- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
Cheesus
senior tag
válasz Mozaart #79331 üzenetére
Tegnap elmentem pont a Westend LEGO Store-ba a katalógusért, és ezek a papír dobozok voltak széthányva, belőlük kirángatva az összes minifigurás doboz egymás hegyére dobva. Kérdeztem erről az eladót is, mondta hogy bejönnek az emberkék, és elkezdik szkennelgetni az egész dobozt, ők meg addig nem cserélhetik ki új adagra, amíg az el nem fogyott.
https://www.twitch.tv/csehla
-
Throme
veterán
válasz Mozaart #79341 üzenetére
"De tenyleg jobb lenne egy lehegesztett es lelakatolt lego Automata ami van Daniaban a reptereken"
Akkor azt vinnék....hegesztés nem akadály...
Lehet csak nálunk megy így a legó zsákbamacsek projekt. Nekik mi peremkerület vagyunk, ezért nem is foglalkoznak vele.
Ha széttépik, kilopják, kit izgat?Ennek úgy kéne működni, mint régen a Parány Peti .
Szétvetett volna az ideg, ha nem azt kapom, amit szeretnék egy lezárt dobozban...
Nem voltunk annyira gazdagok, hogy egy teljes, bontatlan sort vegyünk 3 kiszemelt figuráért.... -
Crus
őstag
válasz Throme #79354 üzenetére
Hőskor: Lutra album. Zsákbamacska.
Megvetted:
A, Még nem volt meg. -> Örültél, beregasztottad.
B, Már nyitottad. -> Cseréltél.Ez pont ennyire bonyolult. Persze ha valaki elkezdi gyűjteni tízesével a koalákat, akkor az egész nem fog működni.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
sb
veterán
Az a baj, hogy ez másról szól. Ott a teljes albumot gyűjtötted, itt szinte senki nem gyűjti a teljes sort.
Marad két eset:
- Konkrét figurát szeretne a sorból a gyerek: csalódott lesz. A felnőtt is mert nem arra akarta költeni a pénzét amit kapott. Ez innen nézve kicseszés.
- Maga a zsákbamacska-érzés a lényeg, tök mindegy mi van benne. Ez lehet valid elvárás, de kérdés, hogy jó-e. Leginkább nem, mivel szerencsejáték és épp ezért tiltogatják, nézegetik mennyire káros a gyerekekre. Lásd még Kinder tojás nyitogató YT videók milliós nézettsége... De 5 ilyen után elég a gyerekre is ránézni, legalábbis nálunk: Vegyükmeeeg! De mit szeretnél? Az mindeeegy. -
RapaNui1
aktív tag
manokaj: Ügyes párod van le a kalappal előtte, ha takarítani is így takarít akkor tartsd meg
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Egyébként tisztában vannak mindenhol ezzel a problémával, számos tescoban, müllerben es régióban is érdeklődtem és mindenhol azt a választ kaptam, hogy vagy nincs raktáron vagy addig nem lehet másikat kihozni amíg a kint lévőkből az utolsó darab is elfogyott. A Tesco tájékoztatása szerint 1 kartonnal jön ha az elfogy újat rendelnek és érkezik Szlovákiából.
Tehát a Lego és a cégek is tisztában vannak a kereslettel és hogy ne rohadjon rájuk a másik 9 érdektelen figura mindig csak annyi van kiadva és rendelve ami elfogy, így lesz a másik 3-ból dupla, tripla árú nepper termék, mert tulajdon képpen mesterségesen hiányt generálnak. -
Jelenkorban is van, matricas es kartyagyujtogetos verzio is. Gyerek a jurassic worldos kartyakra van raizgulva. Teljesen jol mukodik a zsakbamacska, nincs kivagdosva a kartyatarto zacsko, nem jarkarlnak appokkal es patikamerleggel, nem hoborognek senki. Neha veszunk 500 forintert egy zacskot. Minifigurat nem, mert 0 ertelme van. Es hogy itt miert mukodik? Mert gyerekek gyujtik, nincs ra durva kereslet, nem lehet rajta 1500 forintot keresni akkor sem ha vastag a bor az ember pofajan. Amig dol az ingyenpenz, addig ez lesz.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
sb
veterán
válasz maross #79362 üzenetére
Ez kimaradt, de a miértje is fontos. Jó meglátások!
Az világos volt, ahogy én is írtam, hogy a minifig nem ez a gyűjtögetős/cserélgetős téma. Teljesen más. Ebben meg valóban faktor az ár is, 500Ft-os zacsi eseti gyűjtögetésre vs. egész sor 18k+ (évente hány sorozat?)? És akkor ebből zsákbamacskázz még... míg a másik(sötét) oldalon meg ugyanezekkel a számokkal 50db x 1500Ft a költség és 50x3-5000 a bevétel jobb figuránál... Máris megvan miért nem fog úgy működni soha.(Most gyorsan átfutottam fejben hány figet vettem, csak pár sorozat óta (kb. 2-3 év), közel sem teljes sorozatot, inkább harmada-max fele, teljes sorozat is maradt ki + PaB katonák, egyebek, stb... hát közel sem gyűjtői a hozzáállásom és ebből is kijönne valami modular vagy még nagyobb dolog. Ez nem gyerekgyűjtögetős téma.)
[ Szerkesztve ]
-
-
Crus
őstag
Ez furcsa, mert én meg csak olyanokat ismerek (magamat is beleértve), akik a teljes sort gyűjtik/gyűjtötték. De hát különbözünk... ez van.
Nem tudom, hogy ki és hogy neveli a gyerekét, de nálunk az 5 és fél éves is tisztában van vele, hogy a zsákbamacsek az azt jelenti, hogy nem biztos, hogy az lesz benne, amit elképzel. Ettől függetlenül szokott neki örülni és az ötlet eléri a célját, mert a köv. lehetséges alkalommal újra izgul, hogy na most vajon mi lesz benne. Ezt húzzák át a földművesek azzal, ha kiszedik a számukra népszerűbb figeket.
"Milliárd" éves múltra tekint vissza a zsákbamacska, mint játék. Amelyik gyerek ezt nem képes lekezelni PG mellett, az kezelésre szorul...Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz maross #79362 üzenetére
Az én olvasatomban ez a köv. képpen néz ki: A felnőttek tönkreteszik a gyerekek játékát.
#79363 sb:
A minfig lehet, hogy nálatok nem gyűjtögetés/cserélgetős téma, de másnál, mások számára az/lehet az.
Az 500 Ft-os zacsi, az a mai világban pontosan annyira nem tétel, mint az 1500 Ft-os minifig. Mivel a gyerek látja, hogy a teljes sorozat, hogy is néz ki, így nyilván szeretné, ha meglenne neki a teljes sorozat. Elég sokáig vannak ezek forgalomban ahhoz, hogy a gyerek a szülővel ha járkál 1-1 beugorhat neki és így abszolút van esélye a teljes sorra.18k? Ha most belegondolok abba, hogy mennyi ostoba, műanyag, apró baromságot kapnak egy évben, ami összesen jóval több, mint 18k......
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Llew
senior tag
Földművesezhetsz, meg mindent lehet írni, de eleve a Lego billenti a pályát azzal, hogy nem egyenlő arányban voltak/vannak a figurák a sorozatokban. Ez rögtön ad nekik egy értéket és meglepő módon mindig a népszerű figurák a ritkábbak.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Crus
őstag
Minap láttam egy hirdetést, ahol a réti tóásó 28 db.-ot árult egyetlen egy fajta figurából. Lassan megtelik az összes hányós vödröm, küldjetek újakat.
-
Mozaart
aktív tag
-
sb
veterán
Burkolt nevelési le***nak vélem úgyhogy válaszolok, Viszonylag egyszerű a helyzet:
1. Amikor valami konkrét dolgot szeretne akkor NEM zsákbamacskára vágyik. Tehát nem az a gond, hogy nem érti meg mi a zsákbamacska, hanem konkrétan MÁS a célja. Ilyenkor semmiféle problémát nem okoz neki megkérni, hogy vegyem meg neppertől 3-5k-ért a kinézett figurát zsákbamacskázós hülyéskedés helyett.
2. Amikor pedig zsákbamacskát szeretne és "borzongani" az izgalomtól akkor az meg "némiképp" tudat alatti. Nevelés gyanánt el van mondva neki, hogy ez így oké, lehet, meg jó... de nem nagy tételben. Merthogy a köv. hasonló érzést a köv. zsák nyitása adná, majd a következő, stb... ilyenkor nem is a tárgy a lényeg hanem a módszer. Ezt úgy hívják szerencsejáték, van neki saját függősége, felnőttek SEM tudják kezelni, a gyerekeket meg szépen rá is lehet vinni 100x egyszerűbben. Megintcsak javaslom a Kinderes videókat és pár ilyesmivel foglalkozó unboxing vs gyerek téma szakértők általi elemzését, cikkét. -
sb
veterán
válasz HUN_Sector #79365 üzenetére
Ez tök érdekes. Fentebb írtam, hogy nekem bejön és - kb. elsőként - egyben is megvenném.
Gondolkodtam rajta mitől lehet, hogy pont ez a sz*r fogott meg. Valahogy annyira egyedi és semmihez nem köthető, hogy nekem átbillent a holtponton.
Olyan sorozatnál ami "értelmes", vagy valamihez illeszthető, adja magát, hogy találok nem tetsző, gyengébb figeket. Ezeknél - számomra - nincs referencia, mind elég extrém, hiánypótló is szerintem űr témában: ránézésre felrakhatónak tűnik a Space/Galaxy Explorer vonalra.Egy normál figura sorozatban a rendes figekből van választék, jobb/rosszabb, az elborultakból meg valahogy unalmas és erőltetettnek tűnik az n+1. farsangi vonatnak/hajónak/busznak/trolinak/emeletes busznak... beöltözött fig.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz tocsek18 #79364 üzenetére
A blactron 2, iceplanet és mtron tetszik, a két robotból ki lehet hozni vmit kis átalakítással.
Kiadhattak volna egy sorozatot a space legacyból. Unitron, spyrius, ufo,exploriens, sp2,sp3 stb.Készletekben meg van duplo space, technik space, friends space, csak space space nincs.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
HellGreg
őstag
Ma a dunaharaszti Tescoban SC 75891 és 75892 volt 5500/db, sajnos csak egy-egy volt már belőle. Máshol is volt? Fogalmam sincs, honnan kaparták elő, de ezek szerint mindig résen kell lenni
[ Szerkesztve ]
-
-
HellGreg
őstag
válasz h3lios #79378 üzenetére
Már ahol, itt az Audi teljes áron van, a Ford akciós, de az már megvan. Nem baj, idő mint a tenger
Más: ezt a DnD várat csak én érzem hót gagyinak és iszonyatosan túlárazottnak, vagy más is? Én személy szerint 70-et is csak összeszorított fogakkal adnék érte, pedig nagy rajongója vagyok a témának. És már a tököm ki van azzal, hogy egy nyomorult DnD felirat miatt kisebb vagyont kell fizetni a jogdíj miatt. Miért olyan fontos? Ha nem írják rá akkor is ugyanúgy nézhetne ki, csak többen megvennék esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
válasz HellGreg #79379 üzenetére
Hát igen, nemcsak te vagy ezzel így. 147k nagyon sok érte, de lesz az még 90-100k környékén is. 70 nem gondolnám, hogy valaha is lesz hacsak valaki bontottan el nem adja de nem jellemző. Én most adtam el a Gringottts bankot 110-ért. 125-ért vettem 15k a szórakozásom ára volt.
-
sb
veterán
-
HUN_Sector
őstag
Nesze neked akciós lego könyvek a Móra Kiadótól
A kormányunk ámokfutásba kezdett: [link] -
Dilikutya
félisten
válasz HUN_Sector #79384 üzenetére
Ahogy olvasom, ez kivételesen nem a kormány ámokfutása, máshol is van ilyen, fejlettebb országokban is.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
HUN_Sector
őstag
-
Crus
őstag
Pedig nem az. Minden egyes sor nyilván magánvélemény, mi más lenne...
Ahogy írtam, mások vagyunk és a gyerekek se egyformák. Van amelyik le tudja kezelni, van amelyik nem. Ezt a szülőnek kell felismernie, hogy mit lehet és mit nem. (Nejem amúgy szakmabeli, lassan 20. éve problémás gyerekekkel foglalkozik.)1. A konkrét dolog az lehet zsákbamacsek is. :-D Amikor konkrétan arra vágyik, hogy "valami" legyen. Pl. az általad említett Kinder, mert szeretné megenni a csokit, meg szeretne valamilyen játékot. A randomra bízza magát és nem igazán rémlik, hogy a benne levő bárminek eddig ne örült volna. Mert új + meglepi! Az emberi agy pedig imádja az új dolgokat, főleg a gyerekek ilyenek.
Viszont! Ha ilyen nepperes termékről van szó, azt már rég a fejébe vertük, hogy vannak rossz emberek, akik mások vágyait, álmait használják ki és azon nyerészkednek. Meglepően hamar felfogta, hogy minden áron, vagy többszörös áron nem veszünk semmit, mert azzal csak ezeknek a rossz embereknek kedvezünk.
De igen, van amikor konkrét dolgot szeretne, akkor rámutat, aztán ha jó volt/teljesített, nem elmebeteg áru valami, akkor lehet róla szó.2. Nálunk a családban + rokonságban sincs és nem is volt szerencsejáték függő. Talán genetika, de ezen a téren is nagyon jól szabályozza saját magát a gyerek. Megtehetné, hogy a köv. alkalommal amikor eljön velünk bevásárolni, akkor megint az izgalmat és a randomot akarja, de nem így van. Jóval jellemzőbb az, hogy ilyenkor már konkrét dolgot szeretne, pl. képeskönyvet, gumicukrot, vagy spec. csokit, amit még nem kóstolt, vagy egy szép gyümölcsöt. Alapvetően erre tanítani se kellett, ilyen.
-
Crus
őstag
Pedig sokan vagyunk, akiknek így átszerkesztve is eléggé bejön. A 70k totálisan irreális elvárás érte, de ezt te is tudod. Az a helyzet, hogy így, hogy ez egy dedikált WotC/D&D készlet, így olyan vevőket is behúzhatnak, akik eddig egyetlen db. Legót se vettek.
Pont minap beszéltem erről egy távolba szakadt ős tabletop RPG-s haverral, akinek 0 db. Legója van, de erre ő is feni a fogát. Nálam meg az kell a vásárláshoz, hogy 100k alá kacsintson be.
-
Nekem tetszik. Mindegyik lego ar miatt sirunk megjelenskor . Udito kivetel a kek ford, aztan kb annyi . Ki kell ulni, 90%-ban bejon. Persze pont olyat varok, aminel nem, ugyanennyi a default ara.Pedig 2/3 ar mar 100k lenne, az total nem irrealis elvaras.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Llew
senior tag
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Djuree
félisten
-
Melezor
csendes tag
Tudom akinek nem inge ne vegye magára, de azért a gyüjthető témakörben a fórumtársakat elvetemültnek, tahónak, meg van bőr a képén jelzővel illetni szerintem kicsit erős.
Ne játszuk az álszentet, mindenki lecsap arra ha van olyan valami ami az érdeklődési kőrébe tartozik és akciós pl. . Én speciel azokat veszem megamik érdekelnek, ha tovább értékesítek belőle (ami nagyon ritka a sok buktató miatt, hülye vevő, csaló, stb.), az azért van, hogy a bekerülési költséget csökkentsem, ne profitot realizáljak.
Pabról is 100 ezres nagyságrendben rendelek figurákat ha épp van, mert még nem rabolta le a nyerészkedő réteg, tehát ez is megoldás lehetne, hogy kiadnak figeket a Legotól meg lehet rendelni slussz, a gyerekeknek meg csinálhatnának mindenféle city stb témában zsákbamacskát amit nem jeleznek, hogy mi lehet benne, így megmarad a gyerekek izgalmas szórakozásának, aki pedig magának akar az megveszi.
Sokszor még a kiállitásra járó moc mágusok sem ismerik a Pabot, simán vesznek dupla áron pl. most rendelhető viking pajzsot fb-n.
De gondolom majd Láz is érkezik egy bitte dankéval.
-
Crus
őstag
válasz Melezor #79393 üzenetére
"Ne játszuk az álszentet, mindenki lecsap arra ha van olyan valami ami az érdeklődési kőrébe tartozik és akciós "
Ezt nem értem. Miért álszent dolog az, ha látok pl. egy 10300-at 50k-ért és megveszem, hogy összerakjam? Egyáltalán nem erről volt szó.
Cirka 4. évtizede(!) legózok, de soha nem adtam még el Legót. Az utóbbi időben erősen tervben volt a helyhiány miatt, de inkább azt csinálom, hogy az üres dobozok mennek a padlás egy tiszta, relatív pormentes részére és csak azt veszem meg, ami irgalmatlanul bejön.Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
apholyon
aktív tag
válasz Melezor #79393 üzenetére
Kifejezetten a fórumtársakat szerintem senki nem szapulta (szerencsére csak nagyon ritkán látok személyeskedő kommentet), általánosságban lettek megfogalmazva kritikák, vélemények.
Egyébként nem arról volt szó, amit írtál, hogy bárki ott hagyná a kedvezményes Legot (hülye lenne), hanem arról, amikor felporszívózzák a készleteket a haszon reményében és így másnak nem jut.
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
RapaNui1
aktív tag
Én meg Hófehérke házra gyűjtök. Nincs valakinek 60-ért?
-
sb
veterán
Nem hiszem, hogy átment amit írok.
Az ilyen-olyan a gyerek egy dolog, vannak általánosan működő jellemzők. Az egyik ez amiről beszélünk, kis mennyiségben oké, nagyobb mennyiségben nem megfelelő irányba visz, ez tök általános. És akkor ezen belül lehet kontrollálni, vagy jobban vagy kevésbé.
Nyilván nem lesz minden gyerekből függő, de a mechanizmus ott van mögötte, tehát biztosan kontrollálni kell mert eleresztve 10-ből 9-szer vinne tévútra. És ez nem ilyen jellegű kérdés, hogy ki hogy kezeli, mennyire "okos".Emiatt - szigorúan elvi szinten - írtam azt amit: hogy sok értelme nincs. Az más kérdés, hogy a gyakorlatban nekünk, meg másoknak sem okoz problémát a kezelése.
(Nepper beszerzésről is tudnak, a "mindenáron vásárlás" az egy harmadik téma, ezzel itt is tisztában vannak. Viszont épp a zsákbamacska jellege miatt ha konkrét figura a cél és nem a szerencsejáték akkor egyébként miért is ne lenne reális választás egy 3k-s, de fix figura megvétele? Ha azzal szemben a random, megveszek hatot és egyik sem az vásárlás áll. Ott az az irracionálisabb. (ráadás, hogy nepperék miatt igazából hatvanat is megvehetsz és akkor sem lesz benne...). Tudom, c. verzió az elvből nem vásárlás. Ez gyereknél még nem megy át, szerintem nem is kell, hogy cél legyen. Ill. racionális lehet a felár is. 1.5k-s figurát nyilván nem veszünk 15k-ért, de az valós döntés lehet megint, hogy egy vágyottat szeretne 3k-ért vagy mondjuk 2 kommersz figura többet ér ugyanannyiért.)
@HellGreg
Nekem is bazári volt elsőre de "játékosabb" formának tekintve elég jó szerintem önmagában nézve. Az árat én sem értem, nálam mindig dilemma eleve a játékosabb/komolytalanabb kinézet vs komoly árcédula (pedig minden Lego játék, tudom, egyik se komoly), meg máshoz hasonlítva is. Én a Rivendell-t hoztam fel, ami számomra hasonló vonal, de komolyabb és talán egy fokkal művészibb is még. Arányaiban pedig olcsóbb.
147 vs 200k. 6100 vs 3700db.Arányosan mondjuk indulna ez is 120k-ról... és a listaárhoz képest 70-75%-os áron később mondjuk így elérné a 85-90k-t. Az úgy korrekt lenne szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest