egy elozo tulaj, idos neni, csak hetvegenkent hasznalta) hirdetesek is mar megjelentek:
"Verkaufe hier meine Grafikkarten, meistens liefen sie zum 3D Rendern (Tensorflow, deswegen auch in NVIDIA und AMD geteilt) , Mining mal angetestet, ist aber mir zu stressig.
Alle Karten bringen locker 30-40Mh, das hatte ich nach 5 Minuten config, kenne mich da nich so aus^^
Die 3070 Ti logisch mehr^^
Bitte hört mir auf mit 100€ pro Karte^^
Die 3070TI gibt es nur in Set mit anderen Karten."Forras: [link]
Ja, csak 3D renderre volt hasznalva az 5x Polaris, 4x Pascal es 1x Ampere rig es banyaszat csak kiprobalva Gondolom a HA-n is lesz eleg hirdetes ezzel a sablonnal keszitve
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
koko52
nagyúr
válasz Raymond #83080 üzenetére
Simán el lehet passzolni. Lősz egy képet egy PC-be szerelve, amikor jön a pali akkor játszol neki egyet valamivel és megnyugszik. És még jobban is jár, hogy nem valami retkes, kiporszívózott gémer kártyát vett meg.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
fLeSs
nagyúr
válasz koko52 #83081 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy a bányászok többsége milyen gyakran állította le a gépeket és tisztította ki a kártyákat... mert sztem ez a "rendszeresen karbantartott, tisztított" duma a hirdetésekben egy nagy kamu. Elég nagy macera lehet kifújkálni egy rakás kártyát, nem beszélve a profitveszteségről amíg állnak a cuccok a bányászás helyett. Szal sztem nem igazán fer ez az elhárítós duma.
A másik kedvencem amikor azt mondják, hogy "de a bányászok alulfeszelnek" blabla és a "bányászkártyák még kevésbé elhasználódottak, mint a gémerkártyák".
Ja a GPU-t alulfeszelték. De a ventik a lehető legalacsonyabb fordulatszámon pörögtek (throttling küszöbön) ami nem éppen kellemes a kis memóriácskák számára amik 24/7-ben tuningolva izzottak éveken keresztül.
Szal sztem állapodjunk meg abban, hogy minden használt kártya használt és retkes amíg meg nem tisztítják.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
senior tag
nekem szerverszobába fut a RIG, klíma mellett stabil 22 fokon.. 40-50% között mennek a ventik, a GPU/VRAM dualmining mellett sem volt 50(gpu)/80(vram) foknál melegebb...
pormentes a környezetben, de így is 2-max3 havonta takarítottam..
persze ez én vagyok, de mindig próbáltam vigyázni a dolgaimra, főleg ha vége a bányának minden kártyámnak meg van a sorsa.. (és nem az eladásra gondolok) tehát hosszútávra vannak véve..
de ismerek olyat is aki vett 3db 3080Ti-t, berakta a pincébe aztán kb akkor néz rá mikor valami megpusztult...[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz mZoleee #83083 üzenetére
Nyilván vannak kivételek. De egy potenciális vevő nem tudhatja hogy a 89123 hirdető közül ki a kivétel. A többség sz@rik a kártyákra amíg a gépek mennek és eszük ágában sincs leállítani őket amíg bányásznak (edit: vagy el nem jön a merge ).
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
válasz Sir Riccio #83089 üzenetére
Egyébként szerintem is.. a statikus állandó stabil hőfok kevésbé ártalmas neki, mint a folyamatos hideg-meleg (lsd. játékok)
Persze attól is függ, hogy az állandó hőfok mennyi.. -
kenwood
veterán
-
Frozen
addikt
válasz Sir Riccio #83089 üzenetére
A kártyák nagy % ban a memoria pusztul meg a leghamarabb, és tiszta pixelhibás képeket fog generálni, ez egy bányászkártya esetén sokkal nagyobb hiba arány hiszen a legjövedelmezőbb bányászat eddig a memori oc-t igényelte. Plusz sok kártyán ez a hűtés elég tréül van megcsinálva gyárilag mivel ezek nem kimondott bányászatra gyártotta a gyártó.Arról nem is beszélek,hogy egy egy kondi életartama is jelentősen csökken hiszen 0-24 ben megy vagy ment egy egy rigben....A ventilátorok csapágya és a többi szintén.
Szóval az amit leírtál nagyon nem állja meg a helyét és nagyon nem úgy van. Persze marketinges szempontból lehet,hogy be lehet valakit húzni így a csőbe.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
haxiboy
veterán
válasz Frozen #83093 üzenetére
Egy kezemen meg tudom számolni hogy hány memória hibás bányász kártyával találkoztam a komolyabb bányász pályafutásom alatt 2015 óta.
Kondi élettartama? Szilárdtest kondikat használnak, az átlagos élettartamuk 20-25 év ~200000 óra.
A ventilátor csapágy jogos, bár ez is nagyon függ hogy milyen típusú csapágyak kerülnek egy kártyára. Közel 5 év után lett lekapcsolva egy 480 sapphire nitro-m ami még a gyári ventijeivel üzemelt szóval egy nagyon gyártó függő.
A kártyák haláláért szinte kivétel nélkül minden esetben a VRM környéki zárlat felel, ez pedig az elmúlt 10-15 évben változott ólommentes forrasztásnak köszönhető, vagy valamelyik mosfet/inductor adja fel.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Sir Riccio
addikt
válasz Frozen #83093 üzenetére
Még egyszer: ahogy felettem is írták, a forrasztások adják fel először, azoknak pedig a hőingadozás a legnagyobb ellensége. A ventillátorok az egyetlen amivel esetleg tényleg gond lehet, csak azt (könnyebben) lehet cserélni, a GPU-val illetve a VRM alkatrészeivel vagy a RAM-okkkal szemben.
Értem, hogy divat utálni a bányászokat gamer oldalon, de aki egy kicsit is ért hozzá, az tudja, hogy a legrosszabb állapotban lévő bányászkártya jobb állapotban van/kevesebb rizikót hordoz mint egy gamer kártya. Olyan ez mint az autóknál, hiába ment tripla kilométert, ha a nagy részét pályán tette meg nagyrészt állandó üzemi hőmérsékleten, megfelelő kenés mellett és normálisan karban volt tartva, a tripla kilométeres jobb állapotban van motorikusan mint a városban, hidegen, gyakran leállítva és újraindítva használt, de hamradát futott példány, csak ahhoz, hogy ezt valaki belássa le kell venni a szemellenzőt, meg tanulni egy kis fizikát, gépészetet vagy elektrotechnikát. ;)
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Hohocali
aktív tag
válasz kenwood #83091 üzenetére
Erről volt már korábban szó, hogy nem egészen így működik. A cégeknek szerződésük van az áramszolgáltatókkal, és a meglevő általában év végén jár le. Tavaly nyáron/ősszel kötötték a mostanit, szóval a tavalyi árat fizetik még, vagyis olcsóbb jóval, mint a támogatott.
Biztos van olyan cég, ahol nem ez érvényes, van aki most kötött szerződést, költözött, stb. De amíg ezt nem tudod biztosan, addig rossz a feltételezésed."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
haxiboy
veterán
válasz kenwood #83091 üzenetére
Nem egy ügyfelem van akik előre leszerződtek X kw elfogyasztására, iszonyatosan jó áron, természetesen akkor is ki kell fizetniük ha nem használják el a lekötött teljesítményt.
Ez bevett szokás az olyan helyeken ahol előre jól kiszámolható a fogyasztás és/vagy többnyire konstans a dolog.[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Hohocali
aktív tag
válasz Attix82 #83072 üzenetére
Kösz a választ. Találtam egy reddit-es posztot erről.
Okos konnektorral az a bajom, hogy full teljesítmény alatt kapcsol le, ami nem tesz jót neki, meg a Windows-nak se. A Win-es verzió meg macerásnak tűnik, BIOS-ban állítgatni, és nehezen változtathatóak az időpontok.
Ami jónak néz ki, az egy Shelly 1 Wi-Fi-s okosrelé, ez tudja elvileg a napkeltét/napnyugtát is. Az alaplap bekapcsológombjára kell kötni, mintha nyomogatnám a power gombot."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
senior tag
válasz Hohocali #83099 üzenetére
Állísd be, hogy windowsba lenyomja a miner progit X-kor, és az okos dugalj meg kikapcsol Y-kor.
pl.: Windows lenyomja a miner progidat mondjuk 21:55-kor.. és 22:00-kor kikapcsol az okos konnektor.. Én tuti így használnám (csak linux alatt).
Vagy.. beállítod, hogy a windows állítsa le szabályosan a gépet, rá párpercre lenyomja az dugalj magát.. a BIOS-ban meg állísd be, ha kap áramot a gép akkor meg kapcsoljon be... és kész.
Mindenre IS lehet találni megoldást[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest