Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Apollyon #17538 üzenetére

    Árban jónak tűnnek, nézz róluk teszteket, írottat és videós teszteket is. Az a baj, hogy hiába agyalsz ezen, hogy VS vs. IPS, ezt nem lehet általánosságban meg elméletileg eldönteni. Nagy a szórás az egyes paneltípuson belül is, csak akkor leszel okosabb, ha el tudsz menni valami áruházba, ahol ki vannak ezek állítva, meg rajtuk tesztanyag és meg tudod nézni őket élőben, össze tudod hasonlítani.

    Ennek ellenére szerintem ezekkel az Asus monitorokkal nem nyúlsz mellé. Nekem csak egy dolog szúrja a szemem mindkét modellen, hogy nem tudnak Freesync-et, ami neked játékhoz azért jól jönne.

    (#17540) totron: ezt írtam neki én is. TN és TN között is nagyon nagy a minőségbeli szórás, IPS és IPS között is, VA és VA paneles kijelzőnél is lehet ilyen, csak én nem tudok róla. Ezért mindig konkrét termék tesztjét kell nézni, meg élőben is lecsekkolni.

    Én pár hónapja egy LG 22MK430H-t vettem. Ez nem csúcsmonitor, átlag-olcsóbb IPS, képre nagyon korrekt. Igaz csak 22 colos, de tud Freesync-et. A 30k-s árához képest baromi korrekt. Egyedül azért nem ajánlom ezt mindenképpen:
    1) a kolléga nagyobb képátlóval keres. Nálam ez a 21-22 col volt a max., mert olyan kevés helyem van ebben a külföldi albérletben, hogy ez a 22 colos is épp hogy elfért, hozzáér a géphez. Ha 24 colosat veszek, az már nem fért volna rá az asztalra.
    2) lehet hogy színtérlefedettségben igényesebb nálam
    3) ennek van egy kis háttérvilágítás bleedingje a jobb felső sarokban, de ez lehet azért van, mert ott van az ablak közelében és szellőztetéskor pont ebben a sarkában megy rá a hideg állandóan, szóval ez lehet az én hibám is
    4) majdnem biztos, hogy lehetnek ennél is jobb vételek.

Új hozzászólás Aktív témák