- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #2951 üzenetére
Banyek, elcsesztem, 60-as a táp, bocsika.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
PHM
addikt
válasz runner 125 #2952 üzenetére
Villanyszerelő boltokban (Nem tudom, hogy hívják ezeket most.)
lehet kapni esztétikus, öntapadós csíkkal ellátott fehér műanyag csatornát.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #2949 üzenetére
Grat, pofás konyha!
-
ngabor2
nagyúr
válasz runner 125 #2952 üzenetére
Akkor abban a tápban még van tartalék
-
Morris
veterán
Urak!
Munkapult világításnak melyik led szalagot érdemes választani?
Jelenleg egy 36W-os fénycső teljesít szolgálatot. Ennél csak nagyobb fényerő jöhet számításba!LED szalag PureSilicone kültéri (5050-060) - hideg fehér vagy
LED szalag beltéri (5630-060-FN) - hideg fehér 1800lumen/mEsetleg válasszam az 5050-es SMD-t és kombináljam fele-fele arányban a hideg és a meleg fehéret?
[ Szerkesztve ]
-
-
runner 125
nagyúr
Köszi, megnézem majd valamerre.
B-L-A-C-K
Köszi!
Morris
Fentebbi hsz.-omban raktam be fotókat, nekem csak 1 sor 5050-es, vízálló LED szalag került fel és brutál a fényereje. Ennél erősebb világítás már zavaró lenne szerintem.
Jah és tőle vettem a szalagot, 1000ft/m áron."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Morris
veterán
válasz runner 125 #2961 üzenetére
Pont a Te képeid alapján készíteném én is a szerkezetet! Mert az nagyon bejövős!
kaliber, Dluinet, Barret001:Igazából tényleg sok elvész a fénycsőnél. Majd meglássssuk hogy alakul! Kipróbálom az 5050-est. Legfeljebb lesz két sor, egy hideg, egy meleg.
Egyébként a munkapult világosabb színből lesz, így remélem nem lesz annyira rosszabb. -
nagyúr
a szilikonosban nem tudom hogy mennyire hűl a led
amelyikben hidegebb, abban fog tovább világítani.Nekem két éve a fürdőben a tükör két oldalán van nem vízálló, semmi baja sincs.
Ha nem kültérre szánod,akkor nem kötelező a vízálló.De lehet hogy a szilikon jobban vezeti a hőt, mint a levegő és az jobb.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
runner 125
nagyúr
..most 1000ft/m áron nem tök mindegy h sima vagy szilikonos? Tutira akartam menni, ezért lett szilikonos. Egyébként a LED-ek fölött nagyon vékony a szilikon réteg, ha csökkenti is a fényerőt max pár lumen értéket tudok elképzelni.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Yany
addikt
És nem is drága, és magyar besz. és garanciális és szilikonos és melegfehér...
@iPonÉpíts kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Morris
veterán
válasz runner 125 #2972 üzenetére
valóban tökmindegy!
Yany: Elsősorban hidegre hajtok.
-
jeriko2
tag
Fröccsenő víz ,miatt ne félj, ezek 12V-ról mennek (220V-osat viszont fel ne rakj kézzel érinthető helyre). A legnagyobb problémád az élettartammal lehet (rászálló port nehezebb takarítani, bár bútoraljéán ez annyira nem probléma), viszont könnyebben sérül ha nekiütődik valami, ráfröccsen a konyhában valami stb.). Emiatt én is a szilikonosat tenném fel.
-
xylacc
csendes tag
válasz runner 125 #2972 üzenetére
Kicsit előrébb már részleteztem a hozzáállásomat a szilikonos témához....
Tehát vagy ugyanazzal a meghajtással gyártják a gyártók, mint a beltérit, akkor sajnos a gyengébb hűlés miatt sokkal rövidebb az élettartama.
Vagy kissebb meghajtással gyártják, hogy ne égjen szét idő előtt, de ebből kifolyólag gyengébb is a fénye, mint a beltérinek.
Ezért érdemesebb ezerszer meggondolni, mikor hova használ az ember szilikonost.
Én az autóm ajtajainak alsó ívére is beltérit raktam két éve. Semmi baja, tökéletesen működik azóta is, csodájára járnak az autószerelők.
De mivel az összes szalag lakkozott, festett nyákú, tényleg csak a fröcsögő vízben kell szilikonost hsználni. Ja, és zárletnál legrosszabb esetben kikapcsol a trafó, tehát nem sok minden mehet tönkre.... -
Yany
addikt
Azt is találsz ott, ugyanúgy a szilikonosat javaslom konyhába. Nem értek egyet az "úgyis csak 12V" hozzáállással, de végülis tiéd a döntés. Inkább annyi a bajom vele, hogy az már drágább jóval, mint a meleg...
Egyébként amit fentebb linkeltem, én azt vettem és nem annyira nagyon meleg a színe. Lehet, hogy van szórás, és némelyik hidegebb, némelyik melegebb, de a melegfehér COB spotjaim jóval melegebb színhőmérsékletűek, mint ez a 12W-os szilikonos szalag.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
runner 125
nagyúr
Írj annak a srácnak, szerintem van neki hidegfehér is.
Egyébként nem tudom miért akarsz hidegfehéret megvilágításnak. Meleg fény sokkal természetesebb a konyhába, mint a hideg, pláne h ez a "melegként" vásárolt LED szalag nem is annyira meleg, mint sejtettem.
-
Barret001
addikt
válasz runner 125 #2978 üzenetére
Én meg olyat kaptam melegnek,hogy irritál a fénye...
Én inkább sárgának mondanám
Mint amikor 110V-ról megy a 220Vos halogén. -
Mawyx
őstag
válasz runner 125 #2632 üzenetére
Szia!
Hogy rajzoltad meg ezt a konyhát?
Milyen program? És teljesen nulláról kellett megrajzolni vagy egy eszköztárból kész bútorokat húzogattál be egérrel a rajzlapra?Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
runner 125
nagyúr
Magamtól, de nem vagyok asztalos. Egyszerűen utánaolvastam, forumban kérdezősködtem, a progi meg a Google SketchUp.
Vannak előre megrajzolt, betölthető elemek is, de mivel egyedi, jól használható konyhát szerettem volna, ezért minden egyes elemét külön megrajzoltam.
Sok munkaóra volt benne, mire elérte a végleges kinézetét.Itt van pár kép az eredményről, illetve itt még pár PrtScr-n a tervről: 01, 02, 03, 04
-
Mawyx
őstag
válasz runner 125 #2981 üzenetére
Köszi szépen Elismerésem, hogy egy kis utánaolvasás után megrajzoltad. Keresek inkább kész konyhákat, ahonnan elmentek ötleteket. Nem is konyhám van, hanem csak egy főzőfülke, különösen fontos a jó helykihasználás és megfelelő megvilágítás.
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
draco31
veterán
Engem is foglalkoztat ez a LED téma. Van valahol valami táblázat, ahol megtudom, hogy mi felel meg pl. egy 25W-os hagyományos égőnek LED-ben? Van pár 20W-os energiatakarékos égő a lakásban, meg hagyományos 100W-os is még, meg pár 65W-os. Ez hideg fehérben pl. melyik égő helyettese lehetne?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
-
nagyúr
válasz draco31 #2985 üzenetére
A ledek fényereje idővel csökken, ezért érdemes kb 30% erősebbet választani.
25W-os hagyományos izzó (nem halogén), kb 230 lumen-t tud
Érdemes egy 300 lumenes LED-et keresni.Amit linkeltél az mért 4W-os azt nem tudom, 30db 5050 LED kb 6-7W-ot szokott fogyasztani
Talán így hosszabb életű, és az erejéből sem veszít, 4W-tal pedig pont egy erősebb 25W-os izzónak felel meg."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Dany007
veterán
Üdv!
Hadd kérdezzem meg valakitől, sima mezei ledeket - ilyet - össze tudok kötni simán sorosan mezei ceruzaelemről "hajtva"?
Ugye 3V-ot ír nyitófeszültséget. Tehát az pont 2db elem egy led esetében. Ha sorosan kettőt vagy többet kötök össze akkor "csak" több elemet kell beraknom, ugye hogy teljes fényerőt kapjak.?
Adapterről könnyebb lenne de arra jelen esetben nincs lehetőség. -
Mawyx
őstag
válasz Dany007 #2990 üzenetére
Szia!
Persze, össze tudod kötni, de miért nem párhuzamosan? Akkor nem kell az elemeket is kötözgetned. Az elemes dolgok amúgy nálam nemigen váltak be, szinte mind kapott azóta egy tápot, mindig elrakom a megdöglött kütyüjeim adaptereit ilyen célra.
[link]
[link2]Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Dany007
veterán
Oh frankó köszönöm. Sorosan gondoltam egyszerűbb. Párhuzamosan több kábel kéne. De lehet az elemek miatt meg akkor így mégis csak könnyebb lesz.
Adapterem van nekem is bőven, csak oda nem tudom berakni az adaptert ahová akarom. : ) Ritkán lenne bekapcsolva ezért az elem se merülne le egyhamar.És hogy van ez, ha mondjuk 10db ilyen ledet akarok összekötni, akkor hány voltot kell neki adnom? 10x3V-ot vagyis 20db ceruzaelemet? De régen volt már sajnos elfelejtettem az ált. isk. 7. osztályos anyagát... =/
-
gboszi
senior tag
Sziasztok.
Kb féléve szereltem fel konyhapult alá a világítást 5050 led "meleg"fehér. Egyszer csak igy néz ki. Mindegyik led sokkal (!) gyengébb mint volt, közel sem ég rendesen, és kb a fele nem is világít. Mi lehet a baj?
A ledszalag a rossz? A táp gyenge? Vagy mi...a táp asszem 2A-s ami ugye határeset, de miért volt ez jó az elején?Köszi a segítséget.
A pult mögötti üveg tükröződésből van fotozva, de a lényeg látszik
[ Szerkesztve ]
"If you're good at something, never do it for free!"
-
Mawyx
őstag
válasz Dany007 #2992 üzenetére
Igazából nekem is nagyon régen volt, kösd párhuzamosan, az a biztos
Sok doboznyi ellenállásom van meg változtatható tápom, így nekem egyszerű.
Itt van egy ellenállás számoló segédprogram pl. itt meg fórum.
De igen, minél több ledet kötsz össze sorba, annál több elemet is kell. Vannak 9V-os elemek is, de elég drága.
Nekem 12V-os adapterekről működnek, raktam be egy fesz stab ic-t (LM 7805 TO220 tokozásút), ami 5V-ot csinál stabilan és ahhoz méreteztem az ellenállásokat, a változtatható táppal lőttem be, hogy melyik színű led hogy világít szerintem szépen.
Úristen, a régi weblapom, mennyi mindent csináltam én régen, de hogy hogy, azt már nem tudom Ahogy öregszem, hülyülök[ Szerkesztve ]
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
gboszi
senior tag
válasz Dluinet #2997 üzenetére
Mire gondolsz? Ledszalag 5050 WW, szerintem 14.4W fogyasztással. Alu L profilra ragasztva. A pult kb 1,5 m. A táp meg 2A12V. Ezért irtam, hogy a táp az necces, de elvileg elégnek kéne lenni. Folyamatos 220-ra van csatlakoztatva, egy kapcsolo szakitja meg a 220at és akkor vagy kap áramot, vagy nem a táp. Ja és ilyen "rácsos" külső tápom van.
[ Szerkesztve ]
"If you're good at something, never do it for free!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest