- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz gyáliSanyi #2150 üzenetére
Ha 10 wattot fog fogyasztani a szalag akkor a tápegységnek 0,83 Ampert kell tudnia. Mindezt 12V mellett.
Ha nagyobb teljesítményt szeretnél ahhoz nagyobb áramerősség fog kelleni.[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
Attól függ, mennyit fogyaszt a szalag méterenként.
Azért a 10W-ba szerintem simán beleférsz fél méter esetén.
A fekete (-) és a sárga (+12V) fog neked kelleni a molexből.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Chaser
legenda
5050-es fél méter max 7.5W, de mivel fix 12V-ról hajtod inkább 5.5-6 lesz. Ha 3528 ennek kb harmada. Sárga +, fekete -, ezt már mondták.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
gyáliSanyi
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor nem egy nagy energiafogyasztású dolog lesz ez, elbírja még a táp.
Live poor, die rich.
-
-
Chaser
legenda
válasz gyáliSanyi #2154 üzenetére
Bőven elbírja. És az se mind1 milyen színű, hidegfehér zabálja a legtöbbet. A színesek kevesebbet esznek. 10-12W volt egy m 5050 színes maxon, hideg fehér 15W.
-
gyáliSanyi
őstag
Már össze is szereltem!
Sikerült kapnom a helyi boltban led szalagot. Volt több féle is.
1 méter volt 1390Ft, szóval nem sok. Ráadásul az alján van ragasztócsík, így könnyen fel lehetett ragasztani a billentyűzet felé.
Amit vettem abból egy méter fogyaszt 4,6W/méter, az meg nem sok. Akartam hozzá kapcsolót venni, de mivel keveset fogyaszt, így nem annyira zavar, ha folyamatosan ég, de ha ki akarnám kapcsolni, akkor csak széthúzom a 4 pines csatit és kész.Az eladó szerint kicsit melegedni fogy (mivel meleg fehér), de a mintát mutatva, ami a boltba már 4 órája égett szerintem nem lesz vészes. 30 foknál nem hiszem, hogy melegebb volt.
Live poor, die rich.
-
i@lex
őstag
Sziasztok!
Nagyon fapados vagyok a témában, ezért is fordultam hozzátok.
Erre a két darabra szeretnék valami rém egyszerű led-es háttérvilágítást szerelni.
(Nem vagyok nagy barkácsmester)Tudnátok nekem segíteni?
-
Chaser
legenda
válasz gyáliSanyi #2157 üzenetére
3528-ast vettél? 4 pines csati RGB led-en van, egy színűn kettő.
-
Chaser
legenda
válasz gyáliSanyi #2160 üzenetére
Jah a molex, így már tiszta
Én beterveztem az íróasztal két oldalához. Maga az asztallap az oldalak mögött belülre nyúlik egy 5 centire, tehát a két oldallapra tudok szalagot tenni. Megy majd egy adag a monitor meg a tv mögé is. 5050-es 60led/m RGB. Az íróasztal aljára 5050-es melegfehér, meg ugyanúgy akarok a franciaágy két oldalára is alulra melegfehéret_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
gyáliSanyi
őstag
Elég hasznos dolognak tartom.
Alig lehetett kiolvasni éjszaka a betűket a billentyűzetről. Egy világítós billentyűzetet most a LED kárpótol.
Mikor még CRT monitorom volt akkor nem volt ilyennel baj, hogy nem világítaná meg rendesen a betűket, de a mostani TFT nem világít annyira, mondjuk ez nem annyira nem is baj csak zavaró volt.A különbséget döntse el mindenki.
Led nélkül, csak a TFT monitor "világít":
Led világítás 4,6W/méter:
led
(Ennyire azért nem vakítóan fényes, csak a mobil fényképezte így.)[ Szerkesztve ]
Live poor, die rich.
-
Chaser
legenda
válasz gyáliSanyi #2162 üzenetére
Jaja, ezért is rakok a monitor mögé körbe szalagot, bőven jó lesz háttér világításnak. Persze szabályozható fényerővel meg színváltósban , úgy az igazi. Meg reklámnak is jó lesz ha jön valaki
-
Chaser
legenda
válasz gyáliSanyi #2164 üzenetére
2 és 5A tápokkal. Nem reklám, itt vannak képek. PC-ben ha sikerül beszereznem a hozzávalókat én is molexről fogom hajtani a szalagot, illetve az RGB drivert ami a szalagot vezérli.
Kértek már komplett kirakatvilágításokat is, 10-20m-re. Oda már desktop tápot javaslok, egy jó kis FSP 350-400-as táp és kész Nem szeretik a led-ek az ingadozó feszt és olyan stabilizált tápok mint az 5A-es horror áron van 10A-s verzióban ami kell 10m 5050-hez.szerk: Ahogy néztem a tápok csatija olyan mint egy router táp csati, talán 5.5-ös jack, sok cuccnál használják.
[ Szerkesztve ]
-
gyáliSanyi
őstag
Mivel lehetne állítani a leden a fényerősséget?
Egy kis tekerős állító kéne, amit az egyik vezetékre lehetne rátenni.Live poor, die rich.
-
Chaser
legenda
válasz gyáliSanyi #2166 üzenetére
Ha a dimmer nagy, akkor valamilyen kisebb potméteres megoldást kell csinálni.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Mivel érdemes mostanában kiváltani normál, E27-es foglalatú 25W-os olvasólámpa, valamint 40W-os és esetleg 60W-os mennyezeti izzókat?
Fontos lenne az alacsony ár (gyors megtérülés)
Hosszú élettartam (kapcsolgatás esetén is)
Hagyományos izzóhoz hasonló fény (gondolom az kellemesebb, egészségesebb) -
Alex91
félisten
válasz mclaren777 #2168 üzenetére
Philips CorePro szeria...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Pr3no
tag
Hello!
A mostani energiatakarékos izzó nagyon rossz a szobámban, szóval le szeretném cserélni, de nem tudom melyik márka/típus a jó.
2 izzónak kéne egy kb 12-15 m^2-es szobát bevilágítania, minél olcsóbb annál jobb, de ha csak drágábban kapni jót akkor inkább költök rá többet.
Ja és E27-es foglalatba lenne. -
concret_hp
addikt
van olyan izzó ami csinál annyi fényt mint egy 100w hagyományos izzó és a foglalatba is passzol?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Alex91
félisten
válasz concret_hp #2171 üzenetére
LED-ben nem nagyon. Vagy ha van is, az ara is olyan...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz concret_hp #2174 üzenetére
10-12 W koruli E27 foglalatuak.
-
Alex91
félisten
válasz concret_hp #2179 üzenetére
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!
Vettem Cob Ledes lámpákat a lakásba és az velük a "bajom" hogy gimmlámpás kapcsolókat rendeltem hozzá mert nem tudtam hogy a gimmel világítanak a ledes égők...
Nincs 0 a kapcsolóknál!
Nem tudtok erre valami megoldást? -
KatonaT
aktív tag
válasz csemberlen #2183 üzenetére
Eddig eljutottam Én is!
Viszont az érdekelne hogy nincs-e erre valami okos megoldás hogy lehessem működtetni a gimmet?! -
Kicsirics77
veterán
válasz KatonaT #2186 üzenetére
amennyit már itt rugóztatok ezen a kérdésen,szerintem egyszerűbb lenne venni egy normális sima kapcsolót
vagy csillárkapcsolót vagy sima egysarkút vagy leválasztót
attól függ mit szeretnél,bár a kapcsolókhoz a szabvány szerint csak a vizeshelyiségeknél kell a leválasztó kapcsoló,a többi helyen a nulla vezetőt oda sem húzzák mert felesleges..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
KatonaT
aktív tag
válasz Kicsirics77 #2189 üzenetére
5 helyiségről van szó, 6 új kapcsolórol és 30 égőről...
Most vásároltam a kapcsolókat illetve húztuk újra az egész házban az áramot, segova nem húztunk 0-át.
Csak érdekel hogy valaki nem tud-e megoldást...
Ha nincs megoldás marad a gimm kikötése!
A kérdésen pedig nem rugózunk csak ötletet próbáltam szerezni! -
Kicsirics77
veterán
a kapcsolóhoz nem kell nulla,mivel nem leválasztó kapcsoló így csak a fázist kell a lapcsolóhoz odahúzni
vagy húz pluszba egy nullát a kapcsolókhoz vagy kiköti a glimmet a kapcsolóbol.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Morris
veterán
válasz Kicsirics77 #2192 üzenetére
nincs erről valami leírás laikusoknak?
-
Morris
veterán
válasz Kicsirics77 #2194 üzenetére
Arról kéne valami fecni, hogy hogyan működik. Én laikusként csak a hagyományos kétvezetékes kapcsolót ismerem. fázis és nulla. majd a kapcsolóval szakítom a fázist és nem világít a lámpa.
Na most ez a glimmes dolog ez nekem egy vadiúj valami és kíváncsi vagyok rá, miről is beszéltek -
Kicsirics77
veterán
akkor 2 vezetékes egy kapcsoló ha a fürdőszobába rakod vagy vizesblokkba mert oda az kell előírás szerint
a glimm lámpás kapcsolóhoz meg egy fázis+nulla kell és akkor le kell a kapcsolóhoz húzni a nulla vezetőt is
egyébként meg nem szokták egyrészt mert nem kell másrészt meg meg lehet sprórolni kb 2-3 m rézvezetéket.
esetleg ezt elolvasni.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
válasz Kicsirics77 #2196 üzenetére
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Morris
veterán
válasz Kicsirics77 #2196 üzenetére
nagyon köszi!
-
gboszi
senior tag
Használt valaki ilyesmit? [link]
Cob led, 5w spot. Konyhába lenne szabadonállo pult világitására. 600lm mond az 5 w-ra, amit azért nem hiszek el. Magyar oldalon 5w/60 fok 360lm mondanak. Megnézném valahol...vélemény?"If you're good at something, never do it for free!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone topik
- Windows 7
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest