- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoek
tag
Sziasztok!
Egy 3100H kártyához szeretném segítségeteket kérni. Eddig csak analóg módban használtam, de most ki szerettem volna a digitális sugárzást is. Elösször XP-n próbáltam, kevés sikerrel. A gyári programja nem talált adót, de a dvbdream és tsreader is 80-90%-os jelet mutatott. Azt gondoltam nincs fent valami codec, feltettem az itt ajánlott hdcodecpackot (vagy valami ilyemi a neve). Egy bátor elhatározás után felraktam a win7-et, de az eredmény ugyanaz. A dvbdream igy néz ki:
http://kepfeltoltes.hu/view/100201/dvbdream_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Most már az a gyanum, hogy hardverhiba. Létezik ilyen, hogy az analóg rész megy rendesen, a digitalis meg meg se nyikkan?
mod: nem tudok linket berkni rendesen, bocs!
[ Szerkesztve ]
''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
joecontra
addikt
Üdv!
A VHS videómagnómat összekötöttem a kompozit kábelekkel a címben szereplő kártyával. A VCR video out-ját a sárgával, az audio out-ját a fehérrel. A probléma az, hogy a kép fehér és kásás, a hang úgy tűnik, hogy szépen átjön.
Van valami ötletetek, hogy mit tehetnék?Üdv,
J -
Hoek
tag
Szia! Most nincs fent semmi szutyok, sőt még a windows is új. Az ujratelepités is megvolt kipróbáltam, úgy se ment. Amit még nem próbáltam az egy régebbi driver, most a legújabb van fent.
Azért gyanakszom most már hardverhibára mert mindkét rendszeren ugyanazok a tünetek. Ha legalább valami zajt látnék vagy hallanék azt mostanám hogy valami codec hiba vagy gyenge a jel, de digitálison semmi sincs.
Van még valami amit kipróbálhatok? A win7 64bit alatt nem sikerült elinditani a tsreadert, de xp alatt kb. ugyanazt mondta a jelszintre mint a dvbdream.''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
bzoley
veterán
Akkor még egyszer. Az általad linkelt képen is látszik, hogy a tuner működik, a jelerősség, jelminőség 94-94%, és még TSReader-ben is ok. A többi már csak a szoftverektől függ. dvbdream -> kuka, TSReadert nem indítgatod, mert újraindításig gondot okozhat. Felteszed a legfrissebb PVR2-t, és használod. Ennyi.
-
kpk777
csendes tag
Sziasztok!
Rendelkezek egy PxDVR 3200H tunerrel, és gondoltam, hogy kipróbálnám a DVB-T-t. Mivel kábeltévém van és csak egy antennacsatlakozó található hátul, gondoltam közösítem a 2 jelet, de ezt nem lehet, viszont találtam ezt. Kérdés, hogy bárki használt-e már ilyet, egyáltalán képes-e egy tunerkártya +5V-ot kiadni azért, hogy másik bemenetre kapcsoljon ez a kütyü (igazából azt sem tudom, tényleg létezik-e ilyen tv.) Esetleg valakinek van jobb ötlete, ami megment az antenna átdugdosásától? -
bzoley
veterán
A linkelt cikk leírásának utolsó mondatában említenek egy másik kapcsolót, amihez nem kell 5v-s tudás, szerintem inkább azt nézegesd. De ennyi erővel már cserélgetni is lehet a kábeleket.
Esetleg eladod a tunert, és megveszed ugyanezt Premium csomagban, akkor nem kell ilyesmivel foglalkoznod, mert mindkét kábelnek lesz hely. -
bmwm3
tag
Köszönet, a verziófrissítés megoldotta a dolgot!
Azóta win7em van, azon sem jelentkezik ez a probléma, viszont van egy másik.
Creative live 24bit 7.1-es hangkártyám van, 5.1-es hangrendszerrel. Nagy nehezen (az sem volt könnyű) sikerült elérnem, hogy a nem 5.1-es hangokat is szétossza a hangszórókhoz és a mélyhez. Ez a CMSS elvileg, winampnál egyéb hangoknál működik is.
Nem fogjátok kitalálni hol nem megy? A TV-nél. Ott csak 2 hangszóró szól összesen.
A hangkártya és a TV kártya egy belső audio kábellel van összekötve, amit kaptam a tv kártyához. A tv-ben csak akkor van hangom, ha az auxiliary nincs elnémítva a 4 lehetőség közül (microphone, line-in, auxiliary, s/pdif-in)Van valakinek valami tippje, hogy hogyan lehetne a többi hangszórót életre kelteni TV esetén is?
Nagyon köszönöm előre is!
-
bmwm3
tag
-
bmwm3
tag
válasz #65675776 #5867 üzenetére
"Azt meg egyébként sem értem mi értelme van sztereo jelet felkeverni 12345.313-ra."
Valóban NEM a térhangzás miatt, hanem két más dolog okán:
1. A monitortól távol nézem a tv-t és nem bánnám, ha a fejemtől 1méterre lévő 1-1 szatellit hangszóró is szólna
2. Ami fontosabb, hogy az 5.1-ek arra vannak kitalálva, hogy a mély hangokat a mélynyomó adja. Namost mivel nekem csak 2 kisebb hangszóró szól, azoknak olyan a hangja, mintha mintha egy laptophangszóró zörögne, szinte egyáltalán nincs mély.A régi tv kártyámon (ami a mostanihoz képest pattintott kőkorszak) ez simán ment és szép hangja volt a tv-nek
-
bucilali
aktív tag
Hali mindenkinek!
Vettem egy ITV-520-as tv tunert a laptopomba, driver-jeit feltettem.
A PVR2 nem látja.Vagy nem is tud vele mit kezdeni?
üdv: bucilali
Ha nem megy, eröltesd!-Ha eltörik, úgyis ki kellett volna cserélni....(Murphy)
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Van egy TV2000XP kártya. A drivert telepítettem,Vagy legalábbis azt hiszem.A programok között szerepel, de nincs semmilyen ikonja az asztalon. Egy devcon. exe fájlt találtam a c meghajtón a program mappába. jelenleg nincs csatlakoztatva a kártya antenna jelre.
Ha devcon exet indítom, egy pillanatra felugrik egy dosos ablak és ennyi. Hogyan lehetne életre kelteni a kártyát? Az eszközkezelőben kérdőjeles maga az eszköz.
Ezt sikerült elérnem az eszközkezelőben.[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
Vagy tudod, vagy nem, de attól, hogy a drivert feltelepíted, szoftver még nem lesz telepítve a tunerhez. Azt külön meg kell tenned.
Tipp: Ha printscreen helyett ALT+printscreent nyomsz, akkor csak az aktuális ablak lesz a vágólapra téve az egész asztal helyett, így nem kell fölösleges dolgokat is nézegetni.
-
weszil
csendes tag
Sziasztok!
Pénteken vettem egy Leadtek PVR2100-as tv tunert, azóta küzdök vele.
Két monitor van a gépemre kötve az 1 db videokártyámba.Azt már kitapasztaltam XP alatt, hogyha az elsődleges monitoron használom a Winfast PVR2- progit, akkor nem fagy le, kivéve akkor ha el kezdem áthúzni a másik monitorra. Ha félúton tartom a tv képét, akkor úgy lefagy az egész hogy kilőni se lehet a DVBTAP.exe folyamatot. Csak az egész gép kikapcsolás segít, de az se zökkenő mentes, mert a "Windows Leáll" állapotban megáll amíg kézzel ki nem nyomom az egész gépet.
Kissé bosszantó ez a csak az elsődleges monitoron működik jól probléma, mert én pont a másik monitorra szerettem volna a TV képét, és ugyan megcseréltem hogy melyik legyen az elsődleges monitor, de így most minden progi és hibaüzenet ablak is az elsődleges monitoron (a TV képe alatt) jelenik meg.Win7 alatt a Winfast pvr2 progija úgy ahogy van lefagyott, de ott legalább ki lehetett lőni a task managerből. Amúgy a windows media center progival teljesen jól működik win7 alatt a kártya.
Driverből és progiból a legújabb van fent, a leadtek oldaláról töltöttem le.
Van valakinek tapasztalata ezzel a 2 monitoros megoldással?
ui: A 10 éves pineacle kártya simán elboldogult a helyzettel, igaz a kép sokkal rosszabb minőségű volt, és a win7 se ismerte fel azt a kártyát.
-
Neoka
aktív tag
Sziasztok!
PVR2-ben hogy lehet a képet kitenni teljes képernyőre?
(úgy hogy ne legyen a monitor széle és a kép között egy kb 5mm-es fekete keret?) -
bzoley
veterán
Nem tudom, de én inkább a megjelenítésre, vagyis a vga meghajtóra fognám a hibát, mert végülis a PVR2-ben semmi nem változik, ellenben vga oldalról pár dolognak változnia kell ablak húzogatás közben. De sosem lehet tudni.
Minden esetre ilyen gondom nincs, épp csak egy pár század másodperc, amíg vált húzás közben, de az ablak "ragad be" egy pillanatra sem. Aránylag sokszor mozgatom két monitor között, néha elsődleges kijelzőt is cserélek más programok miatt, de minden simán megy.
Az LHSite-on a fórumban, a PVR2 topikban találsz egy frissebb PVR2-t(2.0.3.29), azzal még próbálkozhatsz, esetleg megjelenítési módot állíthatsz, hátha jobb valamelyikkel. Talán driverből is akad frissebb, nem néztem.
XP-t talán nem erőltetném.
Win7(64bit), 9800GT, és EVR mód.Neoka:
Nagyjából sehogy, a driverben kéne hegeszteni hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
Sziasztok!
Htpc-be szeretnék egy digit-analóg kártyát. Az egyetlen kikötés hogy csak félmagas lehet, de a takarólemezből is csak a rövid változat fér be. Lehetőség szerint a legjobbat szeretném megvenni az ár bizonyos szintig mellékes. Én a dvr3200h-t néztem ki, de nem tudom hogy ahhoz mellékelnek-e rövid takarólemezt, illetve mennyire jó a képminőség.
Ha van más alternatíva, lökjétek
Üdv."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
bzoley
veterán
"Mint az utóbbi években megjelent összes többi típus, ez a kártya is félmagas építésű, HTPC-be ideális választás lehet, de aki extra alacsony házba szeretne építkezni, azoknak jó hír, hogy félmagas hátlap is található a dobozban. Ennek használatával a legkisebb házakban is elfér a kártya."
Forrás: LHSiteLegalábbis, ami nálam járt, ahhoz volt LP hátlap.
Képminőség ok.
[ Szerkesztve ]
-
torogyuri
aktív tag
melyik típust ajánlanátok amelyik hardveres tömörítésű és kezeli a 64 bites Windows 7?
-
weszil
csendes tag
Köszi, hát egyelőre XP alatt jobban működik, kevésbé fagy le, mint win7 alatt. Pedig azért vettem főleg az új kártyát hogy win7 alatt használjam!
Win7-em csak 32 bites, ATI Radeon 9600 videokártyával
Sajnos semmit nem tudok állítani a PVR2 progiban, mert annyi történik hogy megjelenik az ablak, alatta a kis vezérlő panel és vár.. ha bármit nyomok rajta már jön hogy not responding.
Kipróbáltam a 24-es, a 28-as és a 29-es verziójú winfast pvr2-vel is, a drivert mondjuk nem töröltem minden alkalommal, de a progit uninstalalltam, újra indítottam a gépet és úgy ment fel az újabb változat.Ha más nem akkor marad a windows media center, azzal legalább működik... csak hát a távirányító nem..
-
bzoley
veterán
Nem tudom mitől lehet, de már máshol is találkoztam hasonlóval. Minden esetre XP módban aztán normálisan működött a PVR2. Azt nem volt módom ellenőrizni, hogy mi működött hibásan a rendszerben. Mondjuk az egy régi konfig volt, nem túl modern vga-val, támogatás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
weszil
csendes tag
Na, XP mód kilőve, gyenge hozzá a gépem, marad a windows media center.
Kérdés hogy a windows media centerhez nem lehet-e beállítani a távirányítót? -
-
törölt tag
Mármint mihez gyenge a géped? Itt nem a virtuális XP-re kell gondolni, hanem az XP kompatibilitási szintre. Ezt úgy éred el, hogy jobbgomb a DVBTAP.exe-n, vagy a PVR2 parancsikonon -> Tulajdonságok -> Kompatibilitás, és ott a legördülő menüben kiválasztod a kétféle Windows XP réteg valamelyikét. Aztán OK.
-
tam@s
tag
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi, hogy használható-e egymás mellett egy PVR2100-as analóg, és egy leadtek DVB-T gond nélkül? Tudja kezelni a PVR2 szimultán, egyszerre is? Tudja azt pl., hogy az 1. csatornán egy digitális, míg a 2-es csatornán egy analóg legyen.
Vagy jobban járok egy hibrid megoldással inkább?A másik kérdésem, hogy ma olvastam a BP-i jelfelerősítésről. Eddig a XI. kerületben nem volt jel, most van esélyem rá a sima kanóccal szerintetek?
UPC analóghoz kellene. Meg gondoltam, hogy néha néznék DVB-T-t, de így?!
Azért húz a szívem egyenlőre az analóghoz, mert már rég rájöttem arra, hogy teljesen felesleges a számítástechnikába előre beruházni, mert mire odaérek, hogy használható, addigra teljesen más a szabvány. Amire nálunk fogható lesz, addigra majd kitalálják a DVB-T2, vagy T2000, vagy mittoménmit.
-
bzoley
veterán
Ha csak egy hybrided van, akkor vagy analógot nézel, vagy dvb-t-t,egyszerre a kettőt nem.
Ha az analóg mellett van egy dvb-t, vagy hybrid, akkor az egyik PVR2-ben az egyik, a másikban a másik tuner adását nézheted. Értelemszerűen két PVR2 fut egyszerre(MVP mód).
Más lehetőség nincs.Az adó teljesítményétől függetlenül a rendszer még mindig tetőantennás vételre van kiépítve, és még most sem a végleges teljesítményen megy az adó. A szobaantennás, drótos, egyéb vétel továbbra is a szerencsétől, ügyeskedéstől függ.
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
Hirdetés
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- ASUS VivoBook X556UQ (i5-7200U, MX940, 8GB DDR4, 256gb SSD)
- CANON PwerShot G3X
- iMac 21.5" 4096x2304 3,4GHz i5 8GB DDR4 Radeon Pro 560 4GB 1TB + billentyű
- Mechanikus billentyű (taktilis/tactile) kapcsoló vásár (Akko, outemu)
- Jó ideje mellőzött, tesztelt, pormentes Chieftec iARENA GPA-500S8 80+ 6+2pin VGA csatival
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest