- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArGab
őstag
válasz Dluinet #2550 üzenetére
Ekkorát biztos nem kap szerintem, legerősebbek is 500 alatt vannak.
Nekem van 2 ilyen. Itthon szerintem ennél erősebbet ami ráadásul nem is vibrál nem kapni.
Ebayen lehet 1000-1500 körül hasonló fényerejűt szerezni, 15-16*5630 ledesekből, arra figyels hogy a táp ne csak 220-as legyen, hanem 85-265, azok nem szoktak vibrálni. Egy ilyenem nekem is van, fényerő kicsikét talán nagyobb mint a másiké, de kérdés mennyire van túlhajtva.Ah, most látom hogy kis világítási szögűt keresel.
[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
Sziasztok!
Ehhez milyen tápot vegyek?
-
xylacc
csendes tag
válasz jolti05 #2549 üzenetére
Kapsz ilyet, meg világítani is fog az első párszáz órában rendesen, de azt ne gondold, hogy ekkora fényteljesítménnyel hosszú élettartamú lesz egy termék, hacsak nem kétkilós hűtőborda van rajta..
Sokkal ésszerűbb több kisebb fényűt használni.
Én egy állandóan működő konyhába raktam föl inkább 9db 3W-ost, mint kevesebb nagyobb teljesítményűt, és két éve nincs vele gond. Gondolom, az 5-6-7W-os csodák már rég elfüstöltek volna.... -
jolti05
őstag
Köszönöm a válaszokat, linket.
Én 50W-os halogént szeretnék kiváltani ledes izzókkal, úgy tudom, ~600 lumen körüli spot-okat kellene keresnem legalább. Fontos, hogy olcsó legyen, de méginkább, hogy olyan legyen, ami "rá van írva".
Ez az 500 lumenes tetszetős az alapján, amit leírtak róla, csak félek tőle, hogy a leírtak ellenére nem váltja ki a mostani 50W-os halogéneket.
3db spot van a mennyezeten, szeretném, ha a szobámban 3 pontra ~nagyobb fényerő érkezne, legalább akkora, mint amit a mostani halogének garantálnak.
3000-3500 forintot szánnék darabjára.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
SirRasor
addikt
Meghirdettem a lakásom, mert kezd pici lenni
Mi az úristenért linkeltem be ezt egy LED-es fórumba?!? Nézzétek meg a képeket; a fürdőszobát leszámítva mindenhol COB-LED izzók vannak. Szóval aki kíváncsi arra, hogy mégis milyen erős fénye lehet ezeknek, az most láthat rá példát. Ja és a képeket egy SE Xperia Ray-yel készítettem, tehát még csak nem is kompenzál annyit a fényeken, mint egy rendes fényképező.
Nappaliban, konyhában: 10W-os ilyen
Előszobában: 7W-os ilyen.Már lassan fél éve használjuk és az első hét után (addig nagyon furcsa volt, hogy nem sárgás a fényük) kifejezetten élvezték a szemeim a változást
Ezek mind meleg fehérek, de inkább a nap természetes fényére hasonlítanak. Lehet ezért is szeretik a szemeim
További jó fórumozást és LED-re fel!
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Dluinet #2559 üzenetére
Igen, az előttem szóló megelőzött
De amit nem értek..vettem hasonlót, csak E14-es foglalattal és az VIBRÁL
Pontosan ezt.Ja és kettőt vettem és mindkettő ugyanúgy vibrál, tehát még csak gyári hibásak se lehetnek.
Make Love not war!
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
118mm-es R7s foglalatú állólámpába milyen ledet ajánlanátok? Ez a max. 300W-os fogyasztás brutális.
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
A héten elkezdik a lakásfelújításom, sok helyen gipszkartonos álmennyezet lesz lesmegvilágítással. Nappali, Háló, és Ebédlő részre kb 30-40 db-ot tervezek. Nagyon nem vagyok ezekbe otthon, a kivitelezést nem én csinálom, viszont az illetékes mondta olyan ledeket rakok bele amilyet akarok. Így az lenne a kérdésem hogy milyet, és konkrétan hol érdemes venni? A lényeg ne fogyasszon sokat, és ne legyen drága, de ne is legyen a leggagyibb...
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
MODERÁTOR
Egy ilyen vezérlővel lehet két 120 centis RBG szalagot vezérelni úgy, hogy a két szalag külön-külön kapcsolható legyen?
Ha nem, akkor hogy oldható megy egy tápegységgel és egy vezérlővel ez a dolog?Valamint ha egy 5 méteres RGB szalagot veszek (5050, 300 LED, 72W) hozzáadott tápegységgel (példa), akkor az nem ad túl sok áramot a két 1,2 méteres darabnak? (Azt látom, hogy az 5 amperes amúgy kicsi a teljes szalaghoz, de a kérdés az, hogy a rövidebb szalagot nem hajtaná-e túl.)
Harrrr!!!!
-
PHM
addikt
Az első kérdésre nem tudom a választ, de mintha 2 kimenet lenne a vezérlőn.
Viszont mivel a led szalag 12 voltos, valamint a tápegység is,
a tápegység terhelhetőségén belül teljesen mindegy, hogy mennyi
szalagot kötsz arra rá. Nem fog leégni.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
senior tag
sziasztok.
amatőr kérdés következik.
vetem egy ilyet: [link]
- a dobozon szerepel valami "led diver".
A kérdés az lenne, hogy kell e ehhez valami még, hogy rákössem a "kétszázhúszra"?PHM: bocsi nem válasz, csak rossz gombot nyomtam.
[ Szerkesztve ]
tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2.
-
PHM
addikt
Valószínűleg nem kell hozzá semmi.
Vagy beépített rövid kábel van rajta, vagy hátul a dobozfedél alatt
található 3 sorkapocs, azokba kötheted a 230 V-ot.
A led driver a meghajtó, az csinál a váltó feszültségből
a led számára emészthető tápfeszültséget.
A reflektor hátulján van a dobozban, de azzal gyakorlatilag nem lesz dolgod.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Vettem 4 bútor tetejére szerelhető megvilágítókart. LED-es G4 izzókat szeretnék beletenni, s ahogy utánakérdeztem DC tápra lesz szükség a villogásmentes működtetéshez.
Hol tudok legjobb áron beszerezni egy ilyen tápot?
Egy karba 2db G4-es, egyenként 2,5W-os LED izzó menne, az-az összesen 20W.Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
nagyúr
válasz runner 125 #2573 üzenetére
én ebay-ről szerzem be, én kiválasztom, a rendelésben pedig Winner_hun segít
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
szuszinho
őstag
válasz runner 125 #2573 üzenetére
pl.: ebay
-
runner 125
nagyúr
Köszi nektek-
A linkelt megfelelne, de a zárt nem jobb? A szekrény tetején lesz...
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
xylacc
csendes tag
válasz runner 125 #2576 üzenetére
Ha neked elég a 24W akkor sokkal egyszerűbb itthonról beszerezni...
[link]
Ezt tudom küldeni, két nap alatt postázva van háznál. -
Dzsolo
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy 5630 waterproffos 5méteres LED szalagot, ilyet még nem használtam, van valakinek tapasztalata vele? pl jók az 5050SMD toldók hozzá? illetve kínai szerint 5A 60W elég neki.. én meg 75W/5métert olvastam magyar oldalon. 5050-el is elégedett vagyok de ez az adatok szerint sokkal több lument ad.
-
szkink
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,remélem megfelelő helyre írok,nem olyan régen kezdett el érdekelni a led világítás, és készíteni szeretnék egy alkony kapcsolós világítást ehhez kérném a segítséget,hogy milyen hozzávalókat válasszak a lényeg hogy 12 voltos kapcsolás,Led színe mindegy látási szög 100 felett legyen aránylag hosszú élettartalommal bírjon és a lehető legkisebb helyet foglalja a szerkezet,esetleg kapcsolási rajzokat is szívesen fogadok,előre is köszönöm mindenkinek aki tud segíteni.
-
xylacc
csendes tag
Ez igen magas teljesítményfelvételű szalag, ha jól emléxem 18W/m a 60led/m-es. Persze lehet, hogy csak 30LED/m-est vettél, az csak 9W/m.
Ha 60LED/m akkor 5*18=90W(7,5A), ha 30LED/m akkor 5*9=45W(3,75A). Az Amperek, Wattok a maximális teljesítményfelvételre, és 80% trafó kihasználtságra vannak kiszámolva általában. Mégpedig azért, hogy ne terheld túl a tápot, és ne egy évig bírja, hanem hosszabb ideig.
De ha a kínai azt mondja az 5m 60 watt, akkor az 12W/m és nem lesz nagyobb fénye, mint az 5050-es nek, mert az is 10-12W-ot vesz fel méterenként stabil12V-on.
De ennél a terméknél nem is a táp lesz a gond, hanem a túlmelegedés. Mivel vízmentes, így próbáld meg valami hőelvezető anyagra felragasztani(üveg, alu, vas), másképpen gyorsan fog csökkenni a fényereje. -
Cyrin
addikt
megjött ebből 4 db. tök jól passzol a lámpába, egy bajom van még 33 db kellene belőle, hogy lecseréljem az összes ilyen foglalatos izzót
[ Szerkesztve ]
-
kosa1975
újonc
válasz szőröscica #2564 üzenetére
Szia!
Én ezt a fajta r7s foglalatú LED lámpát használom.
-
-
jeriko2
tag
válasz kosa1975 #2582 üzenetére
Használok otthon többfajta LEDes világítást - kínából rendelem és hogy legyen valami rálátásom, mit érdemes megvenni, el is mélyedtem a témában.
Vannak lámpáim, amelyekben 28-30db 5050-es LED található, ezek kb. egy 40W-os hagyományos izzó kiváltására alkalmasak. 42db 5050-es LED szerintem sehol nincs egy 100W-os halogénhez képest, talán alulról súrolja egy hagyományos 60W-os izzó fényét. -
Dzsolo
senior tag
Igazából eddig azért vettem mindig waterproffot mert úgy gondolom könnyebb takarítani mint a simát, konyhában használom pára éri erősen, akkor maradok az 5050smd LEDeknél, ezt a szettet pedig szüleimnek akarom felszerelni a konyhában és kell nekik mind az 5méter, az egyik pult 3méteres a másik kettő L alakban elfordul, szóval ezt néztem ki.
Warm white szalag
12V 5A 60w tápelvileg ez így jó na most kellene betáp kábel amit nem nagyon találok, az előzőhöz a West End-ben vettem meg a kábeleket olyan 250ft/db áron igaz ott szekrény belsőrésze világít itt most olyat nem akarok.
szinte csak RGB kábelt találok na most ha csak ilyet veszek akkor ennek melyik részére kell ráforrasztani a kéteres kábelt? a 4 csatlakozó közül ugyebár én csak a + és a - viszem a szalaghoz, a két szélsőre kell a szalag +, - jelölése alapján és a két középső csatlakozást hagyjam békén? Ezért a 10 méter kábelért sajnálok 1800Ft-ot kiadni vagy megéri?
-
B-L-A-C-K
titán
Nem tudjátok lehet valahol kapni olyan ~20 méteres led szalagot ami a hozzá kapott távvezérlő segítségével lehet állítani a színeit? 5 méterest találok csak...
Illetve GU10-es led lámpa foglalatot gipszkarton mennyezetbe hol tudok venni a legolcsóbban?
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Annyi fajta van nem tudok dönteni, meg ugye árban is nagy differencia van és 30 db esetén nem mind1 milyet veszek...:/
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #2588 üzenetére
Privibe küldök egy kontaktot, én tőle szoktam beszerezni minden LED izzót, (feltéve, ha van neki, ha nincs ebay).
COB LED alá szerintem ne add, ha fényerőt is akarsz.
Az 5 méteres LED csíkkal mi a baj? Össze lehet kötni őket csak nagyobb táp kell hozzá.
anrodiszlec.hu - itt van választék bőven.
-
PHM
addikt
válasz B-L-A-C-K #2588 üzenetére
20m-es led szalagot nemigen fogsz találni.
Még az 5m-es szalagnál is javasolt azt mindkét végéről megtáplálni.
20m-nél a szalag vége láthatóan halványabban fog világítani.
Annak azonban nincs akadálya, hogy 4db 5m-es szalagot használj.
Csak arra kell odafigyelni, hogy külön vidd a tápot a szalagokhoz.
Az én szabályzóm pl. 6A terhelést bír el, de biztosan kapható olyan is,
ami ennél nagyobb terhelést is elvisel.
S akkor már csak egy combos 12V-os táp kell.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
B-L-A-C-K
titán
Köszönöm a válaszokat, szerintem lemondok erről a távirányítós led szalagos dologról mert 100 ezer alatt nem úszom meg ahogy számolgatom. Így marad a sima fehér.
Viszont ebből is van 100 fajta....Konkrétan ide kellene körbe + a látható belső téglalapba ez a led szalag. Szerintetek ez elég bele, vagy inkább legyen ez a drágább? Illetve ugye ezek 60 ledesek méterenként de van 120 ledes is, inkább ezt lenne érdemes? Az a baj halvány lila gőzöm sincs melyiket lenne érdemes felülre venni hogy minél szebb legyen.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Egy kis segítség kellene.
Konyha sarokelemében egy 3/4-es forgóelem van, valamiféle világítással kellene ellátnom, mert alig látjuk a tengelyéhez közeli tartalmat.
Azon gondolkodtam L alakban két ledcsíkot felragasztanék belülre, de áramot sajnos nem tudok adni neki ott. Elemről meddig tud működni mondjuk 2 x 30cm 5050-es LED-sor? Illetve milyen elemet kellene választani?Kapcsolónak egy végálláskapcsolót gondoltam, felszerelném a korpuszra, ahogy kinyitnám az ajtót zárná az áramkört és világítana.
-
PHM
addikt
válasz runner 125 #2593 üzenetére
"Elemről meddig tud működni mondjuk 2 x 30cm 5050-es LED-sor?"
Ez csak az elem/akku kapacitásától és a les szalag teljesítmény
felvételétől függ. Személy szerint inkább 3528-as szalagot használnék,
60 led/m-eset. Annak elég 2,88W 60cm hosszon.
Ez 240mA áramszükségletet jelent. Ennek tudatában, és attól függően,
hogy mennyit használod, lehet tápforrást választani.
"Illetve milyen elemet kellene választani?"
A legalkalmasabbnak egy 12V-os zselés akku tűnik erre a célra.
A probléma az, hogy a zselés akku töltésére ugyanúgy figyelni kell,
mint a lítium akkukéra, ugyanis szintén érzékeny a túltöltésre.
Mondjuk ez könnyen megoldható probléma.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
runner 125
nagyúr
Ok, akkor lemondok az 5050-ről itt.
Viszont az elemcserélgetés nekem macerásnak tűnik, lehet mégiscsak áramforrást kellene odavarázsolni.
A korpuszok alatt megy áram, illetve van lengődugó is pl a mosogatógépnek rögtön mellette.
Létezik olyan pici táp, ami ehhez a 3 W-nyi teljesítményhez is bőven elegendő?Köszi.
-
PHM
addikt
válasz runner 125 #2595 üzenetére
Persze, hogy létezik.
A munkahelyemen több 12V-0,5A-es kis kapcsoló üzemű táp is van.
Egy ilyen kényelmesen elbírja azt a kb 3W-ot.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
-
xylacc
csendes tag
válasz runner 125 #2595 üzenetére
Biztos találsz otthon 12V 300-500mA-es tápot.
Ezek tökéletesen megteszik.
Ja, és a bútorvilágításnál pici mágnes, reed relé kombót szoktunk használni, nagyon jól bevált dolog pici terhelésnél, és semmi nem látszik belőle, soha nem megy tönkre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Videós, mozgóképes topik
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest