- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz samujózsi #17477 üzenetére
Kedves fórumtárs!
Te most tényleg azért töröltetted utolsó hsz-emet és jelentettél a nagybetűsöknek, mert úgy hivatkoztam egyik sértő megjegyzésedre, hogy by ravaszdi samu? (odalett a rengeteg mélyenszántó gondolat) brühühü
Ez annyira sértő lenne? Az egy barátságos pozitív figura, no mindegy.......gondolom most eme hsz miatt is feljelentesz.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Rimuru #17496 üzenetére
Jó hát kicsit nagy, magamnak nem is nagyon vennék, de nem is ez a lényeg. Sokan csípik a tepsiméretű telókat, például csajok, persze csak ha táskát hordanak, akkor van értelme. Nekem már a Mi 9 SE is határon van méretben, de ennél tényleg nincs minibb jó ár/értékben. Az meg 78 pénzért nekem teljesen megérte.
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #17486 üzenetére
Engem zavar, hogy sok szar feleslegesen frissül. Főleg azóta fontos, mióta nem valami acélos a netem. Nem mindegy, hogy 2000 csomag frissül, vagy csak 400-900. Ráadásul minél bloatabb valami, egyenként is sokkal nagyobb a csomagmérete.
Mondom, téged azért nem zavarnak ezek, mert megrekeszted a fejlődésed egy szinten, és nem látod, nem tapasztalod, hogy lehetne ezt másként is.
És nem, nem 5 perc ezeket frissíteni, sem leszedni. Mondom, ezek a full extrás DE-s disztrók nagyon kezdőknek való, akik Windowsról jönnek frissen, egyáltalán nem ismerik a Linux világát, és be kell készíteni nekik a rendszer kulcsrakészen, minden felhasználási lehetőségre felkészítetten. Mert ők ugyebár, ha kell valami, vagy nem tudják feltelepíteni, mert windowsos megoldással random weboldalról töltögetnek, vagy ha meg is találják a grafikus szoftverközpontot/csomagkezelőt, akkor se találják meg benne, hogy mi is kéne nekik tulajdonképpen, mert nem ismerik a linuxos alternatívákat.
De aki már rutinosabb linuxos, az úgyis fejből tudja, hogy X, Y, Z alkalmazás kell neki, ez a kialakult eszköztára, amit ismer, megszokott, felteszi ezeket, mindjárt egy sorral terminálból, és nem érdekli, hogy a rendszeren már fent van ezek helyett A, B, C csomag.
Ráadásul ahogy egyre fejlődik valaki, úgy veszi észre, hogy sok mindenhez nem is kell GUI, hanem 1-2 terminálos paranccsal, scripttel sokkal egyszerűbben megoldható, sokkal kevesebb szutyok és függőség feltelepítésével.
-
nagyúr
válasz Frawly #17505 üzenetére
És nem, nem 5 perc ezeket frissíteni, sem leszedni.
De, annyi. Szerinted Te tudod kettőnk közül jobban, nálam mennyi idő?
Neked nem annyi, mert gyenge a neted, ezt értem, meg azt is, hogy emiatt nem kedveled a sok frissítéseket utóbbi időben. Még jó, hogy direkt az Arch volt eddig a kedvenced, ami nagyságrendekkel többet frissített.
Mondom, ezek a full extrás DE-s disztrók nagyon kezdőknek való, akik Windowsról jönnek frissen, egyáltalán nem ismerik a Linux világát, és be kell készíteni nekik a rendszer kulcsrakészen, minden felhasználási lehetőségre felkészítetten.
Mondod tényleg, de szerintem sokaknak jó még az, akik szeretik a kényelmes használatot és csak használni akarják a gépet. Te sem gondolod komolyan, hogy egyedül én használok egy fullos bloat rendszert már évek óta, csak azért, mert minden igényt maximálisan kielégít!? És lássuk be az előbbi mondat utolső 4 szava is igen erős érvet fed fel! Gép bírja, net bírja, én bírom. Milyen ésszerű érvet lehet itt felsorakoztatni, miért használom én balga ezt mégis?
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #17507 üzenetére
Ez attól függ milyen neted van. Gyorsabb nettel lehet megvan 5 perc alatt. Ha gyorsabb neted van. Most olyan frissítésről beszélek, amikor szinte minden csomag frissül, lehet Minten nincs sok ilyen, de rollingon sok van.
Leszedni sem 5 perc, mert elég trükkös, a függőségeket is viszi magával, amik meg kellenének más fent lévő progiknak. Nagyon nagy szopórollerezés tud lenni. Kösz, inkább nem, feltelepítek egy minimal netinstallos disztrót, és építem én magam kézzel a rendszert, csak az lesz fent, amire valóban szükség is van. Ahogy a particionálást, bootolás is szeretem én kézzel beállítani, mert akkor nincs az, hogy a telepítő elcseszte, meg jajj, nem bootol, és nem tudjuk miért. Sőt, ha újratelepítés van, akkor minimal netinstallnál nem kell a partíciókhoz és a boothoz nyúlni, mert azok megmaradnak az előző installból, meg az UEFI boothoz szükséges dolgok is az EFI partíción.
Mondom a full extrás DE, GUI, GUI telepítő, automatizált hülyebiztos megoldások marha kényelmesnek érződnek amíg rá nem jössz, hogy mennyire nem hatékonyak, mennyire kiveszik a kezedből a kontrollt, mennyire kiszolgáltatottá tesznek, mennyivel bloatabbak, mint a hatékony megoldások. Az, hogy kényelmesek meg szép dizájnosan néznek ki, az csak illúzió.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Frawly #17508 üzenetére
100/100-as cable net van, de ahogy mondod, itt igazából a telepítés után van egy nagy adag upgrade, utána viszont tényleg elenyésző mennyiség. Nekem az ilyen egyszerű dolgok jönnek be. Tökön is szúrnám magam, ha jelentős időket kéne a frissítésekkel, függőségek gubancolgatásával töltenem.
Óvatosan írom, nehogy gond legyen belőle, de ha már elszántam magam, leírom bátram! Kontraproduktív kicsit, amit szándékod szerint csinálsz és el akarsz érni, mármint ez a minimalizmus, hogy minden pillanatokig tartson, ha használot a gépet, akkor úgy is lesz az, de amivel ezt eléred, arra rámegy a fél életed.
Mondom a full extrás DE, GUI, GUI telepítő, automatizált hülyebiztos megoldások marha kényelmesnek érződnek amíg rá nem jössz, hogy mennyire nem hatékonyak
Az, hogy kényelmesek meg szép dizájnosan néznek ki, az csak illúzió.
Szerintem soha nem jövök rá, mennyire nem hatékonyak! Ez az illúzió dolog meg biztosan így van, bánja a ragya. Lehet, hogy minden csak illúzió, na bumm.
-
nagyúr
válasz #20749568 #17511 üzenetére
Komolyan mondod? ravaszdi kifejezést szerinted meglátja egy nagybetűs......ja mert amúgy minden topikot pásztáznak tüzetesen? Mondjuk Te jobban belelátsz mostanában.
(remélem azért úgy anblock nem lesz kitiltva fenti kifejezés)
(#17512) sh4d0w
Ezt a kanalas dolgot nem nagyon értem.
[ Szerkesztve ]
-
Samsungéknál is képben vannak Linuxilag:
• Operating system: Windows 7+, Mac OS X 10.7+ or Ubuntu 10+Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #17510 üzenetére
Nem, ennek nem az az előnye, hogy minden csak egy pillanatig tart a gépen. Vagyis ez is előnye, de nem ez a fő. Hanem hogy a rendszer teljesen a kezemben van, az egészet átlátom, mert én építettem fel a 0-ról, én szerkesztettem a konfigfájlokat, én írtam a scripteket, én hívogatom ezeket billentyűkre. Gyorsabban frissül, kevesebb eséllyel is törik el frissítéskor, és még sorolhatnám.
Egy full extrás DE-s disztrónál nem látsz szart se. Eleve már a telepítőn sem tudod, hogy mit rakott fel, mit hogyan állított, mi miért nem működik. Aztán a csomagokról meg a sok futó háttérservice-ről sem tudod mire valók, tényleg meg tudnál-e lenni nélkülük. Franc tudja mit csinálnak a háttérben. Sok komponensből áll, lassabban frissül, lassabban töltődik be, könnyebben törik valami update-kor. Ugyanez a GUI-val, nem minden beállítás vezetnek ki grafikus felületre, van egy csomó rejtett, át nem állítható működés. Mikor használod, nem látod mit csinál. Igazából egy modern OS-nél nem is a gépet használod, hanem egy absztrakt GUI réteget, a gép működése teljesen el van rejtve sok absztrakciós rétegnyi mélységben, annyira komplexen, hogy át sem látni.
De mondom, nem kell hinni, meg nem lehet ide egy lépésben eljutni. Ennek egy sok éves érési folyamatnak kell lennie, és nem azért, mert nehéz megtanulni, hanem a gondolkodásodnak, szemléletednek hozzá kell formálódnia. Ez az, ami idő, nem a technikai részletek.
Pont ez az, ami miatt a laikus felhasználók meg a cégek szenvednek informatikailag Windows alatt. Nem a Windows a legfőbb ok, hanem az emberek rossz hozzáállása, tévberögződése, annyira hozzászoktak, hogy csak a full extrás bloat GUI mentén lehet élni, hogy teljesen elvesznek a sok bloat, 100-1000 megás, 20 toolbaros és 40 ikonsoros megoldások között, aztán csodálkoznak, hogy egy 5 éves gép is csak úgy kínlódik miatta. Azt hiszik, hogy ennek így kell lennie, csak így lehet. Pont ez az, hogy nem.
-
samujózsi
senior tag
válasz Frawly #17523 üzenetére
Jó, neked ez a hobbid. És mi van azzal, aki használni akarja a gépet?
Ne menjünk messzire: egy elfoglalt programozó, aki kap egy új gépet, amit linux-szal akar használni? Szerinted lesz ideje minden szkriptet sajátkezűleg megírni?Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
zoltanz
nagyúr
bambano
Tanár úr is belegabalyodott a Gentoo telepítésbe, mint sündisznó a rágógumiba? -
Cyrin
addikt
tegnap voltam a szegedi új klinikán, a dokinő ott nézegette az gmail-jét az winXP-s gépen. ...végülis...a win10 amúgyis ellopná az eü adatokat...
-
Apollyon
Korrektor
Ha apróbetűs terminal readability-ről beszélünk, szerintetek melyik a jobb kijelző panel?
VA vagy IPS?
IPS-t láttam már párat, VA-t még nem.
IPS-nél kissé mosottabbak a megjelenített elemek, mint TN-nél. VA-nál is fennáll ez a helyzet, vagy csak furák a démonjaim?#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
Frawly
veterán
válasz samujózsi #17524 üzenetére
Mondom, azzal sincs baj, ha valaki csak használni akarja a gépet. Épp ezért írtam, hogy amúgy a Mint nekem sincs ellenemre, nem akarom ekézni. Megvan a nagyon fontos szerepe és felhasználói tábora.
Azt nem is vitatom, hogy a Gentoo szintje nem mindenkinek éri meg. Még én sem tudom, hogy nálam bevállik, lesz-e rá annyi időm. Viszont egy minimalistább Arch, Artix, Void szintjéig bőven le lehet menni, abba nem sok időt kell beleölni, csak amíg tanulod. Azok még átlátható, bináris disztrók.
Én csak ubyegont győzködöm, mert neki is ez a hobbija, nem véletlenül lóg ő is a fórum linuxos topikjaiba. Csak tanulási hajlandósága nincs, hanem bemesélte saját magának, hogy ő ezt nem, meg baromság, meg ő mindig örök kezdő marad, meg bla-bla. És nem a tudásával van a baj, hanem a szemléletével, hozzáállásával.
(#17530) Apollyon: ez nem paneltípus kérdése, hanem konkrét panelt kell nézni, konkrét gyártótól. Alapszabályként inkább csak színkezelésben és kontrasztban térnek el, egyik sem homályosabb a másiknál, legalábbis nem azonos frissítési frekin.
A VA-n mélyebbek a feketék, élénkebbek a világos színek, ezért nagyobb lehet a kontrasztja. Plusz mivel a VA prémium kategória, azért nincs szar VA-s monitor. De egy jobb IPS sem marad le minőség terén, IPS-sel csak azért kell vigyázni, mert abból már vannak ócskább panelek, és nem azért ócskák, mert IPS-ek, hanem mert csak úgy olcsósított hulladékok. Nem is kell messzire menni, az X220-X230-ba való IPS-ses kijelzők konkrétan hulladékok, hiába IPS, csak 85%-os színtérlefedettség, szar kontraszt. Persze a még hulladékabb TN-hez képest jobb, de ugyebár TN panelek között is nagy a szórás minőségügyileg, ahogy IPS-ből is nagy a szórás, nagy különbségek lehetnek IPS és IPS között. Mondom, egyedül VA az, ahol nincs szórás, mert csak kevés prémiumgyártó gyárt ilyen panelt, és ők nem spúrkodnak a minőségen.
Apró terminalfontokat nem ajánlom. Nagyítsd ki terminálban a betűméretet akkorára, amekkora kényelmesen olvasható a szemednek, valami szemkímélőbb sötétebb témával. Akkorára azért ne nagyítsd fel, hogy akkora lóbetűk legyenek, hogy nincs meg a 80×25-ös karakterszám minimálisan.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Jelenleg nálam most ez és ez a nyerő, mert nem akarok rá sokat költeni.
Oké, az IPS mellett szól a szebb színek, de ha egy VA-nak szebb a képe a színek ellenére akkor inkább azt venném.Viszont ezt a VA az új TN-t hogy érted, bármit nézek az egy átnevezett TN?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
totron
addikt
válasz Rimuru #17533 üzenetére
[link] Erre (is) gondolhatott szerintem. Meg talán a plazma-fajta mosottság is bejátszik ebbe a képzetbe, ami beleégett a fejekbe, mint a más megjelenítőtechnológia hibája.
Ne írjuk le az IPS-t, emberek, az tény és való, hogy rengeteg olcsójánosokat megcélzó IPS került a piacra és abból van a több, de az nem a technológia csúcsa! Az a kereskedelmi mediánja.
Meg kellene nézni az adott típust, mert elektrokörítéstől és filozófiától és adott (hulladék)elemek egyvelegétől függően nagy különbségek lehetnek és vannak is: adott brand adott szériája/pozícionálása. Ez vetendő össze azzal, hogy téged személy szerint mi zavar, ha ugyan magadnak veszed. Ha megbízott vagy a cégnél, akkor a leendő használók háklijait kell ismerned, úgy, hogy e téren jellemzően ők sem saját magukat (lehetetlennel határos küldetés). A legtöbb irodai dolgozó igénytelen e területen. IT szektorban már kényesedhet a helyzet, de alapvetően a legtöbbeknél megszokás kérdése. Van aztán pár problémásabb eset, aki igényesebb (amit személy szerint nem tekintek bűnnek, inkább az igénytelenek gondolkodhatnának el magukon, amit nyilván soha nem tesznek, talán ők a boldoabbak).
Van IPS, aminél az IPS glow miatt inkább egy betekintésben plasztikusabb (egyöntetűbb) TN is jobban bejöhet.. Ezt karakterekkel nehéz eldönteni, irányzékot kaphatsz csak. Nézz, láss, tapasztalj. Konzolfontokkal, mélykonzoli felbontással is lehet játszani, nem várt jóságok is kijöhetnek. Ja, ha már mélykonzol: a feketéje legyen jó. Ha ez feleannyira is szempont, mint mondjuk nálam, akkor az IPS eleve kiesik.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Apollyon #17538 üzenetére
Árban jónak tűnnek, nézz róluk teszteket, írottat és videós teszteket is. Az a baj, hogy hiába agyalsz ezen, hogy VS vs. IPS, ezt nem lehet általánosságban meg elméletileg eldönteni. Nagy a szórás az egyes paneltípuson belül is, csak akkor leszel okosabb, ha el tudsz menni valami áruházba, ahol ki vannak ezek állítva, meg rajtuk tesztanyag és meg tudod nézni őket élőben, össze tudod hasonlítani.
Ennek ellenére szerintem ezekkel az Asus monitorokkal nem nyúlsz mellé. Nekem csak egy dolog szúrja a szemem mindkét modellen, hogy nem tudnak Freesync-et, ami neked játékhoz azért jól jönne.
(#17540) totron: ezt írtam neki én is. TN és TN között is nagyon nagy a minőségbeli szórás, IPS és IPS között is, VA és VA paneles kijelzőnél is lehet ilyen, csak én nem tudok róla. Ezért mindig konkrét termék tesztjét kell nézni, meg élőben is lecsekkolni.
Én pár hónapja egy LG 22MK430H-t vettem. Ez nem csúcsmonitor, átlag-olcsóbb IPS, képre nagyon korrekt. Igaz csak 22 colos, de tud Freesync-et. A 30k-s árához képest baromi korrekt. Egyedül azért nem ajánlom ezt mindenképpen:
1) a kolléga nagyobb képátlóval keres. Nálam ez a 21-22 col volt a max., mert olyan kevés helyem van ebben a külföldi albérletben, hogy ez a 22 colos is épp hogy elfért, hozzáér a géphez. Ha 24 colosat veszek, az már nem fért volna rá az asztalra.
2) lehet hogy színtérlefedettségben igényesebb nálam
3) ennek van egy kis háttérvilágítás bleedingje a jobb felső sarokban, de ez lehet azért van, mert ott van az ablak közelében és szellőztetéskor pont ebben a sarkában megy rá a hideg állandóan, szóval ez lehet az én hibám is
4) majdnem biztos, hogy lehetnek ennél is jobb vételek. -
nagyúr
válasz totron #17540 üzenetére
Látom már senki nem itthoni fejjel gondolkodik vagy o1g hátsó lehelletének kábulatán leledzik....vannak mezei népek még azért itthon, így aztán ezeket leolcsójánosozni qrva nagy érzéketlenségre vall!
Az meg, hogy az irodisták igénytelenek monitor kiválasztása szempontjából.......már bocs, de az idei legnagyobb bar....szóval realitástól elrugaszkodott marhasága.
Egyrészt akik irodába mennek dolgozni, szerintem nagyrészének fogalma sincs, mi az a VA, IPS vagy anyámtyúkja. De ami ennél is zseniálisabb ökörség, szerinted hány irodistát kérdeztek meg, ha valahová elment dolgozni, hogy milyen tip. monitort szeretne? Vagy akár ott ül 10 éve egy irodában, akkor megkérdezik? Vagy esetleg a nagyképű síkidióta managerek, IT-s idióták döntik el inkább?
Szóval ezzel a topmanager és/vagy NER lovag szöveggel ne fáraszd már a népeket, ha kérhetlek.
Neked lehet ugrott a titkárod és már írta is, milyen irodaberendezést óhajtasz, de az átlagnál ez nem pont így történt.[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz ubyegon2 #17542 üzenetére
Látom, próbálsz megismerni, értékelem. Egyelőre minden pontban mellélőttél. Ne húzd fel magad, mert akkor bepörögsz.
(#17541) Frawly, á, ez a hideg a CRT-k idején is nagy para volt nálam, aztán végül rájöttem, hogy ott is inkább csak a fejemben volt összefüggés. De nem zárható ki a károsító hatása persze! Páralecsapódáson kívül is. Az LCD-ket érzéketlenebbnek tartom e téren. Inkább beszerelés általi eredő defekt/élete közbeni nyomódás, nyíróerő megjelenése a ludas a bevilágításokban. Jó konkrét példányba kell belenyúlni.. Illetve hát ahogy lépdelünk felfelé árban és garanciában, úgy ilyenek kevésbé fordulnak elő.
Jó, hogy említed az ár/érték arányt. Nyilván az ennyiért ez van tudattal érdemes értékelni és együtt élni a termékkel. Túlzásnak tűnhet a mindenre kiterjedő ajánlás és boncolgatása a tulajdonságoknak, de ahogy nagyon helyesen írod is: nem tudni, ki mire igényes(ebb az átlagnál vagy nálunk), így ha fel van hívva a figyelme, ilyen paklival megy vásárolni, tud egy sokkal jobb döntést hozni. Míg az átlag infócsatornákon csak a nem kell neked több TN-nél, hacsak nem vagy grafikus megy. Meg a lófaxxt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz totron #17543 üzenetére
Látom, próbálsz megismerni, értékelem.
Örülök neki, de inkább nálad tetten érhető ez az ismerkedési hajlam. Sajna a lehető legrosszabb helyen és módon csináltad. Ne a kezdő topikba kérdezz be, hogy ki hány éves és ne úgy, hogy "ma"! Mellesleg aki ilyen kérdést intéz a közhöz, minimum azzal kezdi, hogy saját magáról megnyilatkozik. Nem? De!
-
totron
addikt
válasz ubyegon2 #17544 üzenetére
Én meg azt gondoltam, a megnyilatkozás megvolt, hiszen láthattad. Kivéve az életkort. De nem bűn az ilyet firtatni, nem vagyunk nők elvégre is, sminkvakolattal takargatva igazi valónk.
Többszörösen körbeért a desktop topik, mindig van nüansznyi újdonság, de alapvetően körbe van érve a dolog, az én szememben. Így eleget tettem kíváncsiságomnak, kicsit kiderítendő ki a tini, ki az agg, s többen jól reagáltak: leírták történetük. Jellemzően aki ma kezdi, az tinédzser. Aki meg nem, az nem. Ideges vagy ma!
A politikai vonulat és forrongás meg benned van, velem nem lehet politizálni, légkapukat rugdalsz. -
nagyúr
válasz totron #17545 üzenetére
Dehogy bűn életkort firtatni, inkább azt mondom, hogy idevaló az off-ba. Roppant egyszerű, hiszen gyakorlatilag ezért lett létrehozva, hogy az ilyen fajsúlyos kérdések ne a szakmai topikot terheljék.
Kivéve az életkort. De nem bűn az ilyet firtatni, nem vagyunk nők elvégre is, sminkvakolattal takargatva igazi valónk.
Egyetértünk. Akkor miért nem írtad le az életkorod?
Jellemzően aki ma kezdi, az tinédzser. Aki meg nem, az nem. Ideges vagy ma!
Ennek semmi alapja nincs szerintem. Nem vagyok ideges, csak néha értetlenül állok érthetetlen dolgok előtt. Vagy ez lenne az idegesség? Lehet.
A politikai vonulat és forrongás meg benned van, velem nem lehet politizálni, légkapukat rugdalsz.
Ebben igazad van, az állammaffia és a nullabites nyaloncok kérdése kicsit politikai színezetű. Az meg ide sem való.
-
totron
addikt
válasz ubyegon2 #17546 üzenetére
Szerintem az lett volna a gáz, ha kétesélyes felvevőközeg híjján egyből kitárulkozom, offtopikot is csak lépésenként! De ez talán teljesen lényegtelen, még ide is.
De most mért vagy gunyoros? Szerintem nem mellékes az ember a gép mögött, hogy milyen indíttatásból, háttérrel, múlttal és szemlélettel lépdel a göcsörtös linux-úton. A szakmai topik a fejlesztői desktop agykukik reszelgetése ártatlan userként, hm, idővel te nem vágytál többre? Vagy nem nézed ki a többiekből, hogy többre vágynának? Environment environment után, de szinezetet, fűszert az emberi háttértényezővel kap minden, ez is. Ettől még lehet a technikai rész túlsúlyban. Értem, kezdő topik. Valaki írta rád - nem tudom mennyiben pejoratíve - hogy örök kezdő vagy. Én magam is szeretek tanulni, ismételni akár, a gyerekkort is visszahozza valamilyen szinten, mikor mindenből az első volt. A megtapasztalás folyamata, adott területen először. De ez a beragadottság, mint olyan, beszédes szerintem, úgy értem inkább pótcselekvés, mint nem. Persze nem ismerem a mögötteseidet. Nem tól-ig dogmákat akarok ezzel burkoltan kihirdetni, nyilván úgy engedi el maga mellett mindenki az igazi életet, ahogy akarja, ahogy a nosztalgia mértékére sincs képlet, de tudható, ha túl sokat élünk benne, elkopik.
Jó, akkor nincs alapja, ne vessz el a mondatban légyszi. Nyilván van, aki 60 felett kezdi, mert nyugger. Az is teljesen rendben van.
Kik a nullabites nyaloncok és hogy sikerült idekeverni azt a világot?
-
nagyúr
válasz totron #17547 üzenetére
Szerintem az lett volna a gáz, ha kétesélyes felvevőközeg híjján egyből kitárulkozom
Fenéket lett volna, ha már úgy érezted, ilyen tipusú kérdést kell feszegetned.
Valaki írta rád - nem tudom mennyiben pejoratíve - hogy örök kezdő vagy.
Én állapítottam meg magamról sokszor.
De ez a beragadottság, mint olyan, beszédes szerintem, úgy értem inkább pótcselekvés, mint nem.
Beragadottság meg pótcselekvés? Érdekes peremén lehetsz a pszichomókuskodásnak. Nálam az örök kezdő egy qrva egyszerű behatárolás volt. Valaki, aki soha nem tanult számítástechnikát, gyakorlatilag felnőtt korában látott először PC-t, úgy-ahogy elkezelgette a Windowst és egyszer csak elege lesz és áttér egy desktop Linuxra, az csinálhat akármit is, mindig egy kezdő szintű tudás birtokában lesz, ha szabadidejében home userként foglalkozik a desktop disztrókkal.
Mi a bűbánatos ragyaf*-ú nagynéném térgykalácsa ebben a pótcselekvés meg a beragadottság, most komolyan? Szerintem simán érthető ez a szint. Kb ennyi a mögöttese a dolognak nálam.
Fentiekből jól behatárolható az életkorom is akár. Bonyolítsam kicsit azzal, hogy tizenpár éve nyugdíjas lettem és szinte pont ugyanennyi idő múlva leszek újra az? Ez felér egy találós kérdéssel, kivéve, ha valaki tudja már....
-
totron
addikt
válasz ubyegon2 #17548 üzenetére
Klasszikus tyúk vagy tojás esete: azért igénytelen az irodista/egyszeri polgár, mert nem lát túl az olcsó TN-en vagy mert akkor sem akarna, ha lenne tudomása jobbról? Tehát a nagy tömegekre az igénytelen jelző mindenképpen áll, előjelében olvasattól függően.
Oké, értem, szimpla hobbi, szimplán is kell rá gondolni. Azt nagyon jónak tartom, hogy át is tudod és át is akarod adni a tudást, foglalkozol a néppel. Csak be is határolod magad qrva egyszerűen egy szűk szegmensbe. Ha ez a teljes kerekség, akkor nem szóltam.
Szerk.: azt látom, hogy több kraft van benned ennél, többre lennél képes. Ami nem feltétlenül cél, nyilván.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz totron #17549 üzenetére
Tehát a nagy tömegekre az igénytelen jelző mindenképpen áll, előjelében olvasattól függően.
B+ ha anno mind a 300 koma, akikkel készültünk hónapokig anno egy feladatra elég jól elzártan, ha mindannyian azt szerettük volna, hogy ne az legyen reggelire, ami, hanem akármi, akkor az számított volna szerinted? Mindannyian igénytelenek voltunk ezek szerint? Tényleg nem érted, hogy az egyszerű dolgozó, az egyszerű irodista neve az kuss!? Naná, majd előadja, hogy neki nem felel meg ez a monitor.....kivágják a nyamvadt szarba.
Csak be is határolod magad qrva egyszerűen egy szűk szegmensbe.
Nem határoltam be magam, amikor dobtam a Wint, annyit szerettem volna elérni, hogy magabiztosan tudjam használni, segítséggel hibát elhárítani saját magam és mindenki másnak Win helyett ilyet tudjak felrakni és ha gond van, azt saját erőből elhárítani. Utóbbinak nem küldetéstudat volt a célja, hanem praktikum, mivel anno is engem nyúztak, ha szarakodott a Win, így ezt meg kellett úsznom. Kaptak Linuxot Win helyett, akinek nem tetszet, így járt. Amit saját erőből ill segítséggel elsajátítottam, azt szívesen megosztom a hozzám hasonló bénákkal, ha kérnek a segítségemből. De mondták már azt is, hogy az nem segítség, amit én csinálok. Tök mindegy, elvagyok a kedvenc Linuxommal, GUI-s dolgokban kiismerem magam, terminalt is ismerem. Kb ennyi a történetem a Linux-szal. Gyakorlatilag érdekesnek tartom, mert minden egyes nap valami újat is látok, amellett, hogy napi feladatokhoz használom. Képes szórakoztatni, ha unom magam. Alapok nélkül túl nagy házat ne akarjunk építeni.
Amúgy ismerem a korlátaimat, ennél többre nem lennék képes, de ha igen, akkor is maradnék ebben a dobozban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest