- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
Aktív témák
-
robi-k
őstag
-
L_Jani
csendes tag
Adott két TV, ugyanaz a típus, ugyanaz a tudás, ugyanaz az ár. Egyetlen különbség a káva: az egyik matt, a másik tükröződő.
Egy gyors közvéleménykutatás: Ti melyiket választanátok? -
félisten
A 100Hz egy érdekes dolog. Nekem is van olyan ismerősöm, aki él-hal a 100Hz-ért. Én személy szerint utálom, mert hiába jó az esetek 95%-ban, ha a maradék esetben meg idegesítőek a képugrások. Akit érint, nézze meg élőben (azt a TV-t, amit meg akar venni!!!), és ha tetszik neki, akkor hurrá. A Sony D3000-ben ki lehet kapcsolni a 100Hz-et, ebből a szempontból tehát merem bárkinek ajánlani: akinek tetszik, az bekapcsolja, akinek nem, az meg kikapcsolja. Viszont a Toshiba és a Pana készülékekben általában nem kikapcsolható...
Szigorúan saját vélemény, de aki főleg SD adásra vesz TV-t, az inkább a plazma TV-k körül nézzen szét... adott képátlóban olcsóbb, és SD adásra szvsz jobb képet nyújt mint a vele egyárú LCD-k.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz Bazsika22 #2940 üzenetére
Szvsz először azt döntsd el, hogy mire kell a TV. Egy sima HD és egy FullHD TV nem egy kategória.
A feketéje szvsz kb. egy szinten mozog a kettőnek, azt nem tudom megmondani, hogy mennyire jellemző az LF-ekre a meghibásodás, sem a Videotonban, sem az Auchan-ban nem láttak még hibás LF65-öst, mindkét helyen az enyém volt az első.
-
félisten
válasz student #2943 üzenetére
Alap, hogy LCD-t (monitort is, de TV-t pláne) nem néz az ember tök sötétben, mert kinyírja az ember szemét a nagy fényerő. Én mindig felkapcsolt pilács mellett használom (illetve a TV mögé raktam két lámpát).
-
félisten
#2888-as hozzászólás.
Amúgy meg nem kellene türelmetlenkedni, esetleg ha egy kis önállóságot mutatnál, és megalálnád a topickeresőt bal oldalon felül... beírod, hogy 5322 vagy Philips, és talán kicsivel előrébb lennél mostanra...
-
félisten
Nekem egy LG 42LF65-ösöm volt. Számítógépre rákötni FulLHD-ben embertelen jó az ár/érték aránya (ahogy az utód LF75-ösnek is). Én a legnagyobb megelégedéssel használtam kb. fél évig, majd egy pixeloszlop megmurdált, cseregaris lett, a visszakapott pénzből vettem egy Sony KDL-40V3000-est. Ez már nem volt olyan jó választás, mert bár alapvetően ugyanúgy jól megy 1:1-ben, és szebbek a színei, de pont ezek miatt a túlvezérelt színeknek kösznhetően a vékony betüknél csúnya elszineződéseket látni.
A Samsung LE-40N87 / LE-40M86/87 is jó választás, ismeretségi körömban van egypár M86-os (37" és 40").
[ Szerkesztve ]
-
malnaslift
csendes tag
LG 32LC41
Tegnap 16.30körül sikerült összeállítanom a talppal és beüzemelni.
Elsőre képe iszonyat jól mutatott(Minimax) később rájöttem,h bizonyos adók képe szebb...
Menüje elég őskori de igazából nem is ezért vettem, viszont PS2-n a PES6 nekem csalódás volt képileg de 16:9-ben focit játszani iszonyat jó!
DVD-m nem HDMI-s, nem sok pluszt vettem észre mondjuk nem is vártam,következő vétel egy csúcs HDMI-s házimozi lesz az tuti.Összeségében eddig elégedett vagyok,feleségem is hamar túltette magát az újabb őrültségemen a gyerkőcöknek is tetszett az új masina i'm happy
egy kérdés 1080P INPUT mire lesz jó nekem?volt egy ilyen matrica a tv-n? -
félisten
válasz malnaslift #2966 üzenetére
A DVD esetén szvsz felesleges a HDMI-t eröltetni, nem az lesz a szűk keresztmetszet.
Az 1080p előnye az, hogy jövőben várhatóak olyan olcsóbb asztali HD lejásztók (Blu-Ray / HD DVD), amelyek nem képesek átméretezni a filmeket. A BR / HD DVD filmek jó része 1080p-ben van felrakva a lemezre, ha az asztali lejátszó nem méretez át, csak kiküldi a TV-nek a jelet, akkor a TV-nek azt meg kell emésztenie. Na az LC41/51 erre képes.
De ez csak egy példa, a lényeg, hogy bármilyen 1080p-s forrásból jövő jelet képesek fogadni, legyen digitális TV csatorna, konzol vagy akármi más.
-
einstein
senior tag
"Én ha full HD-t vennék nem adnám 1920x1080-as felbontás alá."
Én is érdeklődtem a Full HD-től eltérő felbontásról néhány hozzászólással ezelőtt, mert az ok, hogy netezésre és filmre jó az 1920x1080, na de nem biztos hogy minden játék is jól elfut ezen. Viszont nekem is az tűnt ki a manualokból, hogy Samuk pl nem tudnak mást csak 1980x1020-at, meg az 1280x720-at, csakhogy ez utóbbi meg már kevés lenne.
[ Szerkesztve ]
-
malnaslift
csendes tag
tehát olyan lejátszót kell vennem ami képes 1080p-re és akkor örülhetek,h a tv-m 1080p-s?
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
Samsung LE40N87BD LCD TV-t szeretnék venni. Ebben van HDCP támogatás? Ha jól tudom ez a HD-DVD, illetve Blu-ray filmekhez kell.
Előre is köszi az infókat!!!!!
-
sinci
tag
válasz einstein #2968 üzenetére
Sajnos ez így van, egy erőmű kell ha 1920x1080-as felbontáson akarsz játszani, az én véleményem szerintem legalább GTX vagy GT sli, egy C2D procival és 2-4Gb memóriával megtámogatva futna valahogy, de ahogy nézem a teszteket DX10-ben meghalnak ezek a vga-k is, főleg ha az élsimítást is bekapcsolod. Én is csak tervezgetem a tv vásárlást, de tv mellé egyből dukálna egy fönt említett rendszer is (de szép az álmodozás).
Cifu mester!
1.A full HD-s LG-den milyen képe volt az xvid filmeknek, nem kockásodott stb.?
2.A játékokat milyen vga-val és felbontásban nyomtad?
3.Emlékszek régebben raktál fel képeket is az LG-ről, azt merre találhatom?
Köszi előre is -
SirGin
csendes tag
válasz hektor24 #2970 üzenetére
Hello
Szerintem igen, e nélkül elég érdekes lenne a BD és HDDVD fullHD lajátszása (eddig mind HDCPs).
Már lekonvertálva adná ki a lejátszó jelet, ha jól tévedek.
De csak HDMI-n biztosítja.részlet a SAM N/M 86/87 manuálból:
"A HDMI/DVI-csatlakozó támogatja a DVI-kapcsolatot egy kiterjesztett eszközre, a megfelelő kábelen keresztül (nincs mellékelve). A HDMI és a DVI között az a különbség, hogy a HDMI-eszköz mérete kisebb, telepítve van rá a HDCP (Nagy sávszélességű digitális másolásvédelem) kódolási funkció,valamint támogatja a többcsatornás digitális hangátvitelt."Bye
-
félisten
válasz einstein #2968 üzenetére
Hát aki FullHD-ban gondolkozik, annak azért illik megbarátkoznia a gondolattal, hogy a nagy felbontásnak vannak hátulütői is. Igen, egy Crysis szintű játék futtatásához 1920x1080-as felbontásban Very High beállítások mellett ma szerintem csak az SLI / Crossfire megoldásokkal lehetséges játszható szinten. Én is úgy vagyok vele, hogy a demót végignyomtam Medium/High 1360x768-ban, de a teljes játékot majd akkor fogom, ha jövő év elején beújítok az új ATI / nVidia videókarik valamelyikéből...
-
Bigyó
tag
válasz malnaslift #2964 üzenetére
Nekem SamuR82 fényes káva .... nekem nem zavaró. Szokás kérdése.
Piros a kék, plussz a minusz
-
félisten
válasz malnaslift #2969 üzenetére
Direkt írtam, hogy HD lejátszóknál. Szvsz DVD lejátszóknál felesleges a külön felkonvertálással szenvedni - át kell lassan állni a HD forrásokra, ha ki akarod használni a TV-det. ;)
-
félisten
válasz hektor24 #2970 üzenetére
A HDCP támogatás előírás a HD Ready szabványhoz. Enélkül mi értelme lenne Blu-Ray / HD DVD lejátszót hozzákötni HDMI-vel egy FullHD TV-hez?
A HDCP inkább a PC oldalról érdekes kérdés, ha eredeti Blu-Ray filmet akarsz megnézni a számítógéped Blu-Ray olvaslójából...
-
Kroni1
veterán
A PC-met rákötöttem az LCD TV-mre. Nem tud a TV 1:1 pixel mappingot, 1280x720on megy, nVidia vezérlőpultban be lehetett állítani a zoom-ot, így nincs overscan sem, tökéletesen, élesen látszik a teljes asztal..
Viszont VGA kábelen mintha kicsit mégszebb, mégélesebb lenne a kép.. Mitől lehet ez?
-
Kroni1
veterán
8600GE + DVI HDMI adapter + 5m HDMI kábellel van összekötve.. Lehet h ez az adapter nem túl nyerő, vagy az 5m-es kábel miatt romlik kicsit a kép? kipróbálom a 1,5m-es DVI HDMI kábelemmel is, de sztem ugy se lesz más..
Az a baj h a TV csak 1024x768-at tud A VGA kábellel, ezért is használom a HDMI bemenetet..
-
bandita73
csendes tag
Hello!
Elsősorban Tv nézésre (analóg, kábel tv) szeretnék venni egy 32"-os lcd tv-t, kb 200e körül. Olvastam a fórumban, hogy erre a célra pl a samsung nem a legnyerőbb, inkább a sony-t és a philipset javasoljátok. Ebben az árkategóriában, erre a célra van jobb egy S3000-es sonynál? Esetleg jobb lenne a V2500? Esetleg mit szólnátok az Lg lb75-höz?
Szóval elég bizonytalan vagyok a témában, úgyhogy javasoljatok valamit
Előre is löszi!Joe a folyó felé ment.
-
sinci
tag
Cifu mester!
Érdeklődnék, hogy...
1.A full HD-s LG-den milyen képe volt az xvid filmeknek, nem kockásodott stb.?
2.A játékokat milyen vga-val és felbontásban nyomtad?
3.Emlékszek régebben raktál fel képeket is az LG-ről, azt merre találhatom?
Köszi előre is -
félisten
A HDMI kábel hossza olyan 15-20 méterig nem igazán befolyásolhatná (sőt, akár 100 méteres HDMI kábel is lehetséges, ezért jó dolog a digitális adatátvitel .
Amúgy meg is válaszoltad akkor a dolgot: VGA-n kisebb a felbontás, ezért tud kvázi élesebb lenni, ezt a felbontást jól skáláza, a DVI-HDMI-t kevésbé. (csak egy félszeg kérdés: ugye nem plazma TV-ről van szó?)
-
félisten
válasz bandita73 #2987 üzenetére
Első sorban TV nézésre szerintem nézd meg milyen a 4:3-as TV adás 16:9-es képarányú TV-n, és utána gondold át még egyszer, hogy tényleg kell-e ez neked. Amíg a TV adások 4:3-as képarányúak, addig csakis kompromisszumos megoldások léteznek erre (kétoldalt fekete csík, széthúzott kép, stb.). Vigasztaljon a tudat, hogy a Magyar 1 és 2 TV adók állítólag 2009 Január 1.-étől már HD-ben fognak adni (ez amúgy érdekes lépés, hiszen pont a közszolgálati adók lépnek a leglassabban külföldön, lévén nagyon sokan még ott is SD TV-n nézik az adást).
Hát a felsoroltak közül TV nézésre talán még az S3000-es Sony tűnik a legjobb választásnak, de én ismét utalnék az első mondatra ebben a hsz.-ben...
-
félisten
1.: Az XviD egy tömörítés, lehet vele akár 1920x1080-as felbontásban is tömöríteni. ;)
De felteszem a DVD-rippekre gondolsz. Nos nagy TV-n kis felbontású anyagot nézni (mert a DVD már annak számít) nem túl vidám, jó ha távol ülsz a TV-től, 42" esetén legalább 3-4 métert javaslok.
Azért nem ilyen vészes a dolog persze, de ha 720p illetve 1080p felbontású filmeket nézel, akkor utána mellbevágóan gyengék a DVD és DVDrippek minősége.2.: 7900GTX és általában 1920x1080 pixel (WoW, Half-Life 2: Ep2, Team Fortress 2, C&C3, stb.), az újhullámos csúcsok, mint az UT3 vagy a Crysis már ilyen felbontásban Medium szinten is mókásak, a Crysis demo azért elfutogatott rendesen 1360x768-ban, Medium mellett..
3.: Itt
-
félisten
Tökmindegy mi van írva a kávájára.
Az a lényeg, hogy ha számítógépet akarsz rákötni, akkor üdvös, ha tudja az 1360x768-as felbontást. A kérdés, hogy honnan lehet ezt megtudni. Célszerű a gyártó honlapját végignézni, hátha letölthető a kézikönyve (sajnos sok gyártónál erre nincs lehetőség, én személy szerint ezért szeretem az LG, Samsung, Philips vagy Sony gyártókat, mert ők ezt lehetővé teszik, nem ok nélkül szoktam főleg ezeket ajánlani - ezekről van normálisan hozzáférhető info a neten...). Ha ez nem járható út, akkor jön a különféle fórumok bújása, hátha valaki írt valamit erről a TV-ről. Ez van... :SLégvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
atala
addikt
Köszi a kimerítő választ!
Most már csak egyet nem értek. Az LCD monitoroknál ugye azért kell nativ felbontásban (Ugyan azzal a felbontásban járatni, mint ahány pixelből áll a monitor) használni, mert akkor lesz tű éles a kép.
Namármost az LCD TV-k általában 1366x768 felbontásuak (1049988 pixel). A számítógép (videókártya)meg 1360x768 felbontást ad (1044480 pixel). Nincs pixel eggyezőség. Tehát nem lehet tűéles a kép. Vagy ilyen kis mértéknél nem látszik? -
c41r0^
őstag
a két 3pxes pixeloszlopot nem hajtja meg semmi videojel 1360*768-ban, ergo a kép két szélén fekete pixeloszlop van 1360*768-as felbontás mellett, kihasználatlanul
1366*768at csak custom-resolutionként lehet engedélyezni PCn, a szabványos a 1360*768 pxes felbontás
[ Szerkesztve ]
-
MooN00
aktív tag
Mennyivel emelkednek az árak így karácsony tájt ? Megéri Januárig várni az lcd vásárlással ?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest