Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DittyCat

    tag

    Van nekem egy húgom (vagyis 4, de most csak az egyikről lesz szó). Felnőtt nő, 3 gyermekkel, akinek nincsenek extra igényei, ha számítógépről van szó. Számára a számítógép=internet, tehát sem egy szövegszerkesztőt, sem egy játékot nem használ, ha valami érdekli, beírja a Googleba és annyi (konkrétan számára a Google=internet, tehát az előző képlettel egybevetve: számítógép=internet=Google).
    Mégis van valami, amit az én hugicám nagyon szeret: online sorozatokat nézni.
    Egy kis Acer Aspire One netbookot használ, de fentiekből következik, hogy ha én megkérdezném a gép tulajdonságairól, maximum addig jutna, hogy KÉK, tehát nem ismerjük, mit tud. Méretéből és típusából kiindulva nem sokat, ez egy nagyon kicsi gép és nem is új.
    [link] ehhez hasonló, de nem pont ilyen.
    Van a húgomnak egy kis kamasz fia, 13 éves, aki rendelkezik mobillal, PSP-vel, tablettel, XBox-szal, de valamiért mégis az anyja laptopját rakta tele netről telepített játékokkal.
    És akkor még azt nem is említettem, hogy a gépen XP van. :C
    Az online sorozatok és a játékok megtették a magukét, a gép ablakokat dobál fel, leáll, megnyit minden vackot, gondolom van azon minden: vírus, trójai, egyéb finomságok (csak vírusirtó nem...).
    Húgomnak említettem, hogy a hétvégén telepítenék neki egy Linuxot. Mivel a Firefox nem változna, másra meg úgysem használja, nem félek, hogy esetleg nem jön be neki, mivel a Windows egyéb alkalmazásait sem használta (nem egy tipikus Y-generációs lány).
    Abban nagyjából biztos vagyok, hogy Mint kéne neki, de vajon melyik? Nem túl erős géphez, totális informatikai analfabétának melyiket ajánlanátok? Maradjon neki is a Cinnamon, vagy más ötlet...?

    Köszi :) !

    "Élek... vagy csak álmodom?"

Új hozzászólás Aktív témák