- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
félisten
válasz gandras #2482 üzenetére
A beégés az LCD-ket is súlytja, de nem olyan mértékben, mint a plazmákat. Ahhoz nagyon sokáig kell ugyanannak a képnek lennie a képernyőn, hogy jelentkezzen. Ilyen például a folyamatos, állandó 4:3-as képarányú TV nézés, ahol ugye a kép két szélén fekete csík van...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
c41r0^
őstag
nemrég írtam, hogy egy LG 32LC51-na PC képe DVI-HDMI kábellel csak a HDMI1en élvezhető
Most vettem észre , hogy a HDMI1 csati felé ez van írva: "HDMI/DVI", míg a HDMI2 csati felé csak "HDMI" van írva, tehát ez megerősíti a tapasztalataimat!
-
félisten
Az LG csak S-IPS paneleket használ a 32" és e feletti TV-iben. A kisebb képátlójú modellekben előfordulnak mindenféle panelek, de hogy pontosan mifélék, csak sejthetőek a megadott betekintési szögből és egyébb adatokból.
Az LC2RR és LC3 tavalyi modell, középkategória az LG palettáján, az RR végűekbe beépített merevlemezes digitális rögzítő rendszer (DVR) van.
-
félisten
Na akkor tisztázzuk, mert itt általában sok a félreértés és a belemagyarázás.
A filmeknél azért folyamatos a 24fps is, mert ott a gyors mozgás folyamatosságát a képelmosás érzékelteti a szemünkel (Motion Blur). Ennek persze az a hátránya, hogy a kép pillanatmegállítva nem lesz éles egy gyors mozgású objektum esetén, hanem el lesz mosva.
A számítógépes játékoknál eleddig főleg az volt a megoldás, hogy minél több FPS legyen, és gyakorlatilag a szemünk által gyorsan egymás után mozgó, egyébként tűéles képek alapján hozza létre a gyors mozgás érzetét az agyunk. Arra már a játékfejlesztők is rájöttek, hogy ez nem annyira jó a teljesítménynél, hiszen a megfelelő érzéshez nagyon sokszor (30-60x) kell a képeknek követniük egymást, hogy az agyal tényleg el tudják hitetni a gyors mozgás folyamatoságát. A mostani játékokban ezért kezd újra divatba jönni a Motion Blur. Egy 30 fps-es motion blur effektel megáldott mozgókép akár még jobban be is tudja csapni az agyat, mint egy 60 fps-es, de tűéles képekből összerakott mozgókép.
Az emberi szem akár a másodperc százezrede alatt történt felvillanást is érzékeli, nem igaz az, hogy 24 fps felett folyamatosnak látja a mozgást (ez függ amúgy is sok tényezőtől, például a fényviszonyoktól). Amitől a 24fps-es mozifilm folyamatos, az az elmosás, ahogy felvették másodpercenként 24x a képet.
Amit az FPS-ekről írsz, hogy kapcsolja ki a VSync-et, én viszont nem javaslom. A képek "megtörése" szvsz sokkal zavaróbb a képminőség tekintetében, mint az a plusz FPS, amit nyersz belőle. Itt egy pillanatra megállnék: egy rendesen megírt játéknál nem befolyolja az FPS a játékmenetet. A Quake idejében viszont ezzel nem foglalkoztak, ennek a vége lett az, hogy a Quake-ben a több fps-el rendelkező játékos előnyt élvezett. Én is láttam még sok-sok évvel ezelőtt LAN-okon überkocka Quakereket, akik csontra lebutítva játszották a Q2-őt, valami iszonyat nevetséges grafikával (a karakterek inkább dobozra emlékeztettek, a textúrák a legegyszerűbbek voltak, stb. ). Nesze neked játékélmény...
Átlagos ember hagyja csak bekapcsolva a VSync-et (a Vistában az nVidia Control Panelben DVI-HDMI összekötésnél nem is lehet kikapcsolni), és ne is foglalkozzon a dologgal. Egy Crysis vagy UT3 szintű játékban úgyis az lesz a gondja, hogy egyáltalán elfogadható sebességgel fusson a játék natív felbontásban...
-
c41r0^
őstag
a motion blur valóban újdonság volt számomra, és az is, hogy ennek segítségével érik el filmeknél a 24 képkocka/mp-es mozgókép teljesen folyamatosnak álcázását
a vsyncet szubjektív módon közelítem meg, ugyanis az az adott FPS, amivel én "komolyabban" játszom (Counter-Strike), ott igenis az egérmozgás folyamatosságára kihatással van a "vsync on" állás, még akkor is, ha a kép "csúnyább és eltörik" és ezt én érzem, így 6 év után...
sőt, mondok még durvábbat
Én is kipróbáltam a CS 1.6ot az új LCD TVmmel, vsync ON-ban. És vagy bug, vagy nem tudom mi miatt, bizonyos pályarészeken (ahol 3 objektum-él látszik, ezt nem tudom jobban elmagyarázni) belassult a játék és az egérmozgás is sokkal másabbá vált, vsyn ON mód mellet. De sikerült "kimérnem", miért van ez a jelenség. A CS 1.6ban ki lehet kapcsolni a játékbeli vsyncet akkor is, ha az a VGA driverben be van állítva, a "developer 1" kapcsolóval. Ilyenkor az aktuális FPSt úgy írja ki, amekkora a VGA teljesítményéből adódik, ez nálam 160-500 FPS. A max_fps-t 999-re tettem. Azokon bizonyos említett pályarészeken pedig visszaugrott 60ra, tehát arra az értékre, ahol lenni is kéne neki, a vsync ON miatt. Lényeg a lényeg, hogy én vsync OFF-ban játszom minden FPS-sel, mert az egér mozgását már így szoktam meg. És ez nem "bemesélés" magam számára, ez kimérhető.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
köszi, teljesen jó, nagyon élvezem, bár némi üröm vegyölt az örömbe....t-kábelem van, pár csatornánál (mtv2, viasat, viva, eurosport) azt látom hogy a kép egy két millimétert ugrál balra, mondjuk másodpercenként egyszer....alig lehet észrevenni, de látható. lehet, hogy a t-kábellel van gond? a haver tévéje is ugyanezt csinálja (ugye egyszerre vettünk kettőt) és megnéztem a MM-ban is, ott a kiállított tévé is ugyanilyen, az eladók nem tudták mire vélni......nem hinném, hogy 2dv corában vett és egy MM-ban kiállított tévé ugyanúgy rossz lenne, nézegettem a szervizmenüt, hátha csak szegénykém kalibrálni akarja a képet, vagy valami ilyesmi, de nem találtam erre utaló menüpontot. próbáltam minden képjavítést, erősítést fiszfaszt kikapcsolni, de ez megmaradt... esetleg ötlet? a kis Thomsonom nem csinálja, direkt becipeltem...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Zolko001
tag
Aha.
Most ugye a tvhez egy szimpla egy eres árnyékolt kábelen megy a jel, aminek mindkét végén RCA dugó van.
Létezik valamilyen átalakító VGA-ról ilyenre....vagy most nagyon láma kérdést tettem fel, mert azon a jelek több szálon mennek.
Csak azért kérdem, mert akkor újra kell kábeleznem a szobámat (legalábbis ezt ugye újra be kéne húznom), ha ez amit felvetettem nem lenne lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz gandras #2510 üzenetére
csak egy tapasztalat: nekem van egy kicsi 26"os thomson LCD tévém, annyi a bibi vele, hogy a 4:3as arányú tévézéstől halványan látszik rajta, hogy a két oldala más árnyalatú ott ahol ritkán volt kép....minden megy, csak épp látható enyhén...gondolom ez is beégés, csak nem tudom, így önmagában garanciális probléma-e...valahogy november végén lesz egy éves..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
-
qpakcovboy
őstag
LCD Tv-n a kábeltévé minősége nem túl jó, javíthat a helyezeten ha digi TV-re váltok?
Mondjuk erre ? -
Rick4
félisten
válasz qpakcovboy #2514 üzenetére
ha a műsor ugyanonnan veszik, mint a parabolaantennás-beltéris ügyfelek, (és miért is vennék máshonnan) akkor bizony sírni fogsz, olyan siralmas a képminőség. nem beszélve arról, hogy a srácok a helytakarékosség jegyében egy csomó adást 720X576 helyett 480X576, és 504X576ban nyomnak, emellett elég sokat küszködnek a blokkosodással, mert ugye egy egy TP-n 13-14 műsort nyomnak, és a dinamikus tömörítés miatt (ami oda adja a sávszélt, ahova épp kell) elég sokszor nagyon rossz a kép jópár csatornán, de alapból nincsenek kontúrok, mosott, életlen az egész..a hang mindenhol 106KBPS VBR, tehát a majdnem kantás, dinamikamentes verzió...jobban jársz, ha nem foglalkozol vele, de mondom, ehhez váljon egyértelművé, hogy ők is a 0.8 fok NY-ról (intelsat-thor 2-3 műholdról) veszik..
azért az is vicces, hogy megnézve a kábelhálózatok csatornakiosztását pl Esztergomban (itt ki merték írni a hangot is) 54 csatiból épp 9 db a sztereó hanggal továbbított...nem, a többi nem 5.1es...hanem mono....2007 van, annak is a vége..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mindenképpen érdemes legalább egy telefont megereszteni az ügyfélszolgálat fele. LG 32LE2R esetén hasonló problémára végül azt hozták ki, hogy nem javítható, ezért úgy egyeztek meg a szervízzel, hogy javított, de amúgy hibátlan 32LC2R-t adtak cserébe.
-
Rick4
félisten
okés, hamarosan kiderül...bár a corába 8 napig visszavihetem minden probléma nélkül...de nem szeretném, azért vettem, hogy itt legyen......ha akarják, simán ráfogják a kábeltévére....egy telefont mindenképp megeresztek neki, mit mondanak rá. cserélni csak egy újabb vinyós 37"osra vagyok hajlandó...
-
Rick4
félisten
válasz Grande Ale #2519 üzenetére
az ugyanaz, vagy legalábbis a vételi oldalon tuti. a műholdról jövő jel ilyen okádék, abból semmilyen kábel nem fog HD minőséget csinálni.... teljesen mindegy, hogy 5 méter átmérőjű antennával veszed, vagy 80assal, a tömörítésmiatt van, de falura, tanyára olcsóér 51es CRT tévéhez jó az...
-
johnny23
tag
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa lettem, egy gyönyörű Samsung LE-32R82B LCD-nek.
X360 konzolra toltam a cuccot komponens kábellel,és azt irta ki,hogy pl. 720p, v. 1080i -ben is 50HZ -en megy a cucc. Normális ez az 50HZ? Nem lehet,hgy HDMI-vel jobb lenne?
..jah és vki tudna segiteni,hogy hogy lehet rendesen beállitani a cuccost? Esetleg létezik optimális beállitás teszem azt DVD filmhez, rendes TVműsorhoz stb. ?
köszi a válaszokat és a segitséget
-- new gamer --
-
Hammon Serra
senior tag
Cifu gyere MSN!!!
Itt a vége fuss el vége! 5 év bazározás után........
-
törölt tag
az lenne a kérdésem, hogy ez a gép alaplapi vga-val 4000+x2-vel meg 2 giga memóriával megtámogatva mennyire lenne alkalmas szerintetek hd filmek nézésére egy lcdtv-n? sajna anyagi keretből nem telik full hd-ra (amennyire láttam 200 alatt nem nagyon vannak ), valszeg max felbontása 1366 x 768 lenne.
más: meg lehet oldani hogy monitorként használjam, netezésre, munkára, vagy a kis betűméret miatt meg az elmosott élek miatt felejtős? (régi tv-n próbáltam eddig, de ott ugye nem lehetett)
köszönet
-
félisten
válasz johnny23 #2521 üzenetére
Nekem komponensen van összekötve és 60Hz-en megy. Amúgy csaknem tökmindegy, hogy 50 vagy 60Hz. Amikor beállítod a felbontást, akkor ha jól rémlik a box csinál egy tesztet, hogy bírja-e a TV az 50Hz-et, és akkor rákérdez, hogy 50 vagy 60Hz-en menjen.
-
Márton
nagyúr
Vááá, egyeseknek az a baj, hogy 50 Hz!
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
félisten
válasz #56573440 #2523 üzenetére
Szerintem meg fogja bírni gond nélkül a 720p, és valószinüleg az 1080p videókat is.
Elmosot éleket max. akkor fogsz látni, ha a TV nem támogatja az 1:1 pixel mappingot, a webböngészénél a kis betük könnyen orvosolhatóak az Opera használatával (nyomsz egy num+ billentyűt, és felnagyítja az egész oldalt). Az LCD TV ebből a szempontból elvileg ugyanolyan amúgy, mint egy LCD monitor. A kérdés csak az, hogy támogatja-e az 1:1 PM-et...
-
robi-k
őstag
Sziasztok!
Elkezdtem olvasni a topikot, de bavollom, kb 1,5 óra múlva belefáradtam.
SOS! Kérlek, segítsetek, adjatok tanácsot/segítséget,hól tudok venni min 82-cm, jó minőségű LCD TV-t kb. 135.eFt-ig. (hálás lennék, ha tudnátok típust/és beszerzési linket (címet) küldeni).
A TV elsősorban azért lenne megvéve, hogy az 1 éves kislányom szemecskéjét ne bántsa és tudjon gyönyörködni mesenézés közben! :-)Köszi mindenkinek!
-
Zolko001
tag
Elvileg ezek vannak a tv-n: Csatlakozók:
2 db HDMI bemenet, 2 db scart csatlakozó, PC bemenet, Kompozit bemenet, S-Video bemenet, Komponens bemenet
A Lenovo laptopon pedig van egy S-video (mint tv kimenet), meg egy VGA (mint a képen is az az átalakító) Amúgy a laptop felbontása max. 1280x800......lehet ennél nagyobbra állítani ha majd a megfelelő kábellel rádugom a tv-re???
Szóval ezek az aljzatok vannak a készülékeken. Akkor mit kell pontosan vennem hogy a lehető legjobb minőségben tudjam kivezetni a képet a tv-re?Mégvalami: Ezzel az átalakítóval amit képként ide beszúrtál, lehet olyan laptopról is sima tv-re képet kiküldeni amin nincsen "kimondott" tv kimenet??? Vagyis az S-videó, hanem csak VGA kimenet....mert az szinte mindegyiken van ugye.
[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
nem akarok OFFolni, de sajnos kell tartani
Ugyanis CS Source-ben is, akárcsak CS 1.6-ban ha vsync ON, akkor 60 FPS. Ha pedig 60 FPS, akkor hátrányban vagyok, mert a célkeresztem nem szűkül vissza olyan gyorsan és a fegyószórás is más emiatt, mint 100 FPSnél. Valóban engine-függő, de ez a Source-ban is megmaradt.
-
törölt tag
egyelőre a tv nem nagyon van terítéken, olyan 200k lesz a plafon, de majd ha aktuális lesz akkor mindenképp kérek tanácsot hogy mit érdemes. csak előbb el kell adni a gépemet, ami sajna február végén lesz esedékes, addigra meg nem tudom mit fog érni... remélem nem sokat bukok rajta, és belefér ez is...
de ez jó hír, ha meg nem bírja teszek mellé egy 7600gt-t ami itt pihen a fiókban
köszönet[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
válasz Zolko001 #2528 üzenetére
#2494-ben én is leírtam már neked, hogy a legjobb összekötés a VGA-VGA kábellel lesz, 1-1 D-SUB csatlakozó van mindkét végén
a TVn ez a "PC bemenet", a laptopon pedig a VGA (kék 9 pólusú D-SUB csatlakozó)a #2494-ben még azt is leírtam, hogy miket kell beállítani, hogy összelődd, csak annyit nem tudtam, hogy a géped nem támogatja az 1360*768-at alapból, ha érzékelni fogja, hogy más kijelző van rajta, akkor lehet, hogy a gépen is aktív lesz az 1360*768-as felbontás, és akkor 1:1ben látod majd a notebook képét a TVn
[ Szerkesztve ]
-
Ciróka úr
csendes tag
Szaisztok!
Na rendbetettem a képet, mostmár csak a hanggal van bajom
Emlékeztetőül: egy Samsung LE32R81B típusú tv-m van. A hangot úgy gondoltam egy sima jack-rca kábellel viszem át pc-ről tv-re. Igen ám, de nem szól. Egyáltalán nem. Sőt, kipróbáltam az mp3 lejátszómmal is, hogy arra dugtam a jack-et és úgy be az rca-kat a tv-be, de úgy sem szólalt meg.
Viszont a kábel jó, mert a másik tv hangszóróján az mp3 lejátszó hangja simán ment.
Tud valaki tanácsot adni, mit csináltam (már megint) rosszul?
-
Ciróka úr
csendes tag
válasz johnny23 #2535 üzenetére
Szia!
Nos én meguntam a dolgot és vettem egy sima vga kábelt (egy jobb minőségűt) és azzal kötöttem össze a gépet a TV-vel (3 m nálam). Tökéletes a kép, nem megy el, pöccre indul, szóval tömör gyönyör
De a hang sajna nem jön vmi miatt... (JACK a hangkártyába és RCA a TV-re)
-
Rick4
félisten
a corában 229K-ról leárazták nekünk 199990re arra a pár percre, míg megvettük... netes boltokban, ennél sokkal rosszabb feltételekkel (ki nem próbálhatod megvásárlás előtt, futár hozza, ha baj van akár fél órán belül, neked kell visszajuttatnod, és a 3 nap gari is úgy érvényes, hogy előtte szakszervizbe küldik, hogy egyértelmű legyen a gyári hiba) 207K lett volna a legolcsóbb helyen, szerencsénkre a 220K-ból a MM-ban nem engedtek, és csak 1 db+ a kiállított 1450 órát ment tévé volt.. ennyiért jónak tartom,
-
guri
tag
Sziasztok!!
A tegnap vettem egy Samsung LE37R82B típusu Lcd tv-t,és bekapcsolás után egyből kiszúrtam 1 pixel hibát.
Ma visszamentem az üzletbe és mondták ,hogy kicserélik, csak most nincs ilyen típusú,de választhatok más márkából.
Az az igazság hogy nem igazán tetszik ez a tv,a hangja akár egy telefonból szólna,a képpel nincs gondom,kivéve a pixel hibát.
Pc-vel van összekötve dvi-hdmi kábellel.
Kinéztem egy Lg 37LC2RR-típusu tv-t,szerintetek melyik a jobb??
Érdekelne a véleményetek a 2 tv-ről ,melyiket válasszam??
At Lg-n csak 1 hdmi bemenet van,ezen fog menni 1360x768 felbontáson??
Előre is köszönöm. -
Rick4
félisten
nekem pont ilyen LG-m van, a próbálgatáskor odatettem sok más tévé mellé ( többek között philips, videoton, samsung, sharp) de igazán érdemi különbséget nem találtam, ezen is teljesen jól be lehet állítani a szineket, fényerőt, ahogy kell.....tehát rosszul semmiképp sem jársz vele. a samsung hangját nem ismerem, de ez nem szól rosszul...ráadásul ott figyel benne a vinyó, a kéttuneres pip, meg még ez-az....még nem próbáltam a dvi- hdmi kábelt, csak a notimat dugtam rá sima d-subbal, de szó szrint gyönyörű volt a kép ott is...az LG-k szinte mind tudják a pc-s módot, gondolom, ez sem kivétel.
-
student
őstag
van szemmel látható különbség 5000:1 és 8000:1 között?
mármint kontraszt[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz student #2540 üzenetére
üzletben nem egyszerű kideríteni.....én 5000:1-es sungoo 106 centis tévét néztem 15000:1-es pana plazma mellett, és 3 méterről simán be lehetett mindkettőt úgy lőni, hogy teljesen jó legyen a kép, és így nem is volt látható semmi különbség..persze a megvilágítás rontott a dolgon, a plazmának jobb a feketéje, de ez már csak ilyen...lcd és lcd között én nem láttam diffit...
-
félisten
Ha első sorban TV-re lesz, akkor én ismét felhívnám a figyelmed a 4:3-as TV adások (és a régebbi mesefilmek DVD kiadásának egy részén szintén) és a 16:9-es kijelző közötti ellentétekre.
Sajnos a megadott árkeret nem ad túl sok mozgásteret, a már említett LG 32LC41/51 az, ami még valamennyire ajánlható, de őszintén szólva félek, hogy elsőre kissé csalódás lesz rajta TV-t nézni...
-
félisten
válasz Zolko001 #2528 üzenetére
Amúgy a laptop felbontása max. 1280x800......lehet ennél nagyobbra állítani ha majd a megfelelő kábellel rádugom a tv-re???
Azért ennyi a max. felbontásod, mert a laptop kijelzőjének ekkora a natív felbontása. Ha rákötsz valamit a VGA kimenetre, akkor mindjárt más lesz a helyzet...
-
Riverflow
csendes tag
látott már valahol vki 10m-es DVI-HDMI kábelt?
Igazából az 5 méter pont rövid, de gondolom 6,5 m-est még kevésbé találok... -
félisten
Off
Erős kétségeim vannak a Source esetében efelől. A célkereszt "összehúzódásának" nincs köze a képfrissités gyakoriságához, én legalábbis nem tapasztaltam ilyesmit. Amúgy meg pont a CS-ben annyira sz@r a fegyverek szórásképe, hogy emiatt tényleg nem éri meg vele szórakozni.
Persze ha valakinek ez a fixa ideálja, az nekiállhat a .cfg-k bűvöléséhez, de ez aligha befolyásol bármit.
Apropó, akkor a fentiekhez azért tegyük hozzá, hogy az FPS számnak max. online játéknál lehet értelme, offline játék esetén mindenképpen VSync On.
-
félisten
-
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest