Hirdetés

Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz -=RelakS=- #22760 üzenetére

    1: Melyik típus volt?

    Jó alternatíva lehet egy Samsung PDP is. A D széria óta van bennük PC bemenet címkézés, ami RGB 4:4:4 módba vált, és ezzel gyakorlatilag PC monitorként funkcionál minimális input laggal és letiltott képmódosítókkal. Nem is nagyon tudod vele elmosatni a képet, kiszürkülnek az ilyen funkciók a menüben.

    De a 2012-es Panasonic-okban is van már YCC 4:4:4 mód a GT és VT modellekkel, azzal is megvan ugyan az a tűéles kép, mint egy monitoron, vagy PC módba rakott Samsung plazmán, csak még a CMS is funkcionál, ami monitorokhoz is hasznos. (Én a Samsung plazmát is YCC módban járattam emiatt, ez többet hozozz, mint a 4:4:4.)

    Sőt, ez szerintem hatalmas előny, hogy van CMS, ami csak az igen drága monitorokon kalibrálható tetszés szerint, egyébként Photoshop-on és Firefox-on kívül baszhatod az ICC profilodat, csak a fehéregyensúlyt és a gammát korrigálja a LUT, a szaturációt nem.

    És igazából én válogatósnak tartom magam, de már a 2011-es Pana plazmák is elég jók nekem YCC 4:2:2 módban is, nullára húzott élességgel és kikapcsolt képmódosítókkal nagyon ritkán vehető észre, hogy nem 4:4:4 a kép, de akkor is olvasható marad a piros szöveg a szürke háttéren (játék közben nem igazán látszik, csak ilyen kiélezett helyeken).

    2: Ditherelésnek hívják. 2011 óta nagyon jók ebben a Samsungok és 2012 óta a Panasonic-ok is. Nem igen zavarna már egy mai modellen. Nagyon közelről kell nézegetni, sötét árnyalatokon és/vagy gyors mozgás közben

    Amúgy mit jelent az, hogy olyan közelről, ahonnan egy monitort nézni érdemes? :Y
    Mindent olyan távolságból kell nézni, hogy már lásd a felbontást és kellemes mértékben töltse be a látóteredet. Nem kötelező belebújni a monitorba.

    Ha nem bírod elolvasni a betűket a THX által FHD TV-khez javasolt távolságból, akkor szemüvegre van szükséged, mert ezek hatalmas kajla betűk ahhoz képest, mint mikor ölbe veszek egy 15"-os HDReady laptopot.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák