- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Na igen. ez eszembe juthatott volna - természetesen a legbonyolultabb, legszenvedősebb megoldással próbálkoztam eddig helyette.
Köszönöm, már be is állítottam.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Vladi
nagyúr
Micsoda??? Már működik is teljesen? Nem semmi.
Ha frissítesz kernelt, akkor azért nézd majd meg, hogy utána megy -e.
Az elrepó bizonyos kabi renszert használ, hogy kompatibilis kernel modul csomagot csináljon. Ott lenne érdemes kérned a csomagot később.il sole non sorge più ad Est!
-
Tim82
félisten
Tesztelni majd úgy tudom csak, ha megint merítem az akkut, de elvileg beállítottam.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Elvileg mennie kell, mert a tlp konfigurációs fájljában most beállított egyéb változás is működik (WWAN kikapcsolása induláskor).
-
DittyCat
tag
válasz ubyegon2 #30600 üzenetére
Mondjuk ennél a vírussal teli Xp-nél csakis jobb lehet 😊. Szerintem is ez a 270-es proci van benne, úgy kinézet alapján próbáltam beazonosítani a modellt és erre jutottam magam is 😊.
Tekintve, hogy nagy kedvencem a Dr. Pepper ( , hallgatok az okos szóra, megvizsgálom ezt a disztrót (miket tudok, hahhh!) és bízom, hogy jó lesz. Minden általatok írt szempontot figyelembe veszek és szombaton tudósítok (ha elakadnék, írok, remélem lesztek 😊).
Köszi"Élek... vagy csak álmodom?"
-
Fritz Teufel
addikt
Az online fiókoknál a Facebook fiókom lejárt. Be kellene újból jelentkeznek, de a válasz:
Hiba az alkalmazás elérésénél
Sajnos a használni próbált alkalmazás vagy nem létezik, vagy le van tiltva.Töröltem a fiókot, hogy újra megadjam. A válasz továbbra is ugyan ez. Hol a búbánatban van ez letiltva?
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
datRotten
csendes tag
Ha a telepítés folyamán bekapcsolom a titkosítást, az okoz rendszer lassulást? Vagy ez olyan mint BB-n vagy Droidon, hogy nem lehet észrevenni. (Mint)
-
TAKÍÍ
tag
Nem rég írtam ide: ugye régi gépen egy Linux Mint 17 és mostanában feltünt egy két dolog ahogy használni kezdtem.
Valaki ajánlotta a Bleach bitet, használtam jó és tetszik. Amit akartam sziinte mindent letröölt. Egyet kivéve, kb a lényeget. Azt utálom, ha a Firefoxba elkezdek begépelni egy oldalt nevet és rögtön kidobja az egész oldalt. Szemléltetem: pl elkezdi az ember beírni, hoyg you... és rögtön feljön a youtube. (Mármint értitek nem töltbe csak kiírja végig) Van még egy pár oldal, amin ezt csinálja, de azért nem mindegyiknél. És fogalmam sincs miért? Könyvjelzőkbe egy oldal sincs bejegyezve. Ezenfelül minden sütüt/előzmény törlök. Majd bleach. ééés még utána is ez bennmarad... Miért? mit és hol tárol ez?Apróság: ha jól látom, nem lehet asztalra ikonokat kirakni. (Tudom erőforrásigény meg stb, de én úgy látom, hogy nem is engedi. Viszont, ha épp valamit használok pl pendrive, vagy DVD film nézés, akkor rögtön kikerül egy Ikon az asztalra. Ja ha filmet néztem DVD n hiába nyomkodtam a kiadás gombot fizikailag a DVD lejátszón, az nem használt, csak a kiadás parancsra reagált a lejátszóban.
Opera ha jól látom Nincs Linux Mintre (32 bites)? -
whbear
senior tag
Megjelent az új Rosa Linux, az R4! Valami szenzációs! Live rendszerként ma egész nap ment hiba nélkül, este telepítem. Érdemes kipróbálni ha valaki kedveli az RPM világot, mint én.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
válasz Blum1866_2 #30611 üzenetére
Attól még lehet jó. Vagy másnak tetszhet. Egyébként próbáltad?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Fritz Teufel #30572 üzenetére
Kipróbáltam, de ez egy nagy csalódás. Beállítási lehetőségek száma még mindig a nulla körül mozog. Az energiagazdálkodásra van összesen 3 kapcsoló. Három o.O
Oké én a KDE bőségéhez vagyok szokva, de ennél még egy Windows is több dolgot enged beállítani.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
growler
őstag
Firefox:
http://kepfeltoltes.hu/141010/K_perny_k_p___8211__2014-10-10_16_57_25_www.kepfeltoltes.hu_.png
Asztali ikon: jobb katt az alkalmazásra !
http://kepfeltoltes.hu/141010/K_perny_k_p___8211__2014-10-10_16_53_12_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz growler #30615 üzenetére
Ha linket szúrsz be, jelöld ki a szöveget és nyomd meg a link gombot, majd másold be a linket.
Képet feltölteni meg a legegyszerűbb, ha ide töltesz fel mikor írod a hozzászólást, ott van alatta az "Új kép feltöltése a szöveghez" ablak.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
whbear
senior tag
válasz Blum1866_2 #30620 üzenetére
Tényleg nem akarok vitatkozni, csak halkan megjegyzem, hogy a SELinuxot az NSA - val közösen fejlesztették ki. Fedorát és RHEL-t azért elég sokan használnak azért.
-
nagyúr
Opera Linux MINT 17- re szerintem van a Synapticban is. Nem hiszem, hogy csak 64 bites lenne, bár innen nem derül ki.
ha jól látom, nem lehet asztalra ikonokat kirakni.
Lehet azt, én nem használok, de kipróbáltam. A piros 7- es után van az ikon.Jobbklikk az asztalon, indítóikon létrehozása,
Itt a kis ablakban választhatod ki a képet, a választék attól függ, milyen ikontámát használsz.
/usr/bin- ből kiválasztod a megfelelő programot, felette lévő ablakban nevet adsz neki és kész.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
törölt tag
válasz ubyegon2 #30623 üzenetére
"Opera Linux MINT 17- re szerintem van a Synapticban is. Nem hiszem, hogy csak 64 bites lenne, bár innen nem derül ki."
Ez még a 12.16-os verzió, ami enyhén szólva is elavult. Az új Opera jelenleg a 24-es verziónál jár, amiből nincs Linuxra szánt változat. Pár nap múlva adják ki a 25-öst, ami már Linuxra is lesz.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Segitsetek! Feltettem a Chakrat, de van nemi problemam. A telepito, a live rendszer rendben betolt, fut, mukodik. A telepites sikeresen lemegy, viszont az ujrainditas utan a Grub utan tolt egy kicsit, majd amikor atvalt a grafikus feluletre, akkor par szep szines fuggoleges csik jelenik meg, majd sotet kep, es semmi tovabb... Miert? Mi tevo legyek?
Koszonom!
-
Tim82
félisten
válasz #81562624 #30624 üzenetére
Ez még a 12.16-os verzió, ami enyhén szólva is elavult.
A 12.16-os az utolsó verzió tudtommal, ami a saját Presto motorra épül, utána jöttek a WebKit-es verziók. Ami az "elavultságot" illeti, ahogy nézem, még mindig nem sikerült megoldaniuk pl. az Opera Link működését az új verziók alatt az eltelt lassan két évben. Nem ez az első eset, amikor a kukázott, "elavult" változat éppenséggel sokkal okosabb, mint a helyette behozott "modern"...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ubyegon2 #30627 üzenetére
Béta fázisban tart a 25-ös, pár nap múlva lesz stabil ágon. Úgy tudom, hogy csak 32 bites van/lesz egyelőre. Az új verzió letölthető innen: Opera Desktop Team's blog (jobb oldali menüből)
(#30628) Tim82: A 15+ verziók Chromium alapúak. A 12.1x verziók alatt próbáld ki pl. facebook, twitter, gmail oldalakat, aztán meglátod mit értek elavultság alatt.
-
Tim82
félisten
válasz #81562624 #30631 üzenetére
Persze, azt értem, hogy lassan mindenki eliminálja a Presto-alapú Opera támogatását. Ha így nézzük, valóban "elavult"... Btw, Gmail működik vele.
-
Mate-HS
csendes tag
Sziasztok! A laptopomon bebootoltam Ubuntu pendriveval és meg akarom formázni a merevlemezt úgy, hogy a GPT-ből MBR-t csináljon, de a grafikus kezelő nem engedi. Terminálból milyen parancsot kell kiadni, vagy milyen programmal tudom ezt megcsinálni?
Hearthstone battletag: Máté#2958
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Mate-HS #30633 üzenetére
Nem formázást jelent, hanem a teljes partíciós tábla törlését és újrakészítését jelenti, azzal minden korábbi partíciód és adatod elveszik.
A gparted meg tudja ezt csinálni, nem kell hozzá terminál. A menüsor egyik menüjében van erre lehetőség emlékeim szerint.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Lathronos
őstag
-
korobi
aktív tag
egy régebbi notebookon antergos-mate használok, s hiába kapcsolom ki a képernyő kikapcsolást, ugyanúgy kikapcsolja youtube videó nézése közben.
ugyan ez a jelenség megvolt xfce alatt is. tudnátok valami megoldást javasolni rá? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz korobi #30637 üzenetére
Nem minden asztali környezet képes érzékelni, hogy megy egy YT vagy másik videó, azt hiszik hogy csak áll a gép magában. Egy megoldás lehet olyan scriptet futtatni a háttérben, ami időnként meglöki az egérmutatót egy pixelt. Azt nem tudom, hogy milyen név alatt kell keresni.
-
Rimuru
veterán
-
Fritz Teufel
addikt
válasz korobi #30637 üzenetére
Gnome-hoz használoma a Caffeine-t, ami Mate alat is elérhető. Ez az, amire neked szükséged van ;-)
sudo add-apt-repository ppa:caffeine-developers/ppa
apt update
apt install caffeineHa függőség gondja lenne, akkor:
sudo apt-get install-f
Enjoy!
Hát nem megelőztek?! A mobiltelefon átka a lassú reakcióidő :s
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
DittyCat
tag
Sziasztok!
Tesóm gépére feltettük a Linux Mint 17-es Xfce verzióját (nem is olyan gyenge a gép, mint hittem 2 GB RAM, 64 bites rendszer), működik, szép, jó.
A tesóm viszont gyakran kiköti a TV-re a netbookot, HDMI-vel. Ez most nem akar működni. Felismeri, ki is rakja a képet, ám a felbontással valami nem stimmel, szétcsúszik, összemegy, kivág részleteket, aztán sem a TV-n, sem a notin nem jó a kép. Kérlek, segítsetek, hátha van valami HDMI-varázsló a repositoryban !
Tesóm nem egy linux-guru, szóval olyan megoldás kéne, amit később ő is fog tudni használni.
Köszönöm!"Élek... vagy csak álmodom?"
-
DittyCat
tag
válasz lev258 #30644 üzenetére
Igen, az a baj, hogy az alját meg a tetjét levágja a képnek. Ha belemegyek a Haladó menübe, ott próbálgatni lehet a felbontást, de minden más próbálgatás rosszabbat eredményez.
Ja és hang sincs! Azt sehogy sem sikerül megoldani. A képre legalább valami hajlandósága van. De hang, az nincs.
A párom is megpróbálta, neki sem sikerült... (programozó, nem hülye hozzá)."Élek... vagy csak álmodom?"
-
DittyCat
tag
válasz DittyCat #30645 üzenetére
Jelenleg ott tartunk, hogy bedugjuk a kábelt, felismeri, felajánlja a tükrüzést, bővítést, vagy hogy válasszak kijelzőt. Ha kirakom a TV-re, levágja az alját meg a tetejét. A felbontással lehet valami, de bárhogy próbáljuk, ennél csak rosszabb lesz.
Acer Aspire One a noti, a TV pedig egy Samsung DV3 tv (HD).
Hang továbbra sincs.
Előre is köszi, ha tudtok valamit mondani.[ Szerkesztve ]
"Élek... vagy csak álmodom?"
-
korobi
aktív tag
válasz Fritz Teufel #30641 üzenetére
(#30638) CPT.Pirk; (#30640) God Vazzeg: köszönöm, nemsokára ki is próbálom.
(#30641) Decepticon: antergosban pacman van, illetve ezt a progit az aurban találtam meg.
-
DittyCat
tag
válasz lev258 #30649 üzenetére
Köszönöm, itt találtam egy hangbeállítást, amit beállítva lett hang a TV-n. A PulseAudioban a Beállításoknál a profilokat állítottam át.
Azonban így vagy itt van hang, vagy ott - és nem áll át automatikusan, ha ki van húzva a kábel. Tesómnak ez túmáccs lesz, nem tudom, mit lehetne csinálni vele.
A kijelző viszont bár nem tökéletes, de használható (és automatikus, így nem kell a tesómnak állítgatni).Köszönöm! Remélem a tökéletes megoldás is meglesz...
[ Szerkesztve ]
"Élek... vagy csak álmodom?"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Külpolitika
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest