- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #17510 üzenetére
Nem, ennek nem az az előnye, hogy minden csak egy pillanatig tart a gépen. Vagyis ez is előnye, de nem ez a fő. Hanem hogy a rendszer teljesen a kezemben van, az egészet átlátom, mert én építettem fel a 0-ról, én szerkesztettem a konfigfájlokat, én írtam a scripteket, én hívogatom ezeket billentyűkre. Gyorsabban frissül, kevesebb eséllyel is törik el frissítéskor, és még sorolhatnám.
Egy full extrás DE-s disztrónál nem látsz szart se. Eleve már a telepítőn sem tudod, hogy mit rakott fel, mit hogyan állított, mi miért nem működik. Aztán a csomagokról meg a sok futó háttérservice-ről sem tudod mire valók, tényleg meg tudnál-e lenni nélkülük. Franc tudja mit csinálnak a háttérben. Sok komponensből áll, lassabban frissül, lassabban töltődik be, könnyebben törik valami update-kor. Ugyanez a GUI-val, nem minden beállítás vezetnek ki grafikus felületre, van egy csomó rejtett, át nem állítható működés. Mikor használod, nem látod mit csinál. Igazából egy modern OS-nél nem is a gépet használod, hanem egy absztrakt GUI réteget, a gép működése teljesen el van rejtve sok absztrakciós rétegnyi mélységben, annyira komplexen, hogy át sem látni.
De mondom, nem kell hinni, meg nem lehet ide egy lépésben eljutni. Ennek egy sok éves érési folyamatnak kell lennie, és nem azért, mert nehéz megtanulni, hanem a gondolkodásodnak, szemléletednek hozzá kell formálódnia. Ez az, ami idő, nem a technikai részletek.
Pont ez az, ami miatt a laikus felhasználók meg a cégek szenvednek informatikailag Windows alatt. Nem a Windows a legfőbb ok, hanem az emberek rossz hozzáállása, tévberögződése, annyira hozzászoktak, hogy csak a full extrás bloat GUI mentén lehet élni, hogy teljesen elvesznek a sok bloat, 100-1000 megás, 20 toolbaros és 40 ikonsoros megoldások között, aztán csodálkoznak, hogy egy 5 éves gép is csak úgy kínlódik miatta. Azt hiszik, hogy ennek így kell lennie, csak így lehet. Pont ez az, hogy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs